Un nou val de arestări în Turcia. Peste 1000 de persoane, acuzate pentru legături cu clericul Gulen

Politics, 12 februarie 2019 19:00

Postul de televiziune a transmis că operaţiunea s-a concentrat asupra capitalei Ankara, dar a fost răspândită în 76 de provincii, fără a oferi alte detalii.Operaţiunea a fost una dintre cele mai mari lansate împotriva presupuşilor susţinători ai lui Gulen de la puciulul eşuat, în care au fost ucişi 250 de oameni. Clericul musulman Fethullah Gulen, un fost aliat al preşedintelui Tayyip Erdogan, a negat implicarea în încercarea de lovitură de stat. Mai mult de 77 000 de persoane au fost închise în aşteptarea procesului.Autorităţile au suspendat sau au demis 150 000 de funcţionari publici şi personal militar.Criticii lui Erdogan îl acuză că foloseşte puciul eşuat ca pretext pentru a înlătura disidenţa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 4 ore
21:00
Declaraţia şefului Executivului vine după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, marţi, la Bruxelles, că nu a ştiut că va fi adoptată o nouă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei, de către guvernul condus de Viorica Dăncilă. „Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu ştiam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, fiind întrebat cum vede faptul că guvernul Dăncilă a adoptat o nouă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. Guvernul a adoptat, marţi, o OUG care modifică Legile justiţiei. Printre modificări se numără cea potrivit căreia numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.
20:00
Nominalizarea lui Mircea Drăghici de către Partidul Social Democrat pentru a ocupa poziţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenţia reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România. Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeaşi care girează numirea unui nou şef al AEP. În condiţiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfăşura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliţie de guvernare nu intenţionează să garanteze alegeri libere şi corecte”, a transmis PNL într-un comunicat de presă remis Liberalii au adăugat că Mircea Drăghici e acuzat de deturnarea subvenţiilor primite de partid de la stat şi le-a folosit în interes personal.
19:50
„Suntem recunoscători că în ultimii ani au fost făcute reforme bune, care ne permit să ne concentrăm pe activitățile mai bune pentru clienți”, scrie Mihalachi, într-o postare pe Facebook.Anterior, și omul de afaceri Serghei Enciu, proprietar al reţelei de cafenele Taxi Blues, şi-a îndemnat colegii să voteze pentru PDM la alegerile parlamentare din 24 februarie.„Vreau să susţin PDM, deoarece doresc ordine în ţară şi condiţii bune pentru business. Le sunt recunoscător democraţilor pentru faptul că în 2018 au avut iniţiativa de a scădea impozitele cu până la 10%”, a scris Enciu, într-o postare pe Facebook.Și rețeaua de magazine Nr.1 și-a anunțat susținerea pentru Partidul Democrat din Moldova.”Ne bucurăm să constatăm că reformele fiscale din ultima perioadă sunt un sprijin real pentru ca întreprinderea noastră să continue să se dezvolte.
Acum 6 ore
19:20
Carolin Minciuc scrie că orie producător, precum este și Isuzu are mai multe tipuri de transport. În cazul de față, avem Citibus și CitiPort. Este suficient de a căuta pe google sintagmele  „Citiport+ISUZU+price” și „CitiBus+ISUZU+Price” rezultatul va fi că CitiBus sunt mai ieftine decât CitiPort, precum un Mercedes B-klass e mai ieftn decât un S-klass, precum o Toyota Auris e mai ieftină decât Toyota Camry, precum un VW Polo e mai ieftin decât VW Touareg.Portalul de știri moldstreet.md a publicat astăzi o știre în care scrie că un autobuz de marcă Isuzu în Tajikistan costă 85700 de euro, iar pentru Republica Moldova, un autobuz costă 130 de mii de euro. Totuși, aceștia nu au specificat că de fapt este vorba de două modele diferite de autobuze.
19:00
 Întrebat dacă i se pare normal să fie pus în funcţia de şef al AEP în condiţiile în care în prezent este trezoriel al PSD, iar AEP verifică banii partidelor în campanie electorală, el a spus că nu va mai fi om politic. „Atât timp cât nu voi mai fi un om politic, da, mi se pare normal”, a răspuns Drăghici.
