Transportul public din Capitală va fi dotat cu sistem GPS. Anunțul a fost făcut de directorul RTEC

#diez, 21 ianuarie 2019 15:15

Transportul public din Capitală urmează a fi dotat cu sistem de monitorizare și poziționare. În următoarele două săptămâni „Regia Transport Electric“ urmează să elaboreze caietul de sarcini în acest sens. Articolul Transportul public din Capitală va fi dotat cu sistem GPS. Anunțul a fost făcut de directorul RTEC apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
21:00
Ați lăsat haina groasă? V-ați bucurat de soare și ați crezut că primăvara și-a intrat în drepturi? Nu vă grăbiți, pentru că iarna se întoarce în Moldova. Astfel, în următoarele zile vom avea parte de ger și fulgi de zăpadă. Articolul (foto) Iarna cu zăpadă și ger se întoarce în Moldova. Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele zile apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
19:00
Un bărbat în etate a dispărut în după-amiaza zilei de 18 februarie. Bărbatul suferă de pierderi de memorie. Articolul Un bărbat în etate este căutat de poliție și rude apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
18:00
Primele 12 autospeciale „Kamaz”, oferite Republicii Moldova de Federația Rusă, au ajuns la Chișinău. Acestea vor fi repartizate săptămâna viitoare în mai multe orașe din țară. Articolul Republica Moldova a primit primele 12 autospeciale „Kamaz” gratuite de la Federația Rusă apare prima dată în #diez.
18:00
Ziua de joi e o mică vinere, iar aceasta înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru weekend. Dacă nu știi unde să mergi pe 21 februarie, echipa #diez a selectat cele mai interesante evenimente pentru tine. Articolul Recomandări #diez. Evenimente frumoase pentru 21 februarie, o zi colorată de joi apare prima dată în #diez.
17:45
„Lara. Aribelle și mâna destinului” este un film de acțiune realizat de Ciprian Ioan Iacob, după scenariul lui Ciprian Ioan Iacob. Pe lângă Iuliana Beregoi, în film joacă și Mihai Ungureanu, un tânăr din Moldova. Filmul va apărea pe marele ecrane pe data de 21 februarie.  Articolul (video) Iuliana Beregoi protagonista filmului de acțiune „Lara. Aribelle și mâna destinului”. Când va apărea acesta pe marele externe apare prima dată în #diez.
17:45
Astăzi, 20 februarie, pe Aeroportul Internațional Chișinău au aterizat cei mai inteligenți roboți din cadrul festivalului INNOVATIC FESTROBOSHOW, aflat la prima ediție. În timpul evenimentului de întâmpinare, vedeta festivalului, robotul Thespian a adunat aplauzele celor prezenți după ce a recitat o strofă din poemul Luceafărul de Mihai Eminescu și a răspuns la întrebările jurnaliștilor. Articolul (foto) Un robot care recită poezii și răspunde la întrebări a aterizat la Chișinău. Unde-l poți vedea apare prima dată în #diez.
17:15
Primăria municipiului Chişinău anunță că miercuri, 20 februarie, a fost semnat contractul de achiziționare a 31 de autobuze marca Isuzu Citiport de la o firmă offshore, ca urmare a desemnării câștigătorului la concursul desfășurat pe 8 februarie. Articolul În Tajikistan – 85.700 de euro, iar în Moldova – 130.000 de euro. Cât costă, de fapt, autobuzele Isuzu apare prima dată în #diez.
17:00
Sportivul moldovean, Radu Albot, a obținut calificarea în runda a doua în proba de simplu a turneului ATP 250 „Delray Beach Open”. În prima rundă a probei de simplu, sportivul moldovean a trecut de Ivo Karlovic (Croația) cu scorul 7:6 6:4. Articolul Radu Albot s-a calificat în a doua rundă a probei de simplu la turneul ATP 250 „Delray Beach Open” apare prima dată în #diez.
17:00
10 voluntari din cadrul proiectului de artă urbană Chișinău is Me au mers să aducă culoare la Spitalul Clinic de Chișinău nr. 1.  Articolul (foto) Winnie Pooh, Bugs Bunny și Smurfs. Artiștii de la Chișinău is Me au adus eroii preferați din desenele animate la Spitalul Clinic nr.1 apare prima dată în #diez.
