Un nou val de arestări în Turcia. Peste 1000 de persoane, acuzate pentru legături cu clericul Gulen

Politics, 12 februarie 2019 19:00

Postul de televiziune a transmis că operaţiunea s-a concentrat asupra capitalei Ankara, dar a fost răspândită în 76 de provincii, fără a oferi alte detalii.Operaţiunea a fost una dintre cele mai mari lansate împotriva presupuşilor susţinători ai lui Gulen de la puciulul eşuat, în care au fost ucişi 250 de oameni. Clericul musulman Fethullah Gulen, un fost aliat al preşedintelui Tayyip Erdogan, a negat implicarea în încercarea de lovitură de stat. Mai mult de 77 000 de persoane au fost închise în aşteptarea procesului.Autorităţile au suspendat sau au demis 150 000 de funcţionari publici şi personal militar.Criticii lui Erdogan îl acuză că foloseşte puciul eşuat ca pretext pentru a înlătura disidenţa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 5 minute
11:00
„Cifrele vorbesc de la sine. În acelaşi timp aş vrea să menţionez şi gradul de responsabilitate a cetăţenilor faţă de acest regim liberalizat de vize. Gradul de refuz la frontieră în aceşti cinci ani a fost de doar 0,3%, iar gradul de şedere ilegală pe teritoriul UE este de doar 0,5%”, a declarat Daniela Morari.Secretarul de Stat pentru Integrare Europeană din cadrul Ministerului de Externe, Daniela Morari, afirmă că Republica Moldova nu are niciun risc pentru a fi subiect pentru a fi suspendat regimul liberalizat de vize cu UE. Acest lucru rezultă din ultimele două rapoarte ale Comisiei Europene pe acest subiect.Potrivit Danielei Morari, lucrul în domeniul regimului fără vize nu s-a oprit în anul 2014, atunci când Republica Moldova a obţinut acest drept, dar continuă şi până astăzi. UE a acordat ţării regimul fără vize, dar continuă să existe un proces de monitorizare la diferite etape.
Acum 2 ore
10:00
Potrivit acestor date, la finele anului trecut, după intrarea în vigoare a legii cu privire la amnistia capitalului, bugetul a primit 26400 lei ca urmare a plăţii impozitului pe suma declarată. În ianuarie-februarie 2019, înainte de expirarea termenului legii, veniturile bugetului de stat din impozitul pe mijloacele declarate au constituit încă 874 100 lei. Astfel, suma impozitelor din declararea voluntară a banilor a fost puţin mai mare de 900 mii lei, iar declarate au fost mai puţin de un milion de dolari - doar 15 milioane de lei.Aceleaşi date ale Ministerului Finanţelor arată că 69600 de lei au fost colectate în urma declarării voluntare a tranzacţiilor de vânzare-cumpărare a bunurilor imobiliare sau a vehiculelor. Circa 30 mii lei provin din declararea voluntară a tranzacţiilor de vânzare-cumpărare a acţiunilor întreprinderilor şi 93600 de lei din declararea voluntară a diferenţei pozitive din reevaluarea imobilului sau a vehiculelor.
Acum 4 ore
09:00
Majoritatea şcolilor şi grădiniţelor din Polonia sunt închise din 8 aprilie. Personalul didactic solicită majorarea salariilor cu 30%.  Conform datelor celui mai mare sindicat din domeniu, un profesor polonez cu definitivat are în prezent un salariu brut de 3500 de zloţi (aproximativ 816 euro), adică 70% din salariul mediu pe ţară.  Guvernul şi sindicatele din învăţământ au avut mai multe runde de dialog, încheiate fără niciun progres. Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) a propus pentru vineri organizarea unei mese rotunde în format extins, cu participarea unor experţi.  În ultimele săptămâni, PiS a promis o serie de beneficii sociale; opoziţia consideră demersul o manevră politică în vederea alegerilor europarlamentare din mai şi a celor legislative de la toamnă.
