Eșecul PCRM în alegeri este „înfrângerea cetățenilor și a țării”. Voronin, întrebat dacă rămâne la conducerea partidului

Agora.md, 14 martie 2019 22:30

„Nu e înfrangerea noastră că nu am intrat în Parlament. E înfrangerea Republicii Moldova și a cetățenilor. Evenimentele ulterioare vor arăta asta”. Afirmațiile îi aparțin liderului PCRM, Vladimir Voronin, și au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.Întrebat dacă va rămâne la conducerea Partidului Comuniștilor chiar și după ce formațiunea nu a tregut pragul electoral în alegeri, Voronin a declarat că următorul lider al partidului va fi ales la congresul PCRM: „Continuăm lupta. Cu președinția partidului se va hotărî la Congresul partidului, care va fi peste un timp oarecare”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 10 minute
10:10
Desemnarea procentuală, cunoscută și ca Legea 2%sau mecanismul 2%, este procesul prin care persoanelefizice plătitoare de impozite pot direcționa 2% din impozitul anual pe venit cătreorganizațiile neguvernamentale sau religioase din țară.
10:10
Un bărbat din raionul Cantemir a fost condamnat la 12 ani închisoare, în penitenciar de tipînchis, fiind recunoscut vinovat de violul fiicei sale vitrege minore. Acesta a fost luat substrajă chiar din sala de judecată.Procurorii au demostrat că, în intervalul lunilor ianuarie-august 2016, inculpatul de 40 de ani, care activa în calitate de preot, a abuzat-o sexual, în repetate rânduri, pefiica concubinei sale, în vârstă de 13 ani, care se afla la întreţinerea sa.
Acum 30 minute
10:00
Un bărbat de 51 de ani a decedat pe loc după ce a fost lovit de o ambulanță sub podul de la Telecentru. Accidentul a avut loc aseară, în jurul orei 21:40, pe strada Miorița din cartierul Telecentru al Capitalei. Victima a fost lovită în afară trecerii de pietoni de către ambulanța care se întorcea de la o chemare, transportând un pacient.
10:00
Pe 6 iulie, pe teritoriul Goodzone, va avea loc cea de a cincea ediție a festivalului FOSFOR. La fel ca și în anii precedenți, evenimentul își va deschide ușile pentru mii de persoane tinere, active, gata pentru noi experiențe, descoperiri și emoții. Nume grele din industria DJ-ingului vin să mixeze și să distreze pe cei prezenți la eveniment.
Acum o oră
09:40
Riscurile seismelor, reacţiile corecte în caz de situaţii excepţionale, primul ajutor calificat, apărarea împotriva incendiilor. Sunt doar câteva dintre subiectele lecțiilor care au fost predate de către angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă celor douăzeci de dascăli de la mai multe instituții de învățământ din raionul Telenești. 
09:20
De câte ori ai fost nevoit să faci din nou curățenie în calculatorul tăudeoarece programele se deschid anevoios sau operativitatea de reacție scade?Nervi pierduți, timp în zadar – soluția există însă! În special pentrucomputerele statice, dar și în cazul laptopurilor, un dispozitiv suplimentarSSD va fi „motorașul” care va adăuga rapiditate imediat.
Acum 2 ore
09:10
Ruta de maxi-taxi nr. 137, care face legătura dintre comuna Bubuieci și Chișinu și-a sistat activitatea pentru astăzi. Anunțul a fost făcute de primarul general interimar, Ruslan Codreanu. Decizia vine la doar o zi după ce a devenit funcțională linia de troleibuz care conectează suburbia cu orașul. Aceasta a fost critică de edil. „Modernizarea face dinozaurii să se revolte...”, a scris Codreanu pe Facebook. Totodată, responsabilii de rută spun că, odată cu lansarea liniei de troleibuz, afacerea nu mai este rentabilă.
