A fost lansată aplicația diaspora.votează.md, pentru cetățenii din Moldova, care, în ziua alegerilor se vor afla în afara țării

#diez, 11 februarie 2019 17:30

Persoanele din diasporă vor putea afla care sunt cele trei mai apropiate secții de votare în funcție de localitatea în care se află. Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat o nouă aplicație web - Diaspora.Voteaza.md. Articolul A fost lansată aplicația diaspora.votează.md, pentru cetățenii din Moldova, care, în ziua alegerilor se vor afla în afara țării apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 15 minute
15:45
Vino să participi la evenimentul urban Un Forum Pe Trotuar - primul eveniment de acest gen la Chișinău, cu tema pietonalizarea orașului. Evenimentul în aer liber va avea loc la data de 21 aprilie 2019, începând cu ora 12:00, pe strada Veronica Micle 11 din Capitală, între străzile Mihai Eminescu și Vlaicu Pârcălab. Articolul Vino la un Forum pe trotuar, un eveniment urban despre pietonalizarea orașului și utilitatea acesteia apare prima dată în #diez.
15:45
Elevii Colegiului Financiar-Bancar (Centrului de Excelență în Economie și Finanțe) au pornit o campanie electorală internă pentru a-și alege reprezentanții care ar schimba viața elevilor în bine. Ca și orice campanie electorală, unii se amuză, alții se supără. Articolul (foto, video) Campanie electorală creativă la un colegiu din Chișinău. Cum își surprind candidații potențialii alegători apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
15:30
La cea de-a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului, pentru a fost celebrată excelența vinurilor moldovenești! Ediția de primăvară a reunit sub brandul vinicol de țară 50 de producători autohtoni, care au expus spre degustare circa 300 de vinuri albe și rosé – delicate, aromate și revigorante, asemeni celui mai înfloritor anotimp. Articolul (galerie foto) Cele mai frumoase buchete de vinuri, zâmbete și emoții. Vernisajul Vinului din primăvara 2019 în imagini apare prima dată în #diez.
Acum o oră
15:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de îngheț pe întreg teritoriu țării. Noaptea se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°С. Articolul Cod galben de îngheț pe întreg teritoriu țării. Cu ce recomandări vine Serviciul Hidrometeorologic de Stat apare prima dată în #diez.
15:00
Cinci operatori de transport auto au fost autorizați să efectueze curse regulate de pasageri între Republica Moldova și Italia. Articolul Moldovenii vor putea ajunge în Italia, utilizând curse auto regulate. Când vor fi lansate acestea și de unde veți putea procura bilete apare prima dată în #diez.
15:00
Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, ambele părți au semnat un plan comun de acțiuni care va fluidiza traficul la frontieră. Articolul În perioada sărbătorilor pascale va fi fluidizat traficul la frontiera moldo-română. Ce acțiuni vor întreprinde acțiunile vamale apare prima dată în #diez.
15:00
Republica Moldova va participa în acest an pentru prima dată la finala concursului internațional de limbă engleză „Hippo English Competition”. Centrul pentru Dezvoltarea Relațiilor Internaționale din Căușeni a reușit să pregătească o tânără care s-a calificat în lotul de doi elevi, care vor reprezenta Republica Moldova la această competiție. Articolul (foto) La 11 ani va concura cu mii de elevi din întreaga lume. Gabriela Lupăcescu va reprezenta Moldova la un concurs internațional de engleză apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
14:00
Centrul Municipal de Tineret Chișinău în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău anunță concurs pentru identificarea logo-ului instituției. Articolul Ești o persoană creativă și te pricepi la logo-uri? Centrul Municipal de Tineret te invită să participi la concurs apare prima dată în #diez.
14:00
Prima Cupă de Fotbal Hospices of Hope Moldova a adunat 20 de echipe cu reprezentanţi ai companiilor, organizațiilor, instituțiilor naționale și internaționale din Moldova. Peste 200 de amatori de fotbal au concurat pentru locul întâi, la început de aprilie, pentru o cauză nobilă. Articolul (foto) Peste 60 de mii de lei au fost colectaţi la prima ediție a Cupei de Fotbal Hospices of Hope Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
13:15
Torța Olimpică a Flăcării celei de a doua ediții a Jocurilor Europene - Flacăra Păcii ți uniformele purtătorilor acesteia au fost prezentate în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc în Parcul virtual TELEPORT VR din Minsk. Torța a fost creată de designera Comitetului European de Organizare a Jocurilor din Minsk, Yulia Braychuk. Articolul (video) A fost prezentată Torța Olimpică a Flacării Păcii a JE Minsk 2019. Ce orașe va vizita aceasta apare prima dată în #diez.
