Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța se află la Chișinău. S-a întâlnit cu Igor Dodon

Moldova.org, 14 februarie 2019 12:00

Președintele Igor Dodon a anunțat că a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, în legătură cu rechemarea diplomatului de către MAEIE pentru consultări interne. „Consider decizia ministerului este total neexplicabilă și irațională, deoarece dl Neguța își îndeplinește atribuțiile conform cerințelor înaintate și este unul din cei mai experimentați […] The post Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța se află la Chișinău. S-a întâlnit cu Igor Dodon appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 30 minute
16:20
Candidatul independent din circumscripția nr. 51 Canada, SUA Petru Neaga s-a retras din cursa electorală. Acesta a anunțat într-un mesaj pe Facebook că a decis să-l susțină necondiționat în aceste alegeri pe candidatul blocului electoral ACUM Dumitru Alaiba din această circumscripție. „În prezent, doar blocul ACUM ne poate promite o șansă adevărată de schimbare, de […] The post Un candidat independent din circumscripția nr. 51 Canada, SUA s-a retras din cursa electorală appeared first on Moldova.org.
Acum 2 ore
15:30
În ultima săptămână de campanie electorală este distribuit un pliant al Partidului Democrat din Moldova (PDM), în care sunt prezentate realizări ale partidului, dar în același timp se fac unele afirmații despre principalii concurenți ai PDM – Blocul electoral ACUM și Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM). Portalul Stopfals.md a verificat aceste afirmații – ele nu […] The post StopFals: Pliant electoral PDM, cu falsuri despre concurenți appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
12:20
Un protest inedit a avut loc sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale. Protestul a fost unul pașnic și mut, unde nu s-a scandat și nu s-au ținut discursuri și a purtat genericul „La protest cu familia”. Astfel, zeci de persoane au adus în centrul capitalei câte o pereche de încălțăminte ale rudelor plecate peste hotare. […] The post Protest inedit la Chișinău. Zeci de oameni au adus în PMAN încălțămintea rudelor plecate în străinătate appeared first on Moldova.org.
11:20
Membrii comunității OccupyGuguță au fost opriți astăzi de poliție, în timp ce aceștia se deplasau spre Nisporeni. Inspectorii de patrulare le-au cerut activiștilor certificatele de proveniență pentru tobele pe care le aveau în mașină. Membrii comunității au plasat un video pe Facebook în care se vede cum ei le explicau oamenilor legii că tobele le […] The post În drum spre Nisporeni, membrii OccupyGuguță, opriți de poliție. Li se cer acte pentru tobe// VIDEO appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
10:20
Agenția Servicii Publice a precizat că duminică, 24 februarie, în ziua alegerilor parlamentare va activa conform unui program special de muncă. Prin urmare, vor fi deschise toate subdiviziunile responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. În intervalul orar 7.00 – 21.00, angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor […] The post Agenția Servicii Publice va activa în ziua alegerilor parlamentare appeared first on Moldova.org.
10:10
Primăria capitalei a lansat proiectul privind iluminatul public pe str. Ciuflea și Viaduct. Lucrările au fost executate pe parcursul lunii curente, fiind instalate 154 corpuri de iluminat pe bază de LED. Costul proiectului este de 1,7 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal. Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menționat că zona de referință este […] The post Două străzi din Chișinău au fost iluminate. Costul proiectului este de 1,7 milioane lei appeared first on Moldova.org.
09:50
Scrutinul parlamentar din Republica Moldova, programat duminică, riscă să aibă un rezultat neclar, care ar putea genera o nouă criză politică de amploare, afectând orientarea ţării spre Uniunea Europeană. Cele mai recente sondaje de opinie arată că niciun partid nu va obţine majoritatea în Parlamentul de la Chişinău, situaţie care poate conduce la negocieri politice […] The post Scrutinul parlamentar din Republica Moldova riscă să aibă un rezultat neclar, prelungind criza politică appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
17:50
Alexandru Brînză, candidatul Partidului Liberal în Circumscripția nr. 16 Ungheni s-a retras din cursa electorală pentru un fotoliu în Parlament, anunță Expresul.md. „În baza cererii depuse de mine, ieri, printr-o hotărâre de judecată, am fost retras din cursa electorală în circumscripția numărul 16 Ungheni. A fost o decizie asumată pe care am luat-o din considerentul […] The post Candidatul Partidului Liberal în circumscripția nr. 16, Ungheni s-a retras din cursa electorală appeared first on Moldova.org.
