Crește numărul victimelor în urma atacului terorist din Noua Zeelandă | VIDEO

TVC, 15 martie 2019 14:00

Un atac armat de proporţii, calificat oficial drept terorist, a făcut 49 de morţi şi aproape 50 de răniţi în două moschei din oraşul Christchurch, în Noua Zeelandă. Presupusul atacator a fost prins, fiind vorba de un cetăţean australian de 27 de ani. Un trăgător a deschis focul asupra a peste 200 de oameni în … Articolul Crește numărul victimelor în urma atacului terorist din Noua Zeelandă | VIDEO apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum 5 minute
19:20
Cel puţin 300 de persoane, potrivit unui nou bilanţ, şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Idai a lovit săptămâna trecută sudul Africii. Echipele speciale şi-au dublat eforturile pentru a salva mii de locuitori, încă refugiaţi pe copaci şi pe acoperişuri, informează AFP. Dezastru în Africa a fost provocat de un ciclon tropical. Vântul care a … Articolul Cel puţin 300 de persoane şi-au pierdut viaţa după ciclonul din sudul Africii | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:20
La vama Palanca a fost reţinut un cetățean al Ucrainei care a încercat să intre în Republica Moldova cu un arsenal impunător de muniții. Din declarațiile bărbatului s-a aflat că acesta fusese la vânătoare și, pornind în grabă spre frontieră, a uitat să lase bunurile acasă. În prima jumătate a zilei de ieri a fost … Articolul Un cetățean al Ucrainei încerca să intre în Republica Moldova cu un arsenal impunător de muniții | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 15 minute
19:10
”Operațiunea Curtea” continuă la Orhei. Momentan sunt în toi lucrările de reabilitate a curților din strada Stejarilor. În cadrul proiectului inițiat de autoritățile locale, deja 45 de curți arată ca și noi. Lucrările se desfășoară în ritm accelerat, iar calitatea este verificată personal de către primarul municipiului Orhei, Ilan Șor. Sute de tone de pietriș … Articolul La Orhei continuă modernizarea capitală a curților de bloc | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:10
Noul președinte al Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev a propus să fie redenumită capitala țării din Astana în Nursultan, în cinstea președintelui Nursultan Nazarbaev, care și-a dat ieri demisia. Totodată, fiica cea mai mare a lui Nursultan Nazarbaev a fost aleasă în funcția de speaker al senatului Parlamentului Republicii Kazahstan. Aceasta a fost votată de toți … Articolul Din Astana în Nursultan. Capitala Republicii Kazahstan a fost redenumită | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 30 minute
19:00
Timp de trei zile, pasagerii care vor ateriza pe Aeroporul Internațional Chișinău vor fi întâmpinați cu mere autohtone. Acțiunea are loc pentru a promova imaginea ospitalieră a țării noastre, dar și de a familiariza străinii cu gustul deosebit al fructelor moldovenești. Merele sunt oferite de către un producător din satul Coșernița, Criuleni, cu inscripția ”Moldova: … Articolul Pasagerii care vor ateriza pe Aeroporul Internațional Chișinău vor fi întâmpinați cu mere autohtone | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum o oră
18:50
Prima ședință a noului Parlament va avea loc joi, 21 martie, începând cu ora 13.00. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă, unde a anunțat despre semnarea Decretului prin care convoacă prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a. Potrivit legislației, ședinţa … Articolul Prima ședință a noului Parlament va avea loc joi, 21 martie | VIDEO apare prima dată în TVC.
18:50
Două persoane din raioanele Rezina și Cahul sunt bănuite de trafic de copii. Acestea au ajuns în vizorul ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane, după ce au organizat și transportat peste 50 de minori moldoveni în Grecia, sub pretextul unui Festival internațional de dans, potrivit postului de televiziune ”ELITA TV”. În postare se scrie … Articolul Două persoane din raioanele Rezina și Cahul sunt bănuite de trafic de copii | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 4 ore
17:00
După sezonul de iarnă, se remarcă o stare precară a pădurilor, îndeosebi celor limitrofe căilor de comunicație și din preajma localităților, precum și a sectoarelor destinate recreerii în fondul forestier, iar  Agenţia „Moldsiva” a lansat o campanie de salubrizare şi amenajare a pădurilor din țară. Avarierea sau distrugerea panourilor informative și antiincendiare în urma lucrărilor … Articolul În pădurile din ţară se va desfăşura o campanie de salubrizare apare prima dată în TVC.
16:30
O tânără din Kiev în vârstă de 20 de ani a scris o plângere la poliție. Ucraineanca susține că a fost violată timp de 7 ani de unchiul din Moldova. Potrivit victimei, coșmarul ar fi început la vârsta de 13 ani, dar a decis abia acum să facă publică istoria, transmite Știri.md. Copila locuia împreună cu … Articolul O tânără din Kiev spune că a fost violată timp de 7 ani de unchiul din Moldova apare prima dată în TVC.
