Tighineanu - propus de toate trei secții la șefia AȘM. Unii academicieni l-au vrut pe Valeriu Pasat

Deschide.md, 14 martie 2019 23:00

Adunarea Generală în cea de-a treia secție de științe a Academiei de Științe a Moldovei –  Secția științe sociale, economice, umanistice și arte –  a propus doi candidați la concursul pentru funcția de președinte al AȘM, dar unul dintre aceștia nu a acceptat să participe. Academicianul Alexandru Roșca s-a pronunțat pentru candidatura academicianului Ion Tighineanu, președinte interimar al AȘM, iar academicianul Andrei Eșanu, membrul corespondent al AŞM Demir Dragnev și doctorul habilitat Constan...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
10:10
Un bărbat a murit pe loc, după ce a fost lovit de o ambulanță, în timp ce se deplasa sub un pod din capitală. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 21:40, pe strada Miorița, din cartierul Telecentru al capitalei.
Acum 30 minute
10:00
Conducerea Primăriei orașului Chitila din județul Ilfov, România, a decis să doneze orașului Edineț din R. Moldova două statii electrice de 80 kwt.
09:50
Doi agenți de patrulare au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului Protecție Internă și anticorupție al MAI, iar alți doi au fost dați în căutare, după ce, ieri dimineață, organele abilitate au descins cu percheziții la Inspectoratul de Poliției Ialoveni
Acum o oră
09:20
Militarii din trupele cu destinaţie specială ale Armatei Naţionale au executat salturi cu paraşuta la Centrele militare de instruire ale Armatei Naționale, în cadrul exerciţiului „JCET 2019” (Joint Combined Exchange Training). Potrivit comandantului Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS), locotenent-colonel Ion Ojog, paraşutările au fost efectuate de la înălţimea de 350 de metri. Locotenent-colonelul Ojog a adăugat că exerciţiul, care este destinat militarilor din subunitățile de cer...
09:20
Un bărbat din raionul Cantemir a fost condamnat la 12 ani închisoare, în penitenciar de tip închis, fiind găsit vinovat de violul fiicei sale vitrege minore. Acesta a fost încătușat chiar în sala de judecată.
Acum 2 ore
08:50
Un turist american a murit pe Aeroportul Otopeni din București...
08:40
Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a trecut într-o manieră entuziasmantă de americanca Venus Williams (38 de ani, 43 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Miami
08:20
Finalitatea discuțiilor lansate de președintele Igor Dodon cu partidele politice care au acces în Parlament nu depinde de șeful statului, dar de formațiuni. Deocamdată, nu se poate ghici care vor fi concluziile. De această părere este editorialistul Nicolae Negru, transmite IPN. • Jurnalistul spune despre inițiativa privind discuțiile cu partidele politice lansată de Igor Dodon că astfel șeful statului își îndeplinește funcțiile conform Constituției Republicii Moldova. Nicolae Negru menționează...
Acum 12 ore
22:40
Preşedintele american Donald Trump a semnat, luni, la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, relatează AFP şi Reuters. • În plină campanie electorală în ţara sa, Netanyahu a declarat că Israelul "nu va renunţa niciodată" la cea mai mare parte a Golanului sirian capturat de statul evreu în timpul Războiului de Şase Zile din 1967, înainte de anexarea acestuia în 1981 care nu a fost ni...
Acum 24 ore
21:00
Președintele PLDM, Tudor Deliu, explică decizia consiliului politic al formațiunii sale de a demite toți vicepreședinții și membrii Biroului Permanent. Politicianul spune că persoanele demise nu au de ce să fie supărate pentru că ei rămân în continuare membri ai partidului.
21:00
Nici cel de al doilea meci din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020 nu a fost unul în care jucătorii naționalei Moldovei să obțină un rezultat care să dea speranțe.
20:30
Uniunea Europeană întrevede ''din ce în ce mai probabil'' ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană fără niciun acord la 12 aprilie, motiv pentru care Comisia Europeană şi-a încheiat luni pregătirile în vederea scenariului fără niciun acord. În acest caz Regatul Unit va deveni o ţară terţă şi nu i se va aplica nicio măsură tranzitorie.
19:50
Angela Bostan în vârstă de 34 de ani, originară din R. Moldova, și italianul Salvatore Valenti de 43 de ani au fost reținuți săptămâna trecută în provincia Como din regiunea Lombardia a Italiei, fiind bănuiți de evaziune fiscală și exploatarea forței de muncă, scrie Ziarul Național. • Mai exact, cei doi gestionau șapte apartamente pe care le-au transformat în aziluri de bătrâni și au angajat ilegal la muncă mai mulți cetățeni din R. Moldova. În total, zece muncitori, opt dintre care din R. Moldo...
