EXPERȚI | Darea în exploatare și demararea exportului de gaze prin gazoductul Ungheni-Chișinău riscă să întârzie

Radio Chisinau, 22 februarie 2019 14:00

Deși primii pași pentru reducerea dependenței de gazele rusești au fost făcută acum câteva zile, odată cu demararea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău, o serie de îngrijorări încă planează asupra proiectului de interconectare de gaze naturale între România și Republica Moldova. Astfel, darea în exploatare și demararea exportului de gaze către consumatorii din Moldova riscă să întârzie, avertizează experți din cele două state, reuniți astăzi în cadrul unei conferințe la Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
09:00
Un zbor al companiei British Airways, care ar fi trebuit să ajungă în Germania, la Dusseldorf, a aterizat din greşeală în Scoţia, la Edinburgh, notează digi24.ro.
Acum 15 minute
08:50
Personalitățile remarcabile din teatru, dar și cele mai bune spectacole de teatru care pe parcursul anului 2018 au adus un plus de valoare artei moldovenești, au fost premiate în cadrul unei ceremonii festive a Galei premiilor UNITEM, ediția a XVIII-a, organizate luni, 25 martie. Astfel, cel mai bun spectacol dramatic a fost numit „Vicontele”, jucat la Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, iar premiul pentru cel mai valoros debut l-a luat Elena Frunze-Hatman, pentru rolul Anei Frank din spectacolul „Jurnalul Anei Frank” jucat la Teatrul „A. Mateevci”, transmite IPN.
Acum o oră
08:25
Administraţia de la Ankara a criticat dur decizia Statelor Unite de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, catalogând-o drept o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale, relatează Euronews.
08:15
Papa Francisc va vizita România între 31 mai şi 2 iunie când are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, precum şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.
08:10
Parlamentarii britanici au votat aseară în favoarea preluării controlului asupra Brexit-ului, într-o mutare fără precedent, menită să le ofere deputaţilor posibilitatea de a alege o soluţie pentru depăşirea impasului legat de ieşirea din Uniunea Europeană.
Acum 2 ore
08:05
Naționala de fotbal a Republicii Moldova a suferit a doua înfrângere în preliminariile EURO 2020, după ce a pierdut cu scorul de 0-4 partida disputată luni, 25 martie, în deplasare cu reprezentativa Turciei.
Acum 24 ore
19:55
Armata israeliană a lansat, în această seară, bombardamente în Fâşia Gaza, ca ripostă la un atac cu rachete atribuit mişcării islamiste Hamas, afirmă surse palestiniene, citate de Mediafax.
19:40
Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a cerut Rusiei să "pună capăt atitudinii sale neconstructive", de a-l susţine pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, transmite Rador.
19:25
Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, relatează BBC.
19:15
Naționala de fotbal a Republicii Moldova susține în această seară cel de-al doilea meci din preliminariile EURO 2020 în deplasare cu reprezentativa Turciei.
19:00
Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Șeful statului i-a comunicat ambasadorului UE despre invitația la negocieri adresată partidelor politice.
18:45
Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este promovat, în perioada 22-27 martie 2019, în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineză de către secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu și vicedirectorul Agenției Servicii Publice (ASP), directorul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, Iulia Petuhov, transmite MOLDPRES.
18:30
Fondul Monetar Internațional va continua să ofere suport Republicii Moldova și va monitoriza rezultatele înregistrate, a declarat șeful echipei de experți a FMI, Ruben Atoyan, după întrevederea cu ministrul în exercițiu al Economiei, Chiril Gaburici.
18:10
Un nou volum al cercetătorului găgăuz Constantin Kurdoglo, cu titlul “Represaliile și deportările în Găgăuzia”, a fost lansat astăzi la Facultatea de istorie a Universității de Stat din Moldova. Autorul, un pasionat de istorie, a fost mânat de dorința de a studia paginile tragice ale poporului său, realizând, în opinia specialiștilor, un lucru enorm de cercetare.