18:00
Astfel, audierile în acest caz sunt programate pentru data de 3 aprilie, ora 11:00. Informații a fost anunțată de activiștii „Occupy Guguță”, care au protestat în fața Curții de Apel Cahul. Amânarea a avut loc la cererea avocatului lui Ilan Șor, Iulian Balan. Ilan Șor nu s-a prezentat la ședința de judecată. „Ilan Șor nu se va prezenta din motive conexe ale campaniei electorale, fiind candidat pe circumscripția uninominală și națională”, a declarat avocatul înainate de ședința de judecată care a avut loc astăzi, care a precizat că va cere amânarea anume din această cauză.Ilan Șor este condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare de prima instanță pentru escrocherie și spălare de bani și candidează pentru funcția de deputat din partea Partidului Șor.
17:40
”Cert este că democratul este iubit în localitate. Cel puțin, asta spun sătenii în fața camerei de filmat:„Era un copchilandru, s-a dus după 10 clase. Mă rog, Vladic, Vladic”.„Era foarte muncitor. Se ducea la lucru pe deal, cu școlarii”.„E omul nostru. Cum să nu-l iubim? Îl iubim, fiindcă este un om de încredere, așa mi se pare mie”.„Ei, și cum, să ne ducem la altul străin și să nu-l votăm pe al nostru?”.„În toată Moldova el a făcut, ce au dorit oamenii din sat el a făcut”.Oamenii spun ferm și deschis că-l vor vota pe democrat la alegeri. Își argumentează decizia prin proiectele pe care le-a făcut Plahotniuc pentru localitate.„A luat-o de la grădiniță, de la Casa de Cultură, iată școala, drum a făcut, drum la biserică, drum la grădinița nouă”.„Apă ne-a adus. Avem apă și în casă, și afară. Și nu mergem prin glod. Ia uite, m-am coborât în pantofi și trăiesc departe”.
Acum 8 ore
17:00
Astfel, au fost acreditate 52 de persoane în calitate de observatori naționali din partea concurentului electoral Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în afara Republicii Moldova. Alte 27 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naționali din partea concurentului electoral Platon Tatiana, candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în secțiile de votare constituite în afara Republicii Moldova.În același timp, 158 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „MIRAD”. La fel, încă 160 de persoane vor fi observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”.2 persoane au fost aprobate pentru a fi observatori naționali din partea Asociației obștești „Reprezentanța în Moldova a National Democratic Institute din SUA”.
16:00
„Cu nemărginită tristețe am aflat de trecerea la cele veșnice a colegului nostru de luptă pentru idealul național de reîntregire a Neamului Românesc – Boris Vieru. Un om cu o cumsecădenie rară, un rege al peniței, Boris Vieru a fost deputat din partea Partidului Liberal în perioada anilor 2009 -2014. Autor a numeroase proiecte de Legi, prin cele mai importante se numără proiectul de Lege pentru condamnarea comunismului, scoaterea sârmei ghimpate de la Prut și autor a sesizării depuse la Curtea Constituțională, prin care limba română a fost recunoscută ca limbă oficială a Republicii Moldova. În anul 2014 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul ”Steaua României”, pentru aportul adus la recunoașterea limbii române ca limbă oficială la Chișinău. Este o pierdere grea pentru noi toți, fie ca Dumnezeu să dăruiască familiei cuprinse de durere mângâiere şi întărire sufletească.
Acum 12 ore
15:00
Potrivit acordului, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zonă de citire optică şi va respecta standardele minime de securitate stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale). Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.În plus, noile norme se referă doar la securitatea informaţiilor care vor fi stocate în cărţile de identitate. Acestea nu constituie temei juridic pentru crearea unei noi baze de date la nivel naţional sau la nivelul UE, aceasta fiind o chestiune care ţine de legislaţia naţională, care trebuie să fie în deplină conformitate cu normele privind protecţia datelor.
