Cel puţin 17 morţi şi 70 de răniţi în viituri produse în sudul Iranului

Radio Chisinau, 25 martie 2019 17:40

Cel puţin 17 persoane au murit şi alte 70 au fost rănite în viituri produse în provincia Fars din sudul Iranului, după inundaţii devastatoare în nordul ţării, a anunţat luni agenţia Tasnim, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 8 ore
20:10
O echipă de oameni de ştiinţă din China a descoperit că absenţa unei proteine specifice din organismul insectei Drosophila melanogaster, numită şi musculiţa de oţet, provoacă un dezechilibru la nivelul florei intestinale şi cauzează simptome similare cu cele ale autismului la oameni, relatează luni agenţia Xinhua.
Acum 12 ore
19:50
La scurt timp după atentatele din Sri Lanka, au început să se distribuie „știri false” pe internet, iar guvernul a luat măsura drastică de a bloca rețelele de socializare, scrie BBC.
19:40
Circa 2000 de profesori veniţi din întreaga Polonie au protestat marţi în faţa ministerului învăţământului de la Varşovia, cerând salarii mai mari, în timp ce greva din sectorul educaţiei intră în a treia săptămână, relatează AFP. Demonstraţii similare au avut loc şi în alte oraşe poloneze.
19:35
Compania federală de transport pasageri (FPK), companie fiică a "Căilor Ferate Ruse", a prezentat în Gara Riga din Moscova noul vagon coupe de ultimă generaţie.
19:15
Un grup de inspectori ruşi va efectua, în perioada 22-27 aprilie, un zbor de observare deasupra teritoriului SUA, scrie publicaţia "Krasnaia Zvezda" preluată de RADOR, citând declaraţia şefului Centrului naţional pentru reducerea pericolului nuclear, Serghei Rîjkov.
18:55
Comisia Europeană a apreciat marţi că platformele Facebook, Google şi Twitter au făcut progrese în combaterea dezinformării online, dar cele două din urmă încă mai trebuie să înregistreze progrese la capitolul publicităţii prin blocuri tematice, şi le-a cerut tuturor celor trei să facă accesibile metodologiile şi datele lor astfel încât verificatorii de date şi analiştii independenţi să le poată evalua serviciile, relatează agenţiile dpa şi EFE şi un comunicat al executivul comunitar.
18:25
Relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova au atins un nivel foarte înalt și Acordul de Asociere este unul care într-adevăr este la un nivel progresiv. Asemenea Acord a fost aplicat în trecut pentru unele țări care și-au dezvoltat relația foarte apropiată cu UE, iar unele dintre ele au devenit și membre ale comunității. Despre aceasta a declarat Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, într-un interviu pentru IPN. Potrivit lui, relația dintre Republica Moldova și UE s-a dezvoltat într-un tempou mult mai rapid decât s-a așteptat inițial, iar cooperarea comercială deja astăzi atinge nivelul de 70% al exporturilor din Republica Moldova către piața europeană.
17:55
Numele formaţiilor Blink182, Metallica şi Foo Fighters au fost incluse în lista celor mai riscante parolele online, întocmită de National Cyber Security Centre din Marea Britanie.
17:30
„Formarea unei majorități parlamentare care se bazează pe oameni vizați în raportul Kroll ar fi un obstacol foarte mare în cooperarea Uniunii Europene cu Republica Moldova”, susține șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. Într-un interviu pentru IPN, ambasadorul a declarat că persoanele vinovate de frauda bancară trebuie să stea la pușcărie.
17:15
Pentru reluarea asistenței financiare acordată Republicii Moldova, Uniunea Europeană așteaptă ca toate condițiile înaintate anterior să fie respectate. Aceste condiții țin de atingerea standardelor europene care stau la baza Acordului de Asociere semnat de UE și Republica Moldova, asociere politică și integrare economică. Declarația a fost făcută de șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul unui interviu pentru IPN. Potrivit lui, susținerea din partea Uniunii Europene este una masivă, este cea mai mare pe care Moldova o primește de la partenerii din străinătate, dar ea este legată și de niște standarde care trebuie să fie atinse și acesta este obiectivul declarat de către ambele părți.
17:00
Fostul premier al Franţei, François Fillon, urmează a fi judecat alături de soţia sa, Penelope, fiind acuzat că a înfiinţat un post fictiv pentru activităţi în parlament, de care a beneficiat soţia sa.