17:55
Suprafeţele verzi din Chişinău s-au redus pe parcursul ultimilor 25 de ani cu circa o mie de hectare, iar în ultima perioadă locuitorii capitalei semnalează tot mai multe cazuri de defrişare. Reprezentanții Mișcării ecologiste sunt îngrijorați de reducerea constantă a suprafețelor spațiilor verzi și consideră că autoritățile autorizează cu prea mare ușurință tăierea copacilor, neavând un plan pe etape de schimbare a arborilor rupți.
17:40
Cel puţin 17 persoane au murit şi alte 70 au fost rănite în viituri produse în provincia Fars din sudul Iranului, după inundaţii devastatoare în nordul ţării, a anunţat luni agenţia Tasnim, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
17:25
În contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a transmis redacției Ziarului de Gardă un articol de opinie în care adresează un mesaj noului Parlament. Ambasadorul subliniază combaterea corupției, independența justiției, dar și crearea transparentă a unui Guvern credibil.
16:45
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a publicat lista agenților economici obligați să utilizeze „e-Factura”.
16:45
O delegaţie a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, condusă de şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, participă la marcarea a 197 de ani de la constituirea Poliţiei Române.
16:25
Până în luna aprilie 2019, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să comunice dacă intenționează să aplice în mod permanent ora de vară.
16:15
Peste 1.500 de militari ruşi efectuează exerciţii în regiunea Crimeea, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, precizând că au fost mobilizate sute de avioane şi elicoptere militare, precum şi vehicule de asalt ale Flotei ruse a Mării Negre, informează Mediafax.
16:15
Republica Moldova se numără în continuare printre principalii consumatori de produse lactate din Ucraina. În ianuarie-februarie, exportul acestora s-a redus cu 22% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a constituit 34,2 milioane de dolari.
16:05
Războiul comercial dintre SUA şi China reprezintă cel mai mare risc la adresa stabilităţii pe plan global şi este necesară stabilitate fiscală pentru a răspunde şocurilor economice din Europa, a afirmat luni prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
16:00
Zeci de zboruri au fost anulate luni, la Frankfurt, din cauza unei pene informatice care a afectat cel mai important aeroport german, în timp ce Germania doreşte să evite un nou haos în transportul aviatic vara aceasta, informează AFP, potrivit Agerpres.
16:00
Compania producătoare de avioane Boeing a anunţat că a invitat peste 200 de piloţi, experţi tehnici şi membri ai autorităţii de reglementare în aviaţie la fabrica sa din statul american Washington.
15:40
Clubul Real Madrid va începe în vară asaltul pentru atacantul francez Kylian Mbappe (PSG), pentru care este dispus să ofere 280 milioane euro, relatează France Football. va începe în vară asaltul pentru atacantul francez Kylian Mbappe (PSG), pentru care este dispus să ofere 280 milioane euro, relatează France Football, potrivit Agerpres.
15:35
Persoanele care se asigură în mod individual pot achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri până la data de 1 aprilie inclusiv.Anul acesta prima AOAM constituie 4056 de lei.
15:35
Comisia Europeană a încheiat pregătirile pentru situaţia din ce în ce mai probabilă a unui Brexit fără acord, la 12 aprilie, a anunţat luni Bruxellesul într-un comunicat, transmite AFP, preluat de AGERPRES.
15:15
Centrul Analitic „Expert-Grup” susține că rezultatele financiare raportate de bănci la sfârșitul lunii februarie curent prezintă o situație stabilă pentru mare parte din sector.
15:00
Proiectele de acte legislative prezentate de un grup de 26 de deputați au fost înscrise în registrul de intrare al Parlamentului Republicii Moldova la 22 martie curent. Totodată, Direcția juridică a Parlamentului urmează să se expună în perioada imediat următoare privind procedura și condițiile de introducere a documentelor vizate în procedură legislativă, se menționează într-un comunicat al Secretariatului Parlamentului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.