Campanie de informare privind acordarea subvenţiilor pentru anul 2019

TRM, 22 ianuarie 2019 12:20

În perioada 22-25 ianuarie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) demarează campania de informare privind acordarea subvenţiilor pentru anul 2019, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Mai mult de 2 zile în urmă
20:20
În SUA, cel puţin 21 de oameni au murit din cauza gerului polar care a adus minime între minus 29 şi minus 46 de grade Celsius. La Chicago au fost minus 30 de grade, cu doar două grade peste cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în metropolă, relatează Mesager.
20:20
Două contestaţii admise şi una respinsă. Comisia Electorală Centrală a examinat trei contestaţii depuse de către pretendenţii la funcţia de deputat pentru alegerile parlamentare. Mihai Goian, Fiodor Ghelici şi Viorel Melnic au contestat deciziile Consiliilor Electorale de Circumscripţii după ce nu au fost înscrişi în cursă, relatează Mesager.
20:20
Mama bebeluşului decedat, după ce a ar fi aşteptat ambulanţa două ore, acuză medicii de neglijenţă. Femeia, răvăşită de durere, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Moldova 1. Ea a spus că vrea să-şi caute dreptatea în instanţă. În replică, doctorii spun că ambulanţa a ajuns mai greu din cauza numărului mare de solicitări, relatează Mesager.
20:20
Partidul Regiunilor s-a lansat în campania electorală. Formaţiunea promite că va apăra drepturile şi interesele cetăţenilor care muncesc peste hotarele ţării. Potrivit candidatului Alexandr Kalinin, diaspora economică a Moldovei reprezintă aproximativ un milion oameni şi generează 30% din Produsul Intern Brut. Partidul Regiunilor şi-a propus să creeze un program de asistenţă pentru cei plecaţi, să deschidă locuri de muncă şi să-i readucă acasă pe moldovenii de peste hotare. Astfel, grupul ţintă al partidului sunt moldovenii care trimit acasă remitenţe şi îşi întreţin familiile în acest mod. Formaţiunea pledează pentru o relaţie mai apropiată dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică, relatează Mesager.
20:20
Socialiştii se pronunţă repetat împotriva unionismului. Candidaţii PSRM la alegerile parlamentare îşi propun să elaboreze un set de legi menit să consolideze statalitatea Republicii Moldova, pe care-l va propune viitorului Legislativ. Asociaţia „UNIREA-ODIP” a organizat o contramanifestaţie în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, relatează Mesager.
19:20
Partidul Democrat din Moldova a lansat astăzi o pagină web dedicată alegerilor parlamentare, dar şi altor subiecte ce ţin de campania electorală. Potrivit vicepreşedintelui PD, Vladimir Cebotari, pe pagina online www.candidat.md , cetăţenii au posibilitatea să afle informaţii despre candidaţii PD din toate circumscripţiile, precum şi angajamentele acestora, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:20
Anul Nou chinezesc, numit şi Sărbătoarea Primăverii, a fost marcat la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”. Tradiţional, la eveniment au participat elevi din mai multe instituţii de învăţământ, care au dansat şi au recitat versuri în limba chineză, relatează Mesager.
17:20
12 persoane s-au stins din viaţă din cauza complicaţiilor provocate de gripă de la începutul sezonului rece. Informaţia a fost prezentată de către Ministerul Sănătăţii. Trei oameni au murit în ultimele trei zile, relatează Mesager.
16:20
Italia a intrat oficial în recesiune. Economia acestei ţări a scăzut cu 0,2% în ultimele trei luni ale anului trecut. Factorii care au dus la acest lucru, potrivit unor experţi, sunt lipsa de încredere a investitorilor din cauza politicilor noului guvern populist, relatează Moldova 1.
16:20
Acţiunile provocatoare întreprinse de Tiraspol pe parcursul lunii ianuarie în Zona de Securitate, în special în raionul cu regim sporit de securitate, au constituit subiectul central în cadrul şedinţei Comisiei Unificate de Control din 31 ianuarie.
16:20
Zborurile de pe Aeroportul Internaţional Chişinău a fost reluate către ora 10.00, unele avioane decolând cu întârziere.
14:20
Un nou scandal alimentar zguduie Uniunea Europeană. 10 ţări din UE printre care şi România au importat carne de vită bolnavă din Polonia.
14:20
De astăzi, şoferii vor achita mai puţin pentru perfectarea poliţelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă şi externă - RCA şi Carte Verde. Actele s-au ieftinit cu 15 la sută, relatează Moldova 1.
13:20
Medicamente mai ieftine şi mai accesibile sunt unele dintre angajamentele în domeniul sănătăţii propuse de către blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”. În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, secretarul general al Partidului Acţiune si Solidaritate, Igor Grosu a anunţat cinci soluţii de sporire a accesului populaţiei la servicii medicale calitative.
12:20
Începând de azi, cetăţenii pot solicita medicamente oferite gratuit Astfel, la prezentarea reţetei pentru medicamente compensate, în mod obligatoriu farmacistul va propune pacientului medicamentul oferit gratuit, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Ruta circulară de troleibuz „str. V. Alecsandri – or. Durleşti”, urmează a fi lansată începând cu data de 4 februarie. Pe rută vor activa cinci unităţi noi cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulaţie va fi de 16-17 min, transmite IPN.
