Avocata lui Petic (PPDA) acuză Blocul ACUM

Democracy.md, 12 ianuarie 2019 14:30

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Angela Istrati susține că reprezentanți ai Blocului Acum încearcă să o discrediteze ca profesionist și candidat electoral, pentru a nu face concurență lui Liviu Vovc la alegerile din circumscripţia uninominala nr.22.„Îmi pare nespus de rău şi nu pot să înţeleg politica inechitabilă a blocului ACUM , care prin bloggerii săi şi a posturilor de televiziune afiliate, încearcă sa mă discrediteze ca persoana , ca profesionist și ca candidat electoral pentru a mă determina să cedez la proiectul meu politic de a candida la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripţia uninominala nr.22 în favoarea candidatului Liviu Vovc , propus de către ACUM, care se regăsește atât pe listă de partid cît şi ca candidat independent.”, a scris Angela Istrati.De asemenea, avocata denunță sloganul ACUM „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, pe care îl consideră un eșec.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 15 minute
19:30
„Această atitudine nu e dictată doar de interesele de partid, de parteneriatul transprutean PSD-PD, cum afirmă unii. E grăitor faptul că nu există divergențe notabile pe tema relațiilor cu Republica Moldova între președintele și Guvernul României. E o coincidență de poziții care poate fi posibilă numai dacă Bucureștiul nu consideră PD responsabil de furtul miliardului. Același lucru se poate spune și despre atitudinea Washingtonului, care, dacă ne împrospătăm memoria, a salutat și el formarea unei majorități parlamentare „coordonate” de Plahotniuc”, scrie Nicolae Negru.Jurnalistul remarcă și atitudinea fără echivoc a României față de oportuitatea creării unei majorități pro-europene, după alegerile din 24 februarie, exprimată, la Chișinău, de ministrul de externe de la București, Teodor Meleșcanu.
Acum o oră
19:00
Astfel, candidații binomului au fost aprobați de către liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, președinta PAS, Maia Sandu, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, vicepreședinta PAS, Liliana Onofrei, analistul politic Oazu Nantoi, secretarul general al PPDA, Chiril Moțpan, secretarul general PAS, Igor Grosu, dar și analistul politic de curte de la Jurnal TV, Victor Ciobanu.Amintim că mai multe persoane publice au pus la îndoială corectitudinea de selectare a candidaților binomului PAS-DA. Mai ales că majoritatea membrilor comisiei au chiar ei grave probleme de integritate.Fostul procuror general al municipiului Chișinău a recunoscut că a fost nevoit să claseze dosarul în care era vizată Maia Sandu pentru licitația trucată de cumpărare a camerelor video.
18:50
„Dacă informația este corectă referitor la lista nominală a comisiei de "meritocrație" ea, lista,  confirmă și îndreptățește criticile aduse acestor persoane, precum că ei au avut grijă ca pe listele blocului "ACUM" să nu fie incluse personalități cu gândire independentă, cu pregătire profesională și autoritate impecabilă în societate, cu poziție civică incoruptibilă”, a scris Ivan Diacov, într-o postare pe Facebook. Potrivit lui, aceasta ar confirma frica liderilor ACUM de concurență.Amintim că mai multe persoane publice s-au arătat deranjate de modul în care așa-zisa comise de meritocrație a selectat candidații pe lista binomului PAS-DA pentru alegerile parlamentare din 2 februarie. Printre aceștia se numără activistul Oleg Brega. În locul său, drept candidat pe circumscripția 50 a fost desemnată lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Printre nemulțumiți a fost și primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanua.
Acum 2 ore
18:20
Astfel, în timpul serviciului un echipaj de patrulare care se afla pe bd. Mircea cel Bătrîn intersecție cu str. Ginta Latină din capitală, au observat un automobil de model BMW care se deplasa haotic. La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul intenționat a ingnorat somația și a continuat deplasarea cu viteză. La scurt timp, inspectorii de patrulare au stopat conducătorul auto la intersecția străzilor Nicolae Milescu – Spătaru și Vadul lui Vodă.În urma documentării, agenții de patrulare au constat că la volanul mașinii se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, fiind supus testului alcoolscopic s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind în drept legal inspectorii de patrulare i-au ridicat permisul de conducere șoferului, acesta fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată.