16:45
Primăria Chișinău informează că de joi, 21 februarie 2019 se prelungește itinerarul rutei municipale de microbuz nr. 103, până în localitatea Dumbrava din componența comunei Trușeni. Măsura este luată pentru a satisface necesitățile de asigurare cu transport public a populației din zonă. Articolul Itinerarul microbuzului nr. 103 va fi modificat. Cum va circula acesta apare prima dată în #diez.
16:45
Safia Omar este o tânără jurnalistă din Aida Camp. Aceasta lucrează la un post de radio local, iar cea mai mare parte muncii sale o face pe teren, acolo unde au loc conflicte armate. Tânăra spune că este numită „corespondenta de război”, deoarece filmează, fotografiază și colectează informație pentru a transmite publicului realitatea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Articolul (video) „Am fost împușcată în timp ce lucram”. O tânără povestește cum e să fii jurnalistă în Palestina apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
15:45
În februarie, am avut parte de cea mai mare Lună din 2019. În timpul așa-numitei Super Lună, satelitul și Pământul erau separate de numai 356,7 mii de kilometri. Luna, de asemenea, a fost mult mai strălucitoare decât de obicei. Articolul (foto) A fotografiat Luna de 50 de mii de ori. Un tânăr din America a realizat imaginea Lunii cu cea mai bună rezoluție apare prima dată în #diez.
15:15
Unele nume de pe lista electorală a Partidului Șor apar și în raportul Companiei britanice Kroll, angajată de Guvern să investigheze ”furtul miliardului”. Marina Tauber și Reghina Apostolova, de exemplu, au fost acționare la Unibank, una dintre băncile falimentate în urma fraudei, și ar fi luat credite, folosind conturile unor bănci din Letonia. Ambele spun că au returnat banii și nu au comis nimic ilegal. Articolul Lista Partidului Șor: Figuranți în raportul Kroll și un martor al acuzării în dosarul Filat apare prima dată în #diez.
15:00
Autoritățile din Queensland, Australia, au lansat numerele de înmatriculare cu emoticonane, pentru șoferii care vor să personalizeze și mai mult plăcuțele de identificare a mașinilor, relatează BBC. Articolul (foto) În Australia au fost lansate primele numere de înmatriculare cu emoticoane apare prima dată în #diez.
15:00
Fenomenul de cosplay a ajuns și în Moldova. Deși comunitatea amatorilor de manga, anime, cărți cu benzi desenate nu e mare, aceasta reușește să impresioneze prin asemănarea cu eroii preferați.  Articolul (foto) Naruto, Sakura sau Sailor Moon. Cum arată comunitatea tinerilor pasionați de cosplay din Moldova apare prima dată în #diez.
14:15
În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Groza, doctor în istorie, conferențiar universitar, prim-prorector al Academiei de Administrare Publică, a declarat că limba română a fost prima limbă vorbită de locuitorii Planetei Pământ. Articolul (video) Un doctor în istorie din Moldova spune ca româna a fost prima limbă vorbită de locuitorii Planetei Pământ apare prima dată în #diez.
13:45
Preşedintele american Donald Trump a fost nominalizat de premierul Japoniei, Shinzo Abe, la premiul Nobel pentru Pace în urma unei cereri „informale” din partea Statelor Unite, informează cotidianul Asahi, citând o sursă guvernamentală niponă, conform Mediafax. Articolul „Te-am nominalizat, cu respect”. Donald Trump printre candidații la Premiul Nobel pentru Pace apare prima dată în #diez.
13:30
FIRST LEGO League Moldova, ediția locală a celei mai importante competiții internaționale în domeniul tehnologiei și roboticii pentru copii cu vârsta între 9 și 16 ani, a revenit cu un eveniment captivant și plin de energie pozitivă. Peste 500 de elevi din toată țara, ghidați de 80 de antrenori, au fost protagoniștii celor două semifinale ale concursului, desfășurate pe data de 16 și 17 februarie la Tekwill. Articolul (foto) Un număr record de participanți. Cum s-a desfășurat Ediția aniversară FIRST LEGO League Moldova apare prima dată în #diez.
13:15
Pe parcursul anului 2017, diferența salarială între o femeie și un bărbat a constituit în medie 13,5%. În valoare monetară diferența a fost de 12 133 de lei, femeile fiind cele care câștigă mai puțin. În zile lucrătoare, această sumă reprezintă o lună și 20 de zile adiționale pe care trebuie să le muncească o femeie, potrivit calculelor Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare. Articolul „Inegalitățile de venituri dintre femei și bărbați”. Care e diferența dintre salarii în funcție de gen, în Moldova apare prima dată în #diez.
