PSRM: Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM

Interlic, 12 martie 2019 22:40

Secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor din RM, Ion Ceban, a prezentat în cadrul briefing-ului din 12 martie, poziția PSRM, după refuzul blocului ACUM de a negocia, privind formarea unei coaliții parlamentare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
00:30
O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 25 - 29 martie 2019. Despre vizită anunţă, într-un comunicat de presă, Volodymyr Tulin, reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova.
00:20
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță începerea primei sesiuni de finanțare pentru anul 2019, în perioada 20 martie – 4 aprilie.
00:20
Toată informația necesară unui agent economic implicat în activitatea comercială externă va fi disponibilă pe o singură platformă. În premieră pentru țara noastră, Serviciul Vamal va lansa Portalul Informational Comercial (en. Trade Informational Portal), îndeplinind astfel una dintre condițiile Acordului OMC de Facilitare a Comerțului, dar și a DCFTA (Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) din cadrul Acordului de Asociere RM-UE. Noul sistem informatic, care urmează să fie elaborat cu suportul Programului USAID pentru Reforme Structurale în Moldova, va putea fi accesat începând cu luna iunie a anului curent.
00:10
Acesta este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, care conține câte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei, fiind fixate în alveole transparente confecționate din material plastic. Monedele metalice incluse în set sunt acceptate ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova, la valoarea lor nominală.
00:00
Datele statistice agregate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) arată că, în anul 2018, volumul veniturilor realizate din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă a scăzut, comparativ cu anul 2017, cu 187 mil. 155,6 mii lei (-5,6%) și a alcătuit 3 mld. 150,4 mil. lei, iar venitul mediu lunar per utilizator (ARPU) de telefonie mobilă a scăzut cu 2,2% şi a alcătuit 72,7 lei. Astfel, Moldtelecom a înregistrat un ARPU de 85 lei, Orange Moldova – de 77 lei și Moldcell – de 63,4 lei.
00:00
Subiectul abordat în cadrul discuției a vizat demararea lucrărilor de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău. Părțile au apreciat ritmul accelerat în care au început lucrările astfel, încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului curent.
00:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii a organizat o ședință de lucru, în cadrul căreia a fost abordat subiectul cu privire la exportul produselor de origine animală pe piața Uniunii Europene și tranzitul produselor compuse prin UE.
22 martie 2019
23:30
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.
07:50
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii comisiilor de profil ale Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.
07:50
Ieri, în cadrul ședinței de constituire a Parlamentului, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a rostit un discurs, adresat deputaților și cetățenilor țării noastre. Șeful statului și-a exprimat speranța că deputații nou-aleși vor îndreptăți încrederea oamenilor care i-au votat.
07:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu o delegație din Republica Coreea, care se află la noi în țară, cu o vizită de lucru aferentă ceremoniilor de inaugurare a unor proiecte realizate în Republica Moldova, susținute de Programul „Overseas Development Aid Korea” și Organizația non-guvernamentală „Better World”, și anume: reconstrucția sălii sportive a Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și renovarea clinicii din localitatea Pogănești.
07:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. În cadrul discuțiilor, părțile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea comercial-economică dintre cele două state, identificarea noilor posibilități de dezvoltare a relațiilor bilaterale, inclusiv prin inițierea proiectelor investiționale în diferite domenii.
07:40
Anunțul privind constituirea acestora a fost făcut, la prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a.
07:40
Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Astăzi, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului. Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.
07:10
Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Astăzi, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului. Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.
20 martie 2019
00:10
Astăzi, în temeiul art. 63, alin (2) din Constituția Republicii Moldova și al art. 1 alin.(5) din Regulamentul Parlamentului, Președintele Republicii Moldova a semnat Decretul privind convocarea Parlamentului nou-ales. Astfel, Parlamentul ales la data de 24 februarie 2019 – se convoacă în ziua de 21 martie, 2019, ora 13.00.
00:10
Parlamentul de legislatura a X-a se va convoca mâine în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
00:00
Întreprinderile „Centrul de Telecomunicații Speciale”, „MoldATSA”, „Moldpres” și „Casa Presei” sunt cele mai transparente întreprinderi de stat din Moldova. La polul opus se situează Î.S. de construcții a Căii Ferate „Confercai”, Direcția pentru exploatarea imobilului și firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală”. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și INEKO Slovacia. Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova, disponibil pe www.companies.viitorul.org, a fost prezentat astăzi, 20 martie, în cadrul unei conferințe publice.
00:00
Comunitățile amplasate pe dreapta și stânga Nistrului sunt îndemnate să înainteze spre finanțare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială. Uniunea Europeană va finanța modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
20 martie 2019
23:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis sancționarea cu amendă a unui prestator de servicii de plată nebancar, pentru încălcarea prevederilor Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și ale actelor normative ale BNM.
23:50
Banca Națională a Moldovei (BNM) va desfășura, în perioada 25–31 martie 2019, o serie de acțiuni în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă”. Acestea vor include vizite pentru copii și adolescenți, prelegeri pentru studenți și vor culmina cu un proiect de educație financiară.
23:50
Serviciul Vamal avansează în implementarea proiectului de reabilitare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Instituția a desemnat membrii grupului de lucru, care vor fi responsabili de implementarea proiectului. Grupul este alcătuit din responsabili pentru mai multe componente precum cea financiară, juridică, achiziții sau tehnică.
23:40
Secretarul de Stat pe domeniul cooperării internaționale și infrastructurii calității, Iuliana Drăgălin, a participat la Tbilisi, în cadrul Ședinței de lucru privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere în Ucraina, Moldova și Georgia.
23:30
„De fiecare dată am trăit emoții deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generație de tehnologii la alta. Cunosc emoțiile pe care le trăiesc colegii, dar și emoțiile clienților care sunt în așteptarea tehnologiilor și a soluțiilor noi. Pe lângă muncă și efort, în spatele acestor realizări sunt investiții enorme.
19 martie 2019
23:20
Polițiști și carabinieri vor asigura ordinea publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenți la meciul de fotbal între selecționatele Moldova-Franța, în data de 22 martie, începând cu ora 21:45, pe stadionul „Zimbru” din Chișinău.
23:20
Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 aprilie 2019, pensionarii pentru limită de vârstă, care beneficiază de gratuități la transport în raza municipiului, vor călători în troleibuz și autobuz, în baza abonamentelor anuale de tip nou.
23:20
Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu edilul municipiului Lisabona, Fernando Medina. Cei doi primari au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre municipiile Chișinău și Lisabona. Fernando Medina s-a arătat deschis în a lansa un parteneriat între cele două capitale, prin intermediul căruia să poată aplica împreună la proiecte europene.
23:10
Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor, după ce au semnat contractele de livrare pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. ANRE a publicat pe pagina sa oficială, spre consultare inițială, solicitările energeticienilor.
22:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că 31 martie 2019 este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2018.
22:40
Un locuitor al raionului Criuleni, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru acţiuni sexuale, comise asupra unei minore de 5 ani. Procuratura a demonstrat că, în intervalul anilor 2017 – 2018, inculpatul a comis acţiuni cu caracter sexual asupra fetiţei vecinei sale, cu care locuiau în aceeaşi gospodărie. Astfel, timp de aproximativ un an, prin constrângerea fizică şi psihică inculpatul abuza sexual copila, în timp ce mama acesteia muncea în grădină. Despre acest caz s-a aflat abia după ce copila i-a povestit educatoarei despre acţiunile inculpatului, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar agresorul – reţinut, iar ulterior - arestat.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.