Irlanda a prezentat pachetul legislativ pentru eventualitatea unui Brexit fără acord

Radio Chisinau, 22 februarie 2019 16:50

Guvernul de la Dublin a făcut public vineri, cu 35 de zile înaintea datei oficiale a Brexit-ului, un pachet legislativ care pregăteşte Irlanda pentru efectele unei potenţiale retrageri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
19:50
Agenţia Internaţionala pentru Energie a anunţat că industria petrolieră a Venezuelei riscă să intre în colaps ca urmare a crizei economice şi a crizei energiei electrice din această ţară, informează CNN, potrivit Mediafax.
19:35
Norvegia a declarat luni că deţine dovada că forţele armate ale Rusiei au perturbat semnalele de GPS (Sistemul global de poziţionare) în timpul desfăşurării recentelor exerciţii militare ale NATO şi a cerut explicaţii Moscovei, scrie Rador.
19:20
Iranul şi Siria au cerut astăzi Statelor Unite să-și retragă trupele de pe teritoriul sirian, iar regimul de la Damasc a ameninţat cu acţiuni militare grupurile insurgente kurde susţinute de Washington, transmite Reuters.
19:05
Ministerul de Externe al Ucrainei şi-a exprimat încă o dată protestul şi a trimis o notă în acest sens pe adresa MAE rus în legătură cu vizita preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în Crimeea, notează Rador.
18:50
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea care prevede blocarea ştirilor şi informaţiilor false şi denaturate. Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informaţiilor juridice. Acesta vine să completeze lista informaţiilor la care accesul poate fi restricţionat la cererea procurorului general sau a adjuncţilor acestuia, scrie Rador.
18:35
Miniștrii afacerilor externe din blocul comunitar au evaluat actuala situație din Republica Moldova și urmăresc îndeaproape felul în care va fi format noul Guvern și ce program va propune acesta, a declarat șefa diplomației europene, Federica Mogherini, după reuniunea de astăzi a Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene.
18:20
Cinci garaje metalice din sectorul Ciocana, amplasate neautorizat pe bulevardul Mircea cel Bătrân, 29/1, au fost evacuate forțat astăzi, 18 martie. În total, urmează a fi evacuate forțat 45 de garaje metalice de pe respectiva adresă, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Primăriei.
18:00
Un șef din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) a Ministerului de Internea fost reținut, astăzi, pe un termen de 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate de procurorii anticorupție la domiciliul și în biroul acestuia. Angajatul SPIA este bănuit de trafic de influență, abuz de serviciu și spălare de bani.
17:30
Flota rusă din Marea Neagră urmează să fie completată cu 13 nave şi vase noi, dintre care unele vor fi echipate cu rachete de croazieră 'Kalibr', a anunţat luni comandantul Districtului militar Sud, generalul Aleksandr Dvornikov, fără să precizeze însă data la care aceste noi echipamente vor intra în dotarea flotei, informează agenţia de presă rusă (oficială) TASS, potrivit Agerpres.
17:15
În ultimii 3 ani, în Republica Moldova au fost înregistrate 405 cazuri de intoxicații acute cu pesticide, iar 14 dintre persoanele intoxicate au decedat, arată datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.
17:10
Unui grup de deputaţi ai blocului ACUM, în frunte cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, nu i s-a permis să se întâlnească cu colegul lor Gheorghe Petic, aflat la penitenciarul din Rezina pentru acuzaţia de viol.
17:05
Două persoane din raioanele Rezina și Cahul sunt bănuite de trafic de copii. Acestea ar fi organizat și transportat 59 de minori în Grecia, sub pretextul participării la un Festival internațional de dans.
16:55
Un ghid lansat de către Asociația Consumatorilor de Energie din Moldova vine cu sfaturi către utilizatori cum să acționeze în cazul unor practici ale operatorilor de energie electrică care se soldează cu cheltuieli suplimentare în facturi, transmite IPN.
16:50
Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment de tradiţie şi de prestigiu, ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, va avea loc luni, 18 martie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Odeon din București.