16:00
Un imigrant african a incendiat un autobuz şcolar, miercuri, la periferia oraşului italian Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană, mai mulţi elevi fiind intoxicaţi cu fum, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene. Un bărbat originar din Senegal în vârstă de 47 de ani, cetăţean italian, a oprit … Articolul Un imigrant a incendiat un autobuz cu şcolari în Italia apare prima dată în TVC.
15:40
Ministrul Finanțelor României, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru. Teodorovici a vorbit despre cazuri de pacienți cu cancer, mai ales în fază terminală și a spus că „se ia în calcul legalizarea pentru utilizarea … Articolul În România se pregătește legalizarea canabisului apare prima dată în TVC.
Acum 6 ore
15:00
Procuratura anticorupție comunică despre faptul că Judecătorii de instrucţie s-au pronunţat, astăzi, asupra demersurilor procurorilor privind măsurile preventive aplicate învinuiților în dosarul „SPIA” Astfel, Judecătorii de instrucție au admis parțial demersul procurorilor, aplicând atât în privința șefului de Direcție din cadrul SPIA, cât și în privința reprezentantului unui agent economic, arestul la domiciliu pentru un … Articolul Percheziții la SPIA: 30 de zile de arest pentru șeful de Direcție și reprezentantul unui agent economic apare prima dată în TVC.
14:40
Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei. Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol. Sentința a fost pronunțată astăzi la Judecătoria … Articolul Gheorghe Petic a fost condamnat astăzi apare prima dată în TVC.
14:30
Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta combustibil nuclear către o centrală atomică din statul Rio de Janeiro, a anunţat poliţia, care a precizat că forţele de securitate ce escortau convoiul au ripostat,astfel că vehiculele cu uraniu au ajuns în siguranţă la destinaţie, scrie mediafax. Convoiul a fost atacat marţi după-amiază în … Articolul Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta combustibil nuclear către o centrală atomică din Brazilia apare prima dată în TVC.
14:00
Anul acesta ”Moldova IT Parc” se așteaptă la un profit de peste două miliarde și jumătate de lei, cu 40% mai mult decât anul trecut. Această creștere ”confirmă dinamismul pieței tehnologiei informației în Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întâlnirea cu administrația și unii rezidenți ai Moldova … Articolul Specialiștii IT din Moldova sunt cei mai solicitați din lumea întreagă | VIDEO apare prima dată în TVC.
13:50
În Kazahstan, spicherul parlamentului Qasym-Zhomart Toqaev urmează a fi inaugurat astăzi în calitate de președinte interimar. Inaugurarea urmează demisiei neașteptate de marți a lui Nursultan Nazarbaev, care a fost la cârmă aproape trei decenii. Fostul președinte al Senatului din Kazahstan a fost înaintat la funcția de președinte al țării de Nursultan Nazarbayev și se va … Articolul Kazahstan are un președinte interimar, după ce Nazarbaev a demisionat | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 8 ore
13:00
În Noua Zeelandă au început astăzi funeraliile victimelor atacului terorist din 15 martie, care a făcut 50 de morți, în două moschei din orașul Christchurch. Funeraliile au loc după ce autoritățile au construit la cimitirul din oraș un mormânt special pentru musulmani. Conform informaţiilor publicate de mas-media locală, corpurile neînsufleţite, depuse la Memorial Park Cemetery, … Articolul Atacurile din Noua Zeelandă: Funeraliile primelor victime – tată și fiu | VIDEO apare prima dată în TVC.
12:40
La trei ani de la explozia din cafeneaua „La Soacra”, în urma căreia au decedat trei persoane, Curtea Suprema de Justiție a casat decizia Curții de Apel și a transmis cauza la rejudecare. Reamintim că explozia din Piața Centrală din Chișinău a avut loc în ianuarie 2016 în cantina „La Soacra”, din cauza unei butelii … Articolul Dosarul „La Soacra”, reexaminat | VIDEO apare prima dată în TVC.
12:20
Un avion cu 100 de oameni la bord a luat foc, pe aeroportul din Teheran. Trenul de aterizare al aeronavei nu s-a deschis, iar piloţii s-au învârtit o vreme deasupra aeroportului, ca să consume combustibilul, scrie digi. Apoi au aterizat forţat, avionul s-a târât pe pistă şi a luat foc. Flăcările au fost stinse de … Articolul Un avion cu 100 de oameni la bord a luat foc la aterizare, pe un aeroport din Teheran | VIDEO apare prima dată în TVC.
11:30
În perioada 05 – 15 martie 2019 au fost efectuate controale la 12 unităţi comerciale, inclusiv benzinării, privind respectarea legislaţiei în vigoare „cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice”, ca urmare s-a constatat, că în 11 unităţi au fost comercializate băuturi alcoolice după orele 22:00, cum ar fi: vin spumant, vin, bere, … Articolul Inspectorii ANSA „au cumpărat” băuturi alcoolice după 22:00 din câteva unităţi comerciale apare prima dată în TVC.
