Un elicopter militar s-a prăbuşit în Istanbul, într-o zonă rezidenţială: Cel puţin patru persoane au murit

Democracy.md, 12 februarie 2019 21:10

Elicopterul s-a prăbuşit în zona Cekmekoy Kirazli din Istanbul, în timpul manevrei de aterizare, informează site-ul cotidianului Hurriyet. "Patru militari au murit în accident", a declarat guvernatorul regiunii Istanbul, Ali Yerlikaya. La locul accidentului au fost trimise numeroase echipaje de ambulanţă. Iniţial, autorităţile turce anunţaseră că patru persoane au fost spitalizate în urma accidentului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
10:20
„Vrea show, să-și caute show-men, președintele nu e show-men. Acestea dezbatere nu sunt altceva decât un show. Dacă tare le vrea, ar trebui mai întâi sa o întrebe pe Maia Sandu dacă ii da voie să invite președintele la dezbateri și urma sa lanseze invitații”, a declarat Dodon, citat de deschide.md.De menţionat că Andrei Năstase l-a invitat pe șeful statului la o dezbatere televizată unde Dodon să explice de ce cochetează cu PDM-ul și de ce nu începe la modul serios deoligarhizarea statului și scoaterea din captivitate a instituțiilor statului. Potrivit lui Năstase, toate declarațiile lui Dodon urmăresc să zădărnicească orice dialog dintre ACUM și PSRM. Reacția liderului PPDA vine după ce joi seara, Dodon a declarat că Năstase nu va deține funcția de speaker și să nu-și facă speranțe în acest sens.
Ieri
18:20
Accidentul s-a produs noaptea trecută. În automobil se afla şi mama șoferiței, care a avut nevoie de îngrijire medicală.Potrivit poliţiei, tânăra de 28 de ani a pierdut controlul vlanului, a derapat de pe carosabil şi a intrat cu mașina într-un magazin de la marginea drumului. Șoferița nu era în stare de ebrietate. Oamenii legii investighează cazul.
17:20
Pentru demonstrarea abilităţilor de căutare a infractorilor, cât şi de depistare a substanţelor stupefiante şi a produselor de tutungerie, echipele au fost antrenate în mai multe probe. Competiţia a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Ungheni şi la Centrul de Excelenţă în Securitatea de Frontieră.Cele 21 de echipe canine au fost împărţite pe domeniile de specializare a patrupezilor: miros uman, detectare stupefiante, depistare tutun. Potrivit rezultatelor obţinute s-a confirmat o bună pregătire fizică a chinologilor, capacităţi dezvoltate în dresajul canin şi profesionalism în lucrul de echipă.
16:20
Potrivit unui comunicat al instituției, acțiunea a avut loc sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), pe cale aeriană cu o rută charter. Aceste persoane au revenit în R. Moldova, sub escorta autorităților germane, fiindu-le aplicate interdicții de intrare în spațiul UE pentru diferite perioade.„Biroul migrație și azil atenționează cetățenii care doresc să călătorească în Uniunea Europeană referitor la respectarea prevederilor legislației din domeniul migrației, întrucât aceștia riscă să devină subiecți ai readmisiei, fapt care poate influența negativ regimul liberalizat de vize în spațiul UE”, se arată în comunicatul Biroului.
15:40
În catalog au fost incluse vinurile autohtone premiate anul trecut la concursuri naționale și internaționale, iar la Vernisaj a fost amenajată în premieră o zonă specială dedicată acestora. În 2018, vinificatorii moldoveni au obținut un număr impresionant de 190 de medalii de aur la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții. După degustarea comparativă a vinurilor din soiuri indigene, produse în anii 2017 și 2018 și un tur pe la standurile vinificatorilor, publicul a avut ocazia să-și desemneze favoriții, prin intermediul unei platforme online. Fiecare a 30-a persoană înregistrată a fost premiată, la fel ca și cel mai activ și cel mai exact în pronosticuri invitat. Cele mai bune vinuri de sezon, votate de oaspeții evenimentului, s-au ales cu trofeele „Vernisajul în Alb” și „Vernisajul în Rosé”.
