Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, întreprinde o vizită de lucru la Chişinău

Interlic, 12 februarie 2019 00:00

La invitația Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó, va întreprinde, pe 12 februarie curent, o vizită de lucru în Republica Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
22:50
Oficiul Național al Viei și Vinului va lansa primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 – „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova”. Inițiativa vine ca urmare a numărului impresionant de medalii de aur – 190 – obținute de vinificatorii moldoveni la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții. Catalogul va fi lansat pe 18 aprilie, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Vernisajului Vinului, iar vizitatorii dornici să cunoască lista cu cele 108 vinuri care au dus faima țării noastre peste hotarele ei le vor putea descoperi consultând acest material.
22:40
Agenții economici, care vor transporta materie primă pe calea ferată pentru proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, ar putea beneficia de tarife preferențiale. Acest subiect, dar și altele, au fost discutate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM).
22:40
Stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Ghana, inclusiv dialogul politic și cooperarea comercial-economică, au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul agreat al Republicii Ghana în țara noastră, cu reședința la Moscova, Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware, care şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.
22:40
Evoluțiile înregistrate de la demararea proiectului ”Twinning” privind implementarea Noului Sistem Computerizat de Tranzit (NCTS) și a Ghișeului Unic au fost prezentate, astăzi, în cadrul celei de-a 6-a ședințe a Comitetului de supraveghere, prezidat de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.
Ieri
12:10
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, pe parcursul lunilor martie-aprilie 2019, au documentat activitatea infracțională a unei grupări criminale.
12:00
A 6-a reuniune a Comitetului de Coordonare al Proiectului Twinning „Suport în consolidarea capacităţilor operaţionale ale organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul prevenirii şi investigării actelor de corupţie" a avut loc marţi, 16 aprilie curent, în incinta Centrului Naţional Anticorupţie.
11:50
Un bărbat din Anenii Noi a fost reținut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influența. Acesta ar fi cerut şi primit de la o persoană suma de 400 de euro pentru promisiunea de a-l ajuta să obțină mai ușor permisul de conducere.
11:50
Conform Raportului operativ privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în 3 luni ale anului 2019 în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de 5305,9 mil. lei, ce reprezintă o executare a prevederilor anuale (21732,8 mil. lei) la nivel de 24,4%.
11:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) precizează că, în ultimul timp, pe piețele financiare externe, cursul euro s-a înscris pe un trend de apreciere față de dolarul SUA, pe fondul unor evoluții favorabile a indicatorilor macroeconomici ai zonei euro. Respectiv, în luna curentă, moneda unică europeană s-a scumpit de la 1,1218 EUR/USD până la nivelul de 1,1300 EUR/USD, iar această dinamică explică deprecierea leului în raport cu euro. În același timp, piața valutară internă a fost caracterizată de o tendință moderată de depreciere a leului moldovenesc față de dolarul SUA (cca 48 bani).
10:40
Secretarul de Stat pe domeniul cooperării internaționale și infrastructurii calității, Iuliana Drăgălin, participă în cadrul conferinței „10 ani de Parteneriat Estic: Convergențe Economice și Oportunități de Afaceri”, desfășurată în perioada 16-17 aprilie la Praga.
10:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întâlnire cu noua conducere a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și al Comunicațiilor (ATIC). Agenda discuțiilor a inclus mai multe subiecte, printre care dezvoltarea educației digitale în Republica Moldova, posibilitatea creării unui nou Centru de excelență în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din Republica Moldova, implementarea Strategiei de sporire a competitivității industriei IT 2.0, perfecționarea cadrului legal privind domeniul TIC, etc.
16 aprilie 2019
22:20
În regiunea de Sud a Republicii Moldova vor activa 8 Centre de Suport în Afaceri. În cadrul evenimentului oficial de lansare, care s-a desfășurat astăzi la Căușeni, au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Secretariatului Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică, autorităților publice centrale și locale din regiunea de Sud, organizațiilor de suport în afaceri precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.
22:20
Viitorul guvern, indiferent de ce culoare politică va fi, va trebui să aibă un plan „B„.Un plan anticriză. Pare a fi, la prima vedere, deplasată această afirmație, în condițiile în care economia este în creștere, tot mai mult se exportă, dar și intențiile de investițiile s-au înmulțit.
21:50
Alegerile parlamentare din luna februarie a anului curent marchează finalizarea unui ciclu complet în dezvoltarea economică, socială și politică a țării. Sistemul financiar trebuie să rămână pe agenda guvernanților iar pentru a oferi continuitate procesului de reformare trebuie definite câteva direcții principale de dezvoltare în jurul căruia să fie concentrate eforturile autorităților - susțin economiștii Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.
