Moldovan Ambassador to Russia Andrei Neguţa returned to Moscow

Moldova.org, 14 martie 2019 13:00

Moldovan Ambassador to Russia Andrei Neguţa returned to Moscow, according to a press release issued by the Russian Foreign Ministry announcing that Andrei Neguţa met with Deputy Foreign Minister of Russia Grigore Karasin. “There has been an exchange of views on topical issues of bilateral relations in the context of the February 24th parliamentary elections,” […] The post Moldovan Ambassador to Russia Andrei Neguţa returned to Moscow appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 15 minute
10:30
PE SCURT Un bărbat din raionul Cantemir a fost condamnat la 12 ani închisoare, în penitenciar de tip închis, fiind recunoscut vinovat de violul fiicei sale vitrege minore. Acesta a fost luat sub strajă chiar din sala de judecată. Procurorii au demostrat că, în intervalul lunilor ianuarie-august 2016, inculpatul, în vârstă de 40 de ani, […] The post Un preot din raionul Cantemir, condamnat la închisoare. A violat fiica minoră a iubitei sale appeared first on Moldova.org.
Acum 30 minute
10:20
PE SCURT Militarii din trupele cu destinaţie specială ale Armatei Naţionale au executat salturi cu paraşuta la Centrele militare de instruire ale Armatei Naționale, în cadrul exerciţiului „JCET 2019” (Joint Combined Exchange Training). Potrivit comandantului Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS), locotenent-colonel Ion Ojog, paraşutările au fost efectuate de la înălţimea de 350 de metri. […] The post Militarii din trupele cu destinaţie specială ale Armatei Naţionale au executat salturi cu paraşuta// FOTO appeared first on Moldova.org.
Acum o oră
10:11
PE SCURT O femeie din Cahul a fost reţinută de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuită că ar fi pretins şi primit de la o persoană 300 de euro. Aceasta susținea că o ajute să obțină mai ușor permisul de conducere. PE LUNG Potrivit denunțătorului, femeia împreună cu câţiva […] The post O femeie din Cahul, cercetată penal de CNA. Ar fi cerut 300 de euro pentru un permis de conducere appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
17:40
PE SCURT Președintele Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul unei întrevederi cu Peter Michalko, șeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, că pledează pentru ascensiunea dialogului RM-UE în toate domeniile de interes comun. Șeful statului și-a reconfirmat atașamentul pentru promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea acordurilor semnate, implementarea reală a reformelor în beneficiul cetățenilor. […] The post Igor Dodon: Pledez pentru ascensiunea dialogului RM-UE appeared first on Moldova.org.
17:00
PE SCURT Un an în urmă, în centrul comercial „Зимняя вишня” (n.red.: Vișina de iarnă) din Kemerovo, Federația Rusă a avut loc un incendiu în care au murit 60 de oameni, dintre care 37 au fost copii. În aceeași zi au avut loc proteste care au durat peste 10 ore, iar guvernatorul regiunii Kemerovo își […] The post Un an de la tragedia din „Зимняя вишня”. Ce a schimbat incendiul în care au murit 60 de oameni appeared first on Moldova.org.
16:30
PE SCURT Judecătoria Chișinău i-a aplicat unui medic dintr-un spital din capitală o amendă în mărime de 2 300 de unități convenționale, echivalentul a 115 mii de lei Medicul este învinuit că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2 000 de euro pentru ca judecătorul să dea o […] The post Medicul, vizat în dosarul „mitei pentru judecători”, va plăti o amendă de 115 mii lei appeared first on Moldova.org.
16:10
PE SCURT Pe 31 martie 2019, ultima duminică a lunii, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte, a anunțat astăzi Ministerul Economiei și Infrastructurii. Totodată instituția a precizat că la anul Republica Moldova va adopta aceeași poziție ca […] The post Republica Moldova va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană privind trecerea la ora de vară appeared first on Moldova.org.
15:50
PE SCURT Proiectele de acte legislative prezentate de un grup de 26 de deputați ai blocului ACUM au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului. Totodată, Direcția juridică a Parlamentului urmează să se expună în perioada imediat următoare privind procedura și condițiile de introducere a documentelor vizate în procedură legislativă, precizează Secretariatul Parlamentului PE […] The post Secretariatul Parlamentului precizează: proiectele blocului ACUM, înscrise în registrul de intrare al Legislativului appeared first on Moldova.org.
14:20
PE SCURT Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze „o parte din pachetul antioligarhic” al blocului ACUM, a anunțat astăzi deputatul blocului Sergiu Litvinenco. Potrivit lui, această parte de pachet conține 2 proiecte de legi și 5 proiecte de hotărâri ale Parlamentului, fiecare proiect având semnătura a 26 de parlamentari ai Blocului ACUM. Litvinenco a spus […] The post Inițiative legislative ale ACUM nu au fost înregistrate în Parlament. Litvinenco: Argumentul refuzului este uluitor appeared first on Moldova.org.
