UNIREA, acasă la Soroca. Partidul Democrația Acasă, la întâlnire cu unioniștii din nordul R. Moldova

InfoPrut, 11 februarie 2019 23:30

Reprezentanții Partidului UNIREA – Democrația Acasă au vizitat astăzi, 11 februarie, orașul Soroca. În cadrul unui eveniment organizat în Piața Libertății din Soroca, liderii unioniști s-au întâlnit cu susținătorii fracțiunii, au prezentat programul electoral și au desfășurat un marș simbolic pe arterele principale ale orașului din nordul republicii.  ,,Astăzi în câmpia sorocii, unirea a fost [&hellip The post UNIREA, acasă la Soroca. Partidul Democrația Acasă, la întâlnire cu unioniștii din nordul R. Moldova appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 6 ore
17:10
Basarabeanca Irina Rimes a fost premiată de celebra revistă Forbes România, fiind inclusă în generația 30 sub 30 cei mai de succes tineri. Evenimentul a avut loc ieri, 17 aprilie. Alături de alți 29 de câștigători, artista a primit renumitul trofeu „Forbes”, pentru care a „mulțumit din suflet”, dar a oferit și un interviu pentru revistă, împărtășindu-și experiențele [&hellip The post Irina Rimes, premiată de Forbes România. „Îmi place să muncesc, să mă zbat pentru mine și pentru oamenii mei” appeared first on InfoPrut.
Ieri
10:30
  Miercuri se împlinesc 8 ani de Acțiunea 2012. Pe 17 aprilie 2011, tineri, activiști civici, revoluționari, studenți, intelectuali și alți patrioți români s-au unit sub un singur blazon pentru reîntregirea neamului românesc, Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Sute de acțiuni, de la cunoscutul graffiti „Basarabia e România”, la conferințe și dezbateri în Parlamentul României, constituirea [&hellip The post 17 aprilie 2011: Ziua în care unioniștii au constituit Acțiunea 2012 appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:10
  Astăzi, 16 aprilie 2019, deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind derapajele antidemocratice și antieuropene repetate ale Ucrainei împotriva cetățenilor și oficialilor români. La tribuna Camerei Deputaților, președintele Constantin Codreanu a ținut să puncteze: „Doamnă președinte de ședință, [&hellip The post Declarație în Parlamentul de la București: „Condamn manifestările antidemocratice ale Ucrainei împotriva cetățenilor și oficialilor români” appeared first on InfoPrut.
20:50
  În perioada 11-14 aprilie, Biblioteca Metropolitană București (BMB) a derulat proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”, în cadrul căruia au avut loc mai multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, realizat în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și municipiului Chișinău, un schimb de experiență,cu participarea a 15 [&hellip The post Biblioteca Metropolitană București, 3.000 de cărţi pentru Biblioteca „B.P. Hașdeu”, din Chișinău appeared first on InfoPrut.
17:00
  Pe 7 mai 2014 un sondaj de opinie lansat de INSCOP îl clasa pe Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, cu doar 1% din opţiunile de vot. Două săptămâni mai târziu acesta avea cumuleze la alegeri peste 6% din voturile celor prezinţi, adică peste PMP sau UDMR. Se spune că istoria se repetă [&hellip The post Marius Lulea: Ce șanse are independentul George Simion la alegerile europarlamentare din acest an? appeared first on InfoPrut.
15 aprilie 2019
09:50
  Victor Ciobanu a ajuns în topul podiumului și a făcut istorie pentru Republica Moldova în ziua de închidere a campionatelor europene de la București, titrează site-ul Federației Internaționale de Lupte, potrivit Radio Chișinău. În finala categoriei de 60 kg, Victor Ciobanu a produs probabil cel mai mare șoc al acestor Campionate Europene, învingându-l pe [&hellip The post Victor Ciobanu a scris istorie pentru Rep. Moldova, învingându-l la București pe campionul mondial, rusul Serghei Emelin appeared first on InfoPrut.
