VIDEO // Irina Vlah calcă în picioare Codul Electoral. A mers la Istanbul să cerșească voturi pentru PSRM

Deschide.md, 11 februarie 2019 17:10

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah face campanie electorală în Turcia pentru Partidul Socialiștilor. Mai mult decât atât, aceasta spune că a avut o înțelegere cu autoritățile turcești ca niciun găgăuz să nu fie atins de atorități, dacă va vota socialiștii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 15 minute
21:50
În caz că democrații anunță mâine că acceptă condițiile soclialiștilor, atunci PSRM convoacă Consiliul Politic și decide ce face mai departe. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Igor Dodon.  Cu toate acestea, șeful statului se arată sceptic în privința faptului că PD-ul și-ar dori să negocieze o alianță cu PSRM. „Din ceea ce văd, democrații se pregătesc de alegeri anticipate. Părerea mea e că nici PD-ul nu este interesat de astfel de discuție. Eu cred că PDM nu vrea discuții...
Acum 2 ore
20:30
„Andrei Năstase să nu viseze în zadar, el speaker nu va fi”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.
20:10
Un individ înarmat a sechestrat, joi după-amiază, mai multe persoane într-un supermarket din Franţa, dar ostaticii au fost eliberaţi prin intervenţia forţelor de ordine, relatează presa franceză. Luarea de ostatici a avut loc într-un supermarket Super U din orăşelul Bessé-sur-Braye (Sarthe), situat la circa 180 de kilometri sud-vest de Paris. Un individ înarmat a sechestrat scurt timp clienţi şi angajaţi ai magazinului, relatează site-ul FranceBleu.fr. Prefectura din Sarthe a confirmat incidentu...
Acum 4 ore
19:30
Poliția din Criuleni a fost alertată astăzi de către o persoană, după ce la o gunoiște din apropierea localității Rădeni, a fost găsit cadavrul unei femei.
19:20
Actorul de comedie ucrainean, Vladimir Zelenski, care a acces în turul doi al alegerilor prezidențiale, avându-l drept contracandidat pe actualul președinte, Petro Poroșenko, a declarat într-un interviu pentru site-ul rbc.ua că ar fi o idee bună dacă în Ucraina ar exista un oraș asemeni Las-Vegasului, unde ar fi legalizate cazinourile și serviciile sexuale.
18:50
Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a întreprins joi o vizită de lucru la Centrul de control și dirijare a semafoarelor din cadrul Î.M. REI „Lumteh”, unde a fost prezentat noul sistem de gestionare a obiectivelor de semafor pentru 22 de intersecții din capitală.
18:20
Deputatul blocului ACUM, Iurie Reniţă, este de părerea că democrații au decis să-şi doneze salariile pentru pentru cele 10 zile din luna martie la indicaţia conducerii PDM.
18:10
Un grup de medici din SUA au găsit o modalitate de a folosi virusul imunodeficienței umane (HIV) care provoacă SIDA, în tratarea unei grave maladii a sistemului imunitar, cunoscută și ca „boala băiețelului din balon”.
Acum 6 ore
17:30
Astăzi ofițerii Biroului migrație și azil au organizat în capitală o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini. În urma verificărilor au găsiți 6 cetățeni din Azerbaidjan, care munceau la un șantier din Republica Moldova fără permis de muncă.
17:30
Deputaţii Blocului ACUM anunță că vor sesiza Procuratura Generală în legătură cu construcţiile ilegale din Chişinău. Potrivit parlamentarilor Iurie Reniță și Vladimir Bolea, numărul construcţiilor ilegale din ultimii ani a sporit considerabil, iar autoritățile nu întreprind nicio măsură pentru a combate aceste fărădelegi.
17:00
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pledează pentru eliminarea termenului de „Transnistria” pentru desemnarea raioanelor din stânga Nistrului ce se află sub administrație temporară a separatiștilor. Potrivit acestuia „Transnistria” ar fi termenul folosit de administrația română în timpul celui de Al Doilea Război Mondial și ar simboliza ocupația „româno-fascistă” a regiunii. Pentru Krasnoselski conceptul potrivit ar fi „Pridnestrovie” pe care îl recomandă tuturor actorilor internaționali implicați în procesul de reglementare transnistreană.