13:50
PE SCURT Un cetăţean român, anunţat de autorităţile Republicii Moldova în căutare internaţională pentru traficarea a patru moldovence, a fost reţinut în Grecia şi extrădat pentru a fi tras la răspundere penală în statul nostru. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a acestuia în judecată. PE LUNG Procuratura […] The post Un român, anunţat în căutare pentru traficarea a patru moldovence, a fost reţinut în Grecia appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este promovat, în perioada 22-27 martie, în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineza,  anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii. Campania de promovare are drept scop familiarizarea potențialilor agenți și aplicanți ai Programului din China cu oportunitățile economice și investiționale oferite de […] The post Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție promovat în China appeared first on Moldova.org.
12:40
PE SCURT Astăzi, 25 martie, a fost lansată o nouă rută de troleibuz, nr. 37, spre comuna Bubuieci. Este cea de-a șaptea linie pe care circulă unități cu propulsie autonomă și va avea denumirea „Gara – satul Bubuieci”. Noua rută face legătura între zona centrală a capitalei și satul Bubuieci. Pe linie vor activa 3 […] The post A fost lansată o nouă rută de troleibuz, nr. 37, spre comuna Bubuieci// FOTO appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, că îi invită, marți, la Reședința de Stat, pe liderii PSRM, PDM și ACUM pentru demararea unor discuții privind formarea unei majorități parlamentare. Discuțiile vor fi purtate cu fiecare formațiune în parte. Astfel, Igor a precizat că o aşteaptă pe lidera PSRM, Zinaida […] The post Igor Dodon cheamă la dialog. Liderii PSRM, PDM şi cei ai blocului ACUM, invitați la Reședința de Stat// VIDEO appeared first on Moldova.org.
11:50
PE SCURT Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnaţi, în total, la 47 de ani închisoare pentru o tâlhărie, comisă la Briceni. Verdictele, cuprinse între 8 şi 10 ani, le-au fost stabilite după ce procurorii le-au demonstrat culpa. Potrivit probelor, atacul tâlhăresc a fost comis la finele lui noiembrie 2017. Acesta a […] The post Cinci persoane, condamnate la 47 ani închisoare pentru o tâlhărie. Atacul, dirijat din penitenciarele Bălţi şi Lipcani appeared first on Moldova.org.
11:10
PE SCURT Un ucrainean a încercat să transporte ilegal peste frontieră un revolver, procurat în Republica Moldova. Arma, încărcată cu șapte cartușe, a fost depistată de polițiștii de frontieră în ranița bărbatului. Cazul a fost înregistrat în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani. În timpul verificărilor, bărbatul nu a putut prezenta niciun document, inclusiv permisul de […] The post Un ucrainean a încercat să transporte ilegal peste frontieră un revolver încărcat cu cartușe appeared first on Moldova.org.
Ieri
10:40
PE SCURT Pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe un termen nedeterminat, a fost stabilit Cod Albastru (nivelul scăzut) de alertă teroristă. SIS a precizat că, în urma stabilirii Codului Albastru, autorităţile cu împuterniciri în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului urmează să întreprindă un şir de măsuri. Printre acestea figurează acumularea şi verificarea informațiilor și datelor […] The post Pe teritoriul Republicii Moldova a fost stabilit Cod Albastru de alertă teroristă appeared first on Moldova.org.
09:10
Tu ești parte a familiei noastre și vrem să-ți dăm tot ce-i mai bun. De aceea, începând cu 25 martie lansăm pentru tine CARDUL FAMILIEI de la Farmacia Familiei. Începând de la ideea că sănătatea și familia sunt cele mai importante valori pentru fiecare dintre noi, am direcționat toată ambiția pentru ca să poți beneficia […] The post Farmacia Familiei îți răsplătește fidelitatea appeared first on Moldova.org.
08:30
PE SCURT Un polițist din Moscova va fi judecat, după ce a cerut 100 mii de ruble ( 1559 dolari) de la un moldovean ca să-i returneze lucrurile fratelui său care a murit în capitala rusă. Inițial, moldoveanul a negociat cu polițistul reducerea sumei de la 100 mii la 50 mii de ruble, dar apoi […] The post Un polițist rus a cerut 100 mii de ruble de la un moldovean ca să-i returneze lucrurile fratelui său care a murit la Moscova appeared first on Moldova.org.
24 martie 2019
21:20
Sâmbătă, 23 martie curent, în apropierea țărmului Norvegiei, nava de croazieră „Viking Sky” a suferit o problemă de motor în timpul unei furtuni.  La bord navei se aflau circa 1400 de persoane dintre care 915 pasageri și aproximativ 400 de membri ai echipajului, relatează Reuters. Echipajul a chemat salvatorii și poliția. Helicopter video from the […] The post O navă de croazieră s-a aflat în derivă lângă țărmul Norvegiei din cauza problemelor tehnice appeared first on Moldova.org.
