Un avocat din capitală, reținut de CNA; Ar fi cerut mită în valoare de 30 000 de euro de la un deținut

Jurnal TV, 14 februarie 2019 12:00

Un avocat din capitală a fost reţinut fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi cerut 28.000 de euro de la un condamnat pentru a-l elibera din detenţie înainte de termen.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 4 ore
13:50
Prezentată de Alina Mîndrilă
Acum 12 ore
04:10
Prezentat de Dumitru Mișin
Acum 24 ore
23:40
Prezentată de Dumitru Boico
23:30
21:50
Prezentat de Sofia Obadă
21:00
Un accident cu implicarea unei mașini din coloana prezidențială s-a produs azi, în jurul orei 15, pe traseul Chişinău - Leuşeni, lângă satul Stejăreni, raionul Strășeni.
21:00
Asociația Promo-LEX nu va prezenta în ziua de 24 februarie un raport privind desfășurarea alegerilor, așa cum făcea în scrutinele precedente. Anunțul a fost făcut astăzi de către Pavel Postica, directorul de program Promo-LEX. El a făcut trimitere la o decizie a Comisiei Electorale Centrale, care interzice observatorilor să facă declarații publice până la închiderea secțiilor de votare.
21:00
Surse ale Jurnal TV din Armata Naţională ne-au informat că soldații în termen ar putea vota de două ori la alegerile de duminică - în localitatea de baștină, dar și acolo unde se află unitatea militară. În același timp, ieri, zeci de ostaşi au fost surprinși la un centru al Agenției Servicii Publice din Chișinău, unde au fost aduși ca să li se aplice viza de reședință temporară şi să poată vota în capitală. Așa au spus chiar superiorii acestora. Responsabilii de la CEC şi Ministerul Apărării ne-au declarat însă că votarea dublă este imposibilă.
20:50
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă acțiunile de intimidare și amenințare a echipei noastre de filmare, care a mers la Sângera pentru a realiza un material de investigație. În timpul filmărilor, un antreprenor a încercat să compromită activitatea jurnaliștilor aflați în exercițiul funcțiunii. ”Împiedicarea intenționată a activității mass-media se pedepsește penal”, se artă într-o declarație a experților în domeniu.
20:40
Pentru mâine, la ora 11, este anunțat un protest în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Oamenii sunt îndemnați să vină la manifestație cu câte o pereche de încălțăminte a fiecărei rude care a fost forțată să părăsească Republica Moldova din cauza lipsurilor.
20:30
Apar noi informaţii despre provocatorii care au zădărnicit întâlnirile electorale ale Blocului ACUM Platforma DA şi PAS în localităţile Codru şi Sângera. Unii dintre susţinătorii deputatului PD Constantin Ţuţu au avut în trecut mari probleme cu legea. De exemplu, Mihai Toderaşcu, cel care a insultat-o pe Inga Grigoriu la Sângera, ar fi făcut parte din gruparea criminală Patron.
20:20
Cadourile electorale se dau cu nemiluita prin sate și orașe, mai ales acum, înainte de ziua alegerilor. Gama darurilor pentru eventualii alegători s-a lărgit. Exponenții PD împart acum... cărbune. Cu sacii. Filmările care urmează au fost făcute în satul Horești, raionul Ialoveni. Ștabii formațiunii afirmă că nu au planificat astfel de acțiuni, dar spun că unii oameni se bucură de hainele cu emblema partidului, pe care le-au primit drept cadou.
20:20
Vând ierburi și borș acru, ca să câștige un ban, iar unii dau și găinile din coteț, pentru a-și cumpăra medicamente. Cam așa o duce o bună parte a locuitorilor raionului Râșcani. ”Ne-au adus la sapă de lemn!”, se plâng oamenii. Urmăriți un nou reportaj semnat de Adrian Prodan, în cadrul campaniei "Vocilor democrației".
20:20
Unii concurenți electorali și-au continuat astăzi activitățile de campanie. Urmăriți în continuare un bilanț al zilei din acest punct de vedere.
