UE promite un ajutor de peste două miliarde de euro pentru sirieni în 2019

Agora.md, 14 martie 2019 15:50

Uniunea Europeană alocă un ajutor de 2,01 miliarde de euro în acest an pentru criza siriană, dintre care 1,5 miliarde de euro promişi doar pentru refugiaţii din Turcia. Asta a declarat joi, la Bruxelles, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, la o conferinţă a donatorilor organizată de UE şi ONU, scrie Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
21:10
Președintele republicii Moldova, Igor Dodon, se declară indignat de faptul că la ședința de convocare a Parlamentului nu au fost prezenți toți deputații. În acest sens, Dodon i-a numit „deputați-turiști”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Acces Direct” de la postul NTV. Totodată, șeful statului a ținut să menționeze că a semnat decretul de convocare a ședinței plenare cu 24 de ore înainte, aluzionând asupra faptului că deputații care se aflau peste hotare aveau destul timp să ajungă la Chișinău.
Acum 2 ore
20:50
Selecționerul reprezentativei de fotbal a Franței, Didier Deschamps, a susținut o conferință de presă înaintea partidei pe care discipolii săi o vor juca contra fotbaliștilor echipei naționale a R. Moldova. Deschamps crede că absența căpitanului tricolorilor, Alexandru Epureanu, care este accidentat, este un plus pentru echipa sa, întrucât apărătorul moldovean poate fi periculos pentru poarta cocoșilor galici.Potrivit selecționerului Franței, moldovenii Artur Ioniță (Cagliari, Italia), Vitalie Damașcan (AC Torino, Italia), Radu Gînsari (Hapoel Haifa, Israel) și Alexandru Antoniuc (Milsami Orhei) sunt jucători interesanți.
20:40
Compania Google a fost amendată cu aproape 1,5 miliarde de euro de Comisia Europeană. Gigantul IT este acuzat de poziţie dominantă în domeniul publicităţii şi pentru că a pus beţe în roate rivalilor, iar amenda reprezintă 1,3 % din cifra de afaceri realizată în 2018, digi24.ro.
20:20
Doi copii, o fetiță de 11 ani și un băiat de 12 ani, au luat premiile mari la Gala Francofoniei 2019, la care a fost celebrată ziua internațională a francofoniei. La Gală au fost premiați laureații a două concursuri ale comunității francofone care au fost organizate pe parcursul lunii februarie. Peste 70 de candidați au participat la concurs, iar 19 elevi și studenți francofoni din întreaga țară au fost desemnați drept câștigători. 
20:00
Partidul Democrat a venit cu o reacție în urma incidentului produs astăzi între Pavel Grigorciuc și Sergiu Sîrbu. Democrații se declară indignații de ceea ce s-a întâmplat cu colegul lor de partid. Mai mult, aceștia aluzionează asupra faptului că vinovat de toate cele întâmplate s-ar face blocul ACUM.
Acum 4 ore
19:40
Inspectoratul General al Poliției anunță că Pavel Grigorciuc a fost reținut în baza unei plângeri formulate de Sergiu Sîrbu în care acesta îl acuză pe fostul său coleg de partid de agresiune fizică. În acest context, poliția a inițiat o cauză penală pentru acțiuni de huliganism. Conform legislației, Grigorciuc riscă o pedeapsă cu privare de libertate de până la 5 ani, transmit oamenii legii.
19:00
Internetul moldovenesc a reacționat prompt la prima ședință a noii legislaturi parlamentare. Acțiunea Marinei Tauber de a aduce un parasolar auto „pentru a se proteja” de Andrei Năstase a stârnit cele mai multe reacții. Astfel, internauții și-au pus imaginația la încercare și au creat meme-uri. Vezi mai jos o parte din ele.
18:40
Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene se pregătesc să respingă data de 30 iunie solicitată de premierul britanic Theresa May pentru o amânare a „divorţului” dintre Londra şi blocul comunitar, în timpul summitului de joi şi vineri de la Bruxelles, orientându-se către o amânare de mai scurtă durată, au declarat joi mai multe surse diplomatice, transmite AGERPRES.
18:20
Statele Unite au iniţiat joi, prin transferul a peste 300 de militari în Germania, o serie de teste privind noua strategie de mobilizare rapidă a trupelor în Europa în scopul suplimentării efectivelor pentru descurajarea unei posibile agresiuni a Rusiei, transmite Mediafax.
18:00
O mașină de teren a poliției s-a inversat în urma ciocnirii cu un alt autovehicol. Informația a venit la adresa redacției AGORA. Potrivit imaginilor, impactul a avut loc la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Sfânt cu Serghei Lazo.
Acum 6 ore
17:40
O mașină de teren a poliției s-a inversat în urma ciocnirii cu un alt autovehicol. Informația a venit la adresa redacției AGORA. Potrivit imaginilor, impactul a avut loc la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Sfânt cu Serghei Lazo.
17:20
Pavel Grigorciuc a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook referitor l-a conflictul iscat între el și democratul Sergiu Sîrbu. Grigorciuc susține că a recurs la  gestul de al pălmui pe Sîrbu pentru că deputatul l-ar fi insultat. 
17:20
Jucătorii naționalei Franței au ajuns la amiază în Republica Moldova. La aterizarea pe aeroportul internațional Chișinău, francezii au fost întâmpinați cu pâine și sare, după cum se poate vedea în imaginile publicate de contul de Twitter al reprezentantivei franceze de fotbal.