15:40
Contactat de Vocea Basarabiei, fostul președinte al Curții Constituționale, a menționat că această regulă este aplicată și de Comisia de la Veneția: „Orice sistem electoral poate fi modificat, cu atât mai mult că în RM, nu este prevăzut de Constituție, dar este reglementat prin lege organică. Problema este în ce perioade de timp. Există Codul Bunelor Practici ale Comisiei de la Veneția în materie electorală, care constrânge Guvernele ca să nu opereze modifiări în legislația electorală cu cel puțin un an înainte de scrutin.”Expertul în drept constituțional a mai precizat că actorii politici trebuie să aibă suficient timp la dispoziție pentru a se pregăti de campania electorală și pentru a însuși reglementările noului sistem. Tănase mai menționează că orice lege care are un impact asupra bugetului de stat, trebuie în mod obligatoriu să fie aprobată de executiv.
15:30
„Alegerile ordinare următoare pot fi organizate în baza unui sistem electoral modificat, dar alegerile anticipate nu pot fi făcute în niciun caz după un sistem electoral nou. Legea, Codul Electoral trebuie modificate în Parlament”, a spus fostul judecător al Curții Constituționale, Nicolae Osmochscu, pentru Ziarul Național.Amintim că deputații independenți Ion Groza, Alexandru Oleinic și Viorel Melnic au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, căreia îi solicită să se expună asupra faptului dacă este în drept Parlamentul să modifice sistemul electoral la intervale de timp mai mici decât un mandat deplin al Legislativului și dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem electoral decât cel folosit la alegerile parlamentare ordinare.
15:10
„Împotriva oricui. Oamenii să fie de acord și să dorească acest lucru. Oricine ar candida la ora actuală, nu știu dacă s-ar descurca mai bine decât mine în ceea ce privește problemele Chișinăului”, a declarat Dorin Chirtoacă.În cadrul aceleiași emisiuni, liderul PL a readus în discuție și implicarea lui Andrei Năstase în falimentarea companiei de stat Air Moldova.„În ceea ce privește chestiunea cu Năstase, nu am de gând să îi sar în cap. Nici nu i-am sărit în cap. Eu am spus un adevăr care nu se dorește a fi auzit și înțeles. Dacă o companie din Germania a câștigat la CEDO, de ce banii se găsesc la Țopa?! De ce banii se găsesc la niște moldoveni, unde Năstase a și lucrat din 2012 până în 2014?! La CEDO nu s-a investigat cine sunt fondatorii. Asta trebuiau să o facă autoritățile R. Moldova”, a precizat Dorin Chirtoacă.
14:20
La 15.04.19, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. La data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă). Atenționăm repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.
13:40
Printre principalele acțiuni putem enumera suplinirea numărului de personal în cadrul ambelor administrații vamale, utilizarea tuturor pistelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.În vederea asigurării unui schimb operativ de informații, documentul mai stabilește și desemnarea persoanelor de contact care vor face parte din grupurile comune de analiză de risc, fiind astfel eficientizată activitatea de efectuare a controlului vamal în baza principiului selectivității.”Vama din Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru.
13:30
„Socialiștii își pun întrebarea, și cei care au votat socialiștii. 440 de mii de oameni au votat pentru socialiști, pentru programul lor. Și așteaptă ca el puțin o parte din program, dacă nu 100%, să fie implementat. Cum pot socialiștii să voteze pentru propunerile blocului ACUM, să le ofere speakerul, să le ofere guvern minoritar și să meargă înainte”, spune Dodon.Acesta a explicat și de ce PSRM este reticent față de propunerile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase, care își doresc cele mai importante funcții în stat.”Cum votanții socialiștilor o să se uite la Partidul Socialiștilor, dacă le va da toate ministerele, fără a avea niște instrumente de minimizare a riscurilor. Să le dai tot la cei care sunt pentru unirea cu România, celor care vorbesc că vor în NATO, celor care se judecă că mitropolitul Moldovei, de exemplu.
13:20
La faţa locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că arde un panou electric în cantina instituţiei.Salvatorii au reuşit lichidarea arderii la ora 10.08. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Toţi copii au fost evacuaţi de corpul didactic până la venirea pompierilor.Potrivit primelor investigaţii arderea s-ar fi produs în urma unui scurtcircuit electric.Toate circumstanţele urmează a fi stabilite de specialişti.
