FOTO // Alertă cu bombă la Judecătoria Bender. Clădirea a fost evacuată

Deschide.md, 15 martie 2019 16:50

Sediul clădirei Judecătoriei Bender, din localitatea Varnița, a fost evacuată cu puțin timp în urmă, iar zona a fost încercuită, după ce a fost făcută o alertă cu bombă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
20:30
Blocul ACUM ar putea boicota ședința Parlamentului de mâine. Acest lucru reiese din declarațiile vicepreședintelui PPDA Alexandr Slusari și cel al PAS, Sergiu Litvinenco. De cealaltă parte, Oazu Nantoi spune că „boicotarea ședinței nu a fost unul dintre scenariile discutate la ședința deputaților din blocul ACUM (PAS-DA)”.
Acum o oră
20:00
Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor adresează un apel de schimbare a conducerii formaţiunii. Potrivit Agenţiei de presă "Infotag", un document în acest sens a fost citit de Anatolii Podoprigora, preşedintele organizației de veterani din sectorul Ciocana al Capitalei, la o şedinţă internă.
20:00
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu va avea o întâlnire oficială cu preşedintele american Donald Trump, în perioada 25-26 martie, au transmis miercuri reprezentanţii Casei Albe, relatează Reuters.
Acum 2 ore
19:30
Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor adresează un apel de schimbare a conducerii formaţiunii. Potrivit Agenţiei de presă "Infotag", un document în acest sens a fost citit de Anatolii Podoprigora, preşedintele organizației de veterani din sectorul Ciocana al Capitalei, la o şedinţă internă.
19:20
Întreprinderile „Centrul de Telecomunicații Speciale”, „MoldATSA”, „Moldpres” și „Casa Presei” sunt cele mai transparente întreprinderi de stat din Moldova. La polul opus se situează Întreprinderea de Stat de Construcții a Căii Ferate „Confercai”, Direcția pentru exploatarea imobilului și firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală”. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” și INEKO Slovacia. Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova a fost prezentat miercuri, 20 martie, în cadrul unei conferințe publice la Chișinău, transmite IPN.
18:50
Moneda națională își va continua mâine deprecierea față de principalele valute de referință, transmite MOLDPRES.
Acum 4 ore
18:30
Potrivit unui anunţ al băncii, acțiunile au fost expuse în pachet unic pentru licitație "cu strigare", care va avea loc la Bursa de Valori a Moldovei în perioada 10-14 aprilie. Anterior, Banca de Economii s-a oferit să vândă un pachet de 6,1200 acțiuni (10,2%) la Moldasig la un preț de 399,19 lei, iar apoi - 359,27 lei fiecare, iar valoarea lor totală era de 24,43 milioane și 21,98 milioane lei, respectiv.
18:10
Cinci din cele șase persoane reținute de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, la începutul acestei săptămâni, după ce au fost efectuate mai multe percheziții la Serviciul Vamal, vor da și mâine ochii cu magistrații. Decizia a fost luată astăzi de către judecătorii din Chișinău, care au hotărât să transmită dosarul la Judecătoria Bălți.
18:10
La inițiativa Cabinetului de Miniștri din Ucraina, Serviciului de Securitate și a Băncii Naționale noile sancțiuni au fost adoptate împotriva a 294 de persoane juridice și 848 persoane fizice din Federația Rusă. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat un decret cu privire la noi sancțiuni împotriva Rusiei.
17:50
Procuratura Generală vine cu un comunicat de presă în care răspunde la mai multe solicitări ale presei precum și la anumite detalii despre plasarea în spațiul public a unor informații denaturate în legătură cu „dosarul Petic”.
17:10
Suntem iarăși în criză și ăsta e un motiv ca oamenii, privindu-ne dintr-o parte, să se întrebe ce naiba se întâmplă la noi. Depinde cine răspunde – e cel mai scurt răspuns, care însă îți permite să simți că lucrurile sunt mai complicate și că nu te poți scoate ascultând doar un punct de vedere din multiplele viziuni ale tabloului pășunist de la Chișinău.
16:50
Ministrul Finanțelor din România, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru.
Acum 6 ore
16:40
„De fiecare dată am trăit emoții deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generație de tehnologii la alta. Cunosc emoțiile pe care le trăiesc colegii, dar și emoțiile clienților care sunt în așteptarea tehnologiilor și a soluțiilor noi. Pe lângă muncă și efort, în spatele acestor realizări sunt investiții enorme. Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiții aici, iar clienții noștri sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la evenimentul de prezentare și testare a tehnologiei 5G, de către Grupul Orange în Republica Moldova.
