Germania a adoptat o nouă lege a avorturilor. Parlamentul a votat să permită doctorilor să menţioneze dacă fac avorturi la cerere

UNIMEDIA, 22 februarie 2019 14:30

Parlamentul german a aprobat o revizuire a controversatei legi privind avorturile, cunoscută sub denumirea Paragraful 219a, în urma acestei schimbări, doctorii şi spitalele vor putea menţiona pe site-urile lor web dacă fac avorturi la cerere, însă organizaţiile pentru drepturile femeilor cer abrogarea în totalitate a legii, susţinând că nu asigură dreptul la informaţie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
09:30
Cinci combatanți ai războiului de la Nistru care au fost la un sanatoriu de recuperare din Techirghiol, România, au fost împiedicați să intre în Republica Moldova în momentul în care se întorceau acasă. S-a întâmplat ieri, la Punctul Vamal „Giurgiulești”.
09:30
Profit-sharing la Porsche. După un record înregistrat în anul financiar 2018 la capitolele venit, profit și livrări, un bonus special de până la 9.700 de euro înainte de impozitare este plătit angajaților producătorului de automobile sportive. Această recompensă este o recunoaștere a dăruirii extraordinare și angajamentul tuturor personalului de la Porsche.
Acum 30 minute
09:10
Demisia președintelui Ialoveni nu este întâmplătoare, ci o strategie a Partidului Democrat pentru următoarele alegeri locale. Declarația aparține fostului consilier prezidențial, Vlad Țurcanu.
Acum o oră
08:40
Google îl sărbătorește, astăzi, pe celebrul compozitor Johann Sebastian Bach printr-un Google Doodle ce marchează o premieră. Google a creat primul Google Doodle ce folosește programul de inteligență artificială pentru a marca ziua de 21 martie, când se împlinesc 334 de ani de la nașterea lui Johann Sebastian Bach.
Acum 2 ore
08:20
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează că flux majorat de transport la această oră, se stabilește:
08:00
În legătură cu executarea lucrărilor de branşare a apeductului nou-construit, din Bd. Dacia. 35, S.A. „Apă-Canal Chişinău” este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în intervalul 09:00–15:00.
07:40
Lacul Aculeo din Chile, principala atracţie turistică de la periferia capitalei ţării, Santiago de Chile, a dispărut, fiind o victimă a secetei şi a supraconsumului de apă, informează AFP.
Acum 4 ore
07:10
Meteorologii anunță pentru astăzi, 2 martie, pcer noros în centrul republicii, și maxime de 15 grade Celsius.
Acum 12 ore
22:10
Prin aceste sentințe date unor activiști politici și civici necruțăîrori, guvernarea i-ar previne pe alții care ar catadixi să se comporte de o manieră similară. Cel puțin, aceasta a declarat comentatorul politic, Vlad Țurcanu, care a ținut să facă o analiză la utlimele evenimente din RM, în special condamnarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari.
21:20
Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, a fost suspendat din formaţiunea paneuropeană de centru-dreapta Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunţat miercuri pe Twitter preşedintele PPE, Joseph Daul, relatează Reuters, DPA şi AFP.
21:00
Deputații ACUM ar putea boicota prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a, care va avea loc joi, 21 martie, ora 13.00. Deși o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată, Alexandru Slusari și Sergiu Litvinenco au ținut să menționeze că există totuși această probabilitate.
20:40
În timpul „restaurării" Cimitirului evreiesc din Chișinău, potrivit unor estimări diferite, au fost distruse 80 - 100 de pietre funerare: peste acestea ar fi căzut copacii tăiați de către muncitori. Şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefanită, consideră că acesta este un sacrificiu justificat: în opinia lui, dacă muncitorii ar încerca să taie arbori altfel, unul dintre ei ar fi avut de suferit. Dânsul a promis că pietrele funerare distruse vor fi restaurate, scrie newsmaker.md
Acum 24 ore
20:00
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfăşurat o acţiune în scop de a depista conducătorii auto care au comis diferite încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere și se eschivează de la răspundere contravențională, fapt care generează riscul producerii accidentelor rutiere.
19:50
Comisia Europeană amendează Google cu 1,49 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari) pentru că a încălcat reglementările privind concurenţa în Uniunea Europeană prin practicile sale în domeniul reclamelor, transmit DPA şi Reuters.
19:20
Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieşirii Regatului Unit din UE, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit AFP şi DPA.