16:45
Partidul Liberal (PL) intenţionează să aducă la cunoştinţa instituţiilor internaţionale (Consiliul European, Serviciul European de Acţiune Externă, Departamentul de Stat al SUA, Procuratura Generală a României, a Ciprului, a Elveţiei, a Bulgariei, OSCE), precum şi ambasadelor SUA şi ţărilor UE în Republica Moldova un pachet de documente ce ţin de "averea nedeclarată a lui Vlad Plahotniuc".
16:40
Guvernul Theresa May probabil va cere o amânare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană de cel mult nouă luni, a afirmat luni un membru al Cabinetului guvernamental de la Londra, potrivit Mediafax.
Acum 24 ore
16:10
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează că termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice este ziua de 2 mai 2019. Declarația urmează să fie depusă pentru două perioade: 1 ianuarie – 30 septembrie 2018 și 1 octombrie – 31 decembrie 2018.
16:00
Focuri de armă s-au auzit luni în diferite locuri din oraşul Utrecht, în centrul Olandei, făcând mai mult victime, fiind vorba de un act "potenţial terorist", a anunţat Agenţia naţională pentru securitate şi contraterorism (NCTV), potrivit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.
15:55
Recenta explozie a unui meteorit deasupra Mării Bering a degajat de zece ori mai multă energie decât bomba atomică de la Hiroshima, spun specialiştii de la NASA, fiind primul fenomen de acest tip de o asemenea amploare înregistrat din 2013 şi al doilea cel mai mare din ultimii 30 de ani, potrivit Mediafax.
15:40
Experţi guvernamentali din 25 de ţări, printre care România, s-au reunit luni la sediul Naţiunilor Unite de la Geneva, pentru discuţii asupra modalităţilor de a preveni ca spaţiul să devină un câmp de luptă, informează dpa, potrivit Agerpres.
15:30
UPDATE Germania îşi intensifică supravegherea la frontiera cu Olanda, informează news.ro.
15:10
Secretariatul Parlamentului a prezentat formula de amplasare a fracţiunilor în sala Parlamentului.
15:00
Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat luni două centrale electrice în Crimeea, unde s-a deplasat pentru a marca cinci ani de la anexarea de către Rusia de la Ucraina a acestei peninsule din Marea Neagră, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
14:45
Campania electorală pentru alegerea guvernatorului UTA Gagauz-Yeri va demara pe 20 martie, când Comisia electorală din autonomie va începe să recepţioneze dosarele pentru înregistrarea candidaţilor. O declaraţie în acest sens a făcut astăzi, la un briefing, preşedintele Comisiei, Ivan Comur, transmite MOLDPRES.
14:30
Consiliul Nord-Atlantic a marcat luni, printr-un comunicat, cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia, scrie Agerpres.
14:20
Autorităţile olandeze bănuiesc că cel puţin o persoană a fost ucisă în timpul unui incident armat produs luni într-un tramvai în oraşul Utrecht, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei olandeze, citată de Reuters, potrivit Agerpres.
14:05
În prezent, relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă nu sunt într-o situație ideală, însă între cele două state nu există probleme care nu ar putea fi soluționate. Declarația aparține președintelui Comitetului pentru relații externe al Dumei de Stat a Federației Ruse, Constantin Kosacev, și a fost făcută la o întrevedere cu ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguța, transmite IPN.
14:00
Bugetul NATO intră pe mâna unui român. Preşedintele Comitetului NATO pentru bugete va fi un inginer din România, informează profit.ro, citat de Digi24.ro.
14:00
În lipsa precipitațiilor, agricultorii își fac griji pentru viitoarea roadă. Specialiștii sunt de părerea că rezervele de umiditate acumulate în timpul iernii sunt suficiente pentru începutul lucrărilor de primăvară, însă atenționează că agricultura din Republica Moldova necesită investiții în sistemele de irigare.
13:50
Alergătorul Thomas Panek a făcut istorie, duminică, la ediţia din 2019 a semimaratonului de la New York, devenind primul alergător nevăzător care a reuşit să încheie cursa asistat de ghizi canini, fără ajutor uman, relatează luni CNS News şi Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.