Acum 24 ore
20:10
«Zelenski va fi o marionetă, o păpușă. Doar va ocupa biroul de președijnte, iar Kolomoiskii îi va scrie tot ce trebuie. Kolomoiskii este un fel de Berezovski, numai că Berezovski a pierdut, deoarece  nu avea experiență, iar Kolomoiskii este un zimbru. Zelenskii va face to ceea ce îi va spune Kolomoiskii, iar Kolomoiskii ar putea să se înțeleagă cu noi, la întruniri secrete», a declarat Vladimir Jirinovski.Amintim că și presa occidentală a relatat pe larg despre legăturile lui Zelenski cu controversatul om de afaceri Igor Kolomoiskii. «Miliardarul Igor Kolomoiskii a fost cel care i-a asigurat lui Vladimir Zelenski securitatea, avocații și transportul. Bodyguardul lui Kolomoiski l-a însoțit pe Zelenski pe durata întregii campanii. Automobilul pe care l-a folosit Zelenski în această perioadă a fost cumpărat de una din firmele lui Kolomoiski.
19:00
„Alegerile locale trebuie să aibă loc, deoarece mandatul primarilor actuali expiră în luna iunie. Cu siguranță, alegerile locale trebuie organizate. Bineînțeles, ar putea să fie unele întârzieri în funcție de funcționalitatea Parlamentului. Să presupunem că Parlamentul va deveni funcțional și alegerile poate se vor decala cu o săptămână sau două. În situația în care Parlamnetul nu este funcțional să stabilească data alegerilor, sunt sigur că vor fi mecanisme juridice, inclusiv prin unele interpretări ale Curții Constituționale, ca totuși această decizie să fie luată în așa fel încât alegerile generale locale să fie organizate în timpul reglementat de lege. Normal, ar trebui în luna iunie, or luna iulie, să fie organizate alegerile locale”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea.md.Realitatea.
18:00
BBC transmite că scandalul a afectat grav candidatura lui Fillon pentru alegerile prezidenţiale din 2017.Candidatul de centru-dreapta a ieşit din cursa prezidenţială din primul tur al alegerilor, relatează corespondentul BBC.
17:30
Mămicile din grupul de inițiativă spun, însă, că ele au făcut totul cu bani proprii, iar cei 10 mii de lei s-au regăsit doar în promisiunile Arinei Spătaru. Politiciana, afirmă la rândul ei, că este acuzată nefondat și că banii s-ar fi cheltuit pe chestiuni organizatorice. În raportul ei financiar pe care l-a publicat pe facebook - dar pe care l-a șters mai apoi - ea indică plată pentru servicii juridice, printări, servicii foto precum și pentru moderarea evenimentului revenită în responsabilitatea colegei sale de partid (!) Elena Bordianu.  Săptămâna trecută Deschide.MD scria că o deputata din Parlamentul R.Moldova și-a lansat propria linie vestimentară. La evenimentul festiv, Arina Spătaru - că despre ea este vorba - și colega ei de partid Elena Bordianu, au anunțat că-și doresc să contribuie la organizarea Târgului de Florii dedicat copiilor cu autism, eveniment care urma să aibă loc o săptămână mai târziu.
16:50
Potrivit responsabililor de la Casa Naţională pentru Asigurări Sociale, beneficiarii care din diverse motive nu vor reuşi în timp util să îşi ridice banii o pot face şi după sărbători. Până acum, 90 la sută din beneficiari şi-au ridicat ajutorul.   397 mii de beneficiari şi-au ridicat banii prin oficiile "Poşta Moldovei" iar 148 mii prin intermediul cardului bancar.  Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat deja prestatorilor de servicii cele aproape 370 de milioane de lei necesare.  De suportul unic de sărbători beneficiază  pensionarii, persoane cu dizabilităţi, inclusiv beneficiarii de alocaţii sociale cu venituri de până la două mii de lei.  Legea privind acordarea ajutorului unic de sărbători a intrat în vigoare prin asumarea răspunderii de către Guvern.  Anterior şi în perioada sărbătorilor de iarnă au fost alocaţi câte 600 de lei pensionarilor.