13:20
Aceleași date arată că, în luna februarie 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 2,5% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria extractivă (+9,5%) și în industria prelucrătoare (+0,9%).În ianuarie-februarie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,1%, ca urmare a creșterii în industria extractivă (+29,3%), în industria prelucrătoare (+0,5%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+6,1%).
13:10
”La Gala Edelweiss din decembrie i-am promis Ionelei Rusu o bibliotecă generoasă, cu multe cărți, care să ȋncurajeze pasiunea pentru lectură, atât ei, cât și surorilor sale. A durat ceva timp să alegem cele mai potrivite 200 de titluri, iar în aceste zile fetele au primit cadoul promis și alte lucruri de care aveau nevoie ȋn gospodărie. Ȋmi doresc ca primele lor sărbători de Paști ȋn noua locuință să fie speciale, iar Andreea, Ionela și Elena să fie fericite și să nu ducă lipsă de nimic”,  a scris Vlad Plahotniuc, pe Facebook.Acum fetița are biblioteca sa proprie, astfel cum i-a promis fondatorul Edelweiss.“Sunt şocată pentru că eu nu am mai văzut atâtea cărţi. Doar la bibliotecă, dar nu mi-am imaginat că o să am acasă atâtea cărţi. Îmi place mult să citesc poveşti. Ele sunt mai interesante şi cu mai multe personaje”, a spus beneficiară a Campaniei de Paști „Edelweiss”, Ionela Rusu.
12:30
Finaliștii celei de-a cincea ediții a Programului au fost selectați de către o comisie de experți în baza dosarelor prezentate. În acest an, la concurs au participat 119 de studenți, de la 17 instituții de învățământ superior din țară.Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a declarat la eveniment că datorită acestor burse, 30 de studenți, foarte buni și foarte motivați, se vor concentra mai bine asupra studiilor, nefiind sustrași de griji materiale şi de gânduri despre cum să-și asigure unele necesități ce țin de procesul educațional.Bursierii pot utiliza banii pentru acoperirea unor cheltuieli ce țin de efectuarea studiilor, cum ar fi achitarea taxei de studii, cheltuieli de cazare, masă, transport, rechizite. Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acesteia, în următorul an de studiu, cu condiția demonstrării performanțelor academice și a implicării în activități extracurriculare.
12:30
Cei trei deputați au depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituțională și solicită examinarea acesteia în regim de urgență.Parlamentarii consideră că ”modificarea sistemului electoral pentru a organiza alegeri anticipate convenabile doar unor actori politici este o încălcare extrem de gravă a principiilor statului de drept, a modului liber și democratic de desfășurare a alegerilor, a recomandărilor instituțiilor internaționale”.”Ne exprimăm dezaprobarea fermă în legătură cu încercările unor partide politice parlamentare de a provoca alegeri anticipate, din cauza incapacității lor de a dialoga și a respecta voința electoratului, care i-au trimis în Parlament să muncească, nu să blocheze activitatea legislativului.
12:00
”Sondajele demonstrează că cetățenii consideră că cele mai bune alianțe în actualul Parlament sunt cu participarea socialiștilor, ori cu ACUM, ori cu PDM, dar nu o alianță de dreapta”, a declarat Igor Dodon.Amintim că, în data de 2 aprilie, la președinție au avut loc consultări dintre liderii grupurilor parlamentare ale PSRM și PDM. La discuții au fost invitați și cei din ACUM, care au refuzat, însă, invitația.”Am transmis șefului statului că PDM este deschis dialogului cu toate partidele care doresc să evite criza politică, economică și socială care ar putea fi urmare a blocajului politic”, a declarat președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după discuțiile de la Reședința de Stat.Atât socialiștii, cât și democrații au anunțat că deși există divergențe cu privire la viziunile politice dintre cele două formațiuni, la nivel social, în programe sunt multe lucruri comune.