13:15
Filmul regizorului moldovean, Eugen Damaschin, „Beautiful Corruption Film” a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA”, la categoria „Cel mai bun film din țările CSI și Georgia”. Articolul (video) Filmul „Beautiful Corruption Film” a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA” apare prima dată în #diez.
13:15
Pe 23 februarie, în beciurile Cricova, va avea loc cea de-a treia ediție a Underland Wine&Music Fest. Cel mai „îmbătător” Carnaval subteran din lume te așteaptă cu o sărbătoare teatralizată, 10 ore de muzică, hoarde de artiști și cântăreți stradali, statui vii, munți de mâncare delicioasă și multe râuri de vin roșu, alb, spumant și izvar! Articolul 10 motive să vii la Underland Wine&Music Fest, cel mai „îmbătător” Carnaval subteran din lume apare prima dată în #diez.
13:00
Guvernul Ungariei oferă burse de studii pentru anul academic 2019-2020. Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului prezintă o informație succintă despre programul de burse și procedura de aplicare. Articolul Guvernul Ungariei oferă burse de studii pentru studenții din Moldova, pentru anul academic 2019-2020. Cum te poți înscrie apare prima dată în #diez.
13:00
Pe lângă Chișinău, în Moldova, conform Wikipediei, există încă cel puțin 19 orașe cu o populație de la 149 și până la 17 mii de persoane. Toate aceste orașe ale Moldovei sunt departe de a fi un vis dulce al unui urbanist, iar pe lângă parcuri și pistele pentru bicicliști există multe probleme care ar trebui rezolvate. Totuși, fiecare oraș are ceva special ce ar putea atrage în special tinerii. Articolul (foto) Top cinci orașe din Moldova, unde poți locui dacă te-ai plictisit de Chișinău apare prima dată în #diez.
13:00
Tichetul electronic de masă Lunch Card de la Moldova Agroindbank îţi aduce bucurii şi mai dulci, pentru ca tu să beneficiezi din plin de suplimentul extra-salarial oferit de angajatorul tău.   Articolul Bucurii mai dulci cu Lunch Card de la Moldova Agroindbank apare prima dată în #diez.
12:15
Pe parcursul ultimelor luni, peste 780 de biblioteci publice din țară au devenit un spațiu neutru de informare a cetățenilor în domeniul electoral grație proiectului „Promovarea informării alegătorilor”. La baza conceptului inițiativei stau ultimele modificări din Codul Electoral și adoptarea noului sistem electoral, cel de tip mixt. Articolul (foto) Bibliotecile publice au informat peste 30 000 de cetățeni despre noul sistem electoral apare prima dată în #diez.
11:45
Casa de modă franceză a anunţat că Virginie Viard, „mâna dreaptă” a lui Karl Lagerfeld, va prelua conducerea operaţiunilor creative ale companiei, după ce renumitul creator de modă a murit marţi, 19 februarie, relatează Harper's Bazaar. Articolul (foto) Cine va prelua conducerea casei de modă Chanel, după moartea lui Karl Lagerfeld apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
11:00
Born to Oscar este evenimentul care te va face să te simți un adevărat star pe covorul roșu. Te întrebi cum? Simplu de tot, deoarece America House prezintă un eveniment unic dedicat tuturor regizorilor, actorilor și pur și simplu iubitorilor de film. Articolul Strălucește la fel ca Meryl Streep și Leonardo DiCaprio și decide cine câștigă premiul Oscar în acest an apare prima dată în #diez.
10:45
Un bărbat cu vârsta de 42 de ani, membru al unui grup infracţional a fost arestat pentru 30 de zile fiind suspectat de proxenetism. Acesta, împreună cu o moldoveancă, au format un grup specializat în organizarea practicării prostituției de către moldovence pe teritoriul Italiei. Articolul Racola tinere și le îndemna să practice prostituția în Italia. Un bărbat din Ungheni a fost reținut pentru proxenetism apare prima dată în #diez.
10:45
Joacă Tenis de Masă alături de colegii și prietenii tăi, susținându-i pe cei care suferă de o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață din regiunile Republicii Moldova. Articolul Tenis de Masă pentru o cauză caritabilă. Cum poți participa la Turneul Hospices of Hope Moldova apare prima dată în #diez.
09:15
La Chişinău s-a desfăşurat Gala laureaţilor Concursului municipal „Pedagogul Anului - 2019”, ediţia a XV-a. Articolul (foto) Cine sunt cei mai buni profesori și profesoare din Municipiul Chișinău în anul 2019 apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.