Autoritățile din Chișinău vor procura peste 30 de autobuze noi. Pentru acestea au fost alocate 80 de milioane de lei

#diez, 21 ianuarie 2019 16:15

Autoritățile capitalei vor procura 32 de autobuze noi. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău Articolul Autoritățile din Chișinău vor procura peste 30 de autobuze noi. Pentru acestea au fost alocate 80 de milioane de lei apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
10:45
În timp ce fiecare își are tradițiile și obiceiurile sale, este curios să afli cum serbează Paștele și alte familii din țară. Câți dintre moldoveni sărbătoresc Învierea și ce obiceiuri cinstesc în această zi? Câți dintre aceștia își jertfesc somnul pentru a avea bucate sfințite pe masă? Cum se sărbătorește Paștele în Moldova - acasă sau în ospeție? Vedeți în studiul de mai jos realizat de magenta. Articolul (infografice) Studiu general despre Paște. Cum moldovenii sărbătoresc această sărbătoare apare prima dată în #diez.
10:45
Accizele vamale la importul autoturismelor în Republica Moldova se percep în funcție de tipul motorului, de capacitatea cilindrică a acestuia și anul de fabricaţie al mașinii. Valoarea acestora este determinată și de gradarea autovehiculelor, care în prezent include șapte categorii: 0-2 ani, 3-4 ani, 5-6 ani, 7 ani, 8 ani, 9 ani şi 10 ani. Articolul (tabel) Cum se calculează cota accizelor mașinilor la vamă. Proprietarii vor achita doar în lei apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
09:15
Autorul blogului de vinuri finewine, Andrei Cibotaru, a lansat în premieră un ghid cu 30 de vinuri străine vândute în Moldova. Publicația descrie vinurile, dar și oferă informații despre asocierile culinare și locurile în care acestea pot fi achiziționate. Articolul (foto) A fost editat în premieră un ghid cu 30 de vinuri străine vândute în Moldova. Unde puteți descărca publicația apare prima dată în #diez.
09:15
Toate posturile vamale interne vor activa fără întreruperi pe tot parcursul perioadei sărbătorilor pascale și a minivacanțelor de 1 și 9 mai. Acestea își vor extinde programul de activitate cu încă două sau trei ore, în funcție de numărul de tranzacții. Articolul Toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi și cu program extins în perioada sărbătorilor pascale și a minivacanțelor apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
08:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a somat Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) să plătească statului 76 mii de lei. Decizia vine în contextul în care, în anul 2016, această formațiune politică a încălcat prevederile legislației la subiectul finanțării campaniei electorale. Articolul CEC obligă Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” să plătească statului 76 mii de lei apare prima dată în #diez.
08:00
Echipa Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi din cadrul UTM a câștigat competiție inginerească – „Rube Goldberg”. Membrii echipei au realizat un mecanism care a afișat numărului 55 pe o foaie în cel mai inedit mod. Articolul (video) Au afișat numărului 55 pe o foaie în cel mai inedit mod. Cine sunt învingătorii competiției „Rube Goldberg” apare prima dată în #diez.
07:30
Membrii Centrului de Tineret Cricova au împărțit peste 100 de pachete cu produse greu-alterabile tinerilor în etate din Cricova. Pe lângă pachetele cu produse, voluntarii au oferit ajutorul și în treburile casnice ale tinerilor în etate. Articolul (foto) Membrii „Centrului de Tineret Cricova” au împărțit peste 100 de pachete cu produse alimentare tinerilor în etate apare prima dată în #diez.
07:15
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. anunţă că miercuri, 24 aprilie 2019, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos. Articolul Fără lumină! Adresele din Chișinău și din întreaga țară care vor fi deconectate miercuri, 24 aprilie, de la energia electrică apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:15
Echipa UTM MicroWire a urcat pe podium la Continental Te­ch­ni­cal Com­pe­tition 2019. Turneul internațional a fost organizat în perioada 16-19 aprilie la Sibiu, România. Articolul (foto) Au realizat un driver de motor DC și s-au clasat pe locul trei. O echipă de la UTM s-a remarcat la un concurs din România apare prima dată în #diez.
