VIDEO // Caravana PDM a ajuns la „stația terminus”. Democrații au împânzit orașul Chișinău și împart trandafiri pe stradă

Deschide.md, 23 februarie 2019 11:30

Caravana PDM a ajuns la „stația terminus” - orașul Chișinău. Democrații au împânzit tot orașul și mărșăluiesc pe străzi în frunte cu candidații lor pe circumscripțiile uninominale. Aceștia împart trandafiri cu ocazia Dragobetelor și îndeamnă oamenii să-i voteze mâine când în R.Moldova se desfășoară alegerile parlamentare. ...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
09:30
După ce Donald Trump a afirmat, marţi, la Casa Albă, că are în vedere primirea Braziliei în NATO, guvernul german a reacţionat astăzi la sugestia președintelui american afirmând că aderarea unor noi state la Alianţa Nord-Atlantică este rezervată exclusiv ţărilor europene.
Acum 30 minute
09:20
Geamul unui troleibuz de pe ruta Nr. 2 a fost deteriorat după ce persoane necunoscute au tras în direcția acestora, preliminar, dintr-o armă pneumatică. Incidentul a avut loc miercuri seara, în jur de ora 23.00, pe bd. Dacia. Persoanele care se aflau în troleibuz nu au avut de suferit.
Acum o oră
09:00
Un bombardier B-52 al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, capabil să transporte arme nucleare şi rachete de croazieră, a fost alimentat luni, 18 martie, în spațiul aerian al României, arată Ambasada SUA la București într-o postare pe Facebook în care face referire la misiunile bombardierelor B-52 în Europa.
Acum 2 ore
08:40
Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Strășeni, Petru Scoarță, a fost condamnat la aproape trei ani de pușcărie cu executare, pentru trafic de influență. Sentința Curții de Apel a fost publicată recent pe portalul instanțelor judecătorești, după ce procurorii anticorupție au contestat decizia instanței de fond, care a decis că pentru traficul de influență, Scoarță să fie amendat cu 100 000 de lei.
08:40
Presedintele popularilor europeni, Joseph Daul, a anunțat miercuri seară suspendarea cu efect imediat a partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz, din Partidul Popular European. Decizia a fost luată cu 190 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.
08:30
Dumitru Pulbere, fostul președinte al Curții Constituționale, spune că în Constituție nu este indicat un termen pentru alegerea președintelui Parlamentului. Potrivit lui, partidele politice care au acces în legislativ au la dispoziție 15 zile pentru formarea fracțiunilor parlamentare. Declarațiile au fost făcute la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN. • Ex-președintele Curții Constituționale spune că Legea Supremă nu operează cu termenul „coaliție”, dar cu termenul „fracțiune”. Însă...
08:10
Astăzi va avea loc prima ședință a noului Parlament, decretul de convocare fiind semnat de Igor Dodon miercuri, 20 martie. Plenara va începe cu multe necunoscute pentru opinia publică având în vedere că formațiunile care au trecut pragul electoral nu au anunțat vreo alianță, iar numărul de mandate al fiecăreia dintre ele este insuficient pentru o majoritate parlamentară.  La începutul lunii martie, PDM a prezentat opiniei publice principiile și prioritățile viitoarei coaliții guvernamentale. Ace...
Acum 12 ore
21:20
Preşedintele american Donald Trump a spus miercuri că foloseşte atât de mult reţeaua de socializare Twitter pentru că o consideră cel mai bun mijloc de a ocoli media pe care le consideră "corupte" şi "necinstite", relatează AFP.
21:10
Activistul Platformei „Demnitate și Adevăr”, fostul Șef al Serviciului control financiar și audit intern din cadrul Î.S. „Poșta Moldovei”, Sergiu Cebotari, a părăsit Republica Moldova pe data de 16 martie prin punctul de trecere a frontierei Leușeni.
Acum 24 ore
20:30
Blocul ACUM ar putea boicota ședința Parlamentului de mâine. Acest lucru reiese din declarațiile vicepreședintelui PPDA Alexandr Slusari și cel al PAS, Sergiu Litvinenco. De cealaltă parte, Oazu Nantoi spune că „boicotarea ședinței nu a fost unul dintre scenariile discutate la ședința deputaților din blocul ACUM (PAS-DA)”.
20:00
Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor adresează un apel de schimbare a conducerii formaţiunii. Potrivit Agenţiei de presă "Infotag", un document în acest sens a fost citit de Anatolii Podoprigora, preşedintele organizației de veterani din sectorul Ciocana al Capitalei, la o şedinţă internă.
20:00
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu va avea o întâlnire oficială cu preşedintele american Donald Trump, în perioada 25-26 martie, au transmis miercuri reprezentanţii Casei Albe, relatează Reuters.
19:30
Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor adresează un apel de schimbare a conducerii formaţiunii. Potrivit Agenţiei de presă "Infotag", un document în acest sens a fost citit de Anatolii Podoprigora, preşedintele organizației de veterani din sectorul Ciocana al Capitalei, la o şedinţă internă.