14:10
Din imaginile video postate pe rețelele de socializare de către cei prezenți la eveniment, se vede reacția bolnăvicioasă a lui Andrei Năstase, atunci când un bărbat l-a întrebat de unde-i vin milioanele din conturile sale bancare.„Năstase nu ne spune niciodată nimic, nu răspunde de nimic și la nici o întrebare, el în afară de ai amenința pe toți cu pușcăria nu știe nimic.”, a declarat un bărbat prezent la evenimentul politic.În loc să răspundă cetățenilor, Năstase și-a pierdut cumpătul și a devenit agresiv, amenințându-i pe cei care îi acordau întrebările cu pușcăria.„Mama mea tot îi pensioneră, dar n-are atâtea milioane înc onturi cât i-ai transferat matale mamei tale. De unde-s banii?”, a declarat alt bărbat.„Ați strâns tot rahatul la voi în blocul ACUM, toți hoții precum Munteanu și Roșca”, i-a reproșat alt alegător.
14:00
Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa rusă, ea consideră că „unele state admit interferenţe grave în afacerile interne ale Moldovei, impun alegătorilor pe cine să aleagă, oferă recomandări şi sfaturi fără mari ceremonii”.„Dar cetăţenii republicii nu au nevoie de asemenea sfaturi, ei sunt persoane mature şi capabile să distingă promisiunile deşarte de acţiunile concrete”, a spus Matvienko, menţionând că observatorii din Adunarea Interparlamentară a CSI „vor urmări îndeaproape alegerile, dacă acestea se desfăşoară în conformitate cu legea, dacă vor continua tentativele de presiune, încălcările legii”.Potrivit ei, în urma rezultatelor alegerilor vor fi trase „concluzii obiective”.
13:40
El a precizat că Partidul ȘOR are un program economic bine argumentat, bazat pe soluții reale și testate deja în municipiul Orhei. O parte importantă a programului Partidului ȘOR se referă la pensionari, oamenii care au construit Republica Moldova de astăzi și care merită o viață decentă. Programul pentru pensionari este bazat pe trei piloni, iar unul dintre aceștia se referă la majorarea imediată a pensiei minime până la 5.000 de lei. Aceasta însă va crește an de an, odată cu majorarea salariului mediu.  „Pensia mizeră care o primesc astăzi nu le ajunge practic pentru nimic. Este anormal. Iată de ce Partidul ȘOR a elaborat un program concret de majorare a pensiilor. Garantăm că pensia va constitui minimum 80% din salariul mediu. Astăzi, aceasta ar însemna aproximativ 5.000 de lei. Dar cu cât va crește salariul mediu, cu atât va crește și pensia. Astfel, garantăm fiecărui pensionar o pensie minimă de 5000 de lei”, a punctat Ilan Șor.
13:20
Postul Jurnal TV a publicat un reportaj, în cadrul căruia se vehiculează că, în anul 2012, Oleg Sârbu, deputat în Parlament, ar fi făcut presiuni asupra fostului președinte al raionului Edineț, Oleg Scutaru, pentru ca acesta să adopte o decizie catalogată drept ilegală.Primarul orașului Edineț, Constantin Cojocaru, care a fost martor ocular al situației distorsionate de Jurnal TV, povestește circumstanțele în care s-a produs schimbul dur de replici între deputatul Sârbu și președintele raionului, comunistul Oleg Scutaru. Primarul spune că Oleg Sârbu a fost rugat, de fapt, să intervină pentru ca președintele raionului să deblocheze alocarea unor resurse suplimentare pentru deszăpezirea localității.”Stratul de zăpadă era imens la Edineț, iar eu, ca primarul localității, încercam să găsesc o formulă de ieșire din situație. Potrivit legii, modificările operate în buget trebuiau să fie coordonate cu președintele raionului.
