Comisia Electorală Centrală a atenționat Președinția Republicii Moldova asupra inadmisibilității implicării în campania electorală și a avertizat un concurent electoral pentru utilizarea resurselor administrative

Interlic, 11 februarie 2019 12:50

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat Președinția Republicii Moldova asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și a aplicat sancțiune sub formă de avertisment Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
La București, s-a discutat, ieri, despre punerea în aplicare a celui de-al treilea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară nerambursabilă de 100 milioane de euro. În conformitate cu prevederile art. 2 al protocolului, cuantumul de 15 milioane de euro va fi destinat pentru proiecte în domeniul protecției mediului și adaptării la schimbările climatice sau destinate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.
10:50
O preocupare constantă în activitatea procurorilor și organelor de urmărire penală este evaluarea şi recuperarea prejudiciului cauzat bugetului public şi victimelor prin comiterea de infracţiuni.
10:50
Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, companiile de agricultură ecologică din Moldova participă, în perioada 13-16 februarie 2019, la cea mai mare expoziție de comerț cu produse ecologice din lume, „BioFach 2019”, ce se desfășoară la Nürnberg, Germania.
10:40
Cei 647 de procurori din toată ţara au exercitat şi condus, în anul 2018, urmărirea penală pe 51943 de dosare, din care, în 22940 de cazuri urmărirea penală a fost finalizată.
10:30
Doi locuitori ai raionului Ungheni sunt documentați de vameși pentru tentativa scoaterii ilegale din țară a unor loturi comerciale de țigarete. Produsele din tutun au fost descoperite în urma reacției câinilor specializați ai Vămii, iar cantitatea totală reținută se ridică la 12 600 de țigarete de diverse mărci.
10:30
Autoritățile vamale din Republica Moldova și România și-au oficializat angajamentul de modernizare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu au semnat, ieri, la București, Acordul de Parteneriat privind implementarea proiectului de reabilitare a respectivelor posturi de frontieră.
10:30
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) aduce la cunoștință tuturor producătorilor agricoli, în special tinerilor și femeilor fermieri ce doresc să aplice la Proiectul de acordare a Plăților în Avans pentru anul curent, pot depune cererile în cadrul Oficiilor Teritoriale ale AIPA în raza căruia urmează să fie implementat obiectul investițional.
14 februarie 2019
23:00
Agenția Servicii Publice va elibera cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot acte de identitate necesare pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, conform legislației în vigoare. Prin urmare, ziua de 24 februarie 2019, a fost declarată lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. Angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate în intervalul orar 7.00 – 21.00.
23:00
Implementarea controlului comun și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română au constituit principalele subiecte de discuții de pe agenda întrevederii Directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu Vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activității structurilor vamale, Ștefan-Cosmin Doliș și Directorul General al Direcției Generale a Vămilor, Daniel Nache. Întâlnirea a avut loc astăzi, 14 februarie, la București.
11:20
Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova și compania ”Doverie–Invest” S.A din Bulgaria, au semnat astăzi, 13 februarie, Antecontractul cu privire la cumpărarea acțiunilor nou - emise de banca de importantă sistemică B.C. „Moldindconbank S.A.
13 februarie 2019
19:20
Unsprezece Tineri Ambasadori Europeni din Republica Moldova, împreună cu colegii lor din cele șase țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina), se reunesc săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a sărbători realizările PaE din ultimul deceniu.
19:20
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde i-a fost înmânată nota de protest în legătură cu tergiversarea acordării accesului delegației moldovenești, care se află la Moscova din 11 februarie 2019, la cetățenii Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați recent din prizonierat și transportaţi în capitala Federației Ruse.
19:10
Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat la cel de-al doilea atelier de lucru organizat în cadrul Proiectului „Women in business”, organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Proiectul își propune să identifice și să înlăture obstacolele în dezvoltarea și lansarea afacerilor de către femei, și să încurajeze femeile să se lanseze cu succes propria afacere.
19:10
Dialogul moldo-ungar este în ascensiune și oferă posibilitatea dezvoltării proiectelor bilaterale în domeniul economic, dar și social și cultural. Constatarea a fost făcută în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe şi Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.
