Armata israeliană efectuează bombardamente în Fâşia Gaza, în semn de ripostă la atacul cu rachete atribuit mişcării Hamas

Radio Chisinau, 25 martie 2019 19:55

Armata israeliană a lansat, în această seară, bombardamente în Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac cu rachete atribuit mişcării islamiste Hamas, afirmă surse palestiniene, citate de Mediafax.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
14:55
Un ministru britanic a negat informaţiile potrivit cărora guvernul ar fi decis să acorde companiei chinezeşti de telecomunicaţii Huawei un rol limitat în procesul de dezvoltare a viitoarei reţele 5G a Marii Britanii, scrie Rador.
Acum 10 minute
14:50
Complexul multifuncțional „Chișinău Arena” este gata în proporție de 60%, iar constructorii dau asigurări că lucrările se vor încheia până la dată de 14 octombrie 2019, când urmează să fie dat în exploatare, transmite IPN.
Acum 30 minute
14:40
Trenul care l-a transportat de la Phenian pe Kim Jong Un a sosit la Vladivostok, în Extremul Orient al Rusiei, unde liderul nord-coreean va avea primul summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.
14:35
Preşedintele iranian Hassan Rohani a afirmat că Iranul doreşte să negocieze cu America numai dacă SUA renunţă la presiuni şi prezintă scuze, potrivit media de stat iraniene, relatează Reuters
14:30
Ambasadoarea americană în Sri Lanka, Alaina Teplitz, a declarat la CNN că Statele Unite ale Americii (SUA) nu aveau nici o informaţie prealabilă referitoare la atentatele care au avut loc duminică, în ziua de Paşte, în Sri Lanka, pe care ele s-o transmită autorităţilor de la Colombo, relatează agenția AFP.
Acum o oră
14:20
Delegația Serbiei condusă de președintele Aleksandar Vucic a semnat miercuri, în prima zi a vizitei la Beijing, câteva acorduri bilaterale, scrie Rador.
14:05
Deşi depinde de natură, omul o distruge în mod sistematic: până la un milion de specii animale şi vegetale riscă să dispară, multe dintre acestea ''în deceniile următoare'', potrivit unui proiect de raport despre biodiversitate, întocmit de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi obţinut de AFP, scrie Agerpres.
14:05
De pe paginile web ale mai multor instanțe de judecată a fost exclusă căutarea hotărârilor judecătorești după numele părților din dosar, după ce portalurile au fost actualizate și lansate cu o nouă interfață, scrie Ziarul de Gardă.
Acum 2 ore
13:50
Vizita preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie, programată pentru luna iunie, este privită cu ostilitate în Regatul Unit. Mai multe organizaţii şi-au anunţat intenţia de a protesta pe durata vizitei iar câţiva parlamentari laburişti chiar fac demersuri pentru anularea ei. Liderul de la Casa Albă va participa, între altele, la ceremoniile ce vor fi organizate cu ocazia comemorării a 75 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
13:40
Recesiunea în care înoată Italia de la sfârşitul anului trecut ar putea declanşa o criză financiară de peste 2.000 de miliarde de euro. Situaţia în care este în prezent a treia economie a zonei euro nu are nicio perspectivă concretă de rezolvare, scrie Digi24
13:20
Autorităţile din Sri Lanka au arestat cel puţin 60 de persoane suspectate că ar fi implicate în atacurile teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa, a informat preşedintele Parlamentului, Lakshman Kiriella, relatează agenţia Reuters, citată de Mediafax
13:20
La 10 ani de la semnarea Parteneriatul Estic, Republica Moldova s-a bucurat de numeroase beneficii. Cele mai importante realizări țin de călătoria fără vize în spațiul european și intensificarea relațiilor comerciale cu Uniunea Europeană. Totuși, Republica Moldova mai are restanțe la funcționarea instituțiilor democratice, la capitolul justiție, lupta împotriva corupției. Subiectele au fost discutate la Chișinău, la o conferință dedicată celor 10 ani de la lansarea Parteneriat Estic, relatează Radio Chișinău.
13:05
Cu ocazia Zilei Europei, Delegația Uniunii Europene organizează Orășelul European 2019, unde va fi prezentată cultura și bucătăria țărilor europene, precum și proiectele finanțate și implementate de UE în Republica Moldova
Acum 4 ore
12:40
Până la finele lunii mai, pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău va fi deschis un terariu - spaţiu în care vor fi expuse reptile, comunică MOLDPRES.
12:35
Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a anunţat că va intensifica în următoarele zile măsurile de fluidizare a traficului în regiunea Pieții Centrale, unde tradiţional vin un număr mare de cetăţeni în ajun de Paști, comunică MOLDPRES.