Acum 12 ore
11:00
Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) atenționează toți amatorii de apă de parfum despre necesitatea studierii ambalajului, înainte de a cumpăra ceva. Instituția atrage atenția îndeosebi asupra unor parfumuri marca Chat D’Or care ar conține substanțe care pot provoca reacții alergice, transmite Știri.md.  BLUE eau de parfum produs în Polonia care are 30 ml de … Articolul Parfum periculos, pus în vânzare în Moldova apare prima dată în TVC.
10:30
Patru persoane, printre care doi angajați ai Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, sunt suspectate de comiterea infracțiunii de furt. Aceștia au fost prinși în flagrant delict de responsabilii de la Serviciul Securitate Internă al CFM, în timp ce sustrăgeau ilicit motorină din rezervorul locomotivei. În acest caz ar fi implicați un mecanic de locomotivă, ajutorul … Articolul Patru persoane, printre care doi angajați de la „Calea Ferată din Moldova”, prinși în flagrant delict apare prima dată în TVC.
10:00
Încă o persoană a fost reţinută în dosarul „Centrului de sănătate publică”. Este vorba despre contabila-şef a unei companii din Chişinău care ar fi dat bani angajaţilor CSP pentru a obţine avizul de susţinere a instruirilor pentru igienă sanitară, dar şi pentru un proiect de construcţie a unui obiectiv cu destinaţie alimentară. Femeia a fost plasată … Articolul În dosarul „Centrului de Sănătate Publică” a mai fost reținută o persoană apare prima dată în TVC.
09:40
Procurorii anticorupţie vor cere astăzi mandate de arestare pe numele a 5 persoane din cele șase reţinute în dosarul „Vama”. Se va solicita arest preventiv pentru 5 persoane. Este vorba de șeful de Direcție a Serviciului Vamal al Republicii Moldova, 2 inspectori a Postului Vamal Sculeni Biroul Vamal Centru, dar și pentru 2 intermediari. Pentru … Articolul Dosarul „Vama”: Cinci persoane, pe banca acuzațiilor, una – în spital apare prima dată în TVC.
09:20
Polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenți la meciul de fotbal între selecționatele Moldova-Franța, în data de 22 martie, începând cu ora 21:45, pe stadionul„Zimbru” din Chișinău. În acest context, la 22 martie,  începând cu ora 17:00, traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Dacia, direcția de deplasare Aeroport spre Centru, tronsonul cuprins … Articolul Moldova-Franța: Măsuri sporite de securitate în timpul desfășurării meciului de fotbal apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
20:00
Postul nostru de televiziune continuă să răsplătească fidelitatea telespectatorilor cu premii valoroase. Astfel, cei care au stat cu ochii în patru pe grila Televiziunii Centrale s-au ales și în acesată săptămână cu premii, în cadrul tombolei „Privește și Câștigă”. Oamenii au primit mult așteptatele premii, și-au împărtășit emoțiile și ne-au mărturisit care sunt emisiunile lor … Articolul Postul nostru de televiziune continuă să răsplătească fidelitatea telespectatorilor cu premii valoroase | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Naționala de fotbal a Moldovei s-a reunit la primul antrenament înaintea meciului de debut din cadrul preliminariilor EURO 2020. Atât antrenorul, cât și jucătorii sunt optimiști înaintea marelui duel și spun că nu vor presta un meci defensiv, ci vor încerca să pună pericol la poarta adversă. Antrenorul selecționatei Moldovei de fotbal, Alexandru Spiridon, spune … Articolul Naționala de fotbal a Moldovei s-a reunit la primul antrenament înaintea meciului de debut | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Cel mai bun tenismen moldovean, Radu Albot, a debutat cu victorie la turneul ATP Masters 1000 – Miami Open. În prima rundă sportivul moldovean a trecut de tenismenul din Italia, Gianluigi Quinzi, cu scorul final de 7-6, 6-0. Competiția are loc în perioada 20 – 31 martie în SUA. În cea de a doua rundă … Articolul Radu Albot a debutat cu victorie la turneul ATP Masters 1000 – Miami Open | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:30
În ultimii 3 ani, în Moldova au fost înregistrate 405 cazuri de intoxicații acute neprofesionale cu pesticide, în urma cărora 14 persoane au decedat. Totodată, în anul 2018, în urma utilizării necorespunzătoare a unui insecticid, într-o gospodărie particulară din satul Flocoasa, Cantemir, 7 persoane s-au intoxicat, dintre care 3 copii, cu vârste cuprinse între 4 … Articolul În ultimii 3 ani, în Moldova au fost înregistrate 405 cazuri de intoxicații cu pesticide | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:30
Din 1 aprilie curent, pensionarii din Capitală, care circulă gratuit cu transportul public, vor primi abonamente anuale de călătorie de tip nou. Înlocuirea abonamentelor a fost necesară datorită modificării cuantumului venitului lunar al beneficiarilor, până la 3.000 lei, precum și pentru sporirea măsurilor de securitate a documentelor de acest tip.  Decizia a fost aprobată recent … Articolul Pensionarii din Capitală, care circulă gratuit cu transportul public, vor primi abonamente anuale de călătorie de tip nou | VIDEO apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.