13:10
Potrivit documentelor, candidatul ”blocului politicienilor șomeri, dar integri” și-a început activitatea la Ministerul Afacerilor Externe în 1992. Peste șapte ani, el a fost delegat într-o misiune a OSCE în Croația pentru un manda de un an. Cu toate acestea, Reniță a activat sub egida OSCE până în 2003, nefiind în vreo relație de muncă cu MAE de la Chișinău.Misiunea OSCE în Croația nu era una diplomatică a Republicii Moldova, respectiv, Reniță nu a fost salarizat de MAE. După încheierea mandatului la OSCE, candidatul binomului Sandu-Năstase nu a avut nicio activitate la minister, iar statutul său de ”angajat al MAE” a rămas confuz după pseudodeplasarea de serviciu din 1999.Aceeași incertitudine a durat și în perioada 2003-2009. În toți acești ani, Reniță a fost manager la un proiect al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Internațională, iar între 2007 și 2010 a activat în cadrul unei companii internaționale de țigări.
13:00
Şedinţa a fost amânată pentru 28 februarie. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, fostul prim-ministru este învinuit de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Ultima şedinţă cu participarea lui Filat a avut loc pe 6 februarie.
12:40
Pentru procurarea autocarelor, din bugetul primăriei au fost alocate 81 de milioane de lei. Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport", standard Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și 3 uși. Totodată, autobuzele sunt dotate cu rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, vehiculele dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video. Același model de autobuze au fost achiziționat și de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România, dar care au plătit cu până la 50 de mii de euro mai mult pentru fiecare autocar. Autobuzele livrate primăriei Chișinăului sunt noi și au costat mai puțin de 130 de mii de euro fiecare.Ultimele 20 de autobuze pentru Capitală au fost cumpărate acum 13 ani. Vechimea medie a parcului de autobuze din municipiul Chișinău este de 17 ani.
12:10
Bursa va acoperi: taxele de aplicare şi de şcolarizare pe tot parcursul perioadei de studiu, cazarea în cămin, costuri de subzistenţă şi asigurarea de sănătate. Durata burselor este de 22 luni.Candidaţii vor fi selectaţi pe baza următoarelor criterii:• Cetăţean al Republicii Moldovei• Studii universitare ciclul I• Rezultate academic înalte• Cunoaşterea limbii engleze• Vârsta (sunt preferaţi candidaţii sub 30 de ani)Termenul limită de depunere a dosarelor -28 februarie 2019. Pentru alte detalii, accesaţi acest link.
11:40
”Medicii și conducerea spitalului m-au invitat la prezentarea raportului de activitate pentru a vorbi despre viitor. Au nevoie de sprijin pentru a deschide o secție pentru cardio-chirurgia nou-născuților, pentru a repara 4 săli de operații și multe altele. Alegerea de a discuta despre aceste lucruri anume cu noi este dovada încrederii pe care ne-o acordă. Știu că în Partidul Democrat vor găsi mereu o echipă care se îngrijește de sănătatea oamenilor și a întreg sistemului medical”, a scris Plahotniuc pe Facebook.Vlad Plahotniuc a mai scris că în perioada guvernării Partidului Democrat, salariul mediu lunar al personalului de la Spitalul Clinic Republican s-a mărit cu 56%. Totodată, au fost achitate datoriile instituției, a fost reparat blocul alimentar, iar pacienții nu mai sunt nevoiți să își cumpere singuri medicamentele.
11:00
În cadrul acestei platforme dintre Parlamentul European şi parlamentele statelor contractante ale Comunităţii Energetice au fost reiterate priorităţile Republicii Moldova în calitatea sa de deţinătoare a Preşedinţiei rotative a Comunităţii Energetice, începând cu 1 ianuarie 2019, printre care: asigurarea unei politici mai consistente privind producerea şi consumul energiei sustenabile; adoptarea priorităţilor Comunităţii Energetice către anul 2030 pentru energia regenerabilă, eficienţa energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră; finalizarea negocierilor şi adoptarea amendamentelor la Tratatul Comunităţii Energetice pentru asigurarea obiectivelor pieţei energetice comune; consolidarea securităţii de livrare în regiune şi soluţionarea disputelor în domeniul energetic pe platforma Centrului de soluţionare a disputelor şi negocierilor din cadrul Secretariatului Comunităţii Energetice.
