De 13 ani, în slujba unionismului. Președintele ADEC, Dan Tanasă, a primit titlul de Ambasador al Unirii

InfoPrut, 14 ianuarie 2019 14:10

Președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tanasă, originar din Sfântu Gheorghe, județul Covasna a primit certificatul de Ambasador al Unirii pentru sprijinul pe care l-a oferit mișcării unioniste, prin reflectarea obiectivă a acțiunilor desfășurate de aceasta. Totodată, jurnalistul a primit titlul și pentru lupta pe care o duce în județele Covasna, Harghita și Mureș [&hellip The post De 13 ani, în slujba unionismului. Președintele ADEC, Dan Tanasă, a primit titlul de Ambasador al Unirii appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 4 ore
11:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova să iasă duminică la urne și să voteze unioniști. „Avem o șansă pe anumite circumscripții și vă rog pe toți să mergeți la vot, iar pe circumscripția 26 să-l alegeți pe prietenul și colegul meu de cauză, Vlad Bilețchi. E singura [&hellip The post George Simion: Duminică sunt alegeri la Chișinău. Avem o șansă pe anumite circumscripții appeared first on InfoPrut.
11:10
  Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon sunt acuzați de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din Federația Rusă că ar fi creat un grup criminal prin intermediul căruia au sustras, în perioada 2013 – 2014, peste 37 de miliarde de ruble din Rusia, relatează Ziarul de Gardă. În cursul anchetei [&hellip The post Plahotniuc şi Platon, acuzaţi de scoaterea ilegală din Rusia a peste 37 de miliarde de ruble appeared first on InfoPrut.
Acum 6 ore
09:30
  În ziua de 21 februarie 2019, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia a fost discutată şi o situaţie delicată a românilor din Ucraina.  Pentru o decizie concretă şi corectă a Sfântului Sinod [&hellip The post BOR cere ca românii din Ucraina să aibă un Vicariat Ortodox Român appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
19:50
O nouă ședință de judecată cu privire la evenimentele din 1 septembrie 2018, a fost desfășurată astăzi, 21 februarie, la Judecătoria Buiucani din Chișinău. Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, scrie pe o rețea de socializare că polițistul care a fost audiat în cadrul ședinței, a adus mărturii false. „Am participat la o nouă demonstrație de [&hellip The post (VIDEO) R. Moldova mimează justiția. Ședințele de judecată cu privire la abuzurile asupra unioniștilor de pe 1 septembrie, tergiversate appeared first on InfoPrut.
19:40
O nouă ședință de judecată cu privire la evenimentele din 1 septembrie 2018, a fost desfășurată astăzi, 21 februarie, la Judecătoria Buiucani din Chișinău. Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, scrie pe o rețea de socializare că polițistul care a fost audiat în cadrul ședinței, a adus mărturii false. „Am participat la o nouă demonstrație de [&hellip The post (VIDEO) R. Moldova mimează justiția. Ședințele de judecată cu privire la abuzurile unioniștilor de pe 1 septembrie, tergiversate appeared first on InfoPrut.
18:40
Un gimnaziu din R. Moldova s-a înfrățit cu un liceu din România. Este vorba despre Gimnaziul ,,Veaceslav Harnaj”, Baimaclia, raionul Căușeni și Liceul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Cele două instituții au o legătură strânsă pe plan sportiv. Astfel pe data de 15 și 16 februarie, echipa de volei a liceului din Focșani s-a deplasat în Republica [&hellip The post (FOTO) Sportul apropie malurile de Prut. Un gimnaziu din sudul Basarabiei a semnat un acord de înfrățire cu un liceu din România appeared first on InfoPrut.
15:10
  Unire prin turism. La București a fost lansată joi „Ruta voievodului Ștefan cel Mare”, cu obiective turistice și culturale din Republica Moldova și România. Evenimentul a avut loc în cadrul Târgului de turism din România. Ruta include circa 24 de obiective istorice pe teritoriul României și circa 10 obiective în Republica Moldova. Reprezentantul Guvernului Republicii [&hellip The post „Ruta voievodului Ștefan cel Mare” unește România cu Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
Ieri
10:10
  Ambasada Statelor Unite la Chişinău a postat o alertă pe site-ul instituţiei, prin care atenţionează cetăţenii americani despre pericolul unor posibile dezordini în masă în Republica Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie.  „Ca şi în alte dăţi, demonstraţii de amploare ar putea avea loc după alegeri. Chiar demonstraţiile paşnice pot deveni periculoase în orice [&hellip The post Ambasada SUA din Rep. Moldova, alertă: Pericol de dezordine în masă pe fondul alegerilor parlamentare appeared first on InfoPrut.
20 februarie 2019
15:40
  Prima companie din Republica Moldova listată la Bursa de Valori București (BVB), Purcari Wineries, este unul dintre câștigătorii premiilor pieței de capital. Anunțul a fost făcut în cadrul galei de inaugurare a Anului Bursier 2019, care a avut loc la Teatrul Național din București. Cei mai importanți reprezentanți din piața de capital, industria financiară și [&hellip The post Companie din Republica Moldova, premiată la deschiderea Anului Bursier 2019 din București appeared first on InfoPrut.