17:40
Yoshitaka Sakurada, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice, și-a cerut public scuze, după ce a întârziat trei minute la o întâlnire în Parlament, relatează BBC News. Parlamentarii opoziției l-au criticat aspru pe Sakurada pentru întârziere, afirmând că lipsa lui de punctualitate arată că nu respectă instituția. Aceștia au boicotat apoi o întâlnire a comitetului pentru buget […] The post Scandal și proteste după ce un ministru japonez a întârziat 3 minute în Parlament appeared first on Moldova.org.
Ieri
16:10
Premierul Pavel Filip a dispus astăzi crearea Celulei pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor parlamentare din 24 februarie, a anunțat Guvernul. De notat că premierul este candidat în circumscripția nr.20, Strășeni. Celula va funcționa începând cu deschiderea secțiilor de votare și până la prezentarea rezultatelor finale ale scrutinului și va asigura implicarea instituțiilor vizate pentru […] The post A fost creată Celula pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor parlamentare appeared first on Moldova.org.
16:00
CEC a anunțat că alegerile din 24 februarie vor fi monitorizate de 4188 de observatori acreditați. Aceasta după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat astăzi ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare și referendumul republican consultativ. În acest fel, scrutinele de duminică vor fi monitorizate de 3412 observatori naţionali din partea a 20 de organizaţii, […] The post Alegerile din 24 februarie vor fi monitorizate de 4188 de observatori acreditați de CEC appeared first on Moldova.org.
15:40
Unul din autoturismele care asigura protecția în cortegiul prezidențial a fost accidentat ușor astăzi, în timpul ce se afla în misiune, a anunțat Președinția. Potrivit sursei citate, din primele informații rezultă că accidentul a fost provocat de un șofer care venea pe contrasens, încercând să facă o depășire. Acesta nu ar fi adaptat viteza la […] The post O mașină din cortegiul președintelui Dodon, implicată într-un accident rutier appeared first on Moldova.org.
14:50
Parlamentul german a aprobat o revizuire a controversatei legi privind avorturile, cunoscută sub denumirea Paragraful 219a. În urma acestei schimbări, doctorii şi spitalele vor putea menţiona pe site-urile lor web dacă fac avorturi la cerere, însă organizaţiile pentru drepturile femeilor cer abrogarea în totalitate a legii, susţinând că nu asigură dreptul la informaţie. Înainte de […] The post Germania a adoptat o nouă lege a avorturilor. Doctorii vor putea menționa dacă fac avorturi la cerere appeared first on Moldova.org.
14:10
Duminică, 24 februarie, peste 8 000 de angajați ai MAI vor fi implicați, la nivel național, în buna desfăşurare a scrutinului electoral. Circa 4000 de angajați vor fi antrenați la paza secțiilor de vot și circumscripții, iar peste 3000 vor asigura ordinea publică și reacționarea la sesizare cetățenilor. Potrivit Poliției Naționale, în fiecare secție de […] The post În ziua alegerilor, peste 8000 de polițiști vor fi implicați în asigurarea ordinii publice appeared first on Moldova.org.
13:40
Copiii cu deformări ale coloanei vertebrale şi ale cutiei toracice vor beneficia de operaţii de corecţie anatomică, acoperite financiar din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Compania Naţională de Asigurări în Medicină a anunțat că va finanţa, în acest an, în premieră zece operaţii în cadrul noului program special „Corecţie anatomică a coloanei vertebrale şi […] The post Copiii cu deformări ale coloanei vertebrale şi ale cutiei toracice vor beneficia de operaţii gratuite de corecţie anatomică appeared first on Moldova.org.