Acum 4 ore
17:20
Părțile au discutat despre asigurarea siguranței și securității misiunii și membrilor săi, atât la Chișinău, cât și în teritoriu.În cadrul întrevederii s-a stabilit un mecanism eficient de coordonare a activităților planificate în Republica Moldova privind desfășurărea alegerilor Parlamentare din acest an.De asemenea, au fost identificate persoanele responsabile din cadrul Poliției Naționale, care vor răspunde prompt în situațiile de criză la orice întrebare, în vederea asigurării siguranței și securității observatorilor din cadrul Misiunii.    Menționăm, Poliția este pregătită să intervină la sesizările cetățenilor despre încălcări, incidente şi alte informaţii privind activitatea electorală, dar și să asigure ordinea și securitatea publică pe parcursul desfășurării alegerilor din data de 24 februarie 2019.
16:20
Martorii din Damasc au declarat că explozii puternice au fost vizibile pe cer aproape o oră.   Apărarea antiaeriană din Siria a distrus mai mult de treizeci de rachete de croazieră şi bombe aeriene ghidate ale forţelor israeliene în timpul raidului de noapte asupra Siriei, a anunţat Centrul Naţional rus de Management al ApărăriiCentrul a anunţat, de asemenea, că patru soldaţi sirieni au fost ucişi şi alţi şase răniţi în timpul raidului. Acest atac aerian a lovit, de asemenea, Aeroportul Internaţional Damasc. „În urma loviturilor, infrastructura Aeroportului Internaţional Damas a fost parţial avariată”, au declarat militarii ruşi. În mai, Israelul a întreprins zeci de raiduri aeriene sângeroase împotriva unor ţinte prezentate drept iraniene în Siria, afirmând că ripostează la tiruri de rachete „iraniene” ce proveneau de pe teritoriul sirian.
Acum 6 ore
15:20
Noua versiune a PIGD-ului asigură interoperabilitatea cu serviciile guvernamentale electronice relevante (MPass, MSign, MPay, MLog, Mnotify) iar noile funcționalități permit semnarea electronică a documentelor emise de instanța de judecată, un transfer electronic al cererilor și dosarelor mai performant, care oferă posibilitatea de a continua lucrul cu aceleași dosare electronice în toate instanțele și contribuie la evitarea dublărilor de date și eficientizarea activității angajaților instanțelor de judecată. O altă funcționalitate nouă constă în implementarea unui mecanism flexibil de administrare care să permită indicarea specializării judecătorilor, precum și crearea completelor specializate, inclusiv în judecătoriile de primă instanță.Testarea noului sistem informațional judiciar integrat urmează să aibă loc în mai multe etape pe parcursul anului curent.
14:20
Linia circulară nr. 35, cu denumirea: or. Durlești - str. București va fi dotată cu unități de propulsie autonomă. Lungimea totală a liniei este de 18, 4 km și timpul de rotație de 80 min. Pe rută vor activa 5 unități noi, iar intervalul de circulație al troleibuzelor va fi de 16-17 min. Linia nr. 35 va asigura legătura între zona centrală a capitalei și orașul Durlești. Unitățile de transport, cu propulsie autonomă, sunt asamblate și urmează a fi supuse rodajului pe noul itinerar.Argumentarea rutei: deservirea călătorilor din or. Durlești, străzile: Dimo, Cartușa, Alexandru cel Bun, Ștefan Vodă, str. Spicului și str. Ialoveni, precum și legătura cu sectoarele Buiucani - str. Creangă, Piața „Negustorii” și Centru: str. București, str. V. Alecsandri și șos. Hâncești; transportarea călătorilor de pe liniile de microbuz nr. 101 și 124, precum și de pe ruta de autobuz nr.