13:15
Deputații independenți Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic solicită Curții Constituționale să se expună asupra faptului dacă este în drept Parlamentul să modifice sistemul electoral la intervale de timp mai mici decât un mandat deplin al legislativului și dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem electoral decât cel folosit la alegerile parlamentare ordinare. Articolul Deputații independenți au depus o sesizare la Curtea Constituțională, cu referire la modificarea sistemul electoral apare prima dată în #diez.
13:00
În ajunul Zilei Evaluatorului din Republica Moldova, pe 17 aprilie 2019, studenții de la specialitatea „Evaluarea și dezvoltarea imobilului”, Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, au avut prilejul unei întâlniri cu Adrian Vașcu, evaluator român, fost președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România în perioadele 2008-2009 și 2014-2015, actualmente președinte al Uniunii Profesiilor Liberale din România. Articolul Studenții de la UTM au aflat mai despre profesia de evaluator de la un expert român apare prima dată în #diez.
12:45
În dimineaţa zilei 19 aprilie angajaţii IGSU au fost alertaţi pentru a interveni la lichidarea unei arderi produse într-un panou electric din cantina unei instituţii de învățământ de pe strada Florilor nr.6 a municipiului Chişinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 9.30. Articolul Incendiu într-un liceu din Capitală. Pompierii au interveni la lichidarea unei arderi produse într-un panou electric apare prima dată în #diez.
12:15
Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, lansează un nou vin  de colecție. Vinul alb sec „Traminer de Purcari” face parte din ediția limitată – Traminer de Purcari 2018. Articolul (foto) Gust inconfundabil, fructuos și extrem de fin. Vinăria Purcari a lansat un nou vin „Traminer”, ediție limitată apare prima dată în #diez.
12:00
Misiunea Socială „Diaconia” va desfășura mâine, 20 aprilie, în peste 100 de magazine din întreaga țară, colectarea de produse alimentare pentru susținerea oamenilor nevoiași. Toate donațiile acumulate în această zi, vor fi transformate în prânzuri calde și pachete alimentare distribuite pe parcursul întregului an. Articolul (foto) Cod galben de bunătate la nivel național. Când și unde puteți dona produse alimentare pentru persoanele nevoiașe apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
11:45
Studenții moldoveni au acum mai multe oportunități să obțină experiență practică. În căutarea forței de muncă, mai multe companii din țară au lansat programe de internship pentru a-i instrui pe viitorii angajați. Stagiile le permit angajatorilor să-și formeze forța de muncă necesară, iar tinerilor – să-și dezvolte abilitățile practice, pregătindu-se pentru provocările domeniului lor de activitate. Articolul Cum te lansezi într-o carieră de succes: cinci programe de internship pentru tinerii din Moldova apare prima dată în #diez.
11:15
Tenismenul din Moldova, Radu Albot, s-a calificat în sferturile de finală la proba de dublu la turneul ATP Masters 1000. la proba de dublu la Monte-Carlo Radu joacă în pereche cu Nikoloz Basilashvili din Georgia. Articolul Radu Albot s-a calificat în sferturile turneului ATP Masters 1000. Cine sunt următorii adversari ai sportivului moldovean apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
08:45
Fotojurnalistul Constantin Grigoriță, care este și membru al Asociației Presei Independente (API), a anunțat pe pagina personală de Facebook că a emigrat în Franța pe motiv că nu vrea să fie închis pentru „dosare fabricate”. El a decis să părăsească Republica Moldova după un conflict pe care l-a avut cu Poliția de Frontieră la Vama Giurgiulești, pe 20 martie 2019. Articolul Fotojurnalistul Constantin Grigoriță a emigrat în Franța. „Nu vreau să stau închis pentru dosare fabricate!” apare prima dată în #diez.
08:45
Producătorii de telefoane mobile pun tot mai mult accentul pe calitatea fotografiilor, dar și pe viteza procesorului. Lenovo va prezenta pe 23 aprilie, la Beijing, într-un cadru restrâns, un nou model de smartphone premium - Z6 Pro. Articolul (foto) Lenovo lansează pe piață un smartphone cu patru camere foto. Un senzor are 48 de MP apare prima dată în #diez.
