BNM prelungește termenul de vânzare a acțiunilor Moldindconbank

Agora.md, 18 ianuarie 2019 18:40

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis astăzi, 18 ianuarie 2019, prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către BC „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
23:30
Candidatul PD pe circumscripția Hâncești, primarul orașului, Alexandru Botnari, a publica pe pagina sa un concept al unui parc indistrual într-o Zonă Economică Liberă (ZEL) care ar putea apărea îm regiune. În macheta video apare un havuz, o gară auto renovată, elicoptere deasupra orașului și conexiunea cu patru drumuri naționale. Chiar la începutul conceputului video apare și o clădire cu inscripția AGORA.
Acum 2 ore
23:10
Ambasada Statelor Unite în R. Moldova a emis un comunicat de presă pentru cetățenii americani aflați pe teritoriul țării noastre. Aceștia sunt preveniți de „demonstrații publice la scară largă” care ar putea apărea după alegerile din 24 februarie. 
22:30
Guvernul din Hong Kong anunţă un proiect de lege controversat prin care doreşte să interzică ţigările electronice şi dispozitivele de acest fel, transmite CNN, citat de Mediafax.
Acum 4 ore
21:50
Premieră medicală în Republica Moldova: medicii au efectuat primul transplant hepatic la copil. Intervenția a avut loc pe data de 13 februarie 2019 de către o echipă de medici din România, alături de echipa medicilor din Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Pacienta este o fetiță de 9 ani, diagnosticată cu un sindrom depistat doar la trei copii moldoveni în ultimii 30 de ani.
21:20
Agenția Bloomberg a realizat un Indice al Viciilor, un top care compară prețurile la droguri în țările lumii. Drept substanțe narcotice de referință au fost alese canabisul, cocaina, opioidele și amfetamina, care au format „coșul vicios”. Astfel, potrivit indexului, în Australia ar fi cel mai scump „coș” - 1263$. Republica Moldova însă nu e departe. Țara noastră intră în top-7 țări cu cele mai scumpe droguri, iar un asemenea „coș” ar ajunge să coste în Moldova 573$. 
Acum 6 ore
20:10
Vor soluționa problema transportului public, vor contribui la termoizolarea blocurilor sau vor rezolva problema câinilor vagabonzi. Sunt doar câteva dintre promisiunile rostite de diverși candidați în această campanie electorală. Deși sunt făcute de cei care candidează la un fotoliu de deputat în Parlament, angajamentele se pare că țin mai mult de competența administrației publice locale. De ce candidații de la parlamentare promit lucruri de care, potrivit legii, trebuie să se ocupe Primăriile sau Guvernul, am încercat să aflăm de la experții Elena Prohnițchi și Ion Tăbârță.
19:50
Camioane cu bărbaţi, femei şi copii la bord au părăsit miercuri ultima enclabă a ezistenţei grupării Statului Islamic (SI) în estul Siriei, o evacuare care apropie forţele arabo-kurde susţinute de Washington de asaltul final, scrie News.ro.
19:00
Astăzi nu ne mai imaginăm viața (și nici munca) fără telefoane mobile. Smartphone-urile au devenit parte indispensabilă și a muncii noastre de jurnaliști, iar odată cu revoluția tehnologică a apărut și un nou gen de reporterie - mobile journalism. Cu ajutorul lor facem transmisiuni live, montăm reportaje, fotografiem, înregistrăm apeluri și interviuri, publicăm știri și vă transmitem notificări. Însă acum 10-15 ani telefoanele mobile erau un lux și nu aveau nici pe departe specificațiile tehnice ale smartphone-urilor din prezent. Pentru că săptămâna aceasta sărbătorim ziua Agora, am decis să vă povestim și care au fost primele telefoane mobile ale jurnaliștilor din redacția noastră. 
Acum 8 ore
18:10
AGORA a mediatizat campania electorală echilibrat, fără preferințe editoriale vizibile și pe o tonalitate generală neutră prezentânt informații despere toți candidații electorali în circumscripțiile uninominale și circumscripția națională. Este concluzia experților Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Independente care au monitorizat activitatea mai multor instituții de presă pe perioada campaniei electorale. 