20:20
Un bărbat de 32 de ani din satul Pârlița, raionul Ungheni, a murit electrocutat, iar o femeie de 51 de ani din Bălți și-a pierdut viața la locul de muncă, după ce a căzut de pe o macara. Ambele tragedii s-au produs ieri. Informații suplimentare aflați din următorul grupaj de știri.
20:10
Cei doi lideri ai Blocului ACUM Platforma DA și PAS au făcut publice analizele de sănătate care confirmă că ei au în sânge o cantitate exagerată de mercur. Potrivit medicilor, la Andrei Năstase metalul depășește de aproape cinci ori limita normală, iar la Maia Sandu este trecut cu mult de norma admisibilă. Experții afirmă că o asemenea concentrație de mercur în sânge reprezintă un pericol real pentru sănătate.
20:10
Vladimir Plahotniuc şi Veaceslav Platon sunt cercetaţi penal în Rusia. Potrivit Ministerului de Interne de la Moscova, şeful PDM, împreună cu afaceristul condamnat, ar fi organizat un grup criminal care ar fi retras ilegal peste 37 de miliarde de ruble din Rusia în anii 2013-2014. Conform ratei actuale, suma este echivalentă cu 565 de milioane de dolari. ”Este o intervenţie abuzivă a Federaţiei Ruse în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor din Republica Moldova”, a reacționat Partidul Democrat. Avocații lui Platon au spus că nu pot face declaraţii despre acest subiect pentru că nu au acces la clientul lor.
18:40
Preznetată de Gabi și Beton
18:40
Rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Asta ne-a spus unul dintre avocaţii lui Platon, Alexandru Botnariuc. El şi colegii săi Eduard Rudenco şi Valeriu Pleşca au mers azi la închisoare ca să verifice informaţia, dar accesul la clientul lor le-a fost interzis.
18:40
Modificarea Legilor Justiției în România continuă să provoace indignare în rândul cetățenilor, dar și oficialilor străini. Forumul Judecătorilor a făcut apel pentru convocarea urgentă a procurorilor şi judecătorilor de la toate instanţele şi parchetele din ţară. În mai multe orașe au avut loc proteste. O manifestație de amploare este programată pentru această seară, în fața Palatului de Justiție din București.
18:40
Utilizarea resurselor administrative, discursuri instigatoare și finanțări dubioase a partidelor politice. Sunt câteva dintre abaterile înregistrate de către experții Promo-LEX, care au prezentat cel de-al cincilea raport de monitorizare a alegerilor parlamentare. Observatorii Asociaţiei Promo-LEX au constatat și includerea în liste a persoanelor decedate - peste 500 de cazuri. Șefa Direcției mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu, nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la mesajul trimis pe Facebook. Nu au fost de găsit nici purtătorii de cuvânt ai partidelor acuzate, de la care am vrut să aflăm părerea despre raportul respectiv.
18:30
Prezentat de Vasile Luchianu
18:30
Părinţii sunt sfătuiţi de Academia americană de pediatrie să renunţe la jocurile electronice scumpe, la tablete şi alte dispozitive asemănătoare. Aceștia recomandă, mai ales pentru copiii sub cinci ani, jucăriile de modă veche precum cărţile de colorat, puzzleurile, cuburile sau chiar cutii goale. În această dimineață, împreună cu antreprenorul și promotorul educației prin joc, Igor Hâncu vom descoperi care sunt jucăriile care încurajează creativitatea.
18:20
Prezentată de Leanca Grițcan
18:20
Ieri
16:30
Blocul ACUM Platforma DA și PAS este singura șansă pentru dezoligarhizarea și descătușarea statului capturat. De această părere este deputatul român Matei Dobrovie, care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu rateze o șansă, care nu se ivește atât de des, de a readuce RM pe calea democrației.
16:00
Ilan Șor se ferește să spună când va face autodenunț la Centrul Național Anticorupție pe numele președintelui Igor Dodon, la fel cum a procedat în cazul fostului premier Vladimir Filat.
15:40
Prezentat de Stela, Bogdan și Alex
15:30
Prezentată de Aura, Gabi și Beton
15:30
Un bărbat de 32 de ani a decedat în timp ce instala o pompă electrică la domiciliu. Tragedia s-a produs ieri, în jurul orei 08:30, în satul Pârlița, raionul Ungheni.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.