Comisia Electorală Centrală (CEC) a plasat pe pagina cec.md, varianta scanată a originalelor proceselor-verbale privind rezultatelor numărării voturilor la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

Interlic, 13 martie 2019 21:00

Comisia Electorală Centrală (CEC) a plasat pe pagina cec.md, varianta scanată a originalelor proceselor-verbale privind rezultatelor numărării voturilor la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, întocmite de birourile electorale. Astfel, părțile interesate, pot consulta rezultatele votării pe fiecare secție de votare și circumscripție electorală constituite în țară sau peste hotarele țării.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
00:10
Astăzi, în temeiul art. 63, alin (2) din Constituția Republicii Moldova și al art. 1 alin.(5) din Regulamentul Parlamentului, Președintele Republicii Moldova a semnat Decretul privind convocarea Parlamentului nou-ales. Astfel, Parlamentul ales la data de 24 februarie 2019 – se convoacă în ziua de 21 martie, 2019, ora 13.00.
00:10
Parlamentul de legislatura a X-a se va convoca mâine în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
00:00
Întreprinderile „Centrul de Telecomunicații Speciale”, „MoldATSA”, „Moldpres” și „Casa Presei” sunt cele mai transparente întreprinderi de stat din Moldova. La polul opus se situează Î.S. de construcții a Căii Ferate „Confercai”, Direcția pentru exploatarea imobilului și firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală”. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și INEKO Slovacia. Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova, disponibil pe www.companies.viitorul.org, a fost prezentat astăzi, 20 martie, în cadrul unei conferințe publice.
00:00
Comunitățile amplasate pe dreapta și stânga Nistrului sunt îndemnate să înainteze spre finanțare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială. Uniunea Europeană va finanța modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
20 martie 2019
23:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis sancționarea cu amendă a unui prestator de servicii de plată nebancar, pentru încălcarea prevederilor Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și ale actelor normative ale BNM.
23:50
Banca Națională a Moldovei (BNM) va desfășura, în perioada 25–31 martie 2019, o serie de acțiuni în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă”. Acestea vor include vizite pentru copii și adolescenți, prelegeri pentru studenți și vor culmina cu un proiect de educație financiară.
23:50
Serviciul Vamal avansează în implementarea proiectului de reabilitare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Instituția a desemnat membrii grupului de lucru, care vor fi responsabili de implementarea proiectului. Grupul este alcătuit din responsabili pentru mai multe componente precum cea financiară, juridică, achiziții sau tehnică.
23:40
Secretarul de Stat pe domeniul cooperării internaționale și infrastructurii calității, Iuliana Drăgălin, a participat la Tbilisi, în cadrul Ședinței de lucru privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere în Ucraina, Moldova și Georgia.
23:30
„De fiecare dată am trăit emoții deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generație de tehnologii la alta. Cunosc emoțiile pe care le trăiesc colegii, dar și emoțiile clienților care sunt în așteptarea tehnologiilor și a soluțiilor noi. Pe lângă muncă și efort, în spatele acestor realizări sunt investiții enorme.
Ieri
23:20
Polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenți la meciul de fotbal între selecționatele Moldova-Franța, în data de 22 martie, începând cu ora 21:45, pe stadionul „Zimbru” din Chișinău.
23:20
Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 aprilie 2019, pensionarii pentru limită de vârstă, care beneficiază de gratuități la transport în raza municipiului, vor călători în troleibuz și autobuz, în baza abonamentelor anuale de tip nou.
23:20
Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu edilul municipiului Lisabona, Fernando Medina. Cei doi primari au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre municipiile Chișinău și Lisabona. Fernando Medina s-a arătat deschis în a lansa un parteneriat între cele două capitale, prin intermediul căruia să poată aplica împreună la proiecte europene.
23:10
Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor, după ce au semnat contractele de livrare pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. ANRE a publicat pe pagina sa oficială, spre consultare inițială, solicitările energeticienilor.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că 31 martie 2019 este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2018.
22:40
Un locuitor al raionului Criuleni, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru acţiuni sexuale, comise asupra unei minore de 5 ani. Procuratura a demonstrat că, în intervalul anilor 2017 – 2018, inculpatul a comis acţiuni cu caracter sexual asupra fetiţei vecinei sale, cu care locuiau în aceeaşi gospodărie. Astfel, timp de aproximativ un an, prin constrângerea fizică şi psihică inculpatul abuza sexual copila, în timp ce mama acesteia muncea în grădină. Despre acest caz s-a aflat abia după ce copila i-a povestit educatoarei despre acţiunile inculpatului, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar agresorul – reţinut, iar ulterior - arestat.
22:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începînd cu 2018 și pînă în prezent.
22:40
Serviciul Fiscal de Stat dă start campaniei de informare a cetățenilor cu referire la termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice.
22:30
Procurorii anticorupție au descins în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, într-o cauză penală pornită pe faptul traficului de influiență, săvârșită de către un funcționar al instituției menționate, conform art. 326 alin. 2 lit. b) Cod Penal.
22:30
Primari din opt țări își consolidează eforturile pentru a spori numărul de proiecte urbane cu privire la utilizarea energiei solare și pentru a implica cetățenii în tranziția la energia regenerabilă, ca parte a unei inițiative lansate de PNUD Moldova. Astfel, primarii au semnat Solar Mayors Charter, o declarație internațională a primarilor care promovează valorificarea energiei solare în mediul urban. Documentul a fost adoptat în cadrul Solar Cities, un forum internațional care a avut loc la Lisabona în perioada 18-19 martie.
22:20
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a convocat, în după amiaza zilei de vineri, 15 martie 2019, în ședință de lucru factorii de decizie de la Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova Fruct”, precum și reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Agenția de Investiții, pentru a identifica soluțiile optime de susținere a producătorilor de fructe în vederea asigurării bunei desfășurări a activității acestora.
22:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o ședință de lucru cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong. În cadrul acesteia au fost discutate aspectele consolidării și extinderii relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, implementarea unor noi proiecte de cooperare comercial-economică dintre cele două state în domenii strategice, cum ar fi infrastructura drumurilor, căile ferate, tehnologiile informaționale, și altele.
21:40
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, care l-a informat despre situația din Autonomie.
21:40
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov.
18 martie 2019
21:20
Şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, a declarat luni, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, că nu va comenta situaţia politică de după alegerile din Republica Moldova, dar că Uniunea Europeană va monitoriza cu vigilenţă situaţia statului de drept şi în special implementarea Acordului de Asociere.
21:10
„Expo Dubai 2020 este un eveniment de amploare, iar Republica Moldova trebuie să se prezinte la cel mai înalt nivel. Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, desemnat responsabil pentru organizarea participării țării noastre la acest eveniment, trebuie să depună toate eforturile și să respecte termenii stabiliți, iar toate sarcinile din planul de acțiuni să fie îndeplinite cu succes.
21:00
Secretarul de Stat pe domeniul economic, Vitalie Iurcu, a discutat în a doua zi de lucru în Statele Unite ale Americii despre cooperarea moldo-americană în domeniul comercial-economic, cu accent pe filiera energetică. În cadrul întrevederii cu congresmanul republican din statul Texas, Jodey Arrington, a fost făcut un schimb de opinii refer la evoluțiile în sectorul energetic din Republica Moldova.
21:00
O schemă de corupţie, pusă pe roate de câţiva angajaţi ai Serviciului vamal, a fost documentată şi deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Un şef, responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului vamal, 3 inspectori şi doi intermediari, au fost reţinuţi, în această dimineaţă, fiind suspectaţi că ar fi pretins sitematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional date cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.
20:50
Secretarul de Stat pe domeniul economic, Vitalie Iurcu, a discutat în a doua zi de lucru în Statele Unite ale Americii despre cooperarea moldo-americană în domeniul comercial-economic, cu accent pe filiera energetică. În cadrul întrevederii cu congresmanul republican din statul Texas, Jodey Arrington, a fost făcut un schimb de opinii refer la evoluțiile în sectorul energetic din Republica Moldova.
20:50
Astăzi, 18 martie 2019, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, compania „Doverie-Invest” S.A. din Bulgaria, care a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, a achiziționat 3 173 751 acțiuni ale băncii de importanță sistemică B.C. „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic, la valoarea totală de 764 048 815,74 MDL, expuse la vânzare de Agenția Proprietății Publice în corespundere cu prevederile art. 54(1) din Legea nr. 121/2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice și actelor normative aferente procedurii de tranzacționare.
20:40
Ca urmare a indicațiilor conducerii Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe marginea combaterii transportului ilicit de persoane și mărfuri în trafic internațional, în seara zilei de 17.03.2019, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto de comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Fiscal de Stat, au efectuat acțiuni de control la punctele de trecere a frontierei de Stat Leușeni, Sculeni și Costești, în vederea identificării și sancționării transportatorilor iliciți, care efectuează transport contra cost de persoane și mărfuri pe curse internaționale.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.