Cooperarea moldo-croată a fost discutată de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Davor Vidiš

Interlic, 12 februarie 2019 00:20

Cooperarea moldo-croată, inclusiv pe dimensiunea europeană, în contextul preluării de către Croația a președinției Consiliului UE în anul 2020, precum și dialogul bilateral în formatul multilateral al Consiliului Europei, au constituit subiectele principale ale discuției Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul Republicii Croația în Republica Moldova, Davor Vidiš.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
21:00
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, conform calendarului stabilit de procedura de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. pentru perioada 1 aprilie 2019 – 31 marie 2020, la 18 februarie 2019 s-a încheiat etapa de recepționare a scrisorilor de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice. În termenul prestabilit în calendar au prezentat scrisori de intenție patru companii: S.A. „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС,” ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi Î.C.S. „TehGaz Grup” S.R.L.
20:30
Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) a organizat atelierul de lucru dedicat finalizării și prezentării rezultatelor exercițiului de evaluare a gradului de pregătire privind valorificarea energiei regenerabile în Republica Moldova.
20:30
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au semnat, astăzi, un memorandum de cooperare cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și partenerii acesteia, în vederea realizării proiectului cu finanțare din partea Uniunii Europene „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova”. Valoarea totală a proiectului constituie circa 9 milioane de euro.
20:20
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, de la începutul anului și până în prezent, suma totală autorizată spre plată este de 184 milioane lei pentru un număr de 1976 solicitanți de subvenții, datorii rămase fără finanțare din cauza epuizării Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural din anul precedent.
20:10
Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat la evenimentul de lansare a Programului național „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
20:10
MAEIE informează că, de astăzi 19 februarie 2019, cetăţenii Republicii Moldova pot călători în Turcia şi cu buletine de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv cele biometrice, valabile.
20:00
Circa o sută de monede cu diverse inscripții și valori nominale, emise de mai multe state, au fost descoperite aseară de vameșii de la Leușeni într-un microbuz de pasageri și colete care se întorcea din Italia. Monedele au fost descoperite în valiza unui moldovean, în vârstă de 42 de ani.
20:00
Centrul de Informaţii Universitare anunţă lansarea proiectului „Burse de Excelenţă pentru profesori în IT”, ediţia 2018-2019, organizat în parteneriat şi cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova şi susţinut de Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al RM.
19:40
Un cetățean al Turciei, în vârstă de 44 de ani, a fost amendat pe aeroportul din Capitală, după ce vameșii au depistat în valiza acestuia 6 000 de rezerve de tutun, prevăzute pentru sistemele electronice pentru fumat. Țigaretele au fost depistate în cadrul scanării bagajelor de cală ale pasagerilor cursei spre Istanbul, prezența acestora fiind confirmată și de câinele de serviciu al Vămii.
Ieri
23:00
Organizarea unui forum al oamenilor de afaceri, consolidarea cadrului juridic bilateral, dar şi continuarea eforturilor comune pentru creșterea exporturilor au fost discutate în cadrul întrevederii ambasadorului Victor Haruța cu viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Mohammed Sharaf.
22:30
Oficialii au făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală în domeniile energetic, de mediu, educațional și cultural. Premierul a exprimat recunoștință României pentru suportul constant acordat. „Mulțumim pentru tot ce a făcut România pentru Republica Moldova. Este important că ne-ați acordat ajutor atunci, când am avut cea mai mare nevoie. Asta înseamnă prietenie adevărată”, a menționat Pavel Filip.
22:30
Cel mai mare proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova și România continuă prin prelungirea gazoductului Iași-Ungheni, până la Chișinău. Lucrările de construcție a conductei Ungheni – Chișinău au demarat astăzi, în prezența prim-ministrului Pavel Filip și a vicepremierului român pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall.
22:20
În contextul, informațiilor apărute în presă referitor la majorarea tarifelor la gazele naturale și energia electrică, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că este un fals care are ca scop inducerea în eroare a consumatorului. ANRE nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife.
22:20
Aprofundarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România, dezvoltarea cooperării bilaterale în cele mai diverse domenii şi implementarea agendei europene a țării noastre au fost discutate astăzi în cadrul dialogului Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice al României, Ana Birchall. Întâlnirea a constituit o continuare a dialogului dintre cei doi oficiali, inițiat în cadrul Forumului Economici Mondial, care s-a desfășurat în luna ianuarie curent, la Davos.