Acum 8 ore
13:20
În industria extractivă în luna decembrie 2018 preţurile față de noiembrie curent s-au majorat cu 1,9% și față de luna decembrie 2017 – cu 5,5%.În industria prelucrătoare în luna decembrie 2018 prețurile față de noiembrie curent s-au majorat cu 0,1%, iar față de luna decembrie 2017 prețurile s-au micșorat cu 0,2%.În sectorul energetic în luna decembrie 2018 preţurile față de noiembrie curent au rămas la același nivel, iar față de luna decembrie 2017 prețurile s-au majorat cu 0,3%.În luna decembrie 2018 preţurile la Principalele Grupe Industriale2 (conform clasificării UE) au evoluat în felul următor: comparativ cu luna noiembrie 2018 preţurile s-au majorat în industria bunurilor intermediare (exclusiv sectorul energetic) cu 0,3% și la activităţi şi bunuri legate de energie – cu 0,1%.
12:20
La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară un autoturism Audi Q5, la volanul căruia a fost legitimat un bărbat cu dubla cetățenie, în vârstă de 28 de ani. Din primele cercetări s-a constatat că documentul prezintă semne clare de falsificare, fiind identificate mai multe elemente distinctive care nu corespundeau unui act autentic. La cele depistate, tânărul nu a oferit informații concrete. Permisul de conducere cu pricina a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-juridică.De la începutul anului curent până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat la controlul de frontieră cinci permise de conducere falsificate. De menționat că pe parcursul anului 2018 au fost ridicate la frontieră 141 de permise false și falsificate, comparativ cu anul 2017 numărul acestora este în creștere cu peste 75%.
12:10
”Compania germana "Unistar Ventures" GMBH (în prezent denumită "German Aviation Capital" GMBH), care a procurat în anul 2000 49% din acțiunile "Air Moldova", era germană doar cu numele, cu sediul și cu administratorul pensionar, dar nu și cu fondatorii. Era deci foarte și foarte moldovenească de fapt, avâdu-i in spate pe Ministrul Transporturilor de atunci, Victor Topa, soța sa Ana, precum și finul lor de cununie - Andrei Năstase, vicedirector general al "Air Moldova" responsabil de probleme juridice”, notează Dorin Chirtoacă.În opinia lui Chirtoacă, există informații din prima sursă, cu documente, care coturează clar proporțiile acestei escrocherii.”Astfel mitul "investitorului" german din anul 2000 de la "Air Moldova", este spulberat definitiv. Prin urmare cele 7 milioane de Euro, care au fost încasate prin intermediul CEDO, au ajuns la nimeni alții, decât la Victor Topa și Andrei Năstase”, continuă fruntașul liberal.
Acum 12 ore
11:20
Dintre acestea, 47 de secții de votare au fost organizate pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni și 125 de secții de votare – peste hotarele Republicii Moldova.Totodată, comunicăm că, pînă la 29 ianuarie 2019, urmează a fi create birourile electorale ale secțiilor de votare.
10:20
  Astăzi 21 ianuarie Condiția atmosferică Temperatura aerului °C Pr. atmosf. Mm/Hg Viteza vânt.
09:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 21.01.2019, transmite...
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
 ”În R. Moldova s-au discreditat absolut, iar cei din diasporă nu cunosc toate realitățile din țară de asta pot să voteze pentru așa candidați. Ea candidează acolo pentru ca SUA să-i asigure victoria, dar aici cine o va vota? De asta și fuge. În Republica Moldova o face pe mironosița, iar apoi anunță că va candida în diasporă și acolo va fi susținută de cei care o promovează la noi în anumite scopuri”, a spus Voronin. Președintele PCRM consideră că țara nu are nevoie de conducători ca Maia Sandu.”Nu avem nevoie de ea în calitate de deputat din partea diasporei. Destule lucruri a făcut la Ministerul Educației, încât nici azi nimeni nu se poate clarifica cu ceea ce a făcut. Ea ne-a distrus sistemul educațional din țară, ea a distrus mulți tineri și acum noi să o alegem în Parlament pentru ca să mai facă ceea ce a mai făcut?”, a reacționat emotiv liderul comuniștilor.