09:30
  Istoricul Alexandru Filipașcu va fi evocat miercuri, 17 aprilie, cu începe de la ora 18.00, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul „Frații Golescu” la Clubul Țăranului, din cadrul Muzeului Țăranului Român. „Ne propunem să aducem în actualitate personalitatea istoricului ALEXANDRU FILIPAȘCU (1902-1952), care și-a dedicat întreaga energie românilor maramureșeni. Lucrarea sa «Istoria Maramureșului» [&hellip The post Marele istoric Alexandru Filipașcu, evocat la Clubul Țăranului. „Un patriot neclintit al neamului său” appeared first on InfoPrut.
14 aprilie 2019
18:00
  Din două rele, mai bine alegi răul mai mic. Aceasta pare să fie concluzia lui Traian Băsescu, fostul președinte al României, care a declarat la Chișinău că blocul ACUM al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase ar trebui să formeze guvernul cu PSRM al lui Igor Dodon. „Dacă discutăm de ACUM, te uiți [&hellip The post Traian Băsescu ar face alianță cu socialiștii appeared first on InfoPrut.
17:20
  Luxemburghezii știu adevărul istoric. În acest sfârșit de săptămână, echipa de rugby a Republicii Moldova a întâlnit echipa de rugby a Luxemburgului. Organizatorii au difuzat ca imn național al oaspeților din stânga Prutului imnul României, „Deșteaptă-te, române!”. „Iată că demersurile noastre de unificare a rugbyului românesc cu cel moldovenesc, nu rămân fără ecou ”, a comentat [&hellip The post „Deșteaptă-te, române!”, imnul național al Rep. Moldova. Faza săptămânii în Luxemburg appeared first on InfoPrut.
13 aprilie 2019
20:20
  Salvarea pădurilor din România reprezintă o prioritate pentru unionistul George Simion. După ce a participat de-a lungul ultimilor 10 ani la mai multe acțiuni de împădurire, militantul pentru unirea României cu Republica Moldova a plantat sâmbătă frasini în Grădiștea de Munte, în apropiere de Sarmizegetusa Regia, vechea capitală a Daciei pre-romane. „Recomand doritorilor să [&hellip The post George Simion: Hai să salvăm pădurile împreună! appeared first on InfoPrut.
12 aprilie 2019
14:20
  1 aprilie 1941. Între 2.000 si 4.000 de români sunt uciși de trupele sovietice la Fântâna Albă, în Bucovina de Nord, când încearcă să treacă granița din URSS în România. Este un exemplu dintr-o serie de evenimente asemănătoare ce au avut loc și la Crasna, Lunca Prutului și Igești. Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, [&hellip The post „Masacrele inocenților“. Proiect în memoria românilor uciși de trupele sovietice la Fântâna Albă și în alte zone appeared first on InfoPrut.
13:10
  Departamentul de Politică Informațională și Relații Publice din cadrul Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina a comunicat că, la ora actuală, în regiunea Cernăuți există doar 57 de școli cu predare în limba română (687 clase cu 10.829 de elevi) și 19 mixte româno-ucrainene (183 clase cu 2.638 elevi), scrie Libertatea cuvântului. Comparativ, în anul școlar 2001/2002, în regiune funcționau 83 [&hellip The post Condamnate la dispariție. Numărul școlilor cu predare în limba română din regiunea Cernăuți continuă să scadă appeared first on InfoPrut.
11 aprilie 2019
17:30
  Un clip video postat pe Facebook de părinţii unei fetiţe, care locuiesc peste hotare, suprinde tristeţea copilei plecare din Republica Moldova, care nu se poate integra în ţara de adopţie. Clipul a devenit viral pe reţeaua de socializare. Peste o treime din populaţia Republicii Moldova a emigrat în ultimii deceniu. Practic, potrivit datelor statistice, [&hellip The post VIDEO. Drama migraţiei masive din Rep. Moldova văzută prin ochii unei fetiţe appeared first on InfoPrut.
16:50
  Copii fericiți datorită unioniștilor. După ce în această vară au reparat școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP” le-au adus joi copiilor din instituția de învățământ un microbuz plin cu haine, cărți și jucării.  Darurile au putut fi procurate datorită sprijinului financiar al diasporei unioniste stabilite cu traiul în Italia. [&hellip The post Copiii şcolii din Aluatu au primit un microbuz plin cu haine, cărţi şi jucării din partea unioniştilor appeared first on InfoPrut.