Acum 24 ore
10:10
Newsmaker.md  a încercat să afle la ce oră vor avea loc audierile, însă reprezentanții Curții de Apel Cahul susțin că aceasta este o „informație confidențială”. Pe de altă parte, experții din cadrul Asociației „Promo-Lex” susțin că această acțiune reprezintă un abuz. Ultima ședință în „dosarul Șor” a avut loc pe 21 ianuarie, audierile fiind amânate din cauza că nu a fost filalizată expertiza economico-financiară din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară, solicitată de avicații lui Ilan Șor. Comunitatea „Occupy Guguță” anunță că va organiza astăzi un protest în fața Curții de Apel Cahul. Activișii au încercat, de asemenea, să afle la ce oră va avea loc ședința în dosarul lui Ilan Șor, însă au primit de la reprezentanții instituției același răspuns - „informația este confidențială”.
09:00
Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman, care a precizat că va oferi mai multe detalii după ce verificările se vor încheia. Potrivit deschide.md, în interiorul Ambasadei este oferit în chirie un birou în care activează o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. În cadrul misiunii diplomatice se concentrau toate foile volante de agitație pentru PSRM și, ulterior, erau transmise în regiuni la liderii organizațiilor diasporei. Toate aceste activități ar fi fost coordonate cu ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguță. „Întrunirile cu diaspora, care erau puse în slujba lui Igor Dodon, erau efectuate de către organizația condusă de Olga Cebotari și de către ambasador”, menționează sursa citată. Amintim că MAEIE a înaintat Guvernului un demers prin care solicită rechemarea ambasadorului R.
Ieri
18:00
Într-un mesaj pe Facebook, el a anunțat că a luat această decizie după ultimul sondaj efectuat de PDM și că aceasta ar fi „spre susținerea candidaților pro-europeni”. „…având în vedere că Partidul Democrat este un partid foarte organizat care evaluează forțele prin sondaje veridice, astfel după ultimul sondaj efectuat ,împreună cu toată echipa am luat decizia să mă retrag din cursa electorală. O decizie corectă, îndreptată spre susținerea candidaților pro-europeni”, a scris Oleg Creciun pe Facebook.Oleg Creciun a anunțat că va rămâne în funcția de director a spitalului raional Cahul.În circumscripția nr. 43 Cahul candidează Evghenia Osadcenco (PSRM), Antonina Belobrova (PPȘ), Gheorghe Bețivu (PCRM), Sergiu Tutovan (ACUM), Sergiu Rența (PN), Ștefan Secăreanu (PL) și candidatul independent Ion Groza.
17:40
„Ultimii trei ani au adus mai multă linişte în politica moldovenească decât eram poate obişnuiţi. Unii văd şi partea rea din spatele acestei linişti, acuzând controlul. Pe de altă parte, mulţi ne aducem aminte de criza politică, socială şi economică din 2015 şi cu siguranţă nimeni nu îşi doreşte repetarea episoadelor de instabilitate, si avem multe de enumerat – aprilie 2009, repetarea alegerilor din 2010, criza guvernamentală din interiorul Alianţei pentru Integrare Europeana din 2013 etc”, susţine Andi Cristea.Deputatul european trece şi în revistă şi câteva performanţe remarcabile ale guvernării PDM.“În 2016, Guvernul Filip a venit la putere într-un context foarte complicat, şi are meritul de a fi stabilizat economic şi social ţara.
17:10
Verificările ne-au fost confirmate de către ofițerul de presă de la Externe, Valeriu Rusu, care a spus că detalii vor fi oferite mai târziu.În schimb, surse din delegația care efectuează controlul ne spun că în interiorul Ambasadei este oferit în chirie un birou în care activează o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. Aceasta este condusă de Olga Cebotari (foto jos), care, pe tot parcursul activității, s-a ocupat de agitație electorală pentru PSRM, tot ea coordonând activitatea unui centru de apel creat pentru diaspora din R.Moldova. Un alt detaliu curios este faptul că toți studenții care solicitau să efectueze practica la Ambasada R.