09:00
Ruta de maxi-taxi nr. 137, care face legătura dintre comuna Bubuieci și Chișinu și-a sistat activitatea pentru astăzi. Anunțul a fost făcute de primarul general interimar, Ruslan Codreanu. Decizia vine la doar o zi după ce a devenit funcțională linia de troleibuz care conectează suburbia cu orașul. Aceasta a fost critică de edil. „Modernizarea face dinozaurii să se revolte...”, a scris Codreanu pe Facebook.
08:50
Pentagonul a autorizat transferul sumei de un miliard de dolari către inginerii militari pentru construirea unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic, scrie BBC, citat de news.ro. Acestea sunt primele fonduri alocate ca urmare a stării de urgenţă declarate de preşedintele american Donald Trump pentru a evita Congresul şi a construi zidul pe care l-a promis în timpul campaniei. Democraţii au protestat faţă de această decizie.
08:40
Naționala R. Moldova a pierdut și a doua partidă din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2020. Pe stadionul din Eskişehir, Turcia a marcat de patru ori în poarta tricolorilor, dominând pe întreaga durată a meciului. Primele două goluri au fost marcate la doar două minute diferență.
08:20
Membrii Parlamentului britanic au votat luni seară un amendament prin care s-a decis preluarea controlului procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană de la Guvern. Amendamentul a fost votat cu un raport de voturi de 329/302, relatează BBC, citat de Mediafax.
Acum 4 ore
07:40
Mii de arme de asalt, grenade şi aruncătoare de grenade, muniţie, staţii şi telefoane mobile au fost capturate după cucerirea ultimei redute din Siria a grupării Stat Islamic, relatează digi24.ro.
07:20
Nava de croazieră Viking Sky, care a făcut o pană de motor în ape periculoase sâmbătă, se îndrepta duminică spre un port de refugiu, relatează AFP, citat de digi24.ro. Mai mulți pasageri au publicat pe rețelele de socializare imagini cutremurătoare cu nava de croazieră, în marea agitată.Viking Sky a lansat un mesaj SOS sâmbătă după-amiaza, în urma avariei la motor. Prins într-o furtună, pachebotul se afla în derivă către apele de coastă, jalonate de recife, în largul regiunii Møre og Romsdal, în vestul Norvegiei, potrivit News.ro.
Acum 12 ore
23:10
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) ar urma să participe la alegerile locale din acest an, asta după ce nu a mai avut candidați la niciun scrutin, după anul 2015. Cel puțin așa afirmă liderul PLDM, Tudor Deliu, fiind convins că „neparticiparea la alegeri împinge partidul spre uitare”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. 
22:20
O femeie din Capitală a simțit că i se încep contracții chiar în trafic, în timp ce conducea mașina. Viitoarea mamă a apelat la inspectorii INP, care se aflau la fluidizarea traficului rutier pe șoseaua Balcani. Cu girofarele pornite, polițiștii au dus-o la maternitate, iar video din trafic a fost postat pe pagina INP.
22:10
O femeie din Capitală a simțit că i se încep contracții chiar în trafic, în timp ce conducea mașina. Viitoarea mamă a apelat la inspectorii INP, care se aflau la fluidizarea traficului rutier pe șoseaua Balcani. Cu girofarele pornite, polițiștii au dus-o la maternitate, iar video din trafic a fost postat pe pagina INP.
21:20
Naționala R. Moldove a pierdut și a doua partidă din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2020. Pe stadionul din Eskişehir, Turcia a marcat de patru ori în poarta tricolorilor, dominând pe întreaga durată a meciului. Primele două goluri au fost marcate la doar două minute diferență.
Acum 24 ore
21:00
Naționala Moldovei a pierdut și a doua partidă și etapa de calificare pentru Campionatul European din 2020. Turcii au bătut patru goluri în porțile Tricolorilor, pe stadionul din Eskişehir. Turcii au dominat terenul pe îmntreaga durată a meciului, iar primele două goluri au fost marcate la doar două minute diferență.
20:20
Până în 2024, aproximativ 40% din populația lumii va folosi rețeaua 5G, care va fi de 100 de ori mai rapidă decât cea 4G. SUA și China sunt într-o continuă dispută pentru că fiecare vrea să fie furnizoarea de rețea 5G pentru Europa. Iar Europa este prinsă la mijloc, scrie Playtech.