10 aprilie 2019
15:50
  Pe data de 26 mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Lista secțiilor de votare organizate în afara României va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înainte de ziua scrutinului, informează Ambasada României în Republica Moldova. Reprezentanța diplomatică a României la Chișinău a deschis pentru scrutinul din 26 mai secțiunea „Alegeri Europarlamentare”, [&hellip The post Cetățenii Rep. Moldova cu cetățenie română vor vota la alegerile europarlamentare din 26 mai appeared first on InfoPrut.
15:30
  Spaniolii vor putea admira la Madrid, până pe 17 mai, covoare reprezentative pentru spațiul basarabean, expuse sub genericul „Imaginea lumii țesută în lână. Scoarțe și unelte de industrie textilă din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală”. Organizarea expoziției se înscrie între acțiunile de promovare a Tehnicilor tradiționale de realizare a scoarței în România [&hellip The post Covoare basarabene, expuse la Madrid appeared first on InfoPrut.
13:30
Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a interpelat ministrul Muncii și Justiției Sociale, cerându-i să se pronunțe asupra situației, precum și asupra suficienței sau insuficienței cadrului juridic bilateral al României cu Republica Moldova pentru considerarea ca vechime în muncă a prestațiilor din Republica Moldova în cazul persoanelor [&hellip The post Parlamentar al României, către angajatorii din țară: Luați în calcul vechimea în muncă, în meserie și în specialitate a basarabenilor appeared first on InfoPrut.
9 aprilie 2019
18:30
  Echipa Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București (TNB) vine la Chișinău, în cadrul celei de-a VI-a ediții a proiectului „Teatrul Românesc la București și Chișinău”, sprijinit de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”. La aceasta ediție, TNB va prezenta pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău două spectacole: „Cursa de șoareci” de Agatha Christie [&hellip The post Proiectul „Teatrul Românesc la Bucureşti şi Chişinău”, ediţia VI-a appeared first on InfoPrut.
11:50
A doua ședință de judecată în dosarul expulzării liderului unionist, George Simion, programată pe 8 aprilie 2019, a eșuat. Redistribuirea dosarelor de judecată a sediilor instanțelor judecătorești specializate din municipiul Chișinău reprezintă motivul amânării ședinței de judecată. Începând cu 1 ianuarie, sediile Judecătoriei Chișinău (Buiucani, Centru, Botanica, Rîșcani, Ciocana) sunt specializate, astfel încât fiecare instanță va examina [&hellip The post Ședința de judecată în dosarul expulzării lui George Simion, EȘUATĂ. Vezi motivul appeared first on InfoPrut.
00:00
Copii şi tineri din peste 40 de cluburi şi şcoli de muzică din ţară şi din Republica Moldova vor participa, în perioada 13-14 aprilie, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „Voci de Îngeri”, organizat de Asociaţia Culturală Romantic ART, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local [&hellip The post 150 de tineri de pe ambele maluri de Prut participă la a II-a ediţie a Festivalului „Voci de Îngeri” de la Suceava appeared first on InfoPrut.
8 aprilie 2019
19:50
  Victor Bulgar este unul dintre tinerii maltratați de poliție în timpul evenimentelor din șapte aprilie 2009. La zece ani de la cele întâmplate, dosarul său încă se mai află pe rol la procuratură, însă tânărul nu mai speră să i se facă dreptate, scrie Radio Chişinău.  Victor trăiește acum în România. A ales să [&hellip The post Tânăr bătut pe 7 aprilie 2009: Polițistul care m-a maltratat a spus să-i plătim bani pentru că m-ar fi salvat appeared first on InfoPrut.
19:30
  În perioada 11-14 aprilie 2019, Biblioteca Metropolitană București (BMB) va derula proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”, în cadrul căruia vor avea loc mai multe activități specifice: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu din Chişinău un schimb de experiență a 15 bibliotecari din rețeaua BMB cu bibliotecari ai instituției omoloage și [&hellip The post Biblioteca Metropolitană București inițiază proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău” appeared first on InfoPrut.