19:20
Întreprinderile „Centrul de Telecomunicații Speciale”, „MoldATSA”, „Moldpres” și „Casa Presei” sunt cele mai transparente întreprinderi de stat din Moldova. La polul opus se situează Întreprinderea de Stat de Construcții a Căii Ferate „Confercai”, Direcția pentru exploatarea imobilului și firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală”. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” și INEKO Slovacia. Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova a fost prezentat miercuri, 20 martie, în cadrul unei conferințe publice la Chișinău, transmite IPN.
18:50
Moneda națională își va continua mâine deprecierea față de principalele valute de referință, transmite MOLDPRES.
18:30
Potrivit unui anunţ al băncii, acțiunile au fost expuse în pachet unic pentru licitație "cu strigare", care va avea loc la Bursa de Valori a Moldovei în perioada 10-14 aprilie. Anterior, Banca de Economii s-a oferit să vândă un pachet de 6,1200 acțiuni (10,2%) la Moldasig la un preț de 399,19 lei, iar apoi - 359,27 lei fiecare, iar valoarea lor totală era de 24,43 milioane și 21,98 milioane lei, respectiv.
18:10
Cinci din cele șase persoane reținute de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, la începutul acestei săptămâni, după ce au fost efectuate mai multe percheziții la Serviciul Vamal, vor da și mâine ochii cu magistrații. Decizia a fost luată astăzi de către judecătorii din Chișinău, care au hotărât să transmită dosarul la Judecătoria Bălți.
18:10
La inițiativa Cabinetului de Miniștri din Ucraina, Serviciului de Securitate și a Băncii Naționale noile sancțiuni au fost adoptate împotriva a 294 de persoane juridice și 848 persoane fizice din Federația Rusă. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat un decret cu privire la noi sancțiuni împotriva Rusiei.
17:50
Procuratura Generală vine cu un comunicat de presă în care răspunde la mai multe solicitări ale presei precum și la anumite detalii despre plasarea în spațiul public a unor informații denaturate în legătură cu „dosarul Petic”.
17:10
Suntem iarăși în criză și ăsta e un motiv ca oamenii, privindu-ne dintr-o parte, să se întrebe ce naiba se întâmplă la noi. Depinde cine răspunde – e cel mai scurt răspuns, care însă îți permite să simți că lucrurile sunt mai complicate și că nu te poți scoate ascultând doar un punct de vedere din multiplele viziuni ale tabloului pășunist de la Chișinău.
16:50
Ministrul Finanțelor din România, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru.
16:40
„De fiecare dată am trăit emoții deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generație de tehnologii la alta. Cunosc emoțiile pe care le trăiesc colegii, dar și emoțiile clienților care sunt în așteptarea tehnologiilor și a soluțiilor noi. Pe lângă muncă și efort, în spatele acestor realizări sunt investiții enorme. Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiții aici, iar clienții noștri sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la evenimentul de prezentare și testare a tehnologiei 5G, de către Grupul Orange în Republica Moldova.
16:40
Un bărbat a fost reținut de către poliție, fiind învinuit de comiterea unui furt în raionul Dondușeni. Acesta ar fi pătruns în casa unui vecin de-al său, în vârstă de 57 de ani, de unde a sustras un laptop, bani, carduri bancare și obiecte din aur.
16:20
Trei bărbați, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost condamnați de prima instanță la pedepse cuprinse între 17 și 18 ani de închisoare pentru comiterea unei serii de tâlhării și furturi în satul Baurci, același raion.
15:50
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a confirmat miercuri primirea unei scrisori formale privind amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar, conform unor surse de la Bruxelles, liderii europeni nu sunt dispuşi să accepte prelungirea negocierilor după data de 23 mai.
15:30
Comisia Europeană (CE) a amendat, miercuri, Google cu peste 1,49 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale Uniunii Europene (UE), deoarece a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă. Valoarea totală a amenzilor aplicate ajunge la aproape 8,3 miliarde euro.
15:10
Europarlamentarul social-democrat, Andi Cristea, îi solicită explicații președintelui României, Klaus Iohannis, pentru validarea sintagmei „popor moldovean”, folosită în cadrul unei dezbateri cu societatea civilă de marți, 19 martie.
15:00
Șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ruslan Ghenciu, care a fost reținut de procurorii anticorupție la începutul săptămânii, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
15:00
Șeful Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Ghenadie Sajin, este noul președinte al raionului Ialoveni. Cu votul a 27 de consilieri din cei 35, acesta a fost ales azi într-o nouă funcție, înlocuindu-l pe Lilian Caramanu.
15:00
Blocul ACUM organizează mâine un protest în fața Parlamentului. Mitingul va avea loc cu o oră jumătate înainte de prima ședință a noului Legislativ.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.