16:50
Record, la Judecătoria Edineț, în materie de procesare a dosarelor pentru luare de mită. Magistratul Dan Dolgheri a reușit, în doar o singură ședință, să examineze cazul unui polițist reținut pentru că a luat mită, să asculte "ultimul cuvânt" al inculpatului, să-l achite (apropo, în lipsa procurorului anticorupție), ba chiar să decidă data când urma să fie pronunțată hotărârea motivată. Procuratura Anticorupție consideră că acțiunile magistratului "stahanovist" sunt o abatere disciplinară, mai ales după ce au primit hotărârea în ultima zi când mai puteau în buchia legii să o conteste la Curtea de Apel, însă Inspecția Judiciară și Consiliul Superior al Magistraturii nu sunt de aceeași părere și l-au scos basma curată pe judecător.
16:40
Un incident șocant a avut loc la o școală din Napoli, Italia. Unul din pereții interiori s-a prăbușit chiar în timpul orelor, trezind panică printre elevi. Profesoara, care era însărcinată, a suferit cel mai mult, dar nu a fost grav afectată. Câțiva dintre copiii aflați în fața clasei au fost și ei accidentați.
16:10
În primele trei luni ale anului 2019, numărul contribuabililor persoane juridice și persoane fizice care au utilizat serviciile fiscale electronice a crescut față de trimestrul IV al anului trecut cu circa 10 la sută și a constituit peste 64 mii. Conform situației din 31 martie 2019, numărul total al conturilor de utilizator cu statut activ care au acces la serviciile fiscale electronice a depășit cifra de 233 mii.
Acum 8 ore
15:50
Propaganda sovietică ne-a șters mințile zeci de ani și nu pare să plece. Chiar dacă împotriva ei au fost adoptate niște legi, nu prea se văd schimbări nici acum. Limba română e cenușăreasă la televiziuni, iar programele rusești, chiar și cele de divertisment, sunt puternic politizate. După cum scriam într-un alt editorial, propaganda rusă imperialistă (cam aceeași cu cea sovietică) găsește întotdeauna noi căi de acces: apare în filme, seriale, nu mai spun că e produsă la greu și în Chișinău.  Nu...
15:50
Vadim Nicolaevici Bespoșceadnîi, comandantul lagărului din satul Metalist, din regiunea Tomsk, era responsabil atât pentru deținuții din celule, cât și pentru foștii deținuți, care au fost eliberați, dar nu aveau voie să părăsească localitatea și trăiau în sat. În ziua aia din februarie, pe un ger de-ți crăpau dinții din gură, îi scoase pe oameni la tăiat copaci. Dar nu veniseră toți. Lipsea o familie de moldoveni. Familia Greceanîi, care de curând își ridicase o casă în sat, după ce câțiva ani...
15:40
O persoană din Moldova se află pe lista deținuților de la Roma, cărora Papa Francisc le va spăla picioarele joi după-masă, în cadrul unui ritual pascal. Ceremonia va avea loc la închisoarea Velletri din apropierea Romei, prin această alegere Pontiful dorind să evidenţieze că, în ciuda păcatelor noastre, "Dumnezeu ne iubeşte până la sfârşit". Papa va spăla picioarele a 12 oamenidî, după numărul apostolilor lui Isus. Potrivit unui oficial de la Vatican, pe listă se află patru italieni, doi filipin...
15:30
O persoană din Moldova se află pe lista deținuților de la Roma cărora Papa Francisc le va spăla picioarele joi după-masă în cadrul unui ritual pascal. Ceremonia va avea loc la închisoarea Velletri din apropierea Romei, prin această alegere pontiful dorind să evidenţieze că, în ciuda păcatelor noastre, "Dumnezeu ne iubeşte până la sfârşit". Papa va spăla picioarele la 12 oameni – ca și numărul apostolilor lui Isus. Potrivit unui oficial de la Vatican, pe listă se află patru italieni, doi filipine...