16:10
Consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi, a declarat pentru presă că, în 27 de ani de Independență, nu a fost o asemenea situație de criză politică, când nu a fost posibil să fie ales cel puțin președintele Parlamentului. Potrivit lui, în conformitate cu prevederile Constituției, în cazul nealegerii candidatului la funcția de prim-ministru în termen de trei luni, președintele țării dizolvă Parlamentul ales. Aceeași normă stabilește că trebuie să fie cel puțin două propuneri în termen de 45 de zile, înglobate în cele trei luni.  „Astfel am venit cu această sesizare, ca înalta Curte să ne comunice dacă președintele Republicii Moldova este obligat să propună această candidatură sau aceste candidaturi, în cazul incapacității Parlamentului de a activa sau în cazul imposibilității întrunirii acestuia în ședință”, a declarat Maxim Lebedinschi.
15:40
Declarația PSRM vine după ce, astăzi, blocul „ACUM” a invitat repetat deputații socialiști „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale Legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”. Reprezentanții PAS și PPDA au mai spus că sunt deschiși și pentru instalarea unui „guvern funcțional”, termen folosit de PSRM.  ”Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”, se spune în declarația publicată de Ivan Ceban.  Socialitii mai spun că sunt gata să discute cu cei din blocul politic ACUM, doar în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM.
15:20
Secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii a menționat că inițiativa de a dona bibliotecii cărți din colecția personală, care să fie utile colegilor, este una salutabilă, iar biblioteca trebuie să fie un punct de atracție pentru vizitatorii Parlamentului. Tot astăzi, a fost inaugurată o expoziție de carte și de publicații juridice din colecția bibliotecii Parlamentului. Aceasta cuprinde publicațiile parlamentare, apărute pe parcursul istoriei, inclusiv ziarul ”Sfatul Țării” (edițiile din 1918 și 1991), ”Veștile Sovietului Suprem” până la apariția ”Monitorului Oficial”, Albumele Sovietului Suprem din 1976 până la Albumul Parlamentului din prezent. Cea mai veche publicație de la expoziție este ediția din 1913 a ”Organizării teritorial-administrative a Basarabiei”. Expoziția mai conține monografii ale foștilor deputați, precum și volume semnate de angajații Secretariatului Parlamentului.
14:20
Potrivit unui comunicat al administraţiei raionului Orhei, Ion Frunze a fost ales cu 23 de voturi. Până în prezent, Ion Frunze a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Deservire Fiscală, Orhei din cadrul Direcţiei Generale Administrare Fiscală Centru, activând mai mult timp şi în calitate de consilier în administraţia publică locală.  Tot astăzi, consilierii raionali din Orhei, întruniţi în şedinţă extraordinară, au acceptat cererea de demisie a lui Tudor Golub din funcţia de preşedinte al raionului. Tudor Golu, care, conducea raionul Orhei din 2015, a fost ales deputat pe listele PDM.
13:10
Conform hotărârii de astăzi a CEC, PAS urmează să achite această sumă în termen de șase luni, scrie Ziarul de Gardă.Potrivit CEC, în 2016 partidul condus de Maia Sandu a primit în timpul campaniei prezidențiale o donație de 100 de mii de lei de la o persoană juridică, contrar prevederilor legislației electorale. Până acum, PAS a vărsat în buget doar 24 de mii de lei din suma totală a donației neconforme.  Unul dintre membrii CEC, Veaceslav Agrigoroae, a precizat că acest subiect este examinat abia după doi ani, în contextul în care recent și Partidul „Șor” a fost somat să verse în bugetul de stat peste 2 milioane de lei, bani primiți contrar legii în campania pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.
12:30
„În mintea alegătorului de bună credință nu încape un lucru: cum poți să-l faci pe luptătorul pentru integrarea Moldovei în UE (nu vorbesc aici de integrarea sau unirea noastră cu România pentru că voi pur și simplu nu o doriți) și în același timp să-ți anunți intenția de a face, pentru asta, adică pentru integrarea RM în UE, alianță de guvernare cu brigada lui Putin, care, a văzut toată lumea, se împotrivește programului de integrare europeană a RM, program care cuprinde inclusiv prevederi de eliminare a corupției și de pedepsire a criminalilor?”, se conține în postarea lui Secăreanu.  În opinia lui Secăreanu, planul celor de la ACUM de a guverna împreună cu PSRM este și ilogic.