13:30
Asociaţia Promo-LEX nu va prezenta în ziua de 24 februarie rapoartele cu privire la desfăşurarea alegerilor, aşa cum o făcea tradiţional, la scrutinele precedente. Aceasta pentru că CEC a emis o decizie prin care interzice observatorilor să facă declarații publice până la închiderea secțiilor de votare. Anunțul a fost făcut astăzi la o conferință de […] The post Promo-LEX nu va prezenta în ziua alegerilor rapoarte cu privire la desfășurarea alegerilor appeared first on Moldova.org.
13:10
Un bărbat din Ucraina, care avea intenția clară de a părăsi teritoriul R. Moldova, prin ocolirea punctului de trecere, a fost reținut de polițiștii de frontieră din Volintiri. Bărbatul a relatat că a recurs la această ilegalitate pentru că a depășit termenul de ședere în țara noastră. Cazul a avut la 21 februarie, când patrula […] The post Un ucrainean, reținut. A dorit să traverseze neobservat hotarul appeared first on Moldova.org.
12:40
Co-președinții blocului electoral ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase au prezentat dovezi, care confirmă conținutul ridicat de mercur din sânge. Copiile rezultatelor testelor medicale ale celor politicieni au fost prezentate de către Newsmaker.md. Potrivit sursei citate, primele semne de otrăvire cu mercur au fost observate la cei doi lideri încă acum mai bine de un […] The post Otrăvirea cu mercur: Maia Sandu și Andrei Năstase au prezentat rezultatele la analiza de sânge appeared first on Moldova.org.
11:40
Reprezentanţi ai structurilor medicale din cadrul Forţelor Armate ale SUA se află, în perioada 20-22 februarie, în Republica Moldova. Potrivit şefului Direcţiei medico-militare a Marelui Stat Major, locotenent-colonel medic Sergiu Cîrlan, vizita are ca scop realizarea unui schimb de experienţă în domeniul medicinii operaţionale la etapa prespitalicească şi dezvoltarea interoperabilităţii între structurile medicale. El a […] The post Reprezentanți ai structurilor medicale din cadrul Forţelor Armate ale SUA se află în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
11:30
Un interviu cu expertul institutului IDIS Viitorul pe probleme de securitate Rosian Vasiloi. Dle Vasiloi, administrația de la Tiraspol a deschis o reprezentanţă „oficială” la Moscova. Aceasta se va afla într-o clădire de pe bulevardul Noul Arbat, în centrul Moscovei. Ce înseamnă de facto acest lucru și ce ar trebui să înțeleagă cetățeanul simplu din […] The post Rosian Vasiloi: Cea mai mare amenințare pentru Republica Moldova constă în propria guvernare slabă// INTERVIU appeared first on Moldova.org.
11:20
Doi funcționari electorali din Anenii Noi și șoferul mașinii cu care se deplasau aceștia au fost reținuți ieri seara de către separatiștii transnistreni. Incidentul s-a produs la postul mixt de control din Varnița, raionul Anenii Noi. Președintele și secretarul biroului electoral al secției de votare nr. 48/10 din or. Anenii Noi au fost reținuți pentru […] The post Doi funcționari electorali din Anenii Noi, reținuți de către separatiștii transnistreni. Ce a decis CEC appeared first on Moldova.org.
10:50
Trei persoane, originare din municipiul Chişinău şi orașul Tiraspol, membrii unei grupări infracționale sunt cercetate penal pentru proxenetism. Potrivit Poliției, suspecții au creat o rețea de proxenetism specializată în prestarea serviciilor sexuale contra plată în regim on-line. „Afaceriştii” au închiriat un apartament în Chişinău, l-au dotat cu camere web şi tehnică computerizată, unde tinerele prestau […] The post Recrutau tinere și le convingeau să presteze servicii sexuale online. Trei persoane, reținute în flagrant appeared first on Moldova.org.