19:00
Astăzi, 11 februarie curent, a început tiparul buletinelor de vot pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, care urmează a fi distribuite secțiilor de votare din țară.
19:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) precizează că au mai rămas patru zile pentru depunerea documentelor la CEC sau la consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale electorale, în vederea acreditării observatorilor pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.
19:00
În zilele de 13-15 februarie 2019, Serviciul Fiscal de Stat va monitoriza activitatea comercianților de flori vii de pe teritoriul municipiului Chișinău. Aceste acțiuni se vor desfășura în contextul creșterii cererii de flori în ajunul sărbătorilor, fapt ce duce la sporirea riscului de încălcări fiscale, și anume: neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar în scopul diminuării veniturilor și respectiv a impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național.
18:50
Șoferul unui microbuz de pasageri și colete de pe ruta Moscova – Chișinău este cercetat de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru introducerea ilegală în țară a mai multor loturi de mărfuri de larg consum, fără acte, estimate la aproximativ 300 000 lei.
18:50
Această cifră este în creştere cu peste două mii în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de plătitori, peste 13 mii 300 de persoane au beneficiat de reducere în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova.
18:40
Cetăţenii vor fi informaţi despre paşii de acces la medicamentele eliberate în farmacii în mod gratuit prin intermediul unui ghid video, lansat marţi, 12 februarie, de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.
12 februarie 2019
23:20
Cele șapte proiecte de lege asupra cărora Guvernul și-a asumat ieri răspunderea au fost înregistrate în Parlament. ”Guvernul avea tot dreptul și foarte bine a făcut că a venit cu aceste asumări de răspundere, luând în considerare că Parlamentul deja nu poate vota legile în lectură finală. Guvernul și-a asumat răspunderea pentru subiecte foarte importante legate de asigurări sociale și sistemul unic de salarizare”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu.
23:20
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) aduce la cunoștință că potrivit pct.11 subpct.6 din Regulamentul privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, aprobat prin HG. Nr.455 din 21.06.2017, producătorii agricoli/beneficiari de subvenții, din momentul autorizării spre plată a cererii de solicitare a sprijinului financiar, sunt obligați –, să aplice şi să întrețină materialele de vizibilitate aplicate pe obiectul investiției conform Ghidului privind aplicarea elementelor de identitate vizuală a FNDAMR, aprobat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).
23:10
Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova MOLDAC a devenit membru al Forumului Internațional pentru Acreditare (IAF), prin semnarea Memorandumului de înțelegere cu acesta, precum și semnatar al Acordului Multilateral de Recunoaștere IAF MLA.
23:00
Piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan, vor reveni curând în Republica Moldova. Președintele Parlamentului Andrian Candu a apreciat acțiunile desfășurate de autorități pentru aducerea lor urgentă acasă, la familii, mulțumind celor implicați în eliberarea cetățenilor moldoveni.
00:20
Cooperarea moldo-croată, inclusiv pe dimensiunea europeană, în contextul preluării de către Croația a președinției Consiliului UE în anul 2020, precum și dialogul bilateral în formatul multilateral al Consiliului Europei, au constituit subiectele principale ale discuției Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul Republicii Croația în Republica Moldova, Davor Vidiš.
00:20
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este unul din partenerii strategici ai Republicii Moldova, oferind suport continuu autorităților naționale, comunității oamenilor de afaceri și investitorilor străini din sectoarele cheie. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Directorul oficiului BERD din Washington D.C., Michele Small, care a avut loc la finele săptămânii trecute în SUA.
00:00
La invitația Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó, va întreprinde, pe 12 februarie curent, o vizită de lucru în Republica Moldova.
11 februarie 2019
23:50
În anul curent continuă indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor la Banca de Economii. Executivul a aprobat astăzi categoriile de persoane ale căror depuneri vor fi achitate în acest an.
23:50
Executivul a aprobat astăzi modificările necesare pentru a motiva unele categorii de angajați, salariile cărora nu au fost majorate în urma implementării noii legi cu privire la salarizare.
23:50
Modificările Regulamentului privind condițiile, modul de asigurare, evidență și distribuire a biletelor de tratament sanatorial acordate veteranilor au fost aprobate astăzi de Executiv.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.