Deputați ACUM au trimis o solicitare către BNM privind frauda bancară: Cer detalii despre Șor și plățile efectuate către Kroll

UNIMEDIA, 15 aprilie 2019 15:50

Deputații blocului ACUM Dumitru Alaiba, Petru Frunze, Lilian Carp și Radu Marian au trimis către Banca Nationala a Moldovei o solicitare de informație privind frauda bancară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
22:10
Președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, l-a demis din funcție pe ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatișin, informează hromadske.ua. Decretul semnat de Poroșenko a fost plasat pe pagina președintelui.
22:00
Fostul șef al Direcției generale transport și căi de comunicații Igor Gamrețki nu va fi restabilit în funcție în nici un caz. Acest lucru l-a reiterat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Acceași soartă o are și fostul șef al Direcției Sănătății a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu. Ambii au fost demiși, însă restabiliți de către instanța de judecată.
Acum 2 ore
21:30
Acum zece ani, Porsche a lansat un nou segment de piață. Cu Panamera, producătorul de automobile sport din Stuttgart a prezentat primul său Gran Turismo în aprilie 2009, la Salonul Auto de la Shanghai. Ca nici o altă mașină în segmentul celor de lux, acest model combină performanța care s-ar aștepta de la o maşină sportivă cu luxul și versatilitatea unui sedan.
21:20
Presupusul organizator al unor scheme de spălare de bani prin Republica Moldova, Leonid Katz, reținut la începutul acestui an în Rusia, se află iarăşi la libertate și spune că se va întoarce în Israel. El a fost eliberat din arest și scos din urmărire pe teritoriul Federației Ruse, în baza unei ordonanțe a Procuraturii regionale din domeniul transportului din orașul Mineralinîe Vodî, scrie mold-street.com.
21:10
Evacuări în masă într-un oraş din Statele Unite. După ce un marfar cu vagoane-cisternă a deraiat, cinci vagoane au luat foc.
Acum 4 ore
20:30
Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, susține că fenomentul „Chirtoacă e de vină”, creat pe timpul când Dorin Chirtoacă a fost la cârma Chișinăului, este „un adevăr în fiecare literă și groapă din oraș”. Codreanu a mai adăugat că timp de 10 ani orașul nu s-a dezvoltat în nici o sferă și se datorează fostei conduceri.
20:00
Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, susține că așteptă raportul Kroll cu rezultate concrete, iar în acest sens, dânsul a cerut ajutor din partea partenerilor europeni.
19:40
Theresa May doreşte în continuare să obţină ratificarea de către Camera Comunelor a acordului retragerii din Uniunea Europeană (UE), negociat cu Bruxellesul, înaintea sesiunii inaugurale a viitorului Parlament European (PE), în iulie, a declarat joi vicepremierul David Lidington.
19:20
Preotul din Florești, Ion Zîmbreanu, care a anunțat în această dimineață că „cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și cu susținerea financiară a multstimatului ctitor domn deputat Eugen Nichiforciuc” a plecat la Ierusalim după Lumina Sfântă, a venit cu o reacție după ce mai multe surse mass-media au mediatizat acest subiect. În acest sens, preotul susține că presa a distorsionat mesajul. Mai mult, postarea de la ora 06:00 dimineață a dispărut de pe pagina oficială a preotului.
Acum 6 ore
18:50
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit joi pentru „restabilirea completă” a relaţiilor cu Ucraina, cu condiţia ca acesta să nu fie un demers „unilateral” , după victoria lui Vladimir Zelensky, la recentele alegeri prezidenţiale.
18:40
(update 18:35) Autoritatea Aeronautică Civilă a RM a revenit cu detelii printr-un comunicat în care se menționează că în urma inspecției desfășurate de AAC, a fost constatată lipsa autorizației pentru intrarea în spațiul aerian al Republicii Moldova, cât și alte documente obligatorii necesare pentru operarea aeronavei.La moment aeronava este ținută la sol, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.
18:40
În privința a șase persoane, dintre cele opt, ce au fost reținute la data de 23 aprilie în dosarul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova” fiind învinuți de delapidarea averii străine și corupere pasivă, le-au fost aplicate măsuri preventive, astăzi, 25 aprilie, de către magistrații de la Judecătoria municipilui Bălți.
18:00
Reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Moldova, Volodymyr Tulin, a declarat astăzi la Chișinău că este esențial de protejat rezultatele obținute cu mult efort și de evitat orice inițiative care ar duce la degradarea mecanismelor de siguranță existente.
17:50
Vrei să ai o vară bestială? Secretul e să o începi cu dreptul! Pe 8 iunie fii gata să dai startul celui mai relaxant anotimp la un picnic de zile mari, organizat de Castel MIMI la doar 35 km de capitală. Ziua Vinului Rosé revine cu muzică bună, bucate delicioase, atmosferă destinsă și, bineînțeles, degustare nelimitată de celebrul Cabernet Sauvignon, premiat cu argint la Concours Mondial de Bruxelles.