10:30
Ministerul rus de Interne susține că șeful Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi participat la organizarea unei structuri criminale internaționale care s-a ocupat cu operațiuni valutare ilegale, de mari proporții. Despre aceasta a anunțat astăzi reprezentantul oficial al ministrului rus, Irina Volk, scrie TASS. Potrivit ei, structura criminală ar […] The post Moscova: Plahotniuc și Platon, organizatori ai unei scheme prin care au fost scoase ilegal din Rusia peste 37 miliarde de ruble appeared first on Moldova.org.
21 februarie 2019
18:30
PSRM a lansat astăzi un apel public către Comisia Electorală Centrală ca să elaboreze o circulară prin care să fie atenționați toți membrii secțiilor de votare privind inadmisibilitatea încălcării secretului votului cetățenilor. Apelul a fost făcut la o conferință de presă, unde reprezentanții Partidului Socialiștilor au declarat că în ultima perioadă primesc multe semnale precum […] The post PSRM a solicitat respectarea secretului votului cetăţenilor appeared first on Moldova.org.
18:00
De vineri, 22 februarie , se modifică itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 19. Măsura este luată întru eficientizarea serviciilor de transportare a călătorilor, în special a populației din str. Valea Crucii, sectorul Botanica. Astfel, linia de autobuz nr. 19 va avea următorul itinerar: Tur: str. Valea Crucii, bd. Dacia, bd. Cuza-Vodă, str. Sarmizegetusa, bd. […] The post Atenție! Se modifică itinerarul rutei de autobuz nr. 19 appeared first on Moldova.org.
17:50
O aeronavă tip DA 42 s-a prăbușit la Tuzla, în județul Constanța. La bordul aparatului de zbor se aflau un instructor și elevul său. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aeronava de mici dimensiuni a aterizat forţat la Tuzla, în jurul orei 16.00. În aparatul de zbor se aflau două persoane, ambele rămânând încarcerate […] The post Un avion de instrucție s-a prăbușit la România. O persoană a murit// VIDEO appeared first on Moldova.org.
17:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea este valabilă pentru 22 și 23 februarie. Potrivit meteorologilor, caracterul vremii pe teritoriul țării se va schimba în legătură cu deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică. Astfel, vineri, 22 februarie, vor cădea precipitații sub formă de ploaie și […] The post Cod Galben de schimbare bruscă a vremii appeared first on Moldova.org.
16:50
Posibilitatea deschiderii în Republica Moldova a unui Oficiul ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS) a fost discutată de către secretarul de stat Tatiana Molcean în cadrul întrevederii cu directorul Oficiului UNOPS, James Provenzano. Oficiul ONU pentru Servicii de Proiect reprezintă o entitate a sistemului de dezvoltare ONU, creată în 1973. UNOPS este specializat în acordarea […] The post La Chişinău ar putea fi deschis Oficiul ONU pentru Servicii de Proiect appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis astăzi 150 de computere noi pentru 20 de instituții de învățământ general din raioanele Călărași, Căușeni, Edineț, Fălești, Florești, Hâncești, Ialoveni, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Taraclia și Telenești. Computerele au fost donate în anul 2018 ministerului de către Republica Coreea, în urma semnării Memorandumului de înțelegere privind cooperarea […] The post 150 de computere noi au fost transmise către 20 de instituții de învățământ general appeared first on Moldova.org.
16:00
Polițiștii de frontieră au dejucat planul ilicit al unui șofer privind introducerea în țară a substanțelor interzise. Din cercetările preliminare s-a constatat că cele 520 grame de cannabis a fost preluată din Ucraina și urma să ajungă în municipiul Chișinău. Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de miercuri la intrare în Republica Moldova. […] The post Cutii de suc pline cu cannabis, depistate la Tudora într-un camion ce efectua ruta Federația Rusă – România appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.