Rusia // O femeie de 80 de ani a ucis un chiriaș și i-a păstrat organele interne în frigider

Democracy.md, 12 februarie 2019 19:10

Resturile umane au fost găsite de un copil, a notat dailymail.co.uk, scrie Libertatea.Acesta a găsit un braț uman și a alertat poliția. Curând, poliția a extins cercetările și a mai găsit și alte părți dintr-un corp uman, care fuseseră puse în pungi, dar câinii le-au târât prin oraș.Pe baza amprentelor a fost descoperită identitatea victimei, un bărbat ucrainean în vârstă de 52 de ani, care stătea în chirie la respectiva femeie. Au mai existat acuzații la adresa femeii că ar fi practicând canibalismul, dar n-au fost găsite niciodată suficiente dovezi. Femeia, care a lucrat într-un abator de porci, dar acum era pensionară, este bănuită de două crime nerezolvate încă, din orașul Berezovska, aflat în apropiere de Khabarovsk.Femeia a fost reținută și va sta cel puțin două luni în spatele gratiilor, în timp ce ancheta își va continua cursul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum o oră
10:20
Acum 2 ore
09:20
Acum 24 ore
19:20
„Alegerile locale trebuie să aibă loc, deoarece mandatul primarilor actuali expiră în luna iunie. Cu siguranță, alegerile locale trebuie organizate. Bineînțeles, ar putea să fie unele întârzieri în funcție de funcționalitatea Parlamentului. Să presupunem că Parlamentul va deveni funcțional și alegerile poate se vor decala cu o săptămână sau două. În situația în care Parlamnetul nu este funcțional să stabilească data alegerilor, sunt sigur că vor fi mecanisme juridice, inclusiv prin unele interpretări ale Curții Constituționale, ca totuși această decizie să fie luată în așa fel încât alegerile generale locale să fie organizate în timpul reglementat de lege. Normal, ar trebui în luna iunie, or luna iulie, să fie organizate alegerile locale”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea.md.Realitatea.
18:20
În această zi credincioşii sunt îndemnaţi: „Să vină şi să preia Focul Haric care este deja o tradiţie multi-anuală formată, iar cu această lumină să întâmpine sărbătoarea Învierii Domnului, Isus Hristos – Sfintele Paşti” – a declarat Secretarul Mitropoliei Moldovei, Protoiereul mitrofor, Vadim Cheibaş, scrie zdg.   De aproape 2 000 de ani creştinii ortodocşi sărbătoresc aprinderea miraculoasă a Focului Haric în mormântul Mântuitorului Iisus Hristos. Evenimentul se întâmplă în Sâmbăta Mare, la prânz şi este urmat de procesiuni prin centrul vechi al Ierusalimului.
17:30
 Mămicile din grupul de inițiativă spun, însă, că ele au făcut totul cu bani proprii, iar cei 10 mii de lei s-au regăsit doar în promisiunile Arinei Spătaru. Politiciana, afirmă la rândul ei, că este acuzată nefondat și că banii s-ar fi cheltuit pe chestiuni organizatorice. În raportul ei financiar pe care l-a publicat pe facebook - dar pe care l-a șters mai apoi - ea indică plată pentru servicii juridice, printări, servicii foto precum și pentru moderarea evenimentului revenită în responsabilitatea colegei sale de partid (!) Elena Bordianu.  Săptămâna trecută Deschide.MD scria că o deputata din Parlamentul R.Moldova și-a lansat propria linie vestimentară. La evenimentul festiv, Arina Spătaru - că despre ea este vorba - și colega ei de partid Elena Bordianu, au anunțat că-și doresc să contribuie la organizarea Târgului de Florii dedicat copiilor cu autism, eveniment care urma să aibă loc o săptămână mai târziu.
17:20
Potrivit responsabililor de la Casa Naţională pentru Asigurări Sociale, beneficiarii care din diverse motive nu vor reuşi în timp util să îşi ridice banii o pot face şi după sărbători.Până acum, 90 la sută din beneficiari şi-au ridicat ajutorul.   397 mii de beneficiari şi-au ridicat banii prin oficiile "Poşta Moldovei" iar 148 mii prin intermediul cardului bancar.  Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat deja prestatorilor de servicii cele aproape 370 de milioane de lei necesare.  De suportul unic de sărbători beneficiază  pensionarii, persoane cu dizabilităţi, inclusiv beneficiarii de alocaţii sociale cu venituri de până la două mii de lei.  Legea privind acordarea ajutorului unic de sărbători a intrat în vigoare prin asumarea răspunderii de către Guvern.  Anterior şi în perioada sărbătorilor de iarnă au fost alocaţi câte 600 de lei pensionarilor.
