(video) Ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan, în vizită la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Căușeni

UNIMEDIA, 22 februarie 2019 14:40

Biserica Adormirii Maicii Domnului de la Căușeni se numără printre cele mai vechi biserici din Republica Moldova. În acest sens, Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în RM, din 2016 până în prezent, a contribuit cu 400 de mii de dolari pentru restaurarea frescelor lăcașului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
09:50
Șoferii din mai multe state australiene riscă amenzi usturătoare dacă plăcuțele de înmatriculare sunt murdare și nu pot fi văzute de agenții de circulație.
Acum 15 minute
09:40
Câteva persoane necunoscute au atacat troleibuzul de pe ruta nr.2, deteriorând geamul mijlocului de transport. Cazul a avut loc ieri, 20 Martie, ora 22:20.
09:40
Guvernul Republicii Moldova continuă programul de stat „Prima casă” și în anul 2019. La fel ca și în anii precedenți, persoanele care aderă la acest program trebuie să întrunească o serie de cerințe pentrua fi declarați eligibili. Aplicantul trebuie să aibe vârsta de maxim 45 de ani, să fie cetățean al Republicii Moldova și să beneficieze de o sursă de venit din sursă oficială. Suma maximă creditată depinde în funcție de venitul aplicantului, astfel încât cumulul ratei lunare, a dobânzii și comisonului de garantare să nu depășească 50% din veniturile oficiale ale beneficiarului și a familiei acestuia, precum și ale rudelor de gradul I. Totodată, aplicanții nu trebuie să fi avut în proprietate exclusivă un imobil în decursul ultimelor 12 luni până la solicitarea credtului ipotecar și să nu fi achiziționat o altă locuință prin intermediul programului Prima Casă.
09:40
Premierul Jacinda Ardern a anunţat joi că armele semiautomate de tip militar şi cele de asalt vor fi imediat interzise în Noua Zeelandă, scrie Agerpres.
Acum 30 minute
09:30
Cinci combatanți ai războiului de la Nistru care au fost la un sanatoriu de recuperare din Techirghiol, România, au fost împiedicați să intre în Republica Moldova în momentul în care se întorceau acasă. S-a întâmplat ieri, la Punctul Vamal „Giurgiulești”.
09:30
Profit-sharing la Porsche. După un record înregistrat în anul financiar 2018 la capitolele venit, profit și livrări, un bonus special de până la 9.700 de euro înainte de impozitare este plătit angajaților producătorului de automobile sportive. Această recompensă este o recunoaștere a dăruirii extraordinare și angajamentul tuturor personalului de la Porsche.
Acum o oră
09:10
Demisia președintelui Ialoveni nu este întâmplătoare, ci o strategie a Partidului Democrat pentru următoarele alegeri locale. Declarația aparține fostului consilier prezidențial, Vlad Țurcanu.
Acum 2 ore
08:40
Google îl sărbătorește, astăzi, pe celebrul compozitor Johann Sebastian Bach printr-un Google Doodle ce marchează o premieră. Google a creat primul Google Doodle ce folosește programul de inteligență artificială pentru a marca ziua de 21 martie, când se împlinesc 334 de ani de la nașterea lui Johann Sebastian Bach.
08:20
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează că flux majorat de transport la această oră, se stabilește:
08:00
În legătură cu executarea lucrărilor de branşare a apeductului nou-construit, din Bd. Dacia. 35, S.A. „Apă-Canal Chişinău” este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în intervalul 09:00–15:00.
Acum 4 ore
07:40
Lacul Aculeo din Chile, principala atracţie turistică de la periferia capitalei ţării, Santiago de Chile, a dispărut, fiind o victimă a secetei şi a supraconsumului de apă, informează AFP.
07:10
Meteorologii anunță pentru astăzi, 2 martie, pcer noros în centrul republicii, și maxime de 15 grade Celsius.
Acum 12 ore
22:10
Prin aceste sentințe date unor activiști politici și civici necruțăîrori, guvernarea i-ar previne pe alții care ar catadixi să se comporte de o manieră similară. Cel puțin, aceasta a declarat comentatorul politic, Vlad Țurcanu, care a ținut să facă o analiză la utlimele evenimente din RM, în special condamnarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari.
21:20
Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, a fost suspendat din formaţiunea paneuropeană de centru-dreapta Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunţat miercuri pe Twitter preşedintele PPE, Joseph Daul, relatează Reuters, DPA şi AFP.
