Războiul pliantelor electorale, pe final de campanie. Foi volante fake în care ACUM ar promite eliberarea lui Filat și Platon, iar PD ar utiliza nuanțe „socialiste”

Agora.md, 21 februarie 2019 12:00

Lupta politică pe finalul campaniei electorale ia întorsături radicale, iar diavolul pare să se ascundă în detalii cum ar fi pliantele electorale. În lădițele poștale ale mai multor locuitori ai Capitalei au fost distribuite foi volante, al căror design seamănă cu cel folosit de blocul ACUM pentru publicitate electorală. Pe acestea scrie că opozanții promit eliberarea lui Vlad Filat și a lui Veaceslav Platon odată cu venirea la putere. Mai devreme, un pliant electoral care ar fi semnat de PDM a utilizat nuanțele de roșu specifice socialiștilor, pentru a combate promisiunile electorale ale blocului ACUM și PSRM.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
22:50
Ziua alegerii unui nou lider al UTA Găgăuze a fost transferată de pe 19 mai pe 30 iunie. Decizia a fost luată astăzi de 16 din 20 de deputați prezenți la Adunarea Populară a Găgăuziei, la propunerea unui democrat. La rândul său, bașcanul actual al Găgăuziei, Irina Vlah, consideră că astfel democrații din regiune încearcă să câștige timp pentru a-și promova propriul candidat la șefia autonomiei, scrie nokta.md.
21:50
Rusia a decis să amplaseze bombardiere strategice Tupolev Tu-22M3, capabile să transporte încărcături nucleare, în peninsula Crimeea, ca răspuns la instalarea în România a scutului antirachetă, a scris luni agenția publică RIA, care citează un parlamentar de rang înalt, scrie Hotnews.ro.
Acum 12 ore
20:40
Șeful statului ar putea convoca ședința noului Parlament deja săptămâna aceasta, pentru a se încadra în perioada legală. Anunțul a fost făcut de Dodon la o întrevedere cu ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan.
19:30
Modelul basarabean Victor Șuiu, stabilit în Dubai, a reușit să joace în același film cu Jackie Chan, scrie ea.md.
19:00
În timpul unui protest ce a avut loc în weekend, la Sofia, polițiștii bulgari aflați la datorie au pulverizat gaze lacrimogene înspre grupul de protestatari, însă nu au luat în calcul și direcția vântului. Așa că au ajuns să sufere tot ei de pe urma gazelor, scrie Digi24.
18:30
O elevă de clasa întâi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Capitală era cât pe ce să e înece la ora de înot, după ce a căzut în apă. Instructorul a reacționat rapid, însă la fața locului a ajuns și poliția, și ambulanța. Acum fetița este în afara oricărui pericol.
17:40
Procurorii anticorupție au descins astăzi în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, într-o cauză penală pornită pe faptul traficului de influență. Un angajat al SPIA, folosindu-se de funcția pe care o deținea, a pretins și primit suma de 1000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou. În schimbul banilor, angajatul MAI urma să-l ajute pe șeful de cazino să evite răspunderea penală.
17:30
Agenţia Internaţionala pentru Energie a anunţat că industria petrolieră a Venezuelei riscă să intre în colaps ca urmare a crizei economice şi a crizei energiei electrice din această ţară, informează CNN, citat de Mediafax.„Chiar dacă sunt semne că situaţia (energiei electrice, n.r.) se îmbunătăţeşte, degradarea sistemului energetic este atât de mare încât nu putem fi siguri dacă această normalizare a situaţiei este de durată”, susţine agenţia într-o postare pe site-ul său oficial.
17:20
Trei persoane au murit în atacul dintr-un tramvai din oraş şi alte nouă au fost rănite, scrie News.ro.
17:20
O zonă vântoasă şi izolată de pe insula australiană Tasmania, aflată în regiunea Asia-Pacific, regiune care traversează în această perioadă un sezon propice poluării aerului, reprezintă excepţia care confirmă regula şi este considerată o veritabilă referinţă internaţională în ceea ce priveşte aerul curat, informează AFP, citat de Agerpres.
17:10
După ce astăzi mai mulți deputați aleși din partea blocului electoral „ACUM” nu au fost lăsați să intre în penitenciarul Rezina pentru a-l vizita pe liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, Administrația Națională a Penitenciarelor vine cu câteva precizări.Instituția afirmă că întrevederea nu putea fi autorizată fără permisiunea organului de urmărire penală sau a instanței de judecată în procedura căreia se află cauza penală.
Acum 24 ore
16:30
În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie, persoanele fizice plătitoare de impozite pot direcționa 2% odată cu depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit. De anul acesta, moldovenii urmează să prezinte la Serviciul Fiscal de Stat două declarații cu privire la impozitul pe venit.
16:10
O femeie din Houston, Texas, a născut pe cale naturală, în doar nouă minute, sextupleţi, sarcinile de acest tip fiind foarte rare, de una la 4,7 miliarde, potrivit Mediafax.
15:20
Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a ieșit în fața presei pentru a anunța că va expedia instituțiilor europene dosarele ilegalităților președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, dar și a liderului PPDA, Andrei Năstase.Potrivit liberalului, dosarul pe care l-a pregătit despre Plahotniuc conține 80 de pagini și va fi transmis prin poștă (însă nu prin cea moldovenească) misiunilor diplomatice a statelor europene în Republica Moldova, dar și partenerilor americani. „Chiar le voi duce personal la Bruxelles, atunci când voi avea deplasări acolo”, a declarat fostul primar al Capitalei.Chirtoacă a adăugat că vrea să vadă răspunsurile pe care le va primi prin poștă, având în vedere că dosarele au fost expediate și în format electronic în timpul campaniei electorale.
