Un cunoscut adept al Unirii R.Moldova cu România, indezirabil la Chișinău, va candida pentru Parlamentul European

Radio Chisinau, 12 ianuarie 2019 17:00

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, și-a anunțat astăzi intenția de a candida din partea României la alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura la sfârșitul lunii mai.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum o oră
19:55
Guvernul Statelor Unite a introdus numele unei nave ruseşti pe lista cu vase suspectate că livrează combustibil Coreei de Nord, la o lună după ce Reuters a relatat că aceeaşi navă a încălcat sancţiunile şi a efectuat un transfer clandestin de combustibil către un tanc petrolier nord-coreean, scrie Rador.
Acum 2 ore
19:35
Gokmen Tanis, suspectat a fi autorul atacului din Utrecht, în Olanda, şi-a recunoscut vineri vinovăţia şi a precizat că a acţionat singur, au declarat vineri procurorii olandezi, notează Rador.
19:20
Luminile Nordului ar putea fi observate, sâmbătă noapte, din Marea Britanie, în urma efectelor unei erupţii solare recente care se apropie de Pământ, conform prognozelor citate vineri de Press Association, transmite Agerpres.
19:10
La ora actuală alegerile anticipate sunt puțin probabile, însă depinde mult cum se vor poziționa socialiștii în această ecuație, consideră analistul politic, Vlad Țurcanu.
19:05
Un număr de 250 de elevi din cinci şcoli primare din Londra au purtat săptămâna aceasta ghiozdane care monitorizează calitatea aerului, în cadrul unui studiu academic pentru determinarea nivelurilor de poluare înregistrate în drumurile zilnice ale copiilor, informează vineri Reuters, potrivit Agerpres.
18:45
Un lanţ de cel puţin 42 de mişcări telurice cu magnitudinea de între 1,9 şi 4,4 pe Richter s-au înregistrat joi pe costa de sud a statului mexican Oaxaca, potrivit Serviciului Seismologic Naţional (SSN) preluat de EFE și Agerpres.
Acum 4 ore
18:30
Miniştri ai guvernului Marii Britanii poartă discuţii cu politicienii opoziţiei pentru a stabili modul în care se vor vota planurile alternative de Brexit, dacă acordul negociat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană va fi respins pentru a treia oară săptămâna viitoare, în Parlamentul de la Londra.
18:05
Aproximativ 20 de rachete ruseşti, împotriva cărora SUA nu dispun de mijloace de contracarare la ora actuală, au fost transferate recent la un centru de testare, jalonând astfel o nouă etapă în programul de arme supersonice al Kremlinului, informează vineri postul de televiziune american CNBC, citând sub rezerva anonimatului un responsabil cu acces la informaţii ale serviciilor secrete ale SUA, transmite Agerpres.
17:50
Autoritățile din sănătate vor procura 40 de mii de doze de vaccin, cu 4,5 dolari doza, pentru a continua în 2019 campania de vaccinare a fetelor împotriva virusului papiloma uman. Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că actualmente sunt desfășurate procedurile de plată, iar vaccinul urmează să ajungă în țară până la sfârșitul lunii mai.
17:35
Primăria municipiului Chişinău a anunțat ca de luni, 25 martie a.c. va fi lansată o nouă rută de troleibuz, nr. 37, spre comuna Bubuieci. Noua linie de transport va avea denumirea „Gara – satul Bubuieci”.
17:25
De la începutul anului 2019, Casa Națională de Asigurări Sociale a constatat neprezentarea în termenul stabilit a Certificatului de Viață pentru mai mult de o sută de beneficiari de pensii acordate în baza prevederilor acordurilor bilaterale în domeniul securității sociale, transmite IPN.
17:10
Directorul financiar al rețelei de licee „Orizont”, expulzat la începutul lunii septembrie a anului trecut din Moldova, a fost condamnat în Turcia la nouă ani de închisoare.
16:50
Deja de aproximativ cinci ani, producătorii avicoli din Republica Moldova încearcă să pătrundă pe piața europeană cu propria producție de ouă și carne de pasăre. Se pare că în acest an ei vor mai avea o șansă pentru a obține acest drept, dacă în luna septembrie Chișinăul va trece auditul organismului european pentru siguranța alimentelor (Direcția Generală Sănătate a Comisiei Europene). Subiectul a fost discutat astăzi la o ședință de lucru organizată la ANSA cu operatorii avicoli.
