Discuţii între SUA şi China, pentru a atenua războiul comercial dintre cele două ţări

Radio Chisinau, 14 februarie 2019 12:10

Negociatorii chinezi şi americani au început discuţii care vor avea loc pe parcursul a două zile, la Beijing, şi care au ca scop oprirea unui război comercial dăunător care a făcut ca America şi China să îşi impună reciproc tarife asupra unor categorii de mărfuri în valoare de miliarde de dolari.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
17:25
O fostă casă a baronului drogurilor Pablo Escobar din Medellin a fost distrusă în Columbia, în urma îngrijorării că locaţia a devenit o destinație turistică.
Acum 30 minute
17:05
Mai mulți membri ai Partidului Liberal și ai asociației unioniste „Unirea-ODIP” au organizat în această după-amiază un protest în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.
Acum o oră
16:50
Moldovagaz informează toți consumatorii casnici, persoane fizice, despre faptul că în februarie 2019 va fi modificată modalitatea de facturare a gazelor furnizate în luna ianuarie 2019.
Acum 2 ore
16:20
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi plecat sâmbătă, cu trenul, spre Vietnam, unde urmează să aibă loc cel de-al doilea summit cu președintele american Donald Trump, potrivit agenției de presă TASS, citată de Reuters.
16:00
Un număr de 15 restaurante de top din România participă, pe 21 martie, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume, Goût de France / Good France, lansată oficial de ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, săptămâna aceasta, la Paris.
15:40
Un candidat independent de pe circumscripția nr. 51 Canada, SUA s-a retras din cursa electorală. Este vorba despre Petru Neaga, care a anunțat retragerea în favoarea candidatului blocului electoral ACUM de pe această circumscripție.
Acum 4 ore
15:20
Blocul electoral ACUM îndeamnă cetățenii R. Moldova să iasă duminică, 24 februarie la vot.
15:05
Delegația Uniunii Europene prezentă la Skopje a condamnat atacul de vineri asupra foștilor miniștri macedoneni înhişi în penitenciarul Shutka, cerând efectuarea unei investigații, precum și sancţionarea celor vinovaţi, relatează Rador, cu referire la Plusinfo.mk.
14:00
Cercetătorii au anunţat în această aăsptpmână că au descoperit specimene din ce ce mai mari de albine pe o insulă indoneziană îndepărtată.
13:55
Sâmbătă, în Piața Marii Adunări Naționale, este anunțat un protest pașnic, intitulat „La protest cu familia”. Oamenii sunt îndemnați să ia cu ei perechile de încălțăminte ale rudelor plecate peste hotare din cauza condițiilor de trai dificile din R. Moldova. 
13:40
Un fost reprezentant special al președintelui Federației Ruse a fost reținut pe Aeroportul Chișinău.
Acum 6 ore
13:10
Guvernul venezuelean a declarat vineri că a închis complet punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Columbia, invocând presupuse "ameninţări la adresa suveranităţii ţării din partea statului vecin, de unde opoziţia regimului de la Caracas aşteaptă intrarea, în cursul zilei de sâmbătă, a ajutoarelor umanitare donate de mai multe ţări şi depozitate în oraşul de frontieră columbian Cucuta, transmit sâmbătă EFE şi Xinhua.
12:40
În ultima săptămână de campanie electorală este distribuit un pliant al Partidului Democrat din Moldova (PDM), în care sunt prezentate realizări ale partidului, dar în același timp se fac unele afirmații despre principalii concurenți ai PDM – Blocul electoral ACUM și Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM).
12:20
Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a anunţat lansarea unui site pentru combaterea agresiunii rusești în Ucraina, scrie Evropeiska Pravda.
11:55
Meteorologii au emis pentru astăzi cod galben de schimbare bruscă a vremii.
Acum 8 ore
11:30
Cu tobele, la control. Activiștii comunității „Occupy Guguță” au fost opriți de poliție în această dimineață, lângă Strășeni, sub pretextul că nu ar avea documente pentru astfel de instrumente muzicale.
11:10
Sâmbătă, în Piața Marii Adunări Naționale, este anunțat un protest pașnic, intitulat „La protest cu familia”. Oamenii sunt îndemnați să ia cu ei perechile de încălțăminte ale rudelor plecate peste hotare din cauza condițiilor de trai dificile din R. Moldova. 
10:50
Inspectoratul Național de Patrulare cheamă cetățenii să raporteze cazurile de corupere sau de constrângere a alegătorilor pentru a-i determina să voteze un anumit concurent electoral.
10:30
Corporaţia Internet pentru Nume şi Numere Alocate (ICANN) a avertizat vineri că o serie de atacuri informatice masive sunt în curs contra unor nume de domeniu internet, care definesc adresele site-urilor, în lumea întreagă, relatează AFP.
10:00
Rusia pregătea un ajutor pentru viceministrul italian de orientare ultra-dreapta, Matteo Salvini, pentru ca acesta sa obțină succes la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.
Acum 12 ore
08:55
Legăturile dintre președintele moldovean, Igor Dodon, și cel rus, Vladimir Putin, au o componentă financiară directă. Astfel, cel puțin 70.000 de euro au intrat în contul fundației „Din suflet”, a Galinei Dodon (soția președintelui Republicii Moldova) din Rusia.
08:35
Respectarea dreptului la vot și de a fi ales este crucială pentru instaurarea și menținerea unei democrații veritabile, guvernată de statul de drept, susține avocatul poporului, Mihail Cotorobai.
08:15
Ministerul Român de Externe a emis mai multe avertismente de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia.
08:00
Sâmbătă, 23 februarie, se împlinesc 564 de ani de la apariţia primei cărţi care a fost tipărită în masă pe continentul nostru, Biblia lui Gutenberg, cel care a inventat tiparul cu litere mobile, aducând epocii sale o veritabilă revoluţie a culturii şi civilizaţiei.
Acum 24 ore
19:50
Opoziția de la Chișinău, societatea civilă și experții reclamă modul în care s-a desfășurat campania electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc duminică în Republica Moldova. Pe ultima sută de metri spiritele s-au încins, fiind înregistrate mai multe declarații și acuzații dure la adresa concurenților electorali, iar unele partide nu exclud organizarea unor proteste masive în următoarele zile.
19:35
Doi membri ai unei comunităţi indigene din Venezuela au fost împuşcaţi mortal de personal militar, în timpul unei dispute legate de ajutoarele umanitare. Alţi peste 20 de oameni au fost răniţi.
19:20
Membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor au depus, vineri, un proiect de lege care vizează blocarea deciziei preşedintelui Donald Trump de a decreta starea de urgenţă pentru a putea aloca fonduri destinate construirii zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, scrie Mediafax.
19:05
Agenția Servicii Publice a reamintit cetățenilor R. Moldova cu drept de vot că duminică, 24 februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare va activa conform unui program special de muncă.
18:50
Declaraţiile periodice ale reprezentanţilor moldoveni cu privire la dorinţa de a deschide "al treilea coş" la negocieri (privind reglementarea politică) nu sunt o noutate, însă impedimentele obiective nu sunt încă înlăturate, susţine ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev.
18:40
Acțiuni în memoria politicianului din opoziție Boris Nemțov se vor desfășura duminică, 24 februarie, în câteva orașe din Districtul Federal de pe Volga, notează Rador.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.