12:30
Parlamentul japonez a adoptat o lege care prevede acordarea de despăgubiri zecilor de mii de persoane sterilizate, adesea fără acordul lor, în cadrul unui program guvernamental menit să prevină naşterea unor ”descendenţi inferiori”, rămas în vigoare până în 1996, transmite Agerpres.
12:20
Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și în acest an în Republica Moldova. O delegație a Mitropoliei Moldovei condusă de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir se va deplasa pe 26 aprilie la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă pentru al 17-lea an consecutiv.
12:10
Autoritatea Naţională de Integritate anunţă un nou concurs pentru funcțiile de inspectori de integritate. Perioada de depunere a dosarelor începe astăzi și se va încheia la 31 mai 2019.
12:10
Reprezentanții Partidului Socialiștilor nu s-au prezentat la întrevederea anunțată pentru astăzi de Blocul politic ACUM pentru a discuta posibilitatea deblocării activității Parlamentului. Reprezentanții Blocului au declarat după întrevederea eșuată că intenționau să discute posibilitatea adoptării așa-numitului pachet ”de dezoligarhizare” a Republicii Moldova.
12:05
Blocul ACUM îi așteaptă pe deputații PSRM la această oră, la discuții referitoare la propunerea de a crea un grup de lucru comun pentru a examina, până la sfârșitul acestei săptămâni, inițiativele ambelor formațiuni ce țin de așa-zisa ”dezoligarhizare” a Rep. Moldova.
11:55
Salariul minim garantat în sectorul real va fi majorat. O hotărâre în acest sens urmează să fie aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, scrie zdg.md.
11:35
Blocul ACUM îi așteaptă pe deputații PSRM la această oră, la discuții referitoare la propunerea de a crea un grup de lucru comun pentru a examina, până la sfârșitul acestei săptămâni, inițiativele ambelor formațiuni ce țin de așa-zisa ”dezoligarhizare” a Rep. Moldova.
11:30
Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Ucraina, Volodimir Zelenski, nu trebuie să negocieze cu reprezentanţii autoproclamatelor republici populare din Donbas, iar negocierile cu preşedintele rus, Vladimir Putin, trebuie să se desfăşoare numai prin intermediul unui proces de mediere cu implicarea ţărilor occidentale influente - consideră Ivan Aparşin, consilierul militar al lui Zelenski, responsabil de domeniul securităţii şi al apărării.
11:20
Sindicaliștii vor solicita ca salariului minim pe țară să fie stabilit la nivel de 50-60% din salariul mediu pe economie. Măsura se conține în Planul de acțiuni pentru anul 2019, aprobat de Consiliul Național al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).
11:10
Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia va lua măsuri, inclusiv asimetrice, ca răspuns la acțiunile desfăşurate de țările NATO la granițele Federației Ruse - scrie TASS, citat de rador.
11:00
Restricțiile de trafic pe strada Tighina din capitală, tronsonul cuprins între bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada 31 August 1989, au fost prelungite până pe 15 mai. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Nistor Grozavu, transmite IPN.
Acum 6 ore
10:55
Rusia a lansat la apă primul submarin nuclear, destinat să transporte drone subacvatice 'Poseidon', un fel de torpile cu capacitate nucleară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate marţi în prezenţa unui număr mare de jurnalişti şi camere de filmat la complexul 'Sevmaş' din Severodvinsk (regiunea Arhanghelsk/nord/), informează publicaţia Gazeta.ru şi agenţia de presă oficială RIA Novosti, evenimentul având loc pe fondul unui climat tensionat între Federaţia Rusă şi Occident.
10:35
China intenţionează să construiască o staţie de cercetări ştiinţifice într-o regiune aflată în proximitatea polului sudic de pe Lună şi să realizeze misiuni de explorare lunară cu echipaje umane peste aproximativ 10 ani, a anunţat miercuri un oficial de rang înalt din industria spaţială chineză, citat de Xinhua.
10:30
Moldova este țara care oferă cele mai puține resurse autorităților publice locale, în condițiile în care numărul competențelor puse în seama acestora este peste media pe care o atestăm în regiunea Europei de Sud Est.
10:15
Viitoarele alegeri europene, care se vor derula între 23 şi 26 mai, vor avea o importanţă capitală pentru viitorul Uniunii Europene şi al statelor membre. Acest scrutin marcat în mod tradiţional de un absenteism puternic reprezintă un prilej de a reveni asupra rolului şi atribuţiilor celor care fac politica europeană: deputaţii europeni.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.