12:10
Obiectivul principal al ghidului este de a asigura informarea corectă a cetăţenilor români aflați în străinătate, cu privire la condiţiile în care îşi pot exercita dreptul de vot la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.Materialul informativ prezintă, într-un mod succint, prevederile relevante ale legislației privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European.Astfel, ghidul include informații referitoare la persoanele care au drept de vot, actele în baza cărora se poate vota în străinătate și procedura de vot. De asemenea, ghidul include și informații referitoare la atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe și ale Autorității Electorale Permanente în contextul alegerilor europarlamentare.Ghidul este disponibil pe site-ul MAE al României în cadrul secţiunii dedicate alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Acesta poate fi consultat AICI.
11:30
„Ei trebuie să rămână ceea ce sunt și să se lupte pentru cei i-au votat, pentru că orice fel de compromis cu ei îi va compromite. Iată, le dau exemplul cel mai cunoscut al Moldovei, anii 90 și celebrul Iurie Roșca. Ce simpatie publică și ce forță avea Iurie Roșca? Din cauza politicilor sale greșite, de a face alianțe și de a face tot felul de compromisuri, am văzut unde a ajuns”, a declarat Rareș Bogdan.Anterior, și senatorul român Viorel Badea a declarat, în cadrul unei emsiuni televizate, că ACUM nu ar trebui să-şi înşele alegătorii, intrând în cârdășie cu PSRM.„Mie mi s-ar părea o coaliție contra firii. Fiecare dintre aceste partide a intrat în Parlament cu niște programe. Nu s-a discutat niciodată o coaliție între aceste partide cu viziuni contrare. În cazul în care ar coaliza, cele două partide, fiecare ar înșela așteptările alegătorilor”, a declarat Viorel Badea.
Ieri
11:00
Scrutinul a fost ''competitiv, bine organizat şi s-a desfăşurat cu respectarea libertăţilor fundamentale'', a declarat coordonatorul special al OSCE, George Tsereteli, în faţa jurnaliştilor la Kiev.''Ziua alegerilor a fost paşnică'', cu o prezenţă la vot de peste 60%, a spus el.Tsereteli a evidenţiat că în estul Ucrainei un motiv de îngrijorare pentru alegători a fost conflictul din zonă, remarcând ''presiunea enormă din partea ocupaţiei străine''.Canalele de televiziune au avut relatări părtinitoare despre candidaţi, iar capacitatea alegătorilor de a face o alegere informată a fost diminuată de campaniile de defăimare, a menţionat reprezentantul OSCE.Actorul de comedie Volodimir Zelenski (41 de ani) a câştigat alegerile prezidenţiale în Ucraina cu un scor zdrobitor faţă de preşedintele aflat la final de mandat, Petro Poroşenko, promiţând să 'spargă sistemul' fără a se abate de la cursul prooccidental adoptat în 2014.
10:50
Într-o declarație politică, Partidul ȘOR critică faptul că la două luni de la votul cetățenilor, care și-au pus speranțele în partidele politice că le vor rezolva problemele, nu s-a făcut nimic. Formațiunile politice sunt în discuții interminabile și fără rezultat. „Cetățenii țării noastre sunt nevoiți să urmărească nesfârșitele grimase și capricii ale „principalelor forțe politice”, care încearcă astfel să-și ascundă egoismul fără margini și iresponsabilitatea crasă. Imitarea nerușinată a „negocierilor pentru coaliție”, inițial distra, dar deja începe să enerveze”, se arată în declarație.Partidul Politic ȘOR consideră că explicația este în faptul că partidele din Moldova nu sunt independente în luarea deciziilor. „Pentru noi este absolut evident că încăpățânarea lor nu este nicidecum o dovadă a principialității și a integrității politice.