16:50
 Radu spune că glucometrele, testele și lanțete vor fi distribuite prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”, direct acasă la fiecare: „Într-o cutie beneficiarii vor găsi și instrucțiunea de utilizare a glucometrului”.  Cconform Programului naţional de control al diabetului zaharat, pacienţii care utilizează în tratament cu insulină vor primi câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 1 200 de teste şi 1 200 de lanţete.  Totodată, celor care se tratează cu antidiabetice orale le vor fi distribuite câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 100 de teste şi 100 de lanţete. „Am lansat această acțiune împreună cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină pentru a asigura pacienții cu diabet zaharat cu toate serviciile medicale necesare, dar în primul rând de a contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.
16:20
Socialistul menționează că după ce Maia Sandu și Andrei Năstase și-au agățat insigne de deputat la piept, după ce au primit birouri la Parlament, au recurs la mesaje distructive și atacuri dure la adresa șefului statului și a PSRM. Iar în acest mod arată că una spun și alta fac. Grigore Novac face o trecere în revistă a celor mai recente acțiuni și declarații ale PAS și PPDA, care confirmă că nu-și doresc o alianță cu PSRM. Parlamentarul se referă la declarația Maiei Sandu despre vizita fracțunii socialiștilor la Moscova, pe care a calificat-o drept ”un lucru rușinos”.  ”Aceste săgeți veninoase în adresa Federației Ruse ne duc la gândul că Maia Sandu nu este independentă în declarațiile sale, iar în loc să fie preocupată de politica internă, domnia sa a trecut direct la geopolitică”, scrie Novac.
16:20
Astfel, meteorologii prognozează la noapte„ izolat, la suptafaţa solului, îngheţuri cu intensitatea de -1..-3°С. Amintim că meteorologii au prevăzut îngheţuri şi pentru nopţile trecute.
16:10
Vitalie Vrabie menționează că, la nivelul ambelor autorități au fost adoptate o serie de măsuri menite să accelereze trecerea frontierei. Acestea se referă, preponderent, la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor  posturilor vamale și a adjuncților acestora în procesul de perfectare.  Măsurile de fluidizare convenite de cele două autorități au fost discutate, în cadrul unei întrevederi, și cu omologii români. Întâlnirea a avut loc la patru zile după semnarea, de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, Stefan-Cosmin Doliș, a unui Plan comun de acțiuni orientate spre accelerarea trecerii frontierei moldo-române.
15:30
Radu spune că glucometrele, testele și lanțete vor fi distribuite prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”, direct acasă la fiecare: „Într-o cutie beneficiarii vor găsi și instrucțiunea de utilizare a glucometrului”.  Cconform Programului naţional de control al diabetului zaharat, pacienţii care utilizează în tratament cu insulină vor primi câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 1 200 de teste şi 1 200 de lanţete.  Totodată, celor care se tratează cu antidiabetice orale le vor fi distribuite câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 100 de teste şi 100 de lanţete. „Am lansat această acțiune împreună cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină pentru a asigura pacienții cu diabet zaharat cu toate serviciile medicale necesare, dar în primul rând de a contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.
14:20
Acţiunile vin în contextul „Campaniei de prevenire a incendiilor în perioada sărbătorilor de Paşti”.  Pompierii vin cu recomandări faţă de responsabilii lăcașelor, dar şi faţă de enoriaşii, care urmează să vină la biserici de Noaptea Învierii. Ei îndemnă oamenii să menţină libere căile de acces în lăcaşe, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge la timp în caz de situaţii de risc.  Mai mult, enoriaşii sunt rugaţi să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate, la distanţă de siguranţă de obiectele combustibile. Salvatorii recomandă responsabililor să se asigure că instalaţiile de încălzit şi echipamentul electric sunt deconectate de la sursele de alimentare după finalizarea slujbelor, iar bisericile sunt dotate cu mijloace primare de intervenţie în caz de incendii.