15:50
„Sperăm foarte mult că se va ajunge la o înţelegere de creare a unei majorităţi care sa fie în mod clar proeuropeană, care să continue procesul de reforme şi care să permită cu adevărat Republicii Moldova să se integreze cât mai rapid posibil, sigur într-un viitor previzibil, în interiorul UE", a comunicat Teodor Meleşcanu, ministru de Externe al României.Demnitarul de la Bucureşti consideră că nu sunt de dorit situaţiile de criză politică, în care ţara să nu aibă un guvern timp îndelungat, cum s-a întâmplat în alte ţări din Europa Occidentală.
15:40
Președintele PDM și-a exprimat aprecierea pentru faptul că Miroslav Lajčák vizitează Republica Moldova chiar la începutul mandatului său în fruntea OSCE, considerând că acest lucru arată interesul OSCE pentru țara noastră și dorința de a sprijini procesele politice și de securitate din Moldova și din regiune.Discuția dintre președintele PDM și președintele în exercițiu al OSCE s-a axat și pe subiectul transnistrean, Vlad Plahotniuc vorbind despre evoluțiile pozitive în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol și despre rezultatele concrete pentru cetățenii moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului. În cadrul întâlnirii s-a abordat și pregătirea Moldovei pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Vlad Plahotniuc afirmând că PDM își dorește un proces electoral corect și transparent.
11:00
 Dat fiind că la Buiucani mai este altă piață, pe str. Alba Iulia, numită de oameni „Delfin”, reporterul a mers și acolo să discute cu vânzătorii și cu unii cumpărători. Fiind întrebați dacă au văzut-o vreodată pe Maia Sandu pe la tarabe să cumpere ceva, aceștia la fel au răspuns negativ. Totodată, oamenii au fost rugați să spună dacă e real de trăit în Moldova cu mai puțin de 1000 de lei pe lună, după cum și-a declarat lidera PAS veniturie la CEC pentru anul 2018. „Eu încerc să trăiesc cu o mie de lei și nu-mi ajunge nici de mâncat, nu mai vorbim de copii sau de familie, hai să fim serioși. Asta tot îi minciună. Așa și să arătați la televizor, eu nu mă tem de nimeni”, a declarat un vânzător de fruncte. „De unde i-au ei banii, fură din stânga și din dreapta, sau bandiții o finanțează, celor care le este convenabil să steie Maia Sandu la conducere și pe ei să-i întrețină”, a adăugat bărbatul.
18 ianuarie 2019
19:40
„Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren- proprietate publică a statului cu suprafața de 0,2754 ha din folosința SA Calea Ferată din Moldova în folosința Asociației Cultural-Artistice „Lăutarii”, pentru construcția unui obiect de menire social-culturală a fost aprobată pe 19 noiembrie 2007, de către Guvernul Tarlev”, se conţine în comunicatul citat. Actualul Executiv preacizează că doar a aprobat unele modificări în hotărârea luată de Guvernul condus de vasile Tarlev, în anul 2007.   “Astăzi, Guvernul a aprobat doar unele modificări la hotărârea respectivă, care ar permite construcția de spații locative destinate motivării și susținerii tinerelor talente, inclusiv infrastructură specializată - Centru Internațional Folcloric „Lăutarii”, care va include școala lăutărească, studio de imprimări audio, cramă-muzeu și altele”, se mai spune în comunicatul Guvernului.