12:20
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că ieri a fost înregistrat un caz suspect de rujeolă în Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Începând de azi, bulgăroaica Kristalina Gheorghieva asigură interimatul la conducerea Băncii Mondiale. Ea va ocupa funcţia de preşedinte al instituţiei pană când în primăvară va fi ales noul titular al postului, în locul lui Jim Yong Kim, care a demisionat în mod surprinzător, după ce timp de şase ani a condus Banca Mondială.
11:20
Republica Moldova ar putea fi lovita azi si mâine de furtuni magnetice. Meteodependenţii şi cei cu boli cardiovasculare vor avea cel mai mult de suferit, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Cel puţin 27 de zboruri au fost anulate, pe parcursul zilei de ieri şi noaptea trecută, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, din cauza ceţii dense. Şi pentru unele avioane care trebuie sa decoleze în această dimineaţă zborurile nu sunt încă anunţate. Situaţia este similară şi în cazul aterizărilor.
09:20
Echipa naţională de fotbal în sală a Moldovei a obţinut o nouă victorie spectaculoasă în preliminariile Campionatului Mondial 2020. De această dată, tricolorii au surclasat Irlanda de Nord, scor 13-3, într-un meci din grupa preliminară H.
09:20
Conform datelor prezentate de Centrul pentru combaterea traficului de persoane, pe parcursul anului de învăţământ 2017-2018 au fost înregistrate 60 de cazuri de abuz sexual în instituţiile de învăţământ. Cei mai vulnerabili sunt absolvenţii instituţiilor de învăţământ profesional tehnic. Pentru a lupta cu abuzul sexual, aproximativ cinci mii de elevi din zece şcoli profesionale-tehnice din ţară vor învăţa cum să nu devină victime ale exploatării sexuale, relatează Mesager.
06:20
Din această seară, ruta de troleibuz nr. 8 va circula pe timp de noapte, până la ora 01:00.
06:20
Echipa naţională de fotbal în sală a debutat cu o victorie spectaculoasă în preliminariile Campionatului Mondial 2020. În primul meci din grupa H, tricolorii s-au impus în faţa Ţării Galilor, scor 8-4, relatează Mesager.
06:20
Astăzi este ultima zi când Comisia Electorale Centrală şi Consiliile de Circumscripţie examinează cererile de înregistrare a concurenţilor. În examinare, se află aproximativ de 30 de dosare pentru componenta uninominală, iar până astăzi au fost înregistraţi 330 de candidaţi în circumscripţii. Astfel, mâine CEC va publica numărul exact al concurenţilor pentru cele 51 de mandate corespunzătoare circumscripţiilor uninominale. După publicarea integrală a listei candidaţilor, aceasta va fi transmisă secţiilor de votare care vor fi constituite. Concurenţii electorali pot face modificări în lista de candidaţi până în data de 9 februarie. În circumscripţiile uninominale, aceştia pot solicita doar retragerea candidatului.
06:20
Comisia Electorală Centrală a respins contestaţia Partidului Socialiştilor împotriva candidatului independent în circumscripţia numărul 28, Chişinău - Râşcani, Dumitru Cebotarescu, relatează Mesager.
31 ianuarie 2019
20:20
Comisia Electorală Centrală a publicat ordinea concurenţilor electorali în circumscripţia naţională, la alegerile din 24 februarie. Astfel, 15 partide vor concura pentru cele 51 de mandate de deputat puse la bătaie pe componenta proporţională. Ordinea în buletinul de vot a fost stabilită în urma tragerii la sorţi, relatează Mesager.
20:20
Peste 4500 de cazuri de violenţă asupra copilului au fost raportate de către angajaţii din sistemul educaţional în primul semestru de învăţământ. Datele au fost prezentate în contextul Zilei Internaţionale a nonviolenţei în şcoală. Motivele din care se iscă dispute între elevi sunt de cele mai dese ori de natură psihologică, dorinţa de afirmare în colectiv, tendinţa de a fi lider, anxietatea sau lipsa atenţiei şi comunicării în familie, relatează Mesager.
20:20
Flashmob al Blocului Electoral „ACUM Platforma DA şi PAS” în faţa Curţii Supreme de Justiţie. Organizatorii au adus cu ei mături şi conserve cu carne pe care le-au lăsat judecătorilor pe care îi consideră corupţi. În vizorul lor a intrat actualul Preşedintei al Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi, care a deţinut anterior funcţia de Preşedinte al CSJ. Reprezentanţii blocului consideră că magistratul controlează de fapt justiţia din Republica Moldova. Potrivit serviciului de presă al Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi nu a comentat acţiunile Blocului „ACUM”. Săptămâna aceasta, concurentul electoral a făcut mai multe angajamente în domeniul justiţiei, printre care crearea unui Departament Naţional Anticorupţie, relatează Mesager.
20:20
Dacă va ajunge la guvernare, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va face tot posibilul ca oficiul NATO în Republica Moldova să nu mai activeze. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă de către candidaţii formaţiunii pentru alegerile parlamentare. Ei spun că prevederile din Acordul Republicii Moldova cu NATO contravin statutului de ţară neutră, că Moldova nu are nevoie de baze militare, ci de dezvoltare socială, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.