15:20
  Medici din orașul Ungheni au participat la Cernăuți la un seminar de pregătire la Spitalul de urgențe. „Învățământul și schimbul de experiență este una dintre obiectivele proiectului la care partcipă instituția noastră medicală și Spitalul raional din Ungheni”, a menționat locțiitorul medicului-șef al Spitalului orășenesc, Olexandr Pleguța. Potrivit lui, personalul spitalului cernăuțean și colegii [&hellip The post Medici din Ungheni, în schimb de experiență la Cernăuți appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:10
  Miercuri, 20 februarie 2019, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat, în Camera Deputaților, într-o declarație politică, un scenariu ce poate deveni realitate odată cu alegerile parlamentare ce vor avea loc, în Republica Moldova, pe data de 24 februarie 2019. Constantin Codreanu a ținut [&hellip The post Parlamentar de la Bucureşti: „Federația Rusă își mută hotarul pe Prut. România, trezește-te!” appeared first on InfoPrut.
10:20
  Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) efectuează „verificări interne” la ambasada Republicii Moldova în Rusia. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman, care a precizat că va oferi mai multe detalii după ce verificările se vor încheia. Potrivit deschide.md, în interiorul ambasadei este oferit în [&hellip The post MAEIE verifică ambasada Rep. Moldova de la Moscova, unde ar activa o organizaţie de tineret a PSRM appeared first on InfoPrut.
19 februarie 2019
19:30
Politicienii din Republica Moldova sunt cuprinși de febra electorală în ultima săptămână dinaintea alegerilor parlamentare. Chiar dacă unii apar în calitate de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, sunt conștienți de avantajele pe care le oferă Unirea, atunci când li se vorbește despre acestea.  Ion Leașcenco, candidat unionist pe lista națională a Partidului UNIREA – Democrația Acasă [&hellip The post (VIDEO) Socialiștii ar fi de acord cu UNIREA! Un reprezentant al PSRM recunoaște beneficiile reîntregirii appeared first on InfoPrut.
15:20
  George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a declarat la Brăila că următorul pol urban din România va fi în sud-estul țării. Anunțul a fost făcut în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul Brăila. George Simion promite alocarea de resurse, ca europarlamentar și din bugetul viitor al Uniunii Europene, [&hellip The post Propunerea unui candidat independent la europarlamentare: Să se unească Brăila cu Galaţiul! appeared first on InfoPrut.
10:20
  Destinul Cuvioasei Teofana (1310? – 1352), prințesa valahă ajunsă țarină la sud de Dunăre, în Bulgaria, va fi evocat pe 26 februarie, ora 18:00, la Clubul Țăranului din București. Evenimentul este organizat de Institutul „Frații Golescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina. Născută la Curtea de Argeș, Teodora a fost fiica lui Basarab [&hellip The post Cuvioasa Teofana Basarab va fi evocată la Clubul Țăranului din București appeared first on InfoPrut.
18 februarie 2019
15:40
  Cel mai mare proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova și România continuă prin prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Lucrările de construcție a conductei Ungheni – Chișinău au demarat luni, 18 februarie, în prezența premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, și a vicepremierului de la Bucureşti pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall. Șeful Executivului [&hellip The post Pavel Filip, la demararea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău: „Astăzi se produce simbolic Unirea” appeared first on InfoPrut.
13:50
Partidul UNIREA – Democrația Acasă condamnă acțiunile guvernării de la Chișinău și ale reprezentanților postului vamal Leușeni.  Reprezentanții formațiunii politice unioniste au susținut astăzi, 18 februarie, o conferință de presă în care au condamnat abuzurile repetate și fără precedent ale guvernării de la Chișinău împotriva unioniștilor făcând referire la Alina Panico, candidat la funcția de [&hellip The post Partidul UNIREA – Democrația Acasă: guvernării de la Chișinău nu-i convine apariția unioniștilor în peisajul politic appeared first on InfoPrut.
12:00
  Candidatul socialist la alegerile legislative din Republica Moldova Sergiu Groza a declarat că deputații PSRM au obținut cetățenia României înainte să ajungă în Parlament pentru a putea munci în Europa.  Timpul scrie că în viziunea lui Groza, socialiștii nu sunt oportuniști, în contextul în care „cetățenia românească a fost primită de un șir de [&hellip The post De ce le trebuie deputaților socialiști cetățenia română? Ca să muncească în Europa appeared first on InfoPrut.
11:20
  Guvernul României va oferi Chişinăului un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru curățarea și amenajarea albiei râului Bâc, fiind unul dintre cele mai degradate și poluate râuri din Republica Moldova. Zona cea mai puternic afectată de precipitații este segmentul din amonte satul Bucovăț – în avalul orașului Chișinău, strada Grădina Botanică, [&hellip The post România oferă Rep. Moldova un grant de 10 mil. euro pentru curăţarea şi amenajarea albiei râului Bâc appeared first on InfoPrut.
