PROFESORII VIN CU EXPLICAȚII

Jurnal TV, 14 martie 2019 22:30

Profesorii de la Universitatea Agrară vin cuexplicații în privința problemei salarizării

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 30 minute
10:20
Prezentată de Aura, Gabi și Beton
Acum 12 ore
22:50
Zero schimbări în măsurarea audienților
22:00
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Acum 24 ore
21:10
Prezentat de Sofia Obadă
20:30
Vacanță de coșmar pentru aproape o mie 400 de oameni, care se aflau la bordul unui vas de croazieră. În mijlocul unei furtuni, nava a făcut o pană la motor și a ajuns în derivă, în largul coastei Norvegiei, mânată de valuri spre stâncile din apropiere. Cinci elicoptere şi mai multe nave de salvare au intervenit pentru evacuarea pasagerilor.
20:30
Documentele din așa numita ”Troika Laundromat”, una dintre cele mai mari scurgeri de documente bancare, dezvăluie relația neștiută dintre Gheorghe Tretiacov, un fost șef al poliției din Republica Moldova, și bancherul rus Gherman Gorbunțov. Pe cei doi îi leagă o listă cu 85 de posesori de carduri, conectată la un paradis fiscal din Insulele Virgine Britanice.
20:20
Terenul din jurul lacului de pe strada Albișoara din Chișinău a devenit mai curat. Gunoaiele au dispărut nu din senin, ci au fost strânse în cadrul unui exercițiu ecologic. ”Orașul ăsta trebuie să fie curat”, au decis angajații postului nostru de televiziune, care au ieșit duminică, alături de reprezentanții societății civile și simpli cetățeni, să facă ordine. Cum s-a consumat cea de-a noua ediție a campaniei Jurnal TVerde urmăriți în reportajul Parascoviei Spic.
20:10
Prezentat de Cristina Ursachi
20:00
Proiectul de lege propus de Blocul ACUM Platforma DA și PAS privind recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova este unul dintre subiectele discutate la cea mai recentă ediție a emisiunii 60 de minute de la Jurnal TV. Acolo s-a vorbit despre evenimentele ce au marcat săptămâna trecută. Ce declarații au fost făcute, urmăriți în continuare.
20:00
Șapte persoane au fost rănite, iar o casă a fost incendiată, în Israel, în apropiere de Tel Aviv, în urma unui presupus atac cu rachetă.
20:00
Găuri în asfalt, scări și terenuri de joacă în stare deplorabilă. Este peisajul pe care îl putem vedea într-o curte din sectorul Ciocana al capitalei. Locatarii se plâng că autoritățile nu fac nimic de zeci de ani, deși ei plătesc lunar pentru serviciile care ar trebui să fie prestate. Oficialii își pasează însă responsabilitățile. Cei de la Asociația Proprietarilor de Locuințe Privatizate spun că nu au bani, iar reprezentanții Primăriei Chișinău promit din nou că vor interveni, doar că nu se știe când.
19:50
Procesul politic din Republica Moldova trebuie să decurgă din rezultatul alegerilor parlamentare. Declarația a fost făcută de către șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, la postul public de televiziune, după ce a asistat la prima ședință a forului legislativ. ”Noul Guvern ar trebui să respecte angajamentele din Acordul de Asociere cu UE”, a precizat diplomatul.
19:50
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea privind excepţia de neconstituţionalitate, ridicată de către avocații lui Vladimir Filat. Judecătoria Chișinău va continua examinarea dosarului, în care fostul premier este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit Curții, dispozițiile contestate sunt clare în privința etapei la care poate fi invocată nulitatea probelor în cadrul examinării cauzei de către instanța de judecată, nefiind astfel încălcată Constituția.
19:50
Un milion de oameni a mărşăluit prin centrul Londrei, cerând un nou referendum în privința Brexitului. Incertitudinea privind modul, în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, persistă. Londra nu a convenit, deocamdată o strategie. În schimb, Comisia Europeană a anunțat astăzi că este pregătită pentru un Brexit brusc, fără vreun acord, pe 12 aprilie.
19:40