17:00
Democratul Sergiu Sîrbu a fost bătut chiar după ședința Parlamentului. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către surse din conducerea poliției capitalei. 
16:40
Democratul Sergiu Sîrbu a fost bătut chiar după ședința Parlamentului. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către surse din conducerea poliției capitalei. Soția democratului a comunicat pentru ZDG că acesta se află în stare gravă și a fost internat la spital.
16:30
Democratul Sergiu Sîrbu a fost bătut chiar după ședința Parlamentului. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către surse din conducerea poliției capitalei. Totodată, vicepreședintele tineretului democrat, Ion Harghel a declarat că Sîrbu ar fi suferit o comoție cerebrală în urma unor lovituri la cap. 
Acum 8 ore
15:50
Președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, asigură că într-un final democrații au semnat pe listele de prezență a deputaților în Parlament și nu vede o probelmă în faptul că acest lucru s-a întâmplat mai târziu decât ar fi trebuit.  
15:50
Președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, și-a dat demisia. Anunțul a fost astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Raional. La aceeași întrunire, democratul a propus ca în fotoliul său să vină fostul viceministru de Interne Ion Țurcan. Zis și făcut. Candidatura acestuia a fost aprobată de majoritatea consilierilor.
15:50
Moldovenii care au televizoare, frigidere, mașini de spălat și alte echipamente mari defecte le vor putea duce la mai multe stații PECO din capitală. Ulterior, acestea vor fi reciclate. Se întâmplă în cadrul proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, scrie IPN. Potrivit sursei citate, la benzinării vor fi amenajate opt tomberoane metalice pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice de dimensiuni mari. 
15:40
Peste 800.000 de persoane au semnat o petiţie prin care cer Guvernului Theresei May să renunțe la procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și să lase Regatul  să rămână Uniunea Europeană, scrie cnbc.com. Potrivit sursei citate, textul, postat online pe site-ul Parlamentului britanic, cere revocarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, a cărui notificare, la 29 martie 2017, a lansat în mod oficial procedura divorţului, şi a stabilit data Brexitului la 29 martie.
15:00
„Ne pare rău, dar cei mai buni doctori din cadrul blocului ACUM nu se regăsesc acum în această sală”. Este reacția oferită de liderul PPDA, Andrei Năstase, la gestul vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, de a pune un parasolar în stânga sa, pentru a se proteja de Năstase.
14:50
„Ne pare rău, dar cei mai buni doctori din cadrul blocului ACUM nu se regăsesc acum în această sală”. Este reacția oferită de liderul PPDA, Andrei Năstase, la gestul vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, de a pune un parasolar în stânga sa, pentru a se proteja de Năstase.
14:40
Doctorul Stanislav Florea, acuzat de violul a 16 paciente din cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălţi, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți. Magistrații au modificat sentința primei instanțe, care l-a condamnat pe medic la 13 ani de pușcărie.
14:30
Democrații au ocolit jurnaliștii, iar socialiștii, deputații blocului ACUM și ai Partidului Șor au venit în grupuri aparte la prima ședință a noului Parlament.Dacă parlamentarii ACUM și socialiștii au fost mai vorbăreți cu presa, democrații au făcut tot posibil pentru a-i evita pe jurnaliști. Singurul democrat care a trecut prin rândurile presei a fost Sergiu Sîrbu.Mai mult, deputații PDM nu au venit în holul Legislativului să-și pună, tradițional, semnăturile pentru a-și bifa prezența la ședința plenară.
14:20
Deputata Partidului Șor a adus un parasolar pentru parbriz și l-a întins în stânga sa, unde se află deputații blocului ACUM. „Vreau să mă protejez de acest bloc ACUM, de colegul Năstase”, a spus deputata în momentul în care trebuia să prezinte, de fapt, componența fracțiunii și liderul acesteia.
14:10
Președintele RepubliciiMoldova va invita la discuții  fiecare fracțiuneparlamentară și va accepta orice majoritate formată, cu excepția unei guvernăriformate din deputați transfugi. Declarația a fost făcută în cadrul primeiședințe a Legislativului. 
14:00
Deputata Partidului Șor a adus un parasolar pentru parbriz și l-a întins în stânga sa, unde se află deputații blocului ACUM. „Vreau să mă protejez de acest bloc ACUM, de colegul Năstase”, a spus deputata în momentul în care trebuia să prezinte, de fapt, componența fracțiunii și liderul acesteia.
14:00
Cu mașina până în pragul Parlamentului, păzit de zeci de agenți de securitate. Așa ar fi venit astăzi la ședința Parlamentului președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Asta scrie portalul NewsMaker, care a reușit să surprindă automobilul de model Mercedes 600L intrând în parcarea Legislativului.
Acum 12 ore
13:40
BEST Chișinău te îndeamnă să îți pui laîncercare imaginația, ingeniozitatea și creativitatea în cadrul celei mai taricompetiții inginerești - EBEC (European BEST Engineering Competition). Dacă ai o gașcă de studenți și ești plin de creativitate, această oportunitate este pentru tine.
13:30
Ședința Parlamentului a început cu 97 de deputați. Aceasta este prezidată de către decanul de vârstă al acestei legislaturi, Eduard Smirnov. Președintele Igor Dodon este prezent la ședință și urmează să țină o cuvântare. În loja democraților a fost zărit liderul PD, Vlad Plahotniuc, însă de la ședință pare să lipsească fostul speaker, Andrian Candu.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.