11:30
”Eu în genere le-aș recomanda acum să se mai ducă la biserică, să se mai mărturisească, să mai boiască câte un ou roșu, să ciocnească câte unul de Paște și după Paștele Blajinilor să se mai gândească și să mai vedem unde ajungem. Ceea ce ține de credibilitate și de încredere, eu cred că socialiștii au cu mult mai multe motive să nu aibă încredere în liderii blocului ACUM. Îmi amintesc că când eram deputat în Parlament, câte moțiuni de cenzură au fost înaintate de socialiști contra Ministrului de Educație, M. Sandu care a închis zeci și sute de școli în R. Moldova. Sunt ferm convins că credibilitatea față de liderii blocului ACUM ca politicieni este nu că zero, este minus 200, pentru că noi știm ce promovează ei”, a spus Dodon.Șeful statului și-a exprimat speranța că politicienii ar putea deveni mai responsabili după sărbătorile pascale, mai ales că este în creștere riscul de dizolvare a parlamentului.
11:20
La data de 15 aprilie, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspensie de benzilbenzoat pe tot corpul. Peste o zi, la data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspensia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).Copilul a frecventat liceul la 15 aprilie, iar la 17 aprilie, orele 8:40 a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, spitalul raional Cahul. La ora 10:50, însă a fost constatat decesul acestuia.Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 19.04.2019, transmite...
09:20
18 aprilie 2019
23:40
Cei mai mulți bani vor fi acordați pentru reparația drumurilor – 1,9 milioane de lei, iar alte 1,5 milioane vor fi direcționate pentru reparația grădiniței. Un alt proiect important prevede reparația Centrului de Sănătate din sat. În acest scop, este bugetată suma de 700 de mii de lei.  Lucrări de reabilitate vor fi efectuate și la liceul, iar costul acestora este estimat la 400 mii de lei.  Pavel Filip a ținut să menționeze că unul din obiectivele Guvernului este ca în țară să fie realizate cât mai multe proiecte care să facă mai bună viața cetățenilor. “Așa vom continua, cu proiecte concrete în fiecare localitate, pentru a soluționa cele mai stringente probleme ale oamenilor.” Pavel Filip a mai vizitat și oficiul poștal din satul Codreanca. Acesta a fost deschis la inițiativa dumnealui, după ce localnicii s-au plâns că vechiul oficiu se afla într-o stare precară.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Curtea a mai decis confiscarea în contul statului a sumei de 6400 euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracţiune. Totodată a fost menţinut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2600 dolari şi 1150 euro.Magistratul a fost reţinut în primăvara anului 2016, după ce procurorul general a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporal e şi reţinerii respectivului judecător.Potrivit denunţătoarei, care se afla într-un litigiu cu iubitul ei, judecătorul i-a promis că o v-a ajuta să-şi recupereze casa doar dacă îi va da 6200 euro şi plus 200 de euro pentru consultaţie. Judecătorul a admis o hotărâre favorabilă, dar nu în totalitate, motivând că banii transmişi anterior nu au fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului.
17:20
Moulay Ismail Ibn Sharif a fost un sultan al regatului Maroc, ce a condus între anii 1672 – 1727. Acesta este considerat a fi bărbatul cu cei mai mulți copii care a existat vreodată. Moulay Ismail Ibn Sharif ar fi avut 525 de fii și 342 de fiice. Totuși, există voci care spun că sultanul a depășit 1.000 de copii.Moulay Ismail Ibn Sharif este înregistrat de Guinness Book of World Records, cu 888 de copii. Fie 867, fie 888 sau peste 1.000, nu se știe cu exactitate. Ce este cert este că sunt foarte mulți copii. Totuși, cum a fost posibil acest lucru? Oamenii de știință au vrut să verifice posibilitatea.Moulay Ismaïl Ibn Sharif a trăit până la vârsta de 80 de ani și a avut 4 soţii şi aproximativ 500 de concubine ale sale.Dat fiind că o femeie este fertilă numai câteva zile pe lună, cercetătorii de la Universitatatea din Viena au creat mai multe modele de simulări computerizate.
16:20
Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, a declarat pentru IPN că inspectorii de patrulare, în comun cu specialiștii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, fac o evaluare a drumurilor, după care vor prezenta o informația generalizată. Din constatările preventive, numărul indicatoarelor „Punct Negru” va crește de la 47 până la peste 60.Potrivit lui Marin Maxian, pe aceste porțiuni de drum, adaptarea vitezei este o prioritate. De cele mai multe ori este vorba despre curbe. Un indicator de acest fel va fi pus pe traseul care face legătura între localitățile Chetrosu și Todirești din raionul Anenii Noi. Unul dintre cele mai grave accidente produse pe această porțiune a fost cel din 15 ianuarie 2018, când, după ciocnirea a două automobile, au murit cinci oameni, printre care și un copil de un an și jumătate.