14:00
„Este foarte important să fie o colaborare și sinergie între Autoritățile Publice Locale și cele centrale. Trebuie să dăm dovadă de muncă eficientă în echipă, pentru a crea condiții bune și o infrastructură modernă pentru cetățenii țării noastre”, a declarat Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii.De asemenea, Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă APL-urile de nivelul II să comunice despre impedimentele întâmpinate la reabilitarea drumurilor publice locale de interes național, dar și acțiunile care au fost întreprinse pentru soluționarea acestora. Informația expediată de APL-uri va fi examinată în cadrul Consiliului rutier.În 2018, au fost construiți 1 600 km de drumuri. Pentru anul 2019, în cadrul Programului național „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” este planificată reabilitarea a încă 2600 km.
13:20
Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, măsura luată de autorităţi are ca scop stoparea distrugerii şi poluării zonelor verzi, precum şi asigurarea liniştii pentru locuitorii din preajmă.  La începutul lunii aprilie, autorităţile municipale au demontat 25 de foişoare din Parcul Valea Trandafirilor, sectorul Botanica, transmite IPN.
13:10
 „În mintea alegătorului de bună credință nu încape un lucru: cum poți să-l faci pe luptătorul pentru integrarea Moldovei în UE (nu vorbesc aici de integrarea sau unirea noastră cu România pentru că voi pur și simplu nu o doriți) și în același timp să-ți anunți intenția de a face, pentru asta, adică pentru integrarea RM în UE, alianță de guvernare cu brigada lui Putin, care, a văzut toată lumea, se împotrivește programului de integrare europeană a RM, program care cuprinde inclusiv prevederi de eliminare a corupției și de pedepsire a criminalilor?”, se conține în postarea lui Secăreanu.  În opinia lui Secăreanu, planul celor de la ACUM de a guverna împreună cu PSRM este și ilogic.
12:50
Astfel, la 19 aprilie curent a mai fost efectuată o etapă a operațiunii speciale, cu folosirea investigatorilor sub acoperire, în cadrul căreia a fost anihilată filiera infracţională, specializată în organizarea migrației ilegale şi trecerea ilegală a frontierei de stat către UE. De menţionat că, acest canal era gestionat de una din cele 4 grupări criminale, specializate în organizarea migrației ilegale, spălarea banilor, contrabandă cu mijloace financiare, falsificarea documentelor și trecerea ilegală a frontierei de stat, șantaj atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotarele țării.
12:40
Acţiunile se desfăşoară în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită.  Totodată şi procurorii anticorupţie, oficiul Nord, în comun cu colaboratorii Direcţiei Nord al Centrului Naţional Anticorupţie, descind în aceste momente în cadrul Depoului de Locomotive Bălţi al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.
12:20
„Ei trebuie să rămână ceea ce sunt și să se lupte pentru cei i-au votat, pentru că orice fel de compromis cu ei îi va compromite. Iată, le dau exemplul cel mai cunoscut al Moldovei, anii 90 și celebrul Iurie Roșca. Ce simpatie publică și ce forță avea Iurie Roșca? Din cauza politicilor sale greșite, de a face alianțe și de a face tot felul de compromisuri, am văzut unde a ajuns”, a declarat Rareș Bogdan.Anterior, și senatorul român Viorel Badea a declarat, în cadrul unei emsiuni televizate, că ACUM nu ar trebui să-şi înşele alegătorii, intrând în cârdășie cu PSRM.„Mie mi s-ar părea o coaliție contra firii. Fiecare dintre aceste partide a intrat în Parlament cu niște programe. Nu s-a discutat niciodată o coaliție între aceste partide cu viziuni contrare. În cazul în care ar coaliza, cele două partide, fiecare ar înșela așteptările alegătorilor”, a declarat Viorel Badea.
Ieri
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 23.04.2019, transmite...
09:20
22 aprilie 2019
18:20
Conform ratingului publicat astăzi, Radu Albot a urcat până pe locul 44 în ierarhia mondială. La dublu, Albot a urcat nouă trepte. Acolo, Radu ocupă locul 57. Aceste avansări se datorează evoluţiilor bune de la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo. În proba de simplu moldoveanul a ajuns în turul secund, iar în cea de dublu a fost eliminat în sfeturile competiţiei.