14:50
Mai multe persoane au fost rănite, iar una ar fi murit în Olanda. Un incident armat a avut loc astăzi într-un tramvai în centrul orașului Utrecht și care ar putea fi de natură teroristă, după cum a anunțat poliția locală. Mai mulţi martori au declarat că un bărbat a scos o armă şi a început să tragă la întâmplare şi fără oprire în trecători, după care a fugit.
14:20
În cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, compania „Doverie-Invest” S.A. din Bulgaria, care a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, a achiziționat astăzi 3 173 751 acțiuni ale băncii de importanță sistemică B.C. „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic, la valoarea totală de 764 048 815,74 de lei moldovenești, expuse la vânzare de Agenția Proprietății Publice (APP).
14:10
Naiul i-a adus premiul I unei tinere din Republica Moldova la un concurs din România. Adriana Babin este artista care a fost apreciată pe măsură în cadrul Festivalului de muzică populară „Florile Ceahlăului”, scrie EA.md.
14:00
O balenă care a fost găsită moartă pe o plajă din sud-estul Filipinelor avea în stomac 40 de kilograme de plastic, a informat luni presa locală preluată de EFE, scrie Agerpres.Cetaceul, din specia zifiidelor - balena lui Cuvier - a eşuat vineri pe ţărm în provincia Valle Compostela.
13:50
Un parcurs tumultuos, plin de momente dramatice. O cultură definitorie pentru un spațiu și un popor. Locuri fascinante, care păstrează istoria intactă, și secretele inițiaților. Și un prezent de succes: în 2018, vinurile moldovenești au obținut 500 de premii și medalii internaționale. Cum s-a ajuns aici și cine sunt cei care duc tradiția mai departe - aflăm dintr-un reportaj Digi24.ro despre vinurile moldovenești.
13:40
O schemă de corupţie, pusă pe roate de câţiva angajaţi ai Serviciului vamal, a fost documentată şi deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Un şef responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului vamal, trei inspectori şi doi intermediari au fost reţinuţi, în această dimineaţă, fiind suspectaţi că ar fi pretins sitematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional date cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.
13:00
Secretariatul Parlamentul ar fi remis concurenților electorali care au acces în Parlament schema de amplasare a fracțiunilor în sala plenului Parlamentului.
13:00
O butelie de gaz a explodat în satul Ocnița. Din fericire, în urma deflagrației nu s-a produs un incendiu. Totuși, o suprafață de 30% din locuința unde a avut loc incidentul a fost distrusă. Mai mult, proprietarul casei a fost transportat în stare gravă la spital.
12:50
 „Vom avea un an rodnic. Seminţe sunt, motorină este. Mai avem nevoie doarde ploaie”, spune Vasile Cînalî din Comrat. Soarele încă nu a răsărit, dar eldeja este în câmp. În curând vor începe să apară primii lăstari, şi totul înjur, până la orizont, va fi colorat într-un verde vioi Este un verde al speranţei tuturorfermierilor. 
12:30
Sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii și în conlucrare cu Poliția de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat și Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA) au verificat minuțios transportatorii de pasageri la punctele de trecere a frontierei Sculeni, Leușeni și Costești. Potrivit Poliției de Frontieră, 17 șoferi au fost documentați ieri la frontiera moldo-română pentru încălcarea regulilor și condițiile de transport de pasageri.
12:30
Percheziții și rețineri la postul vamal Sculeni, dar și la sediul Serviciului Vamal. Operațiunile au fost efectuate în această dimineață de către ofițerii Centrului național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție.Totodată, Serviciul Vamal informează că a dispus inițierea unei anchete de serviciu.
12:20
Percheziții și rețineri la postul vamal Sculeni, dar și la sediul Serviciului Vamal. Operațiunile au fost efectuate în această dimineață de către ofițerii Centrului național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție.Totodată, Serviciul Vamal informează că a dispus inițierea unei anchete de serviciu.
12:00
Una dintre cele mai importante reviste financiareinternaţionale „Global Banking & Finance Review” a desemnat cele mai bunebănci comerciale ale anului la nivel global, iar MAIB a devenit laureatatitlului „Cea mai bună bancă comercială din Moldova”, 2019.
12:00
Sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii și în conlucrare cu Poliția de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat și Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA) au verificat minuțios transportatorii de pasageri la punctele de trecere a frontierei Sculeni, Leușeni și Costești. Potrivit Poliției de Frontieră, 17 șoferi au fost documentați ieri la frontiera moldo-română pentru încălcarea regulilor și condițiile de transport de pasageri.
11:40
Gimnaziul din Tohatin și-a reluat activitatea. Toți copiii au revenit la școală, inclusiv cei 12 elevi care au ajuns la spital intoxicați din cauza apei contaminate cu norovirusuri. Anunțul a fost făcut de către șefa Direcției Municipale Educație, Rodica Guțu.
11:20
Un parcurs tumultuos, plin de momente dramatice. O cultură definitorie pentru un spațiu și un popor. Locuri fascinante, care păstrează istoria intactă, și secretele inițiaților. Și un prezent de succes: în 2018, vinurile moldovenești au obținut 500 de premii și medalii internaționale. Cum s-a ajuns aici și cine sunt cei care duc tradiția mai departe - aflăm dintr-un reportaj Digi24.ro despre vinurile moldovenești.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.