19:40
Deputații aleși pe listele blocului ACUM se vor întruni marți, în prima jumătate a zilei, pentru a decide dacă vor da curs invitației lui Igor Dodon de a participa la un dialog privind formarea unei majorități parlamentare. Declarația a fost făcută pentru Deschide.MD de către vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari.
19:10
Ministerul Economiei și Infrastructurii, informează că, în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene, pe 31 martie 2019, ultima duminică a lunii martie, la ora 2.00, pe întreg teritoriul R. Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte, scrie Ziarul Național. Până în aprilie 2019, fiecare stat membru al UE trebuie să comunice dacă intenționează să aplice în mod permanen...
18:50
În contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a transmis redacției Ziarului de Gardă un articol de opinie în care adresează un mesaj noului Parlament. Ambasadorul subliniază combaterea corupției, independența justiției, dar și crearea transparentă a unui Guvern credibil: „Alegerile parlamentare de luna trecută au fost un moment crucial în dezvoltarea democratică a Moldovei și au permis cetățenilor Moldovei să-și facă vocea auzită. Acum cân...
18:20
PSRM, PDM și blocul ACUM sunt nevoite să formeze o coaliție pentru a constitui Guvernul și pentru a evita noi alegeri. De această părere este așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
17:50
În timpul unei vizite în Georgia, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat din nou că țara din Caucazul de Sud va adera în cele din urmă Alianța militară occidentală, în ciuda opoziției feroce a Kremlinului.
17:00
Un depozit cu produse alimentare pentru copii a fost depistat într-o morgă din orașul rus Iugorsk (regiunea Tiumen). Cazul a ajuns în vizorul presei datorită deputatului dumei locale, Anton Pantin.
16:20
Vadim Scarlat, medicul obstretician reținut anul trecut în dosarul „Mitei pentru judecători”, fiind acuzat traficul de influență, și-a aflat sentința. Magistrații de la Judecătoria Chișinău au decis ca acesta să scape cu o amendă în valoare de 2 300 de unități convenționale, echivalentul a 115 mii de lei.
16:10
Un tânăr moldovean a ajuns pe mâna oamenlor legii din Italia, după ce, în mașina acestuia, a fost găsit peste un kilogram de pulbere explozibilă, folosită la fabricarea bombelor artizanale.
15:20
Consiliile de Administrație nu-și îndeplinesc funcțiile directe și obligațiunile, motiv pentru care vor fi reorganizate. Declaraţia a fost făcută de Vladimir Baldovici, directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, în cadrul şedinţei cu preşedinţii consiliilor de administraţie a întreprinderilor și societăților din subordinea APP.
15:20
Postul public de televiziune din Polonia (TVP) a anunţat că înfiinţează un post TV în Lituania – TVP Wilno (staţia Vilnius), al cărui public ţintă va fi minoritatea naţională poloneză din această ţară baltică.
15:10
Aproximativ 33 500 de funcționari și demnitari din R. Moldova și-au depus până acum declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2018 la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) sau circa jumătate din numărul total al subiecților declarării.
14:50
Secretariatul Parlamentului vine cu precizări la înregistrarea pachetului „anti-oligarhic” ale blocului ACUM și spune că proiectele de acte legislative prezentate de un grup de 26 de deputați au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului Republicii Moldova la 22 martie curent. Asta după ce deputatul și juristul blocului ACUM, Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că șefa Direcției generale documentare parlamentară, Bubuioc Evelina, a refuzat să înregistreze proiectele ca inițiative legislative.
14:50
Comisia Europeană a încheiat pregătirile pentru situaţia ‘din ce în ce mai probabilă’ a unui Brexit fără acord, la 12 aprilie, a anunţat luni Bruxellesul într-un comunicat, transmite AFP, potrivit agrepres.
14:40
Un copil din Ialoveni, dispărut aseară de acasă, a fost găsit astăzi, fără suflare, într-o fântână din apropierea casei.
14:30
Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a fost recent coleg de bancă cu vicedirectorul FBI, șefii de Poliție din Cipru, Dubai, Miami, San Francisco și cu șeful adjunct al Poliției din New York. S-a întâmplat în cadrul unuia dintre cele mai importante programe de formare a conducerii mondiale în domeniul aplicării legii - National Executive Institute (NEI). Fredolin Lecari a devenit, astfel, primul moldovean admis la cel mai înalt curs de calificare al FBI.
14:10
Serviciul Fiscal de Stat anunță că azi este ultima zi în care contribuabilii persoane juridice și persoane fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și persoane fizice care desfășoară activitate independentă, sunt obligați să depună declarația privind impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2018.
14:00
Beție cu final tragic, după ce o tânără și-a băgat un cuțit în inimă de față cu rudele și amicii săi. Tragedia aseară în jurul orei 22:30, în casa socrilor victimei din orașul Hâncești
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.