19:30
Andrian Candu a comunicat oficialilor europeni despre acțiunile autorităților pentru asigurarea pe 24 februarie curent a unor alegeri conforme legislației naționale și standardelor internaționale. Președintele Parlamentului a subliniat că sunt și vor fi întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unei campanii și a unui scrutin liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova. Grupul de prieteni ai Republicii Moldova din cadrul Parlamentului European a fost lansat în 2017, la inițiativa europarlamentarei Norica Nicolai.
18:10
Serviciul Vamal în baza evaluării riscurilor a celor 68 agenți economici, rezidenți ai parcurilor industriale, a solicitat elaborarea prezentei Hotărâri de Guvern, cu includerea în Graficul controalelor de stat a doi agenți economici rezidenți ai Parcului Industrial „Tracom”, precum – Societatea cu Răspundere Limitată „Cartnord” și Societatea cu Răspundere Limitată „Intercars Piese Auto”.Prezentul proiect de act normativ nu contravine legislației Uniunii Europene.
17:10
Astfel, 29 de calculatoare, vor fi distribuite în instituțiile de învățământ din raionul Ialoveni, alte 19 – în raionul Taraclia și câte 18 vor fi repartizate în raioanele Călărași și Fălești. În același timp, de calculatoare vor beneficia instituțiile din Căușeni, Edineț, Florești, Hîncești, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Telenești.  Computerele au fost donate în anul 2018 Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) de către Republica Coreea, în urma semnării Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între MECC și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju.
16:10
Cuantumul salariului mediu pe economie va fi aplicat la calcularea: indemnizațiilor de asigurări sociale, contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii de către angajator pentru asigurarea socială a angajaților săi și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii din ajutorul material acordat din mijloacele sindicatelor și patronatelor și alte cazuri prevăzute de legislație.Menționăm că, în anul 2018, mărimea salariului mediu lunar pe economie a constituit suma de 6150 lei.
16:00
„Vrem să o întrebăm de ce, atunci când a avut ocazia, nu a vrut să semneze pentru majorarea alocaţiilor pentru copii”, se întreabă una din participantele la acţiunea de protest. „Vrem să o întrebăm de ce este împotriva copiilor, a remarcat şi o altă mamă.Maia Sandu nu a dorit să discute cu protestatarele, în schimb l-a trimis pe vicepreşedntele PAS, Mihai Popşoi, dar şi pe un alt reprezentant al staff-ului formaţiunii, care le-au agresat verbal.„Nu vedeţi că în ziare se scriu minciuni mai mari decât cele pe care le vorbiţi voi? Nu vă este ruşine cu copii mici să spuneţi minciuni?”, a spus exponentul PAS. Acesta a fost secondat şi de secretarul general al formaţiunii, Igor Grosu, care susţine că mamele manipulează opinia publică. “Treziţi-vă, vă rog şi nu manipulaţi”, a spus Grosu.Ieşirile agresive ale exponenţilor PAS au provocat iritarea participantelor la flashmob.
15:10
Astfel, circa 161 mii de lei vor fi alocați pentru persoanele din raionul Rîșcani, iar peste 225 mii de lei, pentru cei din raionul Rezina.Anual, din contul bugetului de stat, Guvernul achită compensații pentru valoarea averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 mii de lei, şi pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoare bunurilor depășește această sumă.Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2019 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de circa 7 milioane de lei.Anul trecut, Guvernul a aprobat un pachet de servicii medicale și sociale prioritare și de majorare a alocației lunare de stat pentru  persoanele, care au avut de suferit în urma represiunilor politice.
14:40
Astfel, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR Moldova, Andrei Năstase a declarat că exponenţii PLDM sunt oameni de bună calitate, deşi, în anul 2015, la o emisiune de la Moldova 1, liderul PPDA îi taxa pe liberal-democraţi pentru că „s-au înfruptat din miliardele furate”.„Dl Deliu a spus că PLDM susţine protestatarii din piaţă, dar asta nu înseamnă că Platforma Demnitate şi Adevăr are ceva cu PLDM şi nu va avea niciodată, pentru că în PLDM au fost cei care s-au înfruptat din miliardele furate”, declara Andrei Năstase, în 2015.Realizatorul emisiunii Punctul pe Azi, Vasile Munteanu, i-a solicitat lui Andrei Năstase să comenteze modul în care trata relaţiile cu PLDM în 2015 şi schimbarea bruscă a opiniilor sale, produsă în preajma alegerilor parlamentare din 2019. În locul unui răspuns coerent, Andrei Năstase a ridicat tonul, în stilul său caracteristic.