19:10
  Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, continuă demersurile privind reabilitarea mormintelor eroilor români căzuţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi anunţă restaurarea cimitirului românesc de la Mana (Orhei, Republica Moldova), prezentând, totodată, situaţia rămăşiţelor pământeşti a patru eroi români căzuţi în Baimaclia (Căuşeni, Republica Moldova). [&hellip The post Deputat de la Bucureşti: „România va restaura cimitirul militar de la Mana (Orhei) şi mormintele celor patru eroi români din Baimaclia (Căuşeni)” appeared first on InfoPrut.
7 aprilie 2019
15:50
  Cu flori, lumânări, dar și cântece patriotice. Astfel au comemorat unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP” tragicele evenimente din 7 aprilie 2009. La 10 ani de la protestele care au zguduit Republica Moldova, tinerii spun că adevărul despre 7 aprilie continuă să trezească multe semne de întrebare. În cadrul flashmobului organizat în Piața Marii Adunări [&hellip The post VIDEO. „Nu uităm ororile comise de guvernarea comunistă”. 10 ani de la tragicele evenimente din 7 aprilie 2009 appeared first on InfoPrut.
6 aprilie 2019
16:00
  Candidatura independentă la alegerile europarlamentare a activistului pentru Unire George Simion a fost validată sâmbătă de Biroul Electoral Central. Astfel, el intră oficial în cursa pentru funcţia de eurodeputat. „De azi sunt candidat oficial, aprobat de Biroul Electoral Central. Singurul împotriva căruia s-au depus trei contestații, probabil deranjăm mult prin această candidatură!”, a anunţat [&hellip The post George Simion, candidat independent la europarlamentare, validat de BEC. Ce urmează appeared first on InfoPrut.
14:10
George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, cumpără Fabricat în România. Simion susține, în cadrul campaniei electorale, proiectul Cumpără Fabricat în România, lansat de clujeanul Dragoș Damian cu scopul de a face din industria de manufactură principalul motor al creșterii economice din țară. ,,Cumpăr Fabricat în România – un proiect economic pe care îl voi [&hellip The post George Simion cumpără Fabricat în România appeared first on InfoPrut.
13:50
  Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează mai multe manifestații de comemorare în România și Republica Moldova pentru victimele represiunii din 7 aprilie 2009. Manifestațiile se vor desfășura concomitent, duminică, pe 7 aprilie la ora 19:00 în mai multe orașe ale țării, precum Timișoara, Arad, Pitești, Târgoviște, Cluj, București și Chișinău. ,,Se împlinesc 10 ani în [&hellip The post 7 aprilie 2009-7 aprilie 2019 – 10 ani, 3,4 mil. victime, niciun vinovat: Manifestaţii de comemorare în România şi Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
5 aprilie 2019
22:30
  La data de 5 aprilie 2009 au avut loc alegerile parlamentare în Republica Moldova. Acestea au fost încadrate de o serie de condiţii premergatoare accederii în legislativ precum ridicarea pragului electoral (acumularea de către partidele politice a cel puţin 6% din sufragii, candidaţii independenţi având stabilit un scor de cel puţin 3% din voturi), [&hellip The post Ce ne amintim despre 5 aprilie 2009? appeared first on InfoPrut.
12:40
Trei partide unioniste și trei asociații civice unioniste din Republica Moldova au anunțat astăzi, 5 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, coagularea tuturor forțelor în cadrul Blocului Unirea. Partidul Democrația Acasa, Partidul Partidul Liberal Reformator și Partidul Național Liberal din Republica Moldova, alături de Asociațiile Civice Unioniste Tinerii Moldovei, UNIREA-ODIP și Blocul Unității Naționale [&hellip The post (VIDEO) Unioniștii din Republica Moldova se unesc în Blocul UNIREA appeared first on InfoPrut.
12:30
  Pe Aleea Clasicilor din Chișinău va fi edificat un bust în memoria marelui poet unionist Dumitru Matcovschi. Decizia a fost aprobată miercuri de Guvern. Cheltuielile pentru edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din bugetul municipiului Chişinău, se arată într-un comunicat de presă. Născut la 20 octombrie 1939 în satul Vadul-Raşcov din [&hellip The post Lider al mișcării de eliberare națională din Basarabia, bust pe Aleea clasicilor appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.