16:50
Aproximativ 9 milioane de persoane au urmărit prima dezbatere electorală televizată din Spania, dintre principalii candidaţi la funcţia de premier. Astăzi are loc a doua şi ultima confruntare, găzduită de o televiziune privată. Se aşteaptă ca dezbaterile să fie decisive pentru alegerile de duminică, transmite romania-actualitati.ro
16:35
Uniunea Europeană va continua cooperarea cu noul Guvern care va reieși din actualul proces politic, în baza cadrului existent – Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE. De asemenea, această cooperare urmează să se bazeze pe îndeplinirea acelor condiții care au fost comunicate Republicii Moldova în anii precedenți. Declarațiile aparțin șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care a menționat într-un interviu pentru IPN că UE are așteptări de la partenerii din viitorul Guvern că aceștia vor face tot pentru a atinge progrese în implementarea Acordului de Asociere, prevederile căruia au menirea să facă viața cetățenilor din Moldova mai bună.
16:20
Gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit, în luna martie, 120,3% comparativ cu 47 la sută în luna precedentă, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.
16:10
Merg mai încet decât ceilalţi, cu paşi nesiguri şi cu capul aplecat. Vorbim despre pietonii care stau tot timpul cu telefonul în mână şi căştile în urechi. Un studiu francez trage un semnal de alarmă. Dependenţii de telefonul mobil sunt mai predispuşi la accidente decât cei care sunt atenţi pe unde merg.
16:05
În perioada 25 aprilie-15 mai, va fi interzis pescuitul sportiv, amator și de agrement, al scrumbiei de Dunăre (Alosa immaculata) în fluviul Nistru, de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca, Ștefan Vodă. La fel și în brațul Turunciuc al fluviului, în preajma satului Cioburciu, Ștefan Vodă, transmite IPN.
15:50
În acest an, Săptămâna Europeană a Imunizărilor va avea loc în perioada 24-30 aprilie. În Moldova, aceasta se va desfăşura cu deviza „Preveniţi. Protejaţi. Imunizaţi".
15:30
Partidul Acțiune și Solidaritate califică decizia Comisiei Electorale Centrale de astăzi prin care a fost obligat să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei dintr-o donație neconformă cu legea primită în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, drept o încercare de discreditare a formațiunii.
15:10
Un grup de militari ai Armatei Naționale şi reprezentanţi ai Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne participă la Atelierul de instruire privind procesul de planificare comprehensivă a operaţiilor, desfăşurat, în perioada 23-25 aprilie curent, la Ministerul Apărării.
Acum 24 ore
14:50
De Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, care în Republica Moldova coincide cu Ziua Bibliotecarului, Biblioteca Națională, în colaborare cu Liga Bibliotecarilor „Alexe Rău”, a organizat Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX, transmite IPN.
14:45
Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit începând de astăzi, glucometre, teste şi lanţete, comunică MOLDPRES.
14:45
Gruparea extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri, şi care s-au soldat cu cel puţin 321 de morţi, informează presa internaţională.
14:40
Uniunea Europeană va acorda asistență țărilor Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, pentru susținerea eforturilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice, inclusiv dezvoltarea acestora spre o economie cu emisii reduse și rezistentă la schimbările climatice. În acest sens, marți, 23 aprilie, la Chișinău, a fost lansat proiectul – EU4Climate în Moldova (UE pentru schimbări climatice ), transmite IPN.
14:30
O universitate japoneză a anunţat că nu va mai recruta profesori fumători decât dacă aceştia îşi vor lua angajamentul că vor renunţa la acest obicei, relatează marţi AFP.
14:20
Procurorii anticorupție, oficiul Nord, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, au descins în această dimineață la Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.
14:05
China, unul dintre principalii importatori de petrol iranian, protestează faţă de decizia SUA de a sancţiona ţările care continuă să cumpere ţiţei de la Teheran, informează AFP, potrivit Agerpres.
13:50
Președintele Igor Dodon i-a transmis Curții Constituționale o sesizare în care îi solicită opinia dacă este obligat sau nu să propună un candidat la funcția de prim-ministru în condițiile în care Parlamentul este nefuncțional. Experții constituționaliști au păreri împărțite în această privință.
13:40
Pompierii și salvatorii vor evalua peste 1400 de lăcaşe de cult înainte de sărbătorile de Paști, iar responsabilii vor primi recomandări necesare pentru evitarea incendiilor.
13:35
În acest an, Rep. Moldova va avea o creștere a economiei de 2,5%, potrivit estimărilor Institutului Național de Cercetări Economice. Prognozele mai puțin optimiste de creștere sunt influențate în mare parte de incertitudinile politice de la Chișinău, susțin experții. Anul trecut, Rep. Moldova a avut o creștere economică importantă, însă rămâne cu cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor din Europa.
13:35
Mai mulți deputați ai Blocului ACUM au cerut, astăzi, explicații de la Ministerul Finanțelor referitor la modul cum au fost compensate bugetele locale în urma legii salarizării din 2018 și a legii amnistiei fiscale.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.