A fost lansat programul de stat pentru delimitarea bunurilor imobile și a terenurilor proprietăților publice

Interlic, 14 martie 2019 22:40

Peste un milion de bunuri imobile deținute în proprietate publică și privată vor fi delimitate în următorii cinci ani de către Agenția Proprietății Publice în comun cu autoritățile publice în vederea determinării apartenenței și perfectarea actelor de drept.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 12 ore
21:30
Primăria municipiului Chişinău informează ca astăzi, 25 martie a.c. a fost lansată o nouă rută de troleibuz, nr. 37, spre comuna Bubuieci. Este cea de-a șaptea linie pe care circulă unități cu propulsie autonomă și va avea denumirea „Gara - satul Bubuieci".
21:20
Compania Națională de Asigurări în Medicină reamintește că persoanele care se asigură în mod individual pot achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri până în data de 1 aprilie inclusiv.
21:20
Proiectele de acte legislative prezentate de un grup de 26 de deputați au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului Republicii Moldova la 22 martie curent.
Acum 24 ore
21:10
Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este promovat, în perioada 22-27 martie 2019, în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineza, de către Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu și Vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Directorul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, Iulia Petuhov.
21:00
Secretarul de Stat pe domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a participat la o serie de evenimente de promovare a imaginii investiționale a Republicii Moldova, organizate de Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt, în comun cu Societatea germană „Wirtschaftsförderung GmbH”. Evenimentele s-au desfășurat în orașul Frankfurt pe Main, Germania.
21:00
Secretarul de Stat, Serghei Bucataru a participat în calitate de co-președinte la reuniunea Comisiei mixte Moldo-Italiană în domeniul transportului rutier internațional de mărfuri și pasageri, care s-a desfășurat la Roma, Italia, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
20:50
Ministerul Economiei și Infrastructurii, informează că, în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene, pe 31 martie 2019, ultima duminică a lunii martie, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte.
20:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, împreună cu ministrul Finanțelor, Ion Chicu, au avut o întrevedere cu reprezentanții misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, care se află în vizită de lucru în Republica Moldova.
20:40
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Franței în țara noastră, Pascal Le Deunff. În cadrul dialogului, oficialii au făcut schimb de opinii cu privire la aprofundarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.
20:40
Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing, în cadrul căruia a făcut următoarele declarații:
20:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul dialogului, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă din țara noastră și din regiune, au vorbit despre alegerile pentru Parlamentul European care urmează să aibă loc în luna mai, curent, despre extinderea și aprofundarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, dar și despre situația politică internă.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:30
O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 25 - 29 martie 2019. Despre vizită anunţă, într-un comunicat de presă, Volodymyr Tulin, reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova.
00:20
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță începerea primei sesiuni de finanțare pentru anul 2019, în perioada 20 martie – 4 aprilie.
00:20
Toată informația necesară unui agent economic implicat în activitatea comercială externă va fi disponibilă pe o singură platformă. În premieră pentru țara noastră, Serviciul Vamal va lansa Portalul Informational Comercial (en. Trade Informational Portal), îndeplinind astfel una dintre condițiile Acordului OMC de Facilitare a Comerțului, dar și a DCFTA (Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) din cadrul Acordului de Asociere RM-UE. Noul sistem informatic, care urmează să fie elaborat cu suportul Programului USAID pentru Reforme Structurale în Moldova, va putea fi accesat începând cu luna iunie a anului curent.
00:10
Acesta este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, care conține câte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei, fiind fixate în alveole transparente confecționate din material plastic. Monedele metalice incluse în set sunt acceptate ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova, la valoarea lor nominală.
00:00
Datele statistice agregate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) arată că, în anul 2018, volumul veniturilor realizate din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă a scăzut, comparativ cu anul 2017, cu 187 mil. 155,6 mii lei (-5,6%) și a alcătuit 3 mld. 150,4 mil. lei, iar venitul mediu lunar per utilizator (ARPU) de telefonie mobilă a scăzut cu 2,2% şi a alcătuit 72,7 lei. Astfel, Moldtelecom a înregistrat un ARPU de 85 lei, Orange Moldova – de 77 lei și Moldcell – de 63,4 lei.
00:00
Subiectul abordat în cadrul discuției a vizat demararea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău. Părțile au apreciat ritmul accelerat în care au început lucrările astfel, încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului curent.
00:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat o ședință de lucru, în cadrul căreia a fost abordat subiectul cu privire la exportul produselor de origine animală pe piața Uniunii Europene și tranzitul produselor compuse prin UE.
22 martie 2019
23:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.
07:50
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii comisiilor de profil ale Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.
07:50
Ieri, în cadrul ședinței de constituire a Parlamentului, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a rostit un discurs, adresat deputaților și cetățenilor țării noastre. Șeful statului și-a exprimat speranța că deputații nou-aleși vor îndreptăți încrederea oamenilor care i-au votat.
07:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu o delegație din Republica Coreea, care se află la noi în țară, cu o vizită de lucru aferentă ceremoniilor de inaugurare a unor proiecte realizate în Republica Moldova, susținute de Programul „Overseas Development Aid Korea” și Organizația non-guvernamentală „Better World”, și anume: reconstrucția sălii sportive a Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și renovarea clinicii din localitatea Pogănești.
07:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. În cadrul discuțiilor, părțile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea comercial-economică dintre cele două state, identificarea noilor posibilități de dezvoltare a relațiilor bilaterale, inclusiv prin inițierea proiectelor investiționale în diferite domenii.
07:40
Anunțul privind constituirea acestora a fost făcut, la prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a.
07:40
Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Astăzi, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului. Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.
07:10
Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Astăzi, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului. Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.
20 martie 2019
00:10
Astăzi, în temeiul art. 63, alin (2) din Constituția Republicii Moldova și al art. 1 alin.(5) din Regulamentul Parlamentului, Președintele Republicii Moldova a semnat Decretul privind convocarea Parlamentului nou-ales. Astfel, Parlamentul ales la data de 24 februarie 2019 – se convoacă în ziua de 21 martie, 2019, ora 13.00.
00:10
Parlamentul de legislatura a X-a se va convoca mâine în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
00:00
Întreprinderile „Centrul de Telecomunicații Speciale”, „MoldATSA”, „Moldpres” și „Casa Presei” sunt cele mai transparente întreprinderi de stat din Moldova. La polul opus se situează Î.S. de construcții a Căii Ferate „Confercai”, Direcția pentru exploatarea imobilului și firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală”. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și INEKO Slovacia. Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova, disponibil pe www.companies.viitorul.org, a fost prezentat astăzi, 20 martie, în cadrul unei conferințe publice.
00:00
Comunitățile amplasate pe dreapta și stânga Nistrului sunt îndemnate să înainteze spre finanțare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială. Uniunea Europeană va finanța modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.