08:30
Chișinăul este mega aglomerat dimineața și seara, principalele artere sunt blocate din cauza ambuteiajelor, iar oamenii deseori întârzie la lucru sau nu reușesc la timp să ajungă acasă. De aceea, unii aleg metode alternative de a ajunge la orice destinație, fie pe bicicletă sau pe trotinetă. Articolul „În zilele urâte, soția mă duce cu mașina la birou”. Cu ce transport, de obicei, chișinăuienii ajung la orice destinație apare prima dată în #diez.
08:00
Asociația Obștească „Acțiune pentru Justiție” invită persoanele interesate de sectorul justiției la un eveniment dedicat Codului Administrativ, care a intrat în vigoare la 1 aprilie. În cadrului evenimentului, care va fi organizat pe 24 aprilie la Summit Events, participanții vor afla despre aspectele teoretice, dar și despre oportunitățile și provocările noului cod. Articolul Juriștii și studenții de la drept sunt invitați să participe la un eveniment dedicat publicării noii ediții a Codului Civil apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
07:30
Locuri de muncă decente pentru tinerii expuși excluziunii sociale, noi oportunități de dezvoltare a afacerilor, posibilități de instruire a șomerilor la locul de muncă și facilitarea asocierii grupurilor de producători. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care se vor bucura locuitorii raionului Cahul odată cu implementarea Parteneriatului Local de Ocupare (LEP). Parteneriatul reprezintă o inițiativă a Organizației Internaționale a Muncii (OIM) și va fi implementat pentru prima dată în Republica Moldova în cadrul proiectului „Promovarea ocupării tinerilor”. Articolul Șomerii din raionul Cahul își vor putea găsi mai rapid locuri de muncă la ei acasă apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
00:30
În semifinalele Ligii Europa au acces două echipe engleze, una germană și una spaniolă. Prin urmare, Eintracht Frankfurt se va duela cu Chelsea, iar Arsenal cu Valencia. Articolul (video) Echipele care s-au calificat în semifinalele Ligii Europa apare prima dată în #diez.
18 aprilie 2019
21:00
Un nou grup de 55 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc timp de 3 zile (19-21 aprilie), la Chișinău, pentru a participa la sesiunea de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale. Articolul 55 de femei-lidere din Moldova vor afla cum să-și dezvolte abilitățile de conducere a localității de baștină apare prima dată în #diez.
18:15
Un nou trend periculos a luat naştere pe reţeaua socială Snapchat, unde adolescenţii sunt provocaţi să mănânce ambalaje din plastic şi cutii de carton. Copiii mai sunt îndemnaţi să se filmeze în timp ce duc la capăt provocarea numită „shell on”. Articolul (video) Încă un trend periculos a luat amploare printre adolescenți. Aceștia sunt provocaţi să mănânce plastic şi carton apare prima dată în #diez.
18:15
În acest an NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) împlinește 70 de ani de activitate. În acest sens, pe 17 aprilie, Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Moldova (CID NATO) și portalul Diez.md, au organizat Conferința Națională „NATO la 70 de ani: Între Realizări, Provocări și Oportunități”. Articolul (foto) #youth4NATO. Realizările, provocările, precum și oportunitățile pentru viitorul NATO, au fost discutate în cadrul unei Conferințe Naționale la Chișinău apare prima dată în #diez.
18:00
Pe cel mai popular site de anunțuri din Moldova a apărut o informație precum câțiva tineri aduc cenuță de la Notre Dame și o vând în Moldova. Articolul Simț al umorului negru ca tăciunea! Câțiva tineri din Moldova vând cenușă de la Notre Dame cu 5$ per gram apare prima dată în #diez.
17:00
Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile organizează celebrarea nunţilor de aur şi de diamant pentru 20 de cupluri din capitală. Evenimentul se va desfășura vineri 19 aprilie.  Articolul Împreună prin fericiri și greutăți. 20 de cupluri din Capitală îşi vor sărbători nunta de aur sau de diamant apare prima dată în #diez.
17:00
E sfârșit de săptămână, iar timpul pare-se că a început să țină cu noi și afară s-a încălzit nițel. Iar pentru ca sfârșitul de săptămână să fie chiar reușit, echipa # diez ți-a pregătit câteva evenimente interesante, care vor fi pe placul tău, dar și a prietenilor tăi. Articolul Recomandări #diez. Evenimente interesante pentru un sfârșit de săptămână reușit apare prima dată în #diez.
16:45
Pe traseele din țară vor apărea mai multe indicatoare „Punct Negru”, care avertizează că urmează un sector de drum, cu o lungime de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani, s-au înregistrat cel puțin cinci accidente rutiere grave. Articolul Numărul indicatoarelor „Punct Negru” va crește pe traseele din țară. Ce semnifică acest lucru apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.