16:40
Un bărbat a fost reținut de către poliție, fiind învinuit de comiterea unui furt în raionul Dondușeni. Acesta ar fi pătruns în casa unui vecin de-al său, în vârstă de 57 de ani, de unde a sustras un laptop, bani, carduri bancare și obiecte din aur.
16:20
Trei bărbați, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost condamnați de prima instanță la pedepse cuprinse între 17 și 18 ani de închisoare pentru comiterea unei serii de tâlhării și furturi în satul Baurci, același raion.
15:50
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a confirmat miercuri primirea unei scrisori formale privind amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar, conform unor surse de la Bruxelles, liderii europeni nu sunt dispuşi să accepte prelungirea negocierilor după data de 23 mai.
15:30
Comisia Europeană (CE) a amendat, miercuri, Google cu peste 1,49 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale Uniunii Europene (UE), deoarece a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă. Valoarea totală a amenzilor aplicate ajunge la aproape 8,3 miliarde euro.
15:10
Europarlamentarul social-democrat, Andi Cristea, îi solicită explicații președintelui României, Klaus Iohannis, pentru validarea sintagmei „popor moldovean”, folosită în cadrul unei dezbateri cu societatea civilă de marți, 19 martie.
15:00
Șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ruslan Ghenciu, care a fost reținut de procurorii anticorupție la începutul săptămânii, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
15:00
Șeful Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Ghenadie Sajin, este noul președinte al raionului Ialoveni. Cu votul a 27 de consilieri din cei 35, acesta a fost ales azi într-o nouă funcție, înlocuindu-l pe Lilian Caramanu.
15:00
Blocul ACUM organizează mâine un protest în fața Parlamentului. Mitingul va avea loc cu o oră jumătate înainte de prima ședință a noului Legislativ.
Acum 8 ore
14:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) va desfășura, în perioada 25–31 martie 2019, o serie de acțiuni în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă”. Acestea vor include vizite pentru copii și adolescenți, prelegeri pentru studenți și vor culmina cu un proiect de educație financiară.
14:10
Un polițist a folosit butelia cu gaze lacrimogene din dotare pentru a îndepărta susținătorii lui Gheorhe Petic de automobilul care îl escorta pe acesta, după ce și-a aflat sentința. Incidentul a avut loc astăzi, la Judecătoria Orhei, iar potrivit Marianei Bețiu, purtătorul de cuvânt al IGP, omul legii a folosit gazul lacrimogen din cauza că unul dintre protestari i-ar fi băgat un deget în ochi.
13:30
Purtătorul de cuvânt al președintelui polonez Andrzej Duda a spus că Vladimir Putin nu a fost invitat la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial.
13:10
Igor Dodon a convocat prima ședință a Parlamentului pentru data de 21 martie, ora 13-00. Decizia a fost anunțată azi, în cadrul unui briefing de presă.
12:50
Preşedintele american Donald Trump a acuzat companiile de tehnologie Facebook, Twitter şi Google că promovează ”democraţii de extremă stânga”, însă a promis că va ”câştiga oricum”.
Acum 12 ore
12:30
Deputatul Igor Munteanu, care spunea la finele săptămânii trecute că Blocul „ACUM” se va diviza în două fracțiuni parlamentare, cea a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, afirmă acum că „nu este adevărat” și că va fi păstrată unitatea blocului. Proaspătul deputat afirmă că această chestiune cu două fracțiuni „este jăratecul răscolit de trollii regimului”.
12:30
Președintele raionului Ialoveni, Lilian Carmanu, și-a anunțat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului raional Ialoveni, demisia din funcție, cu câteva luni înaintea alegerilor locale din R. Moldova, scrie Ziarul Național. • Anunțul a fost făcut pe Facebook de către consilierul raional Alexandru Tonu. Lilian Carmanu le-a spus consilierilor raionali că pleacă din funcție din „motive personale”, dar rămâne în echipa politică a democraților și va continua să depună eforturi pentru dezvoltarea satelor...
12:30
Activistul Platformei „Demnitate și Adevăr”, fostul Șef al Serviciului control financiar și audit intern din cadrul Î.S. „Poșta Moldovei”, Sergiu Cebotari, a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un dosar privind obligarea la muncă forțată și delapidare de avere.
12:10
Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.