17:20
Ședința de judecată în „dosarul Șor”, care urma să aibă loc astăzi la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată, după ce jurnaliștilor li s-a spus că ora ședinței e „informație confidențială”. Expertiza financiar-contabilă, solicitată de avocații lui Șor, nu a fost finalizată nici pentru această ședință, scrie nokta.md.
17:00
După ce am vizitat localitățile de baștină ale mai multor lideri politici care s-au înscris în cursa pentru parlamentare, a venit timpul ca echipa noastră de filmare să ajungă și în satul Grozești, raionul Nisporeni, acolo unde a copilărit președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Ce au spus oamenii, vedeți în video de mai jos.
16:40
După ce am vizitat localitățile de baștină ale mai multor lideri politici care s-au înscris în cursa pentru parlamentare, a venit timpul ca echipa noastră de filmare să ajungă și în satul Grozești, raionul Nisporeni, acolo unde a copilărit președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Ce au spus oamenii, vedeți în video de mai jos.
16:30
Premieră medicală în Republica Moldova: medicii au efectuat primul transplant hepatic la copil. Intervenția a avut loc pe data de 13 februarie 2018 de către o echipă de medici din România alături de echipa medicilor din Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Pacienta este o fetiță de 9 ani, diagnosticată cu un sindrom depistat doar la trei copii moldoveni în ultimii 30 de ani.
Acum 12 ore
15:40
Tichetulelectronic de masă Lunch Card de laMoldova Agroindbank îţi aduce bucurii şi mai dulci, pentru ca tu să beneficiezidin plin de suplimentul extra-salarial oferit de angajatorul tău. 
15:20
Venitul mediu al unui candidat bărbat este de două ori mai mare comparativveniturile medii ale femeilor candidate. Declarația a fost făcută de cătremembrele Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare în cadrul unei conferințe depresă.  Analiza declarațiilor pe venit acandidaților și candidatelor pe circumscripția națională arată că o candidatăare un câștig mediu de 179 mii de lei, comparativ cu 335 mii de lei în cazul bărbaților,ceea ce constituie un decalaj de 53%.
15:00
Pe 23februarie, în beciurile Cricova, va avea loc cea de-a treia ediție a UnderlandWine&Music Fest. Cel mai „îmbătător” Carnaval subteran din lume teașteaptă cu o sărbătoare teatralizată, 10 ore de muzică, hoarde de artiști șicântăreți stradali, statui vii, munți de mâncare delicioasă și multe râuri devin roșu, alb, spumant și izvar! 
14:50
Primăria municipiului Chişinău anunță că miercuri, 20 februarie, a fost semnat contractul de achiziționare a 31 de autobuze marca Isuzu Citiport de la o firmă offshore, ca urmare a desemnării câștigătorului la concursul desfășurat pe 8 februarie.Asta chiar dacă compania BMC Truck & Bus, care a fost descalificată din licitația pentru autobuze a contestat rezultatele acestuia la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor.
14:40
Jurnalistul și fostul deputat din partea Partidului Liberal, Boris Vieru, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de liberali.„Cu nemărginită tristețe am aflat de trecerea la cele veșnice a colegului nostru de luptă pentru idealul național de reîntregire a Neamului Românesc – Boris Vieru”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a formațiunii.
14:30
Albinele par să fie atrase în mod inexplicabil de un bărbat din Etiopia și se țin după el peste tot pe unde merge bărbatul. Un roi de albine a sosit la casa lui Gosa Taffese, în urmă cu 15 ani, iar de atunci roiul nu a mai plecat, relatează digi24.ro.Drept urmare, localnicii au început să îl numească «tatăl albinelor». Bărbatul s-a obișnuit acum cu stupii din casa lui, dar spune că a încercat să scape de albine la început, pentru că acestea îi deranjau vecinii.
14:20
Autoritățile din Queensland, Australia, au lansat numerele de înmatriculare cu emoticonuri, pentru șoferii care vor să personalizeze și mai mult plăcuțele de identificare a mașinilor, relatează BBC, citat de digi24.ro.Noile numere de înmatriculare vor costa mai mult și sunt permise doar ca decorațiune. Ele nu vor fi luate în calcul la numărul oficial de înregistrare al mașinii, fiind valabile în continuare numerele și literele.