10:00
Zinaida Greceanîi a precizat că „politicienii care au dorinţă reală pentru a forma o majoritate parlamentară eficientă, trebuie să se dezică de declaraţiile politice populiste şi să iniţieze negocieri raţionale”, se precizează într-un comunicat de presă al formaţiunii.Preşedinta PSRM a mai adăugat că o condiţie importantă pentru atragerea investiţiilor pentru dezvoltarea economiei din R. Moldova este prezenţa unei guvernări funcţionale şi stabile în ţară, dar nu a unui Guvern minoritar temporar.Zinaida Greceanîi este de părere că fără o guvernare eficientă, economia Republicii Moldova se va confrunta cu o recesiune şi cu scăderea bunăstării cetăţenilor R. Moldova.
09:00
„Acest eveniment aici, la Măgdăcești, este despre cele 1000 de gospodării care au acces la infrastructură. Și aceste proiecte vor continua, pentru că aceste proiecte sunt pentru oameni”, a declarat Pavel Filip.Premierul a menționat că infrastructura este fundamentul de dezvoltare a țării, fiind declarată o prioritate a Guvernului. „Pe parcursul a 3 ani de guvernare, în primii doi ani am conectat 106 mii de gospodării la apă potabilă, iar în al treilea an, avem proiectată conectarea pentru 100 de mii de familii. Dacă toţi ar fi lucrat de aceeaşi manieră, în 28 de ani de independenţă, absolut fiecare cetăţean ar fi fost conectat la infrastructura de apă și canalizare”, a spus prim-ministrul. În cadrul proiectului, la Măgdăcești s-au construit 3 km de apeduct, 31 km de rețele de canalizare, o stație de epurare și două stații de pompare.
22 aprilie 2019
18:00
De la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare noului preşedinte ucrainean şi şi-a exprimat încrederea că, prin dialog şi demersuri comune, cei doi preşedinţi vor putea să contribuie la consolidarea şi diversificarea relaţiilor dintre cele două ţări.
17:10
Potrivit informațiilor, deputații sunt nemulțimiți de faptul că în data de 23 martie, în Congaz, Irina Vlah și-a permis să întrebe câteva mii de oameni care participau la un miting dacă aceasta ar trebui să semneze legile cu privire la modificarea Codului Electoral al Adunării Populare a Găgăuziei. Astfel, cei prezenți la manifestare ar fi votat în unanimitate ca leghile în cauză să nu fie votate.Deputații găgăuzi afirmă că prin aceste acțiuni, Irina Vlah a încălcat Legea cu privire la statutul juridic special al regiunii.Alegerile bașcanului Găgăuziei au fost transferate de pe 19 mai pentru 30 iunie. O decizie în acest sens a fost luată de către Adunarea Populară. Potrivit presei locale, aceasta este o "decizie scandaloasă fără precedent în istoria regiunii" și a fost luată în cadrul unei ședințe cu ușile închise inițiată de către președintele Adunării Populare, Vladimir Cîsa.
16:10
„Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba'', a declarat martorul citat.Purtătorul de cuvânt al forţelor de securitate nu a fost imediat disponibil pentru a comenta informaţia.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Șeful Executivului a evidențiat în mod deosebit sprijinul SUA în reglementarea conflictului transnistrean. Totodată, Pavel Filip a accentuat importanța consolidării securității țării în general, dar și a securității energetice, suportul SUA fiind unul valoros în acest sens.   Premierul s-a referit și la cele mai importante reforme implementate de Guvern, care au asigurat stabilizarea sectorului bancar și o creștere economică constantă, în medie de 4% în ultimi 3 ani. Totodată, acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri au contribuit la creșterea fluxului de investiții. Astfel, și un grup de importante companii americane s-a arătat interesat să investească în țara noastră. „Ne dorim o valorificare cât mai intensă a potențialului economic și investițional al relațiilor bilaterale moldo-americane”, a declarat Pavel Filip.