20:45
Un incendiu puternic a izbucnit marţi după-amiază în oraşul Versailles, într-o clădire privată. Incendiul a izbucnit pe strada Clagny, la sute de metri de Palatul Versailles. Articolul (video) Incendiu puternic în preajma Palatului Versailles. 26 de autospeciale luptă cu focul apare prima dată în #diez.
18:30
Vladimir Zelinski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina. Comisia Electorală din Ucraina a procesat toate cele 100% din procesele verbale. Conform rezultatelor, Zelinski a acumulat 73.22 la sută din voturi. Prin urmare, pentru el au votat peste 13,5 milioane de ucraineni. Petro Poroșenco a luat 24.45 din voturi, respectiv pentru fostul președinte au votat peste 4,5 milioane de cetățeni. Articolul Zelinski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina. Rezultatele după procesarea a 100% din buletinele de vot apare prima dată în #diez.
17:45
Deja de 10 ani, Misiunea Socială „Diaconia” uneşte inimile a mii de oameni şi mobilizează societatea la nivel naţional.  Articolul Peste 50 de tone de produse alimentare au fost donate într-o singură zi, în cadrul campaniei „Masa Bucuriei” apare prima dată în #diez.
16:45
În contextul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 22-26 aprilie, echipele de specialiști vor consulta populația din mai multe localități din țară. Vezi care sunt acestea mai jos. Articolul „Un doctor pentru tine”. Care sunt localitățile care vor beneficia de consultația specialiștilor în această săptămână apare prima dată în #diez.
16:45
Zilele cu mult soare au revenit! Asta înseamnă că primăvara își intră în drepturi și e interzis de normele morale să rămânem în casă când timpul e atât de frumos afară. Echipa #diez își sugerează unde poți să mergi la mijlocul săptămânii.  Articolul Recomandări #diez. Evenimente colorate pentru 24 aprilie, o zi frumoasă cu mult soare apare prima dată în #diez.
16:30
Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Kate, au dat publicităţii trei noi fotografii cu mezinul familiei, prinţul Louis, care împlineşte marţi un an, relatează Reuters. Articolul (foto) Cu zâmbet regal și doi dinți. Cum arată la un anișor prințul Louise, ce-l de-al cincilea pretendent la tronul britanic apare prima dată în #diez.
16:15
În Republica Moldova a fost lansat singurul post de radio cu muzica rock. Este vorba de Radio One, în playlist-ul căruia se regăsesc piese care au făcut istorie începând cu anii ’60 şi până în prezent, scrie infoprut.ro.  Articolul „Era un un post de radio necesar”. A fost lansat primul și singurul post de radio cu muzică rock din Moldova apare prima dată în #diez.
16:00
Echipa Moldova Agroindbank ştie cât de mult contează o şansă oferită la timpul potrivit, încrederea, susţinerea şi aprecierea la justa valoare a performanţelor. Articolul Burse pentru Viitorul Tău – investiţia MAIB în educaţia de calitate a tinerilor. Investiţia în viitorul de ACASĂ, în Moldova apare prima dată în #diez.
16:00
Radu Munteanu de la Universitatea a vizitat în perioada 15-19 aprilie Universitatea Tehnică din Moldova. Acesta a beneficiat de o bursă de mobilitate Erasmus+, urmare a acordului încheiat între Universitatea Tehnică din Cluj și Universitatea Tehnică din Moldova. Articolul (foto) Experiența unui profesor de la Universitatea Teh Cluj-Nap care a obținut o bursă Erasmus+ la UTM apare prima dată în #diez.
16:00
Game of Thrones a lansat pe 14 aprilie noul sezon. Eroii îndrăgiți au revenit în forță. Peste 17 milioane de americani au urmărit primul episod din sezonul final al serialului „Game of Thrones”. Acesta este un record de audienţă pentru saga medievală. Articolul (foto) Ce mai virgine meme-uri după cea de-a doua serie Game of Thrones (posibil spoilere) apare prima dată în #diez.