Multe dintre autobuzele care au transportat organizat alegători transnistreni la alegerile parlamentare din 24 februarie aparţin unor companii administrate de persoane conectate direct sau indirect la Partidul Democrat. Printre acestea: un fost preşedinte al Parlamentului şi fost deputat PD, un consilier raional Briceni al PD, dar şi un fost legislator din partea Mișcării pentru o Moldovă Democratică și Prosperă, devenită ulterior PD. Constatările apar în cadrul unei investigaţii realizate de Ziarul de Gardă
19:30
O femeie a fost reținută, după ce și-ar fi lovit soțul în inimă, cu un cuțit de bucătărie. Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, în satul Tănătari, raionul Căușeni. Detalii despre acest subiect, dar și despre altele aflați în următorul grupaj de știri.
19:20
Prezentată de Maria Marian
18:00
Ședința de judecată în dosarul Domnicăi Manole, ce vizează decizia sa din 2016, privind obligarea Comisiei Electorale Centrale de a organiza un referendum de modificare a Constituției, a fost iarăși amânată. Se cere audierea celor trei specialiști, care au efectuat expertiza stilistico-lingvistică în cadrul urmăririi penale. Prezența acestora ar urma să fie asigurată de către avocați, susține procurorul.
17:40
Igor Dodon i-a invitat la discuții pe șefii PSRM, PD și ai Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Potrivit lui Doodn, Președinția vrea să vadă dacă aceste trei formațiuni politice sunt dispuse să formeze o majoritate parlamentară. Întrunirile sunt programate pentru ziua de mâine, în mod separat. Un răspuns pozitiv au dat, deocamdată, reprezentanții PSRM.
17:40
Copilul de 7 ani din Ialoveni, care a ieșit aseară din casă, a fost găsit mort astăzi, într-o fântână. În operațiunea de căutare au fost implicați polițiști și mulți voluntari. Potrivit părinților, micuțul suferea de autism și nu putea vorbi. La locul întâmplării s-a deplasat colegul nostru Călin Jucovschi:
17:30
Prezentat de Vasile Luchianu
17:20
Prezentată de Gabi și Beton
16:00
Accident rutier pe traseul Orhei - Chișinău. Un Mercedes a derapat de pe traseu, a ieșit pe contrasens și s-a izbit într-un alt automobil. Accidentul a avut loc azi dimineață, în regiunea serpentinelor, din Orhei.
15:30
Cadavrul unei femei de 31 de ani a fost găsit într-o gospodărie din raionul Hâncești. Aceasta s-ar fi înjunghiat cu un cuțit în regiunea toracică, după ce a consumat alcool în exces.
15:00
Protestele antiguvernamentale au fost reluate, la sfărșitul săptămânii trecute, în mai multe țări din Europa. În Franța, vestele galbene au luat cu asalt Parisul, iar în Serbia, mii de oameni au cerut repetat demisia președintelui Vučić. De această dată, manifestațiile nu au fost marcate de violențe.
14:40
Donald Trump nu a conspirat cu Moscova în timpul campaniei electorale din 2016, așa cum a speculat presa din Statele Unite. Este concluzia procurorului special Robert Mueller. Raportul este, deocamdată, secret, dar un rezumat al acestuia a fost trimis Congresului, dar și presei.
14:00
Două persoane din Vulcănești au fost reținute în flagrant în timp ce primeau 500 de euro de la o victimă. Indivizii sunt suspectați că ar fi șantajat o femeie că îi va publica imaginile cu caracter erotic pe internet. Unul dintre ei i-ar fi cerut victimei 5500 de euro și 1000 de dolari.
13:30
Președintele Igor Dodon cheamă liderii partidelor care au intrat în Parlament la discuții. Astfel, liderul PSRM, Zinaida Greceanâi, este invitată la Reședința de Stat la ora 14.00, șeful PD, Vladimir Plahotniuc - la ora 15.00, iar liderii blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase - la ora 16.00.
13:00
Un înalt oficial palestinian condamnă anunţul făcut de premierul român Viorica Dăncilă de a reloca ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, spunând că va îndemna Uniunea Europeană să intervină, scie publicaţia Times of Israel.
13:00
Prezentat de Stela, Bogdan și Alex
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.