17:50
Emilian Crețu a lansat astăzi un nou video, dedicat sărbătorilor de Paște. Și dacă până acum obișnuiam să râdem până lacrimi, de această dată actorul a reflectat un moment extrem de trist și emoțional din viața a multor familii din Republica Moldova.
17:40
Cel mai mare magazin online de vinuri și băuturi alcoolice, extinde serviciile de livrare la nivel național. Compania Vincuvin SRL anunță consumatorii despre lansarea unui nou serviciu. Cutrieratul Național presupune posibilitatea de a livra vin și accesorii pentru vin, în toată Republica Moldova (temporar cu excepția Unităților administrativ-teritoriale din stânga Nistrului).
17:20
Serviciul Info Trafic al INP informează că, la această oră, în Chișinău este înregistrat un flux majorat de transport. Astfel, se circulă cu dificultate.
17:10
Transferurile bănești din Europa devin mai ieftine, mai convenabile și mai accesibile. Transferul de bani SEPA, cît pentru trimitere în Europa, atît pentru primire în Moldova, este acum accesibil pentru orice deținător de portofel Bpay, cheltuind puțin peste 3 euro pentru aceasta.
Acum 8 ore
16:50
Primăria municipiului Chișinău construiește un ascensor pentru persoanele care se deplasează în scaun rulant. O decizie în acest sens a fost votată de către Consiliul municipal Chișinău anul trecut. Costul proiectului este de 1,8 milioane de lei, iar lucrările urmează a fi finalizate la toamnă, se anunță într-un comunicat emis de Primărie.
16:40
Un avion a aterizat ilegal pe Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată de Autoritatea Aeronautică Civilă a RM.
16:20
Volkswagen a prezentat versiunea modernizată a maşinii de curse electrice ID. R. Vehiculul, un flagship sport al viitoarei familii de electromobile a mărcii, a fost îmbunătăţit pentru a stabili un nou record mondial în categoria sa pe legendarul circuit Nürburgring, pe pista Nordschleife cu o lungime de 20.832 de km.
16:20
La doar două săptămâni de la anunțarea noului program infrastructural de anvergură, care prevede iluminarea a 104 localități din Republica Moldova, Partidul Șor a început lucrările în al treilea sat deja – Furceni, raionul Orhei. Astfel, peste aproximativ o lună, locuitorii satului vor uita de întuneric pe străzi, pe timpul nopții.
16:10
Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care s-a alăturat luptei împotriva schimbărilor climatice, doreşte să interzică construirea altor zgârie nori sau clădiri din sticlă şi oţel, deoarece risipesc prea mult energie, relatează EFE.
16:00
Fiul deputatului Ilan Șor și a interpretei Jasmin a împlinit trei ani. Mezinul familie a fost felicitat pe măsură de către părinți, soră și bunei. Într-o serie de video postate pe rețeaua de socializare Instagram, Jasmin a arătat decorațiile de sărbătoare din camera de joacă a copiilor.
16:00
În perioada sărbătorilor de Paște și în seara de Înviere, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor religioase care vor avea loc pe întreg teritoriul țării, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere. Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement, în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare.
15:40
Sora regizorului Viorel Mardare, Angela Mardare-Titencov, povestește într-un interviu acordat pentru Ziarul de Gardă despre ultimele luni din viața acestuia. Potrivit acesteia, cât a fost bolnav, Viorel Mardare a scris mereu.
15:30
Micul dejun rămâne cea mai importantă masă a zilei. Cel puţin pentru cei care vor să scadă riscul de deces din cauze cardiovasculare. Un studiu internaţional publicat în Journal of the American College of Cardiology arată că obiceiul de a sări peste micul dejun este strâns corelat cu o creştere a riscului de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare.
15:10
25 de profesori de informatică din țară au fost premiați în cadrul celei de-a IV-a ediţii a proiectului „Burse de Excelenţă pentru profesori în IT”, susținut și finanțat de către Fundația Orange Moldova.
15:00
În 2006, Mark Zuckerberg a decis ca platforma să distribuie automat conținutul utilizatorilor cu prietenii acestora. La vremea respectivă, oamenii s-au speriat deorece nu erau gata să dezvăluie atât de multe informații online. Zuckerberg a făcut modificarea, a așteptat câteva zile, a explicat schimbarea și News Feed a devenit una dintre cele mai influente idei ale secolului XXI.
Acum 12 ore
14:50
Un preot din Florești a plecat după Lumina Sfântă la Ierusalim, împreună cu alți reprezentanți ai delegației RM, pe banii deputatului PD, Eugeniu Nichiforciuc”. Cel puțin, despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.