16:45
Chiar dacă aproape fiecare are un telefon mobil, pe străzile Chișinăului mai pot fi observate telefoane publice.
Acum 6 ore
16:25
Șase containere mobile achiziționate prin Programul EXBS al Departamentului de Stat al SUA au fost donate Poliției de Frontieră. Potrivit șefului instituției, Fredolin Lecari, containerele sunt necesare pentru asigurarea condițiilor de muncă favorabile polițiștilor de la frontiera de stat, la hotarul moldo-ucrainean, transmite IPN.
16:25
Iurie Moiseev este noul președinte al raionului Criuleni. La ședința consiliului raional de ieri, 21 martie, fostul președinte de raion Nicolae Molozea și-a prezentat cererea de demisie din propria inițiativă și a propus alegerea unui nou președinte de raion, informează stefan-voda.md, potrivit Ziarului de Gardă.
16:20
În anul 2018, veniturile obținute din prestarea serviciilor de telefonie mobilă au scăzut cu peste 187 de milioane de lei (-5,6%) față de 2017 și au totalizat peste 3,1 miliarde de lei, transmite IPN.
16:10
Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă” are loc sâmbătă, 23 martie, la Chișinău concomitent cu 370 de localități din țară. Potrivit organizatorilor, evenimentul vine să promoveze viața și responsabilizarea întregii societăți față de „darul vieții”, transmite IPN.
16:05
Cele mai importante evenimente ale săptămânii:
16:05
Preşedintele chinez Xi Jinping se află în Italia, unde urmează să semneze un memorandum pentru adeziunea italienilor la planul de infrastructură al Chinei, Belt&Road.
16:00
Puieți de diferite specii vor fi plantați sâmbătă, 23 martie, în parcurile Alunelul și Valea Trandafirilor din Chișinău. La acțiune vor participa voluntari care au cumpărat copaci în cadrul acțiunii „Dăruiește-i Chișinăului un copac nou!”.
15:40
Trei eleve din Burundi și-au petrecut weekendul în spatele gratiilor și riscă până la cinci ani de închisoare pentru că au desenat cu pixul pe chipul președintelui din manualele lor de la școală, anunță Human Rights Watch, citat de CNN, scrie Digi24.ro.
15:40
Inspectorii de patrulare constată, ca urmare a unei analize video, că șoferii de maxi-taxi din capitală înregistrează la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă. Printre acestea se numără neacordarea priorității pietonilor, dar și îmbarcarea, debarcarea pasagerilor în afara stațiilor sau chiar de pe carosabil. De asemenea, șoferii de microbuze efectuează manevre de pe o bandă pe alta fără a porni semnalizarea cuvenită, transmite IPN.
15:20
La ora actuală alegerile anticipate sunt puțin probabile, însă depinde mult cum se vor poziționa socialiștii în această ecuație, consideră analistul politic, Vlad Țurcanu.
15:20
Ambasada României în Republica Moldova anunță că Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni din România a lansat prima sesiune de finanțare pentru anul 2019. Aceasta se va derula în perioada 20 martie – 4 aprilie 2019.
15:10
Forţele Aeriene ale SUA neagă informaţiile potrivit cărora un bombardier strategic american de tip B-52 ar fi fost alungat din preajma spaţiului aerian rus de două avioane de vânătoare de tip Su-27, în cursul unui incident produs, pe 20 martie, deasupra Mării Baltice, informează agenţia Tass, potrivit Mediafax.
15:00
Toată informația necesară unui agent economic implicat în activitatea comercială externă va fi disponibilă pe o singură platformă.
14:55
Banca Națională a Moldovei lansează în circuitul numismatic un set de monetărie. Setul este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, care conține câte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei. Acestea sunt fixate în alveole transparente confecționate din material plastic, transmite IPN.
14:45
Fanfara Poliției de Frontieră va intona imnurile naționale ale Franței și R. Moldova în deschiderea meciului de fotbal dintre cele două echipe din preliminariile EURO 2020 care se va juca în această seară pe stadionul Zimbru.
Acum 8 ore
14:30
Cetăţeanul ucrainean, Pavel Grib, condamnat de autorităţile din Rusia la şase ani de închisoare, pentru comiterea unor acte de terorism, a intrat vineri în greva foamei, notează Rador.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.