21:00
Deputații ACUM ar putea boicota prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a, care va avea loc joi, 21 martie, ora 13.00. Deși o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată, Alexandru Slusari și Sergiu Litvinenco au ținut să menționeze că există totuși această probabilitate.
Acum 24 ore
20:40
În timpul „restaurării" Cimitirului evreiesc din Chișinău, potrivit unor estimări diferite, au fost distruse 80 - 100 de pietre funerare: peste acestea ar fi căzut copacii tăiați de către muncitori. Şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefanită, consideră că acesta este un sacrificiu justificat: în opinia lui, dacă muncitorii ar încerca să taie arbori altfel, unul dintre ei ar fi avut de suferit. Dânsul a promis că pietrele funerare distruse vor fi restaurate, scrie newsmaker.md
20:00
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfăşurat o acţiune în scop de a depista conducătorii auto care au comis diferite încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere și se eschivează de la răspundere contravențională, fapt care generează riscul producerii accidentelor rutiere.
19:50
Comisia Europeană amendează Google cu 1,49 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari) pentru că a încălcat reglementările privind concurenţa în Uniunea Europeană prin practicile sale în domeniul reclamelor, transmit DPA şi Reuters.
19:20
Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieşirii Regatului Unit din UE, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit AFP şi DPA.
19:10
Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, la Casa Albă, în zilele de 25 şi 26 martie, a comunicat miercuri preşedinţia SUA, reafirmând relaţiile apropiate dintre cei doi lideri, notează Reuters şi dpa.
19:00
„Gruparea criminală a lui Plahotniuc nu mai are nici un fel de limite”, reflectă reacția lui Andrei Năstase la atacul cu gaze lacrimogene de la Judecătoria Orhei, acolo unde a fost pronunțată sentința lui Gheorghe Petic. În acest sens, deputatul ACUM a menționat că acesta nu are nici un fel de legătură cu regulamentele militare sau cu orice alte proceduri prin care se veghează la păstrarea ordinii publice.
18:40
Fostul lider bosniac Radovan Karadzic a fost condamnat la închisoare pe viaţă la o curte de apel din Haga pentru rolul său în uciderea în masă a civililor în conflictul din Bosnia de acum 25 de ani, scrie The Guardian.
18:30
Un avion cu 100 de oameni la bord a luat foc, pe aeroportul din Teheran. Trenul de aterizare al aeronavei nu s-a deschis, iar piloţii s-au învârtit o vreme deasupra aeroportului, ca să consume combustibilul. Apoi au aterizat forţat, avionul s-a târât pe pistă şi a luat foc.
18:30
Amnesty International Moldova cere Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție efectuarea unei investigații urgente, obiective, independente și transparente privind alegațiile de aplicare excesivă a mijloacelor speciale și gazelor lacrimogene de către presupuse forțe de poliție, în cadrul protestelor pașnice de astăzi, 20 martie, din fața Judecătoriei Orhei.
18:20
Procuratura Generală a venit cu precizări pe cazul lui Gheorghe Petic. Totodată, instituția a ținut să menționeze că s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute pentru presă de către avocatul său, prin care semnala pretinse fapte de tratament inuman și degradant, admise în raport cu clientul său arestat.
17:30
Cu douăzeci de ani în urmă, Mercedes-Benz a prezentat modelul CL în caroserie C215 la Salonul Auto de la Geneva, un predecesor al coupe-ului din clasa S a prezentului, maşină pe care am testat-o înainte de facelift şi după facelift. Fiind practic primul coupe de lux din acea vreme, oferea printre altele un şasiu activ Active Body Control (ABC) dezvoltat de producător pentru siguranţa activă. Până în 2006, an în care a fost scos din producţie, au fost construite 47.984 de exemplare.
17:30
Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a declarat că este de acord cu poziția observatorilor electorali ai OSCE/ODIHR că alegerile parlamentare din 24 februarie s-au desfășurat în general libere și corecte, însă „nu totul este alb-negru”. De asemenea, oficiala a mai adăugat că dezvoltarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova depind de viitoarele acțiuni ai noului Guvern.
16:50
Reprezentanții poliției spun că legalitatea aplicării gazelor lacrimogene în cazul protestarilo din fața Judecătoriei Orhei va fi examinată de procuratura din Orhei.
16:30
Asociația Promo-LEX și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care forțele de ordine au gestionat protestul din fața Judecătoriei Orhei.
16:20
Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov a scris că deputații blocului ACUM au avut un comportament „provocator” atunci când au protestat în fața Judecătoriei Orhei, după pronunțarea sentinței lui Gheorghe Petic.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.