17:20
Inspectoratul Naţional de Patrulare l-a identificat și sancționat pe șoferul care, intenţionat, a circulat cu BMW-ul pe pista de alergat a unui parc din capitală.Potrivit oamenilor legii, la volanul mașinii s-a aflat un bărbat de 42 de ani.Acesta a fost sancționat contravențional cu 750 de lei și trei puncte de penalizare.Amintim că inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în baza secvenței video apărute pe rețelele de socializare, unde se vede clar că un șofer intenționat conduce pe pista de alergat a unui parc din capitală, loc interzis pentru circulația autovehiculelor. Incidentul a avut loc pe 19 aprilie 2019.Șoferul automobilului de lux nu doar că a circulat pe pista destinată pietonilor și bicicliștilor, într-un parc în care este interzisă circulația autovehiculelor, dar și l-a amenințat pe cel car l-a filmat.
17:20
Conform materialelor cauzei penale, persoanele implicate în săvârșirea infracțiunii, au implementat o schemă de estorcare a mijloacelor financiare de la beneficiarii serviciilor în schimbul perfectării legale/ilegale a actelor de stare civilă, conform căreia persoanele terțe au rolul de a identifica eventuali beneficiari ai „serviciului”, iar factorii de decizie ai Serviciului Stare Civilă Varnița realizau nemijlocit fraudarea procesului de eliberare a actelor de stare civilă contra unor sume de bani.Perchezițiile au avut loc atât în sediul Serviciului Stare Civilă Varnița, cât și la domiciliile și în automobilele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii.
16:20
În perioada menționată, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volumul deplin. Astfel, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor Sfintelor Paști.  Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate. Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicații și maladii toxico-alimentare în perioada respectivă. La fel, va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase.
12:20
Potrivit modificărilor legislaţiei, oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri destinate circulației pietonilor. Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.
12:20
Autorii Carlos Alba și Jordan Ryan scriu că unele companii din Scoția par să fie folosite pentru spălare de bani și campanii secrete de lobby pentru doi criminali – Veaceslav Platon și Muhtar Abliazov.Jurnaliștii britanici atrag atenția că finanțările primite de Open Dialog au fost făcute prin intermediul unei firme gestionate de concubinul lui Kozlovska și care sunt amplasate în același birou.Raportul unei comisii de anchetă din Parlamentul de la Chișinău a scos la iveală plăți în baza unor contracte dubioase din partea unor companii scoțiene pentru a finanța activitatea organizației conduse de Kozlovska. Aceasta este acuzată de autoritățile din Moldova că promovează interesele lui Platon, pe care vrea să îl prezinte ca victimă a persecutărilor politice. În schimb, Platon îi oferă finanțări prin companii offshore, despre care anterior a fost stabilit că sunt legate de Laundromatul rusesc și frauda bancară din Moldova.
12:20
Într-un comunicat de presă, CTIF explică ritmul de creştere a numărului de cereri al persoanelor fizice prin extinderea şi diversificarea fluxului de documente electronice, apariţia unor tipuri noi de servicii publice electronice, care necesită autentificarea electronică.  Persoanele fizice şi persoanele juridice utilizează semnătura electronică pentru a semna la distanţă documente, acte, cereri sau declaraţii oficiale fără a se prezenta la oficiile instituţiilor publice.Doritorii de a obţine semnătura electronică de la CTIF pot completa cererea respectivă în regim online, accesând link ul https://office.fsi.md/pki/office/create-order-1 sau la unul din Centrele regionale de conectare ale CTIF din Chişinău, Bălţi şi Comrat.Procedurile de recepţionare a cererilor, procesarea datelor şi eliberarea semnăturii electronice durează cel mult 30 de minute.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 22.04.2019, transmite...
09:00
20 aprilie 2019
10:20
„Vrea show, să-și caute show-men, președintele nu e show-men. Acestea dezbatere nu sunt altceva decât un show. Dacă tare le vrea, ar trebui mai întâi sa o întrebe pe Maia Sandu dacă ii da voie să invite președintele la dezbateri și urma sa lanseze invitații”, a declarat Dodon, citat de deschide.md.De menţionat că Andrei Năstase l-a invitat pe șeful statului la o dezbatere televizată unde Dodon să explice de ce cochetează cu PDM-ul și de ce nu începe la modul serios deoligarhizarea statului și scoaterea din captivitate a instituțiilor statului. Potrivit lui Năstase, toate declarațiile lui Dodon urmăresc să zădărnicească orice dialog dintre ACUM și PSRM. Reacția liderului PPDA vine după ce joi seara, Dodon a declarat că Năstase nu va deține funcția de speaker și să nu-și facă speranțe în acest sens.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.