18:00
Potrivit lui Năstase, preşedintele este "principala problemă a electoratului şi a fracţiunii Partidului Socialiştilor din cauza dorinţei de a împiedica participarea deputaţilor PSRM la demontarea regimului lui Vladimir Plahotniuc.El consideră că anume cu acest scop preşedintele iarăşi a început să se numească liderul informal al PSRM, în ciuda promisiunilor anterioare de a menţine o poziţie neutră."Strategia binomului Plahotniuc-Dodon este evidentă. Preşedintele atacă deputaţii blocului ACUM, aşteptând o reacţie agresivă din partea noastră, pentru ca apoi să se prezinte drept victimă şi să se justifice în acest fel în faţa protectorilor săi de ce a refuzat să demonteze democratic regimul lui Plahotniuc", susţine politicianul.
17:00
În cadrul unei alocuțiuni televizate Petro Poroșenco și-a făcut o autocritică pentru incapacitatea de a pune capăt conflictului cu separatiştii proruşi, soldat cu aproape 13.000 de morţi din 2014 în estul Ucrainei, şi de a lupta împotriva corupţieiVolodimir Zelenski a promis să mențină orientarea prooccidentală asumată în 2014, însă politica pe care ar duce-o acesta, rămâne o mare necunoscută, mai notează AFP.Astăzi, cei doi candidați urmează să se întâlnească într-o dezbatere în fața a circa 70.000 de spectatori pe Stadionul olimpic din Kiev.
16:00
După acceptarea demisiei lui Tudor Golub, consilierii urmează să-și aleagă un nou președinte.De precizat că Tudor Golub a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele PDM pe circumscripția nr.19 (Ivancea). El a obținut doar 6 393 de voturi, pierzând în fața vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, Marina Tauber care a fost susținută de peste 12 mii de alegători.Amintim că în urma alegerilor parlamentare mai mulți președinți de raion care au reprezentat PDM, și nu au reușit să învingă, au plecat din funcții. Printre aceștia se numără Iraida Bînzari (Fălești), Veaceslav Burlac (Criuleni), Nicolae Molozea (Ștefan-Vodă).
15:30
În discursul său anual privind starea naţiunii, Lukaşenko a menţionat, de asemenea, că scrutinul parlamentar din Belarus se va desfăşura în cursul acestui an.La discursul rostit în Biroul Oval din sediul guvernului sunt prezenţi membrii executivului belarus, şefi ai unor agenţii de stat, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Minsk, ai mediului academic şi ai patronatului, foşti parlamentari, jurnalişti.Discursul privind starea naţiunii prezentat de Aleksandr Lukaşenko abordează principalele aspecte ale evoluţiilor economice şi sociale din Belarus şi ţine cont de analiza petiţiilor primite de şeful statului belarus până la data de 1 martie a acestui an.
15:20
Contactat de Vocea Basarabiei, fostul președinte al Curții Constituționale, a menționat că această regulă este aplicată și de Comisia de la Veneția: „Orice sistem electoral poate fi modificat, cu atât mai mult că în RM, nu este prevăzut de Constituție, dar este reglementat prin lege organică. Problema este în ce perioade de timp. Există Codul Bunelor Practici ale Comisiei de la Veneția în materie electorală, care constrânge Guvernele ca să nu opereze modifiări în legislația electorală cu cel puțin un an înainte de scrutin.”Expertul în drept constituțional a mai precizat că actorii politici trebuie să aibă suficient timp la dispoziție pentru a se pregăti de campania electorală și pentru a însuși reglementările noului sistem. Tănase mai menționează că orice lege care are un impact asupra bugetului de stat, trebuie în mod obligatoriu să fie aprobată de executiv.
15:10
„Alegerile ordinare următoare pot fi organizate în baza unui sistem electoral modificat, dar alegerile anticipate nu pot fi făcute în niciun caz după un sistem electoral nou. Legea, Codul Electoral trebuie modificate în Parlament”, a spus fostul judecător al Curții Constituționale, Nicolae Osmochscu, pentru Ziarul Național.Amintim că deputații independenți Ion Groza, Alexandru Oleinic și Viorel Melnic au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, căreia îi solicită să se expună asupra faptului dacă este în drept Parlamentul să modifice sistemul electoral la intervale de timp mai mici decât un mandat deplin al Legislativului și dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem electoral decât cel folosit la alegerile parlamentare ordinare.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.