20:10
În timp ce industria imobiliară crește și se dezvoltă în fiecare zi, blocurile cu o vechime de câteva decenii rămân a fi uitate. În anul 2014 Guvernul Republicii Moldova a emis un regulament cu privire la inventarierea tehnică și pașaportizarea clădirilor construite conform proiectului de tip serie. Deși în document este indicat că respectarea acestuia este obligatorie, cinci ani mai târziu starea în care se află blocurile vechi din capitală rămâne a fi o necunoscută.
19:10
Vicepreședinții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și membrii Biroului Permanent Central au fost demiși din funcție. Decizia a fost anunțată de partid după ce a avut loc ședința Consiliului Național Politic. Printre cei demiși s-ar afla Maria Ciobanu, Ion Terguță și Viorel Cibotaru. Potrivit ProTV, opt dintre cei demiși au de gând să-și depună carnetele de partid, întrucât s-ar simți forțați să părăsească partidul.
18:30
Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a transmis redacției Ziarului de Gardă un articol de opinie în care adresează un mesaj noului Parlament. Șeful misiunii diplomatice americane înseamnă deputații să formeze un guvern, să lupte împotriva corupției, să reformeze justiția și să „aleagă binele comun și nu interesul propriu”.
18:00
Dedicată mult-discutatului meci Moldova-Franța, o ediție specială „Coliba Anei” vă prezintă viziunea unui mic expert în fotbal. Ionuț Darie are doar 7 ani, dar are cunoștințe de invidiat despre fotbal. De ce nu a câștigat Selecționata Moldovei, ce nu le-a ajuns jucătorilor noștri pentru a obține victorie și multe alte aspecte ale meciului le-am pus în discuție, în exclusivitate, la „Coliba Anei”, scrie Ea.md.
17:50
Poliția italiană a depistat, în mașina unui moldovean, peste 1 kg de explozibil de tip TATP, scrie Roma Today. Tânărul de 25 de ani a fost oprit de oamenii legii după ce a efectuat o manevră bruscă în trafic.
17:00
Duminică, 24 martie, în incinta centrului Tekwill din capitală s-a desfășurat cel de-al șaselea campionat de asamblare la viteza a puzzle-urilor „Puzzle Day by Castorland 2019”. La competiție au participat 100 de echipe, formate din 3-4 persoane. Acestea au fost împărțite în categoriile „Amatori și Profesioniști”. Pentru fiecare categorie au fost pregătite seturi de puzzle-uri de un grad de dificultate diferit. În total, la campionat au participat în jur de 400 de persoane.
17:00
Organizaţia Reporteri Fără Frontiere (RSF) a investigat strategia Beijingului de a controla informaţiile publicate dincolo de graniţele Chinei, un proiect care pune sub ameninţare libertatea presei în întreaga lume, scrie Digi24.
16:40
Dacă Uniunea Europeană va decide să renunțe la schimbarea orei, R. Moldova se va conforma. Deocamdată însă, autoritățile anunță că pe 31 martie, ultima duminică a lunii martie, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară.
16:30
Dacă Uniunea Europeană va decide să renunțe la schimbarea orei, R. Moldova se va conforma. Deocamdată însă, autoritățile anunță că pe 31 martie, ultima duminică a lunii martie, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară.
16:30
Doar socialiștii au anunțat, până la această oră, că vor merge mâine la Reședința de Stat pentru a discuta formarea unei eventuale coaliții de guvernare. Democrații sunt pe cale să accepte invitația președintelui Igor Dodon, iar cei de la ACUM nu au venit cu o poziție în acest sens.
16:10
Primul medicament împotriva depresiei postnatale, numită şi depresie postpartum, a fost aprobat pentru folosire în SUA de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente, scrie FDA. Medicamentul este administrat intravenos pe parcursul a 60 de ore numai în centrele de îngrijire medicală sub supraveghere medicală.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.