14:10
Secretarul General de Stat i-a îndemnat pe cei 21 de reprezentanţi ai confesiunilor religioase din Republica Moldova, Ministerelor Apărării, Afacerilor Interne, Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Finanţelor, Serviciului Pază şi Protecţie de Stat şi societăţii civile, care s-au înscris la cursul respectiv, să se informeze cât mai bine despre sectorul de securitate şi apărare, iar la absolvire, atunci când se vor întoarce în instituţiile pe care le reprezintă, să contribuie la schimbarea percepţiei faţă de tematica apărării, care înseamnă mult mai mult decât compartimentul militar.Sursa a specificat că programul de studii cuprinde subiecte referitoare la sisteme și doctrine politico-militare, buna guvernare și conducere strategică, securitate naţională şi internaţională, război informaţional, drept internațional umanitar, relaţii civil-militare şi alte teme relevante.
13:20
„Schimbările care s-au făcut cu Bacalaureatul, instituțiile și personalul, au fost impuse de finanțatorii externi și s-ar fi realizat, indiferent de cine era ministru”, susţine Constantin Lazăr.Acesta pune la îndoială şi calităţile de lider politic ale Maiei Sandu, despre care spune că nu strălucesc deloc.„Cât privește calitățle de lider, mai ales național, Sandu este submediocră. Nu a reușit cu toată susținerea externă să construiască un partid politic, să formuleze o agendă politică de actualitate pentru societate”, mai spune fostul avocat al poporului.Constantin Lazăr este convins că rezultatele alegerilor vor fi dezastruoase pentru binomul PAS-PPDA.„Blocul cu Năstase va acumula 20-24 mandate, cel mai prost scor pe care l-a realizat vreodată dreapta din Moldova. Nu poate comunica, nu empatizează politic nici cu un grup social și nu înțelege că politica este interesul de fiecare zi al fiecărui cetățean”, conchide Lazăr.
13:10
În același timp, moldovenii din diasporă vor putea vota la 125 de secții, comparativ cu 100, la alegerile prezidențiale din 2016. 42 de secţii de votare vor fi deschise în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.„MAEIE, în pofida limitărilor, a întreprins eforturile ca la fiecare scrutin numărul secțiilor de votare să fie în creștere. În Rusia, numărul secțiilor a fost majorat cu circa 40%, în Franța, Italia 16%, România 9%, SUA 70%, Belarus, Marea Britanie – s-a dublat. 625 de mii de cetățeni aflați peste hotare vor avea acces să voteze, iar numărul total de buletine este de peste 2 milioane”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.Șeful diplomației de la Chișinău a precizat că în Croația, Georgia, Norvegia, Emiratele Arabe Unite vor fi deschise pentru prima dată secții de vot.
13:10
Pe parcursul ședinței, Alexandru Bădărău, director executiv al Asociației a expus opinia unui grup de producători și cultivatori de lavandă, vorbind despre direcțiile de activitate, volumele de producere, perspectiva de dezvoltare, precum și a menționat că: „cele mai mari impedimente în dezvoltarea sub sectorului țin de insuficiența forței de muncă, sortimentul și tehnologiile limitate. Ne dorim majorarea subvențiilor în agricultură, în special, la înființarea unei pepiniere de producere a materialului săditor, precum și pentru sporirea competitivității produsului autohton”.La final părțile au convenit să își intensifice dialogul pentru a asigura o cooperare eficientă dintre autorități și asociațiile profesionale, agenții economici și persoanele fizice.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.