16:00
Inițiativa MOLDOX dorește să contribuie la schimbarea socială prin intermediul filmului continuă. De această dată, atelierul de informare și motivație prin puterea filmului documentar, în cadrul proiectului „Moldox la țară”, a ajuns în satul Enichioi, r-ul Cantemir. Evenimentul a avut loc la 21 aprilie. Articolul Cetățeni mai informați și motivați. „Moldox la țară” a ajuns în satele din raionul Cantemir apare prima dată în #diez.
15:45
Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit, începând de astăzi, 23 aprilie, glucometre, teste şi lanţete. Acţiunea este o premieră națională şi a fost lansată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Articolul Persoanele cu diabet zaharat vor primi gratuit glucometre, teste şi lanţete. Achiziționarea dispozitivelor va costa bugetul statului 25 de milioane de lei apare prima dată în #diez.
15:00
Jucătoarele de tenis din Moldova, Alexandra Perper și Abigail Rencheli, s-au calificat în runda a doua a calificărilor turneul internațional W25 Osprey. Turneul este organizat în perioada 22-28 aprilie în Florida, SUA. Articolul Alexandra Perper și Abigail Rencheli s-au calificat în runda a doua a calificărilor turneul internațional W25 Osprey apare prima dată în #diez.
15:00
Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a anunțat rezultatele olimpiadelor republicane la limba și literatura minorităților etnice.  Articolul (doc) Rezultatele Olimpiadelor Naționale la Limba și literatura minorităților etnice. Lista celor mai buni elevi din țară la aceste discipline apare prima dată în #diez.
14:45
Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI efectuează activităţi de evaluare a riscurilor de incendii în lăcaşele de cult din ţară. Articolul Pompierii verifică bisericile în ajunul sărbătorilor de Paști. Recomandările salvatorilor apare prima dată în #diez.
14:30
Vloggerul din Anglia continuă să exploreze meleagurile noastre. De această dată a vizitat un sat unde a făcut cunoștință cu 3 bătrânele. Una dintre acestea l-a invitat să guste vinul de casă. După ce l-a gustat a spus că „Este mai bun decât cel pe care l-am cumpărat în magazin, sincer spun.” Articolul (video) Vloggerul englez a vizitat un sat din Moldova. „Vinul de casă e mai bun decât cel pe care l-am cumpărat în magazin” apare prima dată în #diez.
14:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de îngheț pe întreg teritoriu țării. Noaptea se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°С. Articolul Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de îngheț pe întreg teritoriu țării apare prima dată în #diez.
14:00
Procuratura Anticorupție a reținut, pe un termen de 72 ore,  doi șefi de schimb, dar și un controlor de bilete de la Gara de Nord din Chișinău. Ei sunt vizați într-un dosar de corupție, comunică SPIA. Articolul Procurorii anticorupție au reținut doi șefi și un controlor de bilete de la Gara de Nord din Chișinău apare prima dată în #diez.
13:45
Elevii și studenții pasionați de economie și finanțe se pot înscrie la SSE Riga Finance Challenge 2019. Premiile acordate vor fi în valoare totală de 2000 de euro. Articolul Ești pasionat de economie și finanțe? Înscrie-te la SSE Riga Finance Challenge și câștigă premii în valoare de 2000 euro apare prima dată în #diez.
13:45
Zborurile dronelor va fi permis doar cu „permisiunea scrisă a AAC și avizele obligatorii ale MA și SIS”. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat al Autorității Aeronautice Civile odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Aerian al Republicii Moldova adoptat în urmă cu doi ani. Articolul Adio imagini cu casele demnitarilor. Noile reguli draconice cu privire la zborul dronelor au intrat în vigoare apare prima dată în #diez.
13:30
Sutele de liceeni sosiți din toate localitățile republicii la UTM au participat la ateliere interactive și work-shopurile organizate în cadrul Expoziției „Creația deschide Universul”. Liceenii, însoțiți de profesori și părinți, au putut găsi răspunsuri exhaustive la multiplele întrebări ce-i frământă în cadrul lecțiilor publice. Articolul (foto) Liceenii din Bălți au fost studenți pentru o zi la UTM în cadrul Expoziției „Creația deschide Universul” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.