14:00
Secretariatul Comunității Energetice anunţă că a emis avize motivate împotriva provinciei Kosovo și a Republicii Moldova din cauza lipsei transpunerii legislației privind controlul emisiilor.Pe 19 februarie 2019, Secretariatul Comunității Energetice a făcut încă un pas în procedurile de soluționare a litigiilor împotriva Kosovo și a Republicii Moldova pentru lipsa de transpunere și implementare a legislației referitoare la emisiile instalațiilor mari de ardere de dimensiuni mari, scrie Mold-street.com.
13:50
Cinci ani de AGORA! De cinci ani, AGORA are grijă ca tu, cititorul nostru, să fii informat corect, echidistant și rapid. De cinci ani, zi de zi, livrăm cele mai importante evenimente ale zilei către cei care ne oferă încredera lor. Însă nu suntem unici în lume. Film, sistem de votare, formație de muzică sau localuri. Cine sau ce poartă numele „AGORA” în diferite colțuri lumii aflați în materialul de mai jos. 
11:30
Un document publicat pe 6 februarie 2019 pe pagina Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) arată că inițiativa de a permite vânzarea de produse petroliere în vamă fără plata accizelor și TVA aparține structurii conduse de Chiril Gaburici, adică MEI.Documentul, semnat de secretarul de stat Vitalie Iurcu, este datat cu 14 mai 2018, adică cu două luni înainte de inițiativa deputatului neafiliat Vladimir Cernat, votată fără mari discuții de deputații democrați și cei apropiați lor.
11:30
Mai multe localități rurale din țara noastră vor fi modernizate. Uniunea Europeană va oferi asistență tehnică și financiară în acest sens. Un memorandum de cooperare a fost semnat între  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Educației, Culturii Cercetării, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și partenerii acesteia. Proiectul, intitulat „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova” are o valoare totală de aproximativ 9 milioane de euro.
Acum 24 ore
11:20
O femeie din Republica Moldovatrebuie să lucreze cu o lună și 20 de zile mai mult pentru a obține acelașivenit salarial anual ca un bărbat. Declarația a fost făcută de către membreleCentrului Parteneriat pentru Dezvoltare în cadrul unei conferințe de presă. Astfel,potrivit datelor statistice, în anul 2017, pierderea salarială a unei femei erade aproximativ 12.133 lei.
11:10
O femeie din Republica Moldovatrebuie să lucreze cu o lună și 20 de zile mai mult pentru a obține acelașivenit salarial anual precum un bărbat. Declarația a fost făcută de către membreleCentrului Parteneriat pentru Dezvoltare în cadrul unei conferințe de presă. Astfel,potrivit datelor statistice, în anul 2017 pierderea salarială a unei femei erade aproximativ 12 133 lei.
10:40
Pe 18 februarie, președintele Igor Dodon a împlinit 44 de ani. În timpul unei linii directe cu cetățenii, Dodon a povestit care a fost cel mai neobișnuit cadou pe care l-a primit de ziua de naștere. Potrivit șefului statului, un asemenea dar a venit de la bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Aceasta i-a adus lui Dodon cinci miei.
10:30
Un bărbat de 42 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile fiind suspectat de proxenetism. Împreună cu o moldoveancă, acesta a format un grup specializat în organizarea practicării prostituției de către moldovence în Italia.Bărbatul, în complicitate cu femeia care se în Italia, au determinat două tinere de 22 și respectiv 23 de ani, domiciliate în zona de centru a republicii, să practice prostituția în Italia, în schimbul sumei de 2.000 de euro lunar. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 10-15 clienți.
10:00
Ivan Rakitic va pleca aproape sigur de la FC Barcelona, după 5 sezoane petrecute pe Camp Nou, iar cariera croatului ar urma să continue în Italia, la Inter Milano. Mijlocaşul croat şi-a dat deja acordul pentru un transfer, iar Gazzetta dello Sport susţine că şi cele două cluburi sunt la un pas să ajungă la un numitor comun, scrie digisport.ro.
09:00
Șapte persoane au murit de gripă săptămâna trecută în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.Actualmente în Republica Moldova situația epidemiologică de gripă este la nivel de intensitate medie. Conform datelor Ministerului Sănătății, în săptămâna 11-17 februarie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 447,27 cazuri la 100 mii populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), cu o descreștere de 12,4% în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.