15:20
În total au avut de suferit 10 copii cu vârstele de patru şi cinci anişori.Potrivit ofiţerului de presă al Ministerului Sănătăţii, Cristina Stratulat, trei dintre micuţi au fost spitalizaţi, iar starea acestora este satisfăcătoare. jurnal.md.Pentru a preveni răspândirea maladiei, în grupa a fost instituită carantină.Autorităţile municipale au efectuat deja mai multe controale, iar în grupa închisă vor fi schimbate utilajele tehnice.Scarlatina este o boală contagioasă, care se răspândeşte rapid, în special  în rândul copiilor mai mici de 10 ani. Aceasta provoacă febră de până la 40 de grade, stări de vomă, dureri abdominale şi de gât.
14:40
Amintim că aproximativ 300 de persoane au fost arestate în capitala Marii Britanii, după ce au încercat să blocheze mai multe artere principale, inclusiv pentru mijloacele de transport în comun. Potrivit Mediafax, manifestaţia a afectat aproximativ 500.000 de persoane.Protestatarii au transmis că scopul lor este de a „opri Londra” până în data de 29 aprilie.
14:20
”Andrei, am înțeles că nu-ți ajunge salariul de deputat și nu-ți poți acoperi nici măcar cheltuielile din salariul, repet, de deputat. De aceea, eu îți propun să devii șofer de camion. O să faci între 6 și 10 mii de dolari. Asta dacă o să muncești, dar văzând cum uneori îți mai asudă bucile nefăcând nimic mă tem eu că o să-ți vină greu”, spune fostul director de știri de la Jurnal TV.Mai mult, Călin este gata să-l ajute pe Năstase cu bani pentru a învăța meseria de șofer.”Pot să te ajut cu niște bani pentru școlarizare, la început. Mi-i dai tu, când îi vei face. Dar trebuie să vrei. Repet, dacă nu-ți ajung banii din salariul de deputat și îți pare prea mic, noi te așteptăm”, a reiterat invitația Gabriel Călin.Amintim că Andrei Năstase s-a declarat nemulțumit de primul salariu primit de la Parlament.
14:20
”Andrei, am înțeles că nu-ți ajunge salariul de deputat și nu-ți poți acoperi nici măcar cheltuielile din salariul, repet, de deputat. De aceea, eu îți propun să devii șofer de camion. O să faci între 6 și 10 mii de dolari. Asta dacă o să muncești, dar văzând cum uneori îți mai asudă bucile nefăcând nimic mă tem eu că o să-ți vină greu”, spune fostul director de știri de la Jurnal TV.Mai mult, Călin este gata să-l ajute pe Năstase cu bani pentru a învăța meseria de șofer.”Pot să te ajut cu niște bani pentru școlarizare, la început. Mi-i dai tu, când îi vei face. Dar trebuie să vrei. Repet, dacă nu-ți ajung banii din salariul de deputat și îți pare prea mic, noi te așteptăm”, a reiterat invitația Gabriel Călin.Amintim că Andrei Năstase s-a declarat nemulțumit de primul salariu primit de la Parlament.
14:20
Acest nou site precizează tarifele celor 339 de evenimente din cadrul celor 33 de discipline olimpice, preţurile mergând de la 2.500 de yeni (aproximativ 20 de euro) până la extravaganta sumă de 300.000 de yeni (2.380 de euro) pentru cele mai bune locuri la ceremonia de deschidere.De asemenea, pentru a putea urmări finala probei-regină a atletismului, cea de 100 m, de pe unul dintre locurile cele mai bune din Stadionul Olimpic, doritorii vor trebui să achite suma de 130.000 de yeni (circa 1.000 de euro).Însă, jumătate din totalul tichetelor vor fi vândute la preţul de 8.000 de yeni (63,5 euro) sau mai puţin, au precizat organizatorii, în timp ce familiile cu copii din Japonia vor avea la dispoziţie bilete speciale, la fel ca şi persoanele în vârstă sau cele cu dizabilităţi.Startul procesului de vânzare a biletelor va fi dat pe 9 mai, pentru locuitorii din arhipelagul nipon, care vor putea depune cereri în acest sens până pe 28 mai.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.