21:40
Pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii, a fost convocată o ședință cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratul Național de Patrulare (INP), Serviciul Fiscal de Stat și Primăria municipiului Chișinău pentru a stabili acțiunile de combatere a transportului ilicit din preajma Autogării Centrale, și anume străzile Columna, Tighina (în perimetrul Pieței Centrale).
21:40
ECall – un sistem care este instalat în vehiculele din toate țările Uniunii Europene și care efectuează automat un apel gratuit către numărul de urgență 112, în cazul în care vehiculul este implicat într-un accident rutier grav – ar putea fi implementat și în Republica Moldova. Acest subiect, dar și altele, au fost discutate de Comitetul coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic pentru apelurile 112 și Serviciile specializate de urgență, în cadrul ședinței prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:20
Blocul ACUM a înregistrat astăzi la Secretariatul Parlamentului 5 proiecte de legi care vin să completeze pachetul de dezoligarhizare a țării:
21:10
Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Principalele subiecte de discuție ale celor doi oficiali s-au referit la situația politică din țara noastră, rezultatele alegerilor parlamentare, dar și relațiile bilaterale dintre cele două țări.
21:10
Consiliul Blocului Politic ACUM, întrunit în ședința de astăzi, a luat act de poziția Consiliului Republican al PSRM, inclusiv de opțiunea socialiștilor de a merge în alegeri anticipate organizate în condițiile actualului sistem electoral mixt, aplicat și în scrutinul din 24 februarie, lucru care ar fi în detrimentul oamenilor, în detrimentul proceselor democratice, dar în beneficiul regimului oligarhic.
21:00
La insisitenţa procurorilor, Curtea de Apel a agravat pedepsele pentru doi inculpaţi, acuzaţi de violarea de domiciliu şi vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul unei persoane. În baza probatoriului prezentat de procurori, inculpaţii au fost condamnaţi la 7 ani şi 6 luni, şi, respectiv, 5 ani şi 8 luni închisoare.
21:00
Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui locuitor al raionului Hânceşti de omorul a trei adolescenţi din Mereşeni, care au ars, după ce casa în care se aflau a fost mistuită de flăcări.
20:50
Serviciile de preschimbare și restabilire a permiselor de conducere sunt acum disponibile în mai multe oficii ale Agenției Servicii Publice din capitală. Mai exact, acestea vor fi prestate în cadrul Centrelor multifuncționale Chișinău 2, Chișinău 3 și Chișinău 4, precum și la Secțiile înmatriculare a transportului și documentare a conducătorilor auto nr.10 și nr.11, situate pe str. Calea Ieșilor nr.14, respectiv str. Socoleni nr.1. Anterior, în municipiul Chișinău, preschimbarea permisului era posibilă doar la sediile Agenției amplasate pe str. Pușkin nr.42 și pe str. Salcâmilor nr.28.
15 aprilie 2019
23:10
Peste 2000 de credite în valoare de circa 1 miliard de lei au fost oferite familiilor tinere și tinerilor necăsătoriți în cadrul Programului guvernamental Prima Casă. Suma totală a garanțiilor de stat este de circa 500 milioane de lei.
22:40
Agenția Servicii Publice informează că, din 15 aprilie 2019, se sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.
22:40
Așa arată datele Serviciului Fiscal de Stat, care au fost făcute publice la Consiliul Economic în cadrul ședinței Grupului de lucru ,,Rеduсеrеa oсupării informalе și a fеnomеnului ,,salariilor în pliс”. Grupul de lucru este condus de directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatelor din Moldova, Vladislav Caminschi.
22:30
De către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Direcției Generale Urmărire Penală și ofițerii de investigație ai Direcției nr. 4 (Antidrog) a INI, a fost destructurat un grup criminal organizat specializat în contrabandă, producere și comercializare a drogurilor sintetice (în special PVP).
22:30
De la începutul anului curent prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii" au fost depuse circa 2500 de cereri. Serviciul a fost lansat pe www.cnas.md şi www.servicii.gov.md de la finele anului 2016, de atunci fiind depuse 15 257 de cereri pentru acordarea indemnizaţiilor sus-numite.
22:20
Au inițiat dezvoltarea sistemelor de calitate din sectorul vitivinicol încă acum 100 de ani și vor împărtăși experiența lor cu Republica Moldova. Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV ) a semnat un Memorandum de colaborare cu Institutul Național de Origine și Calitate al Republicii Franceze (INAO), care prevede acordarea părții moldovenești de suport și asistență tehnică în consolidarea sistemelor de calitate a produselor vinicole autohtone.
22:20
Delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la Ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 8-14 aprilie 2019, la Washington.
21:50
La inițiativa părții americane, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul SUA în țara noastră, E.S. Dereсk J. Hogan.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.