19:10
Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, la Casa Albă, în zilele de 25 şi 26 martie, a comunicat miercuri preşedinţia SUA, reafirmând relaţiile apropiate dintre cei doi lideri, notează Reuters şi dpa.
19:00
„Gruparea criminală a lui Plahotniuc nu mai are nici un fel de limite”, reflectă reacția lui Andrei Năstase la atacul cu gaze lacrimogene de la Judecătoria Orhei, acolo unde a fost pronunțată sentința lui Gheorghe Petic. În acest sens, deputatul ACUM a menționat că acesta nu are nici un fel de legătură cu regulamentele militare sau cu orice alte proceduri prin care se veghează la păstrarea ordinii publice.
18:40
Fostul lider bosniac Radovan Karadzic a fost condamnat la închisoare pe viaţă la o curte de apel din Haga pentru rolul său în uciderea în masă a civililor în conflictul din Bosnia de acum 25 de ani, scrie The Guardian.
18:30
Un avion cu 100 de oameni la bord a luat foc, pe aeroportul din Teheran. Trenul de aterizare al aeronavei nu s-a deschis, iar piloţii s-au învârtit o vreme deasupra aeroportului, ca să consume combustibilul. Apoi au aterizat forţat, avionul s-a târât pe pistă şi a luat foc.
18:30
Amnesty International Moldova cere Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție efectuarea unei investigații urgente, obiective, independente și transparente privind alegațiile de aplicare excesivă a mijloacelor speciale și gazelor lacrimogene de către presupuse forțe de poliție, în cadrul protestelor pașnice de astăzi, 20 martie, din fața Judecătoriei Orhei.
18:20
Procuratura Generală a venit cu precizări pe cazul lui Gheorghe Petic. Totodată, instituția a ținut să menționeze că s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute pentru presă de către avocatul său, prin care semnala pretinse fapte de tratament inuman și degradant, admise în raport cu clientul său arestat.
17:30
Cu douăzeci de ani în urmă, Mercedes-Benz a prezentat modelul CL în caroserie C215 la Salonul Auto de la Geneva, un predecesor al coupe-ului din clasa S a prezentului, maşină pe care am testat-o înainte de facelift şi după facelift. Fiind practic primul coupe de lux din acea vreme, oferea printre altele un şasiu activ Active Body Control (ABC) dezvoltat de producător pentru siguranţa activă. Până în 2006, an în care a fost scos din producţie, au fost construite 47.984 de exemplare.
17:30
Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a declarat că este de acord cu poziția observatorilor electorali ai OSCE/ODIHR că alegerile parlamentare din 24 februarie s-au desfășurat în general libere și corecte, însă „nu totul este alb-negru”. De asemenea, oficiala a mai adăugat că dezvoltarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova depind de viitoarele acțiuni ai noului Guvern.
16:50
Reprezentanții poliției spun că legalitatea aplicării gazelor lacrimogene în cazul protestarilo din fața Judecătoriei Orhei va fi examinată de procuratura din Orhei.
16:30
Asociația Promo-LEX și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care forțele de ordine au gestionat protestul din fața Judecătoriei Orhei.
16:20
Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov a scris că deputații blocului ACUM au avut un comportament „provocator” atunci când au protestat în fața Judecătoriei Orhei, după pronunțarea sentinței lui Gheorghe Petic.
16:20
Șase protestatari au ajuns spital, după ce mascații au intervenit cu gaze lacrimogene la Judecătoria Orhei, unde i s-a pronunțat sentința lui Gheorghe Petic.
16:20
Studioul de film Sony Pictures Entertainment a publicat pe canalul oficial de Youtube primul trailer al unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului „Once Upon a Time in Hollywood”, scrie Altfel.md.
15:50
Bentley a creat o nouă maşină de colecţie, inspirată de patrimoniul bogat al scufundărilor după perle din Golful Persic, toate fiind proprietate a unui singur client din Orientul Mijlociu şi numite Bentayga Pearl din Golf. Doar cinci exemplare cu motor W12 vor fi construite manual de către specialiştii diviziei Mulliner.
15:30
Ținute fresh, țesături vaporoase, bijuterii sclipitoare, rafinament, stil și faimă. Acestea au fost ingredientele rețetei de succes pentru organizarea, ca la carte, a celui mai important eveniment fashion – Mall of Fame, desfășurat în weekend la Chișinău. Pentru a opta oară Shopping MallDova a devenit epicentrul modei din Capitală, principala sursă de inspirație pentru vedetele autohtone, dar și pentru cei care au nevoie de sugestii pentru a da un refresh garderobei.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.