17 februarie 2019
15:40
George Simion, candidat indepentent la alegerile europarlamentare, a prezentat  la Vaslui un manifest dedicat programului de dezvoltare a autostrăzii București – Chișinău pe care îl va susține în Parlamentul European. Programul care include și segmentul de autostostradă Tișița – Albița a fost anunțat în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul [&hellip The post (VIDEO) Autostrada București – Chișinău, în Parlamentul European. Planul, prezentat de George Simion la Vaslui appeared first on InfoPrut.
14:10
  De când România sprijină ritualic Republica Moldova în „parcursul său european” (fosta „integrare europeană”), Chişinăul a ajuns mai departe ca oricând de Uniunea Europeană. Nu numai ca în ultimii ani nu mai crede nimeni ca Republica Moldova va intra vreodată în UE, dar niciun om sănătos la cap din Comisia Europeană sau din conducerea [&hellip The post Expert FUMN: Rep. Moldova, condusă de un om care are drept de viaţă şi de moarte asupra a 3 milioane de cetăţeni appeared first on InfoPrut.
16 februarie 2019
21:40
  Mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, în cadrul căruia au protestat față de interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a microbuzului de campanie al candidatului independent la europarlamentare George Simion și a cinci unioniști, dintre care trei cu cetățenie moldovenească. „Le lăsăm [&hellip The post (VIDEO) Protest în București față de interzicerea numelui lui George Simion în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
21:30
  Mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, în cadrul căruia au protestat față de interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a microbuzului de campanie al candidatului independent la europarlamentare George Simion și a cinci unioniști, dintre care trei cu cetățenie moldovenească. „Le lăsăm [&hellip The post Protest în București față de interzicerea numelui lui George Simion în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
16:40
  Microbuzul de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion nu este lăsat să treacă în Republica Moldova. Mașina tricoloră este blocată în vama Leușeni. Voluntarii în campania „România MARE în Europa” care se află în microbuzul de campanie spun că nu au primit din partea vameșilor decât informația că microbuzul s-ar afla [&hellip The post Microbuzul tricolor „România MARE în Europa”, interzis în Rep. Moldova. Teama de George Simion a autorităților de la Chișinău appeared first on InfoPrut.
12:20
  Un eveniment dedicat descoperirii și promovării copiilor cu veleități artistice din Sudul Basarabiei a avut loc sub genericul „Festivalul Național pentru Copii Gala Micilor Talente”. 42 de copii din 10 școli din comunitatea de români din Basarabia istorică și-au etalat talentele în cadrul manifestației organizate de Centrul de Informare al României din Ismail. În cadrul [&hellip The post Festivalul Național pentru Copii „Gala Micilor Talente”, în Sudul Basarabiei appeared first on InfoPrut.
15 februarie 2019
18:20
Caravana ,,România MARE în Europa’’ trece Prutul. Următoarea destinație a microbuzului tricolor însoțit de susținătorii candidatului independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, este Republica Moldova. Susținătorii liderului unionist, de pe ambele maluri de Prut, se vor întâlni sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.  „Eu nu mai [&hellip The post România MARE trece Prutul. Caravana condusă de candidatul independent, George Simion, la alegerile europarlamentare ajunge la Chișinău appeared first on InfoPrut.
18:10
Caravana ,,România MARE în Europa’’ trece Prutul. Următoarea destinație a microbuzului tricolor însoțit de susținătorii candidatului independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, este Republica Moldova. Susținătorii liderului unionist, de pe ambele maluri de Prut, se vor întâlni sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.  „Eu nu mai [&hellip The post România MARE trece Prutul. Caravana condusă candidatul independent, George Simion, la alegerile europarlamentare ajunge la Chișinău appeared first on InfoPrut.
14 februarie 2019
16:50
Degeaba a venit libertatea dacă frații nu se cunosc între ei. Fac parte din elită prin faptul că vorbesc, gândesc şi simt româneşte, spunea marele poet al tuturor românilor, Grigore Vieru. Astăzi ar fi împlinit 84 de ani, iar cu această ocazie, liderii unioniști din Republica Moldova au venit cu o propunere inedită: de a [&hellip The post Omagiu pentru poetul renașterii naționale. Liderii unioniștii din R. Moldova propun redenumirea satului Pererîta în Grigore Vieru appeared first on InfoPrut.
16:20
  Guvernul de la Chişinău a veni cu o reacție la anunțul Facebook privind ștergerea paginilor și conturilor false din Republica Moldova, unele activități ale cărora ar avea legături cu angajați ai Executivului. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, Guvernul Republicii Moldova menţionează: „În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii [&hellip The post Scandalul Facebook din Rep. Moldova. Reacţia guvernanţilor de la Chişinău appeared first on InfoPrut.
15:10
George Simion și-a lansat în județul Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut în prezența susținătorilor cauzei Unirii, a primarilor unioniști, a intelectualilor și istoricilor, reprezentanților societății civile și altor zeci de buzoieni. „Îmi doresc ca Buzăul să fie iarăși MARE, cum a fost în perioada conservatorilor, în perioada lui Alexandru Marghiloman [&hellip The post George Simion și-a lansat la Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.