Rusia acuză SUA de implicare în treburile interne ale R.Moldova, avertizând despre o posibilă repetare a maidanului ucrainean

Radio Chisinau, 12 februarie 2019 14:05

Moscova acuză Washingtonul că vrea să se amestece în treburile interne ale R.Moldova așa cum ar fi făcut-o în Venezuela sau Siria. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
18:20
Observatorul rus Aleksandr Kobrinski la alegerile parlamentare din Republica Moldova a fost suspendat din activitatea în cadrul comisiei Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE (ODIHR), a arătat, pentru RIA-Novosti, secretarul de presă al ODIHR al OSCE, Thomas Rymer, notează Rador.
Acum 30 minute
18:05
În spațiul public lipsește o metodologie, dar și criterii care ar permite evaluarea clară a utilizării justificate sau nejustificate a resurselor administrative și dacă un bun public este folosit pentru a crea un avantaj concurențial. În lipsa unei metodologii profesioniste, este complicat să faci concluzii educate și de expertiză. De această părere este directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf.
Acum o oră
17:50
Camioanele Caterpillar Inc., copiatoarele Xerox Corp. şi valizele Samsonite se numără printre produsele americane care ar putea fi vizate de măsuri retaliatorii impuse de Uniunea Europeană, în situaţia în care preşedintele SUA va decide să impună tarife vamale suplimentare împotriva automobilelor importate din blocul comunitar, a declarat vineri pentru Bloomberg un înalt oficial UE, informează Agerpres.
17:35
Viitorul rezervelor de hrană este într-un ''grav pericol'', din cauza numărului de specii de animale şi plante care dispar cu repeziciune, se arată vineri într-un raport al Naţiunilor Unite, în contextul în care omenirea se confruntă cu nesiguranţa alimentară pe fundalul creşterii numărului de locuitori, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.
Acum 2 ore
17:10
Companiile aeriene Ryanair şi Wizz Air au fost amendate cu 3 milioane, respectiv un milion de euro în Italia, pentru că au crescut în mod lipsit de transparenţă preţurile biletelor, scrie Digu24.ro.
17:05
Candidatul Partidului Liberal în Circumscripția nr. 16 Ungheni, Alexandru Brînză, s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi.
16:50
Unul din autoturismele care face parte din coloana prezidențială a lui igor Dodon a fost accidentat ușor astăzi, în timpul ce se afla în misiune.
16:50
Guvernul de la Dublin a făcut public vineri, cu 35 de zile înaintea datei oficiale a Brexit-ului, un pachet legislativ care pregăteşte Irlanda pentru efectele unei potenţiale retrageri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, transmite dpa, potrivit Agerpres.
16:45
Istoria galei Oscar, a cărei a 91-a ediţie va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, este caracterizată de multe detalii notabile şi insolite, informează Mediafax.
16:40
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel vor avea o întâlnire oficială în data de 27 februarie, în cadrul căreia vor discuta despre Brexit, relaţiile cu Statele Unite şi parteneriatul pentru apărare dintre Franţa şi Germania, relatează Euronews, potrivit Agerpres.
Acum 4 ore
16:30
Reprezentanţi ai structurilor medicale din cadrul Forţelor Armate ale SUA se află, în perioada 20-22 februarie curent, în Republica Moldova, precizează Ministerul Apărării.
16:30
Prim-ministrul Pavel Filip a dispus astăzi crearea Celulei pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor parlamentare din 24 februarie curent.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 4188 de observatori naționali și internaționali care vor monitoriza alegerile parlamentare și referendumul consultativ de duminică, 24 februarie.
16:05
Cinci deputați din Parlamentul European vor monitoriza alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova, în cadrul Misiunii Internaționale de Observare a Alegerilor OSCE/ODIHR.
15:45
Bărbatul care a donat o parte din ficatul său unei fetițe de nouă ani, beneficiară a primului transplant hepatic efectuat unui copil în R. Moldova, a devenit posesor al certificatului de asigurat pe viață.
15:30
Unul din autoturismele care face parte din coloana prezidențială a lui igor Dodon a fost accidentat ușor astăzi, în timpul ce se afla în misiune.
