Echinocțiul de primăvară 2019: Obiceiuri, superstiții - ce se întâmplă în această noapte

Sputnik, 20 martie 2019 12:20

Astăzi putem spune în sfârșit că a venit primăvara pentru că pe 20 martie, în ziua echinocțiului de primăvară, se sfârșește iarna astronomică. Ce se întâmplă în noaptea de 20 spre 21 martie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 4 ore
00:30
Un video uluitor a ajuns să fie viral pe mai multe rețele de socializare.
23 aprilie 2019
23:40
Pe internet a fost publicat un video care surprind momentul în care se sparge o piscină situată pe acoperișul unui zgârie-nori din Manila.
Acum 6 ore
22:30
În Sri Lanka au avut loc explozii multiple în duminica Paștelui, fiind vizate biserici cu credincioşi catolici, precum și mari hoteluri din Colombo și din alte orașe.
21:30
Un bărbat a furat un cvatrociclu din portbagajul unei mașini care staționa într-o parcare din sectorul Râșcani al Capitalei.
Acum 8 ore
20:50
Din imaginile video putem vedea cum o șoferiță încearcă să înlăture din calea sa un ghiveci enorm din ceramică, care o împiedica să se deplaseze înainte cu Mercedesul.
20:50
Un incendiu a izbucnit în această seară în orașul Versailles, în apropiere de faimosul palat.
20:10
Peste 20 de colective de păpușari din mai multe țări ale lumii (Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Rusia, România, Belarus, Georgia, Kazahstan ș.a) au participat la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Păpuși "Sub căciula lui Guguţă", care s-a desfășurat în perioada 15-22 aprilie, la Chișinău.
19:40
Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atentatele din Sri Lanka.
19:00
Primarul interimar al Capitalei nu va mai tolera situația când funcționarii cheltuiesc banii publici pentru confortul personal.
Acum 12 ore
18:40
Programul "Fotbal Pentru Prietenie" în Republica Moldova este pentru al doilea an consecutiv promovat în exclusivitate de Sputnik Moldova și federația de profil. Este un proiect care în acest an le oferă copiilor de 12-13 ani posibilitatea de a face parte din tabăra internațională de la Madrid și de a merge la finala Ligii Campionilor. Programul este organizat și inițiat de concernul Gazprom, sub egida FIFA și UEFA.
18:00
Miercuri, 24 aprilie, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Bilanțul Festivalului Internațional FESTKAVKAZ 2019”.
18:00
Pasagerii de pe cursa avia Chișinău-Istanbul au trăit momente de groază. Până să aterizeze pe aeroportul din Chișinău, pilotul a schimbat brusc, în câteva rânduri direcția de deplasare, dar și altitudinea la care zbura avionul, potrivit unei persoane care s-a aflat la bordul avionului.
17:20
Exclusiv: Ce se va întâmpla dacă Curtea Constituțională îl va obliga pe președintele țării să înainteze candidatura premierului, iar Parlamentul nu se va convoca în ședință plenară.
16:50
Descinderi matinale la Gara de Nord” Chișinău. Acțiunile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită.
16:20
Primăria municipiului Chișinău a decis să facă ordine în ceea ce privește comercializarea produselor din carne și lactate în stradă.
15:50
Pasagerii de pe cursa avia Chișinău-Istanbul au trăit momente de groază. Până a ateriza pe aeroportul din Chișinău, pilotul a schimbat brusc, în câteva rânduri direcția de deplasare, dar și altitudinea la care zbura avionul, înclinându-l ba pe o aripă, ba pe alta. El a făcut și un șir de alte manevre, care nu au putut fi înțelese de pasageri.
15:30
Un tânăr de 25 de ani și patru amicii de-ai săi au fost reținuți de inspectorii de patrulare, după ce au amenințat în trafic o șoferiță, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu din Capitală, în jurul orei 02:00, în noaptea de 21 spre 22 aprilie.
15:10
Pe 20-21 aprilie, la Chișinău, s-a desfășurat Campionatul European de Dans Sportiv. Premiul mare i-a revenit unei perechi de dansatori care a reprezentat Republica Moldova la prestigiosul concurs.
14:50
Un val de praf saharian va ajunge și pe teritoriul Republicii Moldova.
14:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cu puțin timp în urmă o nouă avertizare cod galben de fenomene meteo periculoase.
Acum 24 ore
13:50
Angela Gonța a plecat în vacanță undeva la mare, într-un loc exotic, acolo unde cerul este fără nori și de-un albastru infinit.
13:20
Potrivit Legii privind partidele politice, neexecutarea somaţiei Comisiei Electorale Centrale constituie contravenţie şi se sancţionează în conformitate cu prevederile Codului Contravenţional.
12:50
Un cutremur de mare adâncime s-a produs în această dimineață, în zona seismică Vrancea, România.
12:50
PSRM califică drept ambiguă chemarea de astăzi a celor de la ACUM, care în opinia socialiștilor nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor socialiștilor de a forma o coaliție funcțională.
12:20
La Târgul de Paște vor fi vândute produse alimentare specifice sărbătorilor pascale: pască, cozonac, dulciuri, dar și alte produse alimentare.
11:40
Instituția prezidențială a depuns o sesizare la Curtea Constituțională pentru a obține interpretarea privind dreptul Președintelui de a înainta candidatura la funcția de prim-ministru în cazul în care Parlamentul nu are o conducere.
11:20
Îndemnul președintei unei organizații de caritate din Moldova: Nu le mai dați săracilor torbe cu produse alimentare și detergenți!
11:20
Recent pe adresa electronică a redacției ne-a fost trimis un material în care sunt prezentate detalii din activitatea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Cel care a scris această scrisoarea, cu titlul "Procurorii lui Plahotniuc și fărădelegile lor", nu-și dezvăluie identitatea. Deși nu obișnuim să publicăm materiale scrise de autori anonimi, în acest caz am făcut o excepție, dat fiind că subiectul abordat este de interes public.
10:40
Purtătorul de cuvânt al poliției din Sri Lanka, Ruwan Gunasekera, a declarat că aproximativ 500 de persoane au fost rănite în explozii şi că 40 de suspecţi au fost arestaţi în legătură cu atacurile. Guvernul din Sri Lanka consideră că atacurile au fost declanşate de grupul islamist local National Thowheeth Jamaath.
10:10
Maestrul în artă, Lidia Cioban, a arătat cititorilor Sputnik cum este posibil să transformi ouăle de Paște într-o adevărată capodoperă.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.