17:00
„Trebuie să înveţi regulile jocului ca apoi să joci mai bine ca toată lumea. Atunci când ai o bază informaţională veridică, cunoşti şi respecţi regulile, planifici prin prisma analizelor, poţi vorbi de concurenţă politică corectă, dezvoltare, transparenţă, democraţie şi succes”, punctează Lisnevschi.Pe de altă parte, compania Intellect Group se mândrește, spune directorul, că a făcut față cu brio solicitărilor mediului politic în perioada preeelectorală cu „2 campanii, consultarea a 5 partide (2 parlamentare, 3 extraparlamentare) și a 38 de candidaţi pe circumscripţii uninominale”.Ian Lisnevschi consideră că unii politicieni continuă să repete aceleași greșeli din totdeauna, pe care nu vor să le recunoască. „Politicienii nu ştiu să profite pe deplin de serviciile specialiştilor. Există actori politici care se înşeală crezând că cunosc totul şi au puteri să efectueze orice.
16:10
Secretarul general de stat al Ministerul Economiei și Infrastructurii a subliniat că menținerea tinerilor în țară, dar și motivarea acestora pentru desfășurarea activităților de antreprenoriat, preponderent în zonele rurale, a impulsionat inițierea acestui Program cu finanțare din bugetul de stat. „Prin acest program ne propunem integrarea tinerilor din Republica Moldova în circuitul economic și facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor, crearea locurilor de muncă echitabile, stoparea fenomenului migraționist, și asigurarea unui trai decent a tinerii generații”, a menționat Iulia Costin.De asemenea, Secretarul general de stat îndeamnă tinerii să vină cu idei inovative și originale, să-și lanseze afaceri predictibile și sustenabile.
15:10
Astfel, canalul respectiv a pus astăzi pe post un întreg „ciorchine” de materiale „explozive” împotriva Partidului Democrat din Moldova. Despre medici nemulţumiţi, despre gropi neastupate şi toate, evident, cu bătaie lungă în direcţia actualei guvernări şi a exponenţilor PDM. Din „pură întâmplare”, toate aceste reportaje, pline de mânie proletară, au fost filmate în Călăraşi, unde, tot din “pură întâmplare” candidează ONG-istul “independent” Igor Munteanu, prezent pe lista electorală a binomului PAS-PPDA.Faptul că știrile PRO TV sunt făcute la comandă este confirmat și de o secvență video, când președintele Parlamentului, Andrian Candu, explică unor femei din Călărași că pot lua din farmacii medicamente compensate.„Cetățenii au beneficiat de tot felul de tratamente.
15:10
La acţiune vor participa echipele Departamentului Apărării, Departamentului de Interne, Departamentului Securităţii de Stat, Departamentului Justiţiei, serviciului de pază şi Grupului Operativ al Trupelor Ruse, precum şi elevii Şcolii de cadeţi "Suvorov" din Tiraspol, transmite Infotag.Militarii vor merge într-un marş solemn, îşi vor demonstra abilităţile şi tehnicile de mânuire a armelor, precum şi vor interpreta cântece de luptă. Concursurile militare vor avea loc la trei discipline principale: aruncarea de grenade, tragerea funiei şi ştafeta militară.
14:00
Xavier Becerra, procurorul general al statului California, a declarat că cele 16 state îl dau în judecată pe preşedintele Trump pentru a „bloca utilizarea abuzivă a puterii prezidenţiale".„Îl dăm în judecată pe preşedintele Trump pentru a-l împiedica să jefuiască în mod unilateral fondurile contribuabililor care au fost alocate în mod legal de Congres pentru cetăţenii statelor noastre. Pentru majoritatea dintre noi, funcţia prezidenţială nu este un loc pentru teatru", a adăugat Xavier Becerra.Guvernatorul Gavin Newsom din California a calificat decizia preşedintelui drept „teatru politic", în timp ce procurorul general al statului New York, Letiţia James, a promis că va "lupta cu orice instrument legal pe care îl are la dispoziţie".
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.