15:20
Turcia a dispus arestarea a 295 de membri ai Armatei, suspectaţi ă ar avea legături cu clericul musulman exilat în Statele Unite, Fetullah Gülen.
15:05
Comisia Europeană a adoptat vineri norme revizuite privind ajutoarele de stat în sectorul agricol (aşa-numitele ajutoare de minimis), majorând cuantumul maxim pe care autorităţile naţionale îl pot utiliza pentru a-i sprijini pe fermieri fără a fi necesară aprobarea prealabilă a Comisiei. Această decizie va permite ţărilor UE să majoreze sprijinul acordat fermierilor fără a denatura piaţa, reducând totodată sarcina administrativă care revine autorităţilor naţionale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, relatează Agerpres.
15:00
Comisia Electorală Centrală a atenționat astăzi Partidul Democrația Acasă, Partidul Verde Ecologist și Partidul Voința Poporului să prezinte la timp rapoartele financiare privind veniturile și cheltuielile de campanie.
14:45
Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a acuzat Rusia că a încercat să influenţeze procesul electoral din Ucraina, prin crearea unor structuri ilegale care să asigure victoria unui candidat, relatează Euronews, preluat de Mediafax.
14:40
Rata anuală a inflaţiei a scăzut în ianuarie la 1,4% în zona euro şi la 1,5% în Uniunea Europeană, de la 1,5% şi, respectiv, 1,6% luna precedentă, iar România, Letonia, Estonia şi Ungaria au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), notează Agerpres.
Acum 6 ore
14:30
În Republica Moldova, unele partide politice au utilizat în scopuri electorale resursele administrative în ultimele două săptămâni ale campaniei pentru alegerile parlamentare de duminică. Potrivit unui raport al asociației Promo-LEX, care monitorizează procesul electoral, concurenții electorali nu au declarat cheltuieli și au fost atestate cazuri de violență fizică.
14:30
Mediul online este în topul canalelor de comunicare utilizate de concurenții electorali în campania pentru alegerile din 24 februarie, iar autoritățile ar trebui să acorde o mai mare atenție acestui mod de comunicare, așa cum se întâmplă în cazul radiodifuzorilor și presei scrise.
14:20
Uniunea Europeană nu are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la un acord pentru Brexit cu Regatul Unit, ci de hotărâre, a declarat astăzi negociatorul european Michel Barnier postului francez de radio Europe 1, preluat de AFP și Agerpres.
14:10
Partidul Democrat anunță, într-un comunicat de presă, că a sesizat astăzi mai multe instituții internaționale și observatorii acreditați să monitorizeze alegerile din 24 februarie 2019 „în legătură cu implicarea abuzivă a Federației Ruse în alegerile din Republica Moldova”.
14:10
Panouri, afișe electorale sau corturi cu imaginea candidaților sau a partidelor care participă la alegerile parlamentare au împânzit străzile Capitalei.
14:00
Deși primii pași pentru reducerea dependenței de gazele rusești au fost făcută acum câteva zile, odată cu demararea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău, o serie de îngrijorări încă planează asupra proiectului de interconectare de gaze naturale între România și Republica Moldova. Astfel, darea în exploatare și demararea exportului de gaze către consumatorii din Moldova riscă să întârzie, avertizează experți din cele două state, reuniți astăzi în cadrul unei conferințe la Chișinău.
13:40
Peste 8000 de angajați ai poliției vor fi implicați în asigurarea ordinii publice duminică în ziua alegerilor parlamentare, anunță Inspectoratul General al Poliției. Astfel, la fiecare secție de votare se vor afla câte 2 polițiști care vor avea grijă de menținerea ordinii publice în ziua scrutinului.
13:30
Preşedintele polonez, Andrzej Duda şi omologul său lituanian, Dalia Grybauskaite, au semnat la Varşovia, o declaraţie privind securitatea comună, care include coordonarea politicilor de apărare şi securitate ale celor două ţări în cadrul NATO şi al Uniunii Europene şi colaborarea dintre armatele lor.
13:05
Peste 9.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer Statelor Unite să vândă Canadei statul american Montana în schimbul sumei de un trilion de dolari, aceşti bani urmând a fi folosiţi pentru a reduce datoria naţională, relatează vineri dpa şi newschannel9.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.