17:40
Primăria municipiului Chişinău informează că luni, 25 martie, va fi lansată o nouă rută de troleibuz, nr. 37, spre comuna Bubuieci. Noua linie de transport va avea denumirea „Gara – satul Bubuieci”. Pe rută vor activa trei unități cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulație va fi de 24 min. Lungimea totală a liniei este […] The post O nouă rută de troleibuz va fi lansată. Prin ce localitate va circula appeared first on Moldova.org.
16:50
Cum ar arăta continentele, dacă pe Marte ar fi atmosferă și apă? Curios să afle acest lucru, designerul  SHI Weili a încărcat în rețeaua neuronală artificială datele topografice și fotografiile obținute de sateliți, ale Pământului. Primind toate datele necesare, computerul a generat imaginile continentelor pe Marte. Aceste imagini cât și descrierea procesului pot fi văzute […] The post Terra Mars: cum ar arăta continentele pe Marte appeared first on Moldova.org.
15:20
În fiecare weekend, echipa Moldova.org recomandă spre lectură articole publicate de instituții de jurnaliști pe care le urmărim și a căror muncă este un exemplu bun pentru noi. RECORDER: (VIDEO) 30 de proze scurte despre maturitate De câte întrebări avem nevoie pentru a înțelege istoriile generațiilor din jurul nostru? E suficient să aflăm când s-au […] The post Moldova.org recomandă: DOR și Recorder appeared first on Moldova.org.
14:40
Teatrul Powszechny, din Varșovia, Polonia va prezenta astăzi, 23 martie, un spectacol pe motivele cărții „Mein Kampf”. Regizorul Jakub Skrzywanek a declarat că a descoperit în carte, „un nou sens”. Actorii vor cita fraze din carte, numind slavii, inclusiv polonezii, drept oameni de speța a treia. Regizorul scoate în evidență faptul că nu susține nazismul […] The post Un teatru din Polonia va lansa un spectacol în baza cărții lui Adolf Hitler, „Mein Kampf” appeared first on Moldova.org.
13:40
Experții Centrului Național Anticorupție (CNA) au realizat un studiu privind sentintelepe actele de corupție adoptate de instanțele de judecată în perioada anului 2018. Ei au constatat că fenomenul corupției a fost cel mai frecvent prezentă în justiție. „Astfel, faptele de corupţie au atentat la valorile şi relaţiile sociale din domeniului vizat, fie că acţiunile infractorilor au […] The post Experții CNA au schițat profilul infractorului appeared first on Moldova.org.
12:50
Începând cu luna martie, sălile de sport din capitală încep să fie tot mai solicitate – se încălzește afară, dăm jos hainele groase – ne dorim să fim în formă. În schimb, vara, atunci când majoritatea sunt prin concedii și la picnicuri – „fluieră vântul” prin sălile de forță. De aceea, cei de la Magenta […] The post Cât sport se face în Moldova appeared first on Moldova.org.
11:40
Joi, 21 martie, tinerii de la „Protest Permanent” s-au arătat ingenios nemulțumirea față de acțiunile polițiștilor care, cu o zi înainte, au stropit cu gaze lacrimogene în direcția oamenilor care protestau în fața Judecătoriei Orhei, după ce liderul OT Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare […] The post Fotografia săptămânii: „Cui nu-i place lacrimogen-ul?” appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:10
Pentru al 11-lea an consecutiv, în Republica Moldova va fi organizată „Ora Planetei”. Pe 30 martie, toți cei care vor măcar cumva să contribuie la protejarea planetei vor stinge lumina de la ora 20.30 până la 21.30.Dacă toți oamenii ar stinge luminile timp de o oră atunci s-ar economisi circa 278 de mii de kilowaţi-oră. […] The post Oferim un respiro planetei și stingem luminile appeared first on Moldova.org.
09:20
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis un mandat de areste pe un termen de 30 de zile pentru activistul Pavel Grigorciuc, care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sârbu. Reamintim că deputatul PDM Sergiu Sîrbu a ajuns joi, 21 martie, la Spitalul de Urgentă, în secția de neurochirurgie, după ce a fost agresat de activistul civic Pavel […] The post Mandat de arestare de 30 de zile pe numele activistului care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sârbu appeared first on Moldova.org.
09:00
Radu Albot continuă să scrie istoria tenisului de câmp moldovenesc. Reprezentantul Moldovei a jucat în premieră cu numărul 5 mondial, Roger Federer, la turneul ATP Masters 1000 „Miami Open 2019”. În runda a doua în proba de simplu, Radu Albot l-a întâlnit pe reprezentantul Elveției, câștigător a 100 titluri ATP. Sportivul moldovean se impune în […] The post Miami Open 2019: Radu Albot se oprește în runda a doua după meciul cu Roger Federer appeared first on Moldova.org.
08:50
Joi, 21 martie, cu o oră și jumătate înainte de prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova, susținătorii blocului ACUM au venit să protesteze în fața clădirii Parlamentului „pentru apărarea justiției și democrație”, după ce activiștii Platformei DA au fost condamnați la ani grei de închisoare. „Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare […] The post 10 chipuri ale protestului pentru apărarea justiției și democrației appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.