22:10
Potrivit CEC, astăzi a fost dat start tiparului pentru buletinele de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie curent în circumscripțiile uninominale. Tipărirea celor peste 3,4 mln de buletine de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale se va realiza la cele 3 tipografii contractate de CEC: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura "Universul" Î.S.
22:10
În contextul speculațiilor tot mai intense pe seama participării la alegeri cu actele de identitate expirate, Comisia Electorală Centrală vine să clarifice situația, inclusiv prezentând date exacte despre participarea la votare în cadrul ultimului scrutin prezidențial.
22:00
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a sesizat mai multe organizaţii internaţionale privind acţiunile inadmisibile ale Federaţiei Ruse în cazul celor doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din prizonierat din Afganistan şi transportaţi la Moscova.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
La București, s-a discutat, ieri, despre punerea în aplicare a celui de-al treilea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară nerambursabilă de 100 milioane de euro. În conformitate cu prevederile art. 2 al protocolului, cuantumul de 15 milioane de euro va fi destinat pentru proiecte în domeniul protecției mediului și adaptării la schimbările climatice sau destinate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.
10:50
O preocupare constantă în activitatea procurorilor și organelor de urmărire penală este evaluarea şi recuperarea prejudiciului cauzat bugetului public şi victimelor prin comiterea de infracţiuni.
10:50
Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, companiile de agricultură ecologică din Moldova participă, în perioada 13-16 februarie 2019, la cea mai mare expoziție de comerț cu produse ecologice din lume, „BioFach 2019”, ce se desfășoară la Nürnberg, Germania.
10:40
Cei 647 de procurori din toată ţara au exercitat şi condus, în anul 2018, urmărirea penală pe 51943 de dosare, din care, în 22940 de cazuri urmărirea penală a fost finalizată.
10:30
Doi locuitori ai raionului Ungheni sunt documentați de vameși pentru tentativa scoaterii ilegale din țară a unor loturi comerciale de țigarete. Produsele din tutun au fost descoperite în urma reacției câinilor specializați ai Vămii, iar cantitatea totală reținută se ridică la 12 600 de țigarete de diverse mărci.
10:30
Autoritățile vamale din Republica Moldova și România și-au oficializat angajamentul de modernizare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu au semnat, ieri, la București, Acordul de Parteneriat privind implementarea proiectului de reabilitare a respectivelor posturi de frontieră.
10:30
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) aduce la cunoștință tuturor producătorilor agricoli, în special tinerilor și femeilor fermieri ce doresc să aplice la Proiectul de acordare a Plăților în Avans pentru anul curent, pot depune cererile în cadrul Oficiilor Teritoriale ale AIPA în raza căruia urmează să fie implementat obiectul investițional.
14 februarie 2019
23:00
Agenția Servicii Publice va elibera cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot acte de identitate necesare pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, conform legislației în vigoare. Prin urmare, ziua de 24 februarie 2019, a fost declarată lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. Angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate în intervalul orar 7.00 – 21.00.
23:00
Implementarea controlului comun și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română au constituit principalele subiecte de discuții de pe agenda întrevederii Directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu Vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activității structurilor vamale, Ștefan-Cosmin Doliș și Directorul General al Direcției Generale a Vămilor, Daniel Nache. Întâlnirea a avut loc astăzi, 14 februarie, la București.
11:20
Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova și compania ”Doverie–Invest” S.A din Bulgaria, au semnat astăzi, 13 februarie, Antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou - emise de banca de importantă sistemică B.C. „Moldindconbank S.A.
13 februarie 2019
19:20
Unsprezece Tineri Ambasadori Europeni din Republica Moldova, împreună cu colegii lor din cele șase țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina), se reunesc săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a sărbători realizările PaE din ultimul deceniu.
19:20
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde i-a fost înmânată nota de protest în legătură cu tergiversarea acordării accesului delegației moldovenești, care se află la Moscova din 11 februarie 2019, la cetățenii Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați recent din prizonierat și transportaţi în capitala Federației Ruse.
19:10
Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat la cel de-al doilea atelier de lucru organizat în cadrul Proiectului „Women in business”, organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Proiectul își propune să identifice și să înlăture obstacolele în dezvoltarea și lansarea afacerilor de către femei, și să încurajeze femeile să se lanseze cu succes propria afacere.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.