15:30
Proprietarii a cinci automobile din capitală au avut dis-de-dimineață parte de o surpriză neplăcută. Aceștia și-au găsit automobilele cu geamurile de la portiere sparte.
15:00
Reţelele sociale Facebook, Instagram, precum şi platforma de mesagerie WhatsApp au picat, timp de aproximativ 10 minute, în ţara noastră şi alte zeci de ţări în jurul orei 14:35. Site-ul Facebook afişa eroarea: ”Ne pare rău, ceva nu funcţionează”, în timp ce Instagram nu permite încărcarea fluxului.
14:50
Piața creditului nebancar a înregistrat o creștere de peste 45 la sută, în anul 2018, iar comparativ cu 2012 s-a majorat de peste patru ori. Este un record pentru ultimii șapte ani.
14:50
Ședința de judecată din cel de-al doilea dosar al ex-premierului Vlad Filat care urma să aibă loc astăzi a fost amânată. Și asta pentru că avocații au depus un recurs la Curtea de Apel. Avocații fostului prim-ministru spun că lui Vlad Filat i se interzice să discute jurnaliștii.
14:40
România s-a plasat pe locul 47, în timp ce Republica Moldova - pe locul 91 în noul Raport despre libertatea presei al organizației „Reporteri fără frontiere”.
14:40
Zece copii de la o grădiniță din capitală au fost diagnosticați cu scarlatină, trei dintre ei fiind internați la spital. Starea acestora este satisfăcătoare. Pentru a preveni răspândirea maladiei, instituția a intrat în carantină. Autorităţile municipale au efectuat deja mai multe controale, iar în grupa închisă vor fi schimbate utilajele tehnice. Scarlatina este o boală contagioasă care se răspândeşte rapid. Maladia este întâlnită deseori în rândul copiilor mai mici de 10 ani. Printre simptomel...
14:30
Patru grupări criminale destructurate, 52 de percheziții și cel puțin 17 persoane reținute, dintre care un cetățean pachistanez, un anagajat MAI și un angajat ASP, sunt rezultatele unei operațiuni de amploare efectuată de către PCCOCS în comun cu SIS. Membrii acestora nu se cunoașteau, însă colaborau printr-un intermediar.
14:20
Patru grupări criminale destructurate, 52 de percheziții și cel puțin 17 persoane reținute, dintre care și un cetățean pachistanez, sunt rezultatele unei operațiuni de amploare efectuată de către PCCOCS. Membrii acestora nu se cunoașteau, însă colaborau printr-un intermediar. Acest intermediar este un angajat al Ministerului Afacerilor de Interne (MAI).
14:10
Air Moldova este una din companiile aviatice din întreaga lume în care Uniunea Europeană are încredere. Agenția de Siguranță Aeronautică Europeană a certificat Air Moldova ca fiind în conformitate cu standardele sale, ceea ce îi permite să efectueze fără probleme operațiuni de transport aerian în spațiul european.
Acum 12 ore
13:40
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit cu o reacție, după ce presa a scris despre faptul că nouă companii aeriene de la noi nu au dreptul să zboare în UE. Potrivit autorității, încă din noiembrie 2018 până în martie 2019, a fost inițiat un proces amplu de reevaluare a operatorilor aerieni ai Republicii Moldova la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de UE. „În aceeași perioadă, au...
13:40
Banca Transilvania din România, care a obţinut succese în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii, a început să aplice modelul său de business şi la Victoriabank în calitate de acţionar majoritar al acesteia. Despre aceasta a declarat preşedintele conducerii VB, Bogdan Pleşuvescu, la ceremonia de lansare a primului program de dezvoltare personală şi profesională din Moldova, Victoriabank Club, destinat antreprenorilor.
13:20
Ziarul rus „Kommersant” anunță că o delegație a Casei Albe, în frunte cu asistentul adjunct al președintelui Donald Trump și director al Departamentului de relații externe cu Europa și Federația Rusă al Consiliului Național de Securitate al SUA, Fiona Hill, s-ar afla zilele astea la Moscova. Totodată, articolul precizează că nici oficialii de la Kremlin, dar nicicei de la Casa Albă nu au informat agențiile de presă despre această vizită printr-un anunț public.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.