Avocata lui Petic (PPDA) acuză Blocul ACUM

Democracy.md, 12 ianuarie 2019 14:30

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Angela Istrati susține că reprezentanți ai Blocului Acum încearcă să o discrediteze ca profesionist și candidat electoral, pentru a nu face concurență lui Liviu Vovc la alegerile din circumscripţia uninominala nr.22.„Îmi pare nespus de rău şi nu pot să înţeleg politica inechitabilă a blocului ACUM , care prin bloggerii săi şi a posturilor de televiziune afiliate, încearcă sa mă discrediteze ca persoana , ca profesionist și ca candidat electoral pentru a mă determina să cedez la proiectul meu politic de a candida la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripţia uninominala nr.22 în favoarea candidatului Liviu Vovc , propus de către ACUM, care se regăsește atât pe listă de partid cît şi ca candidat independent.”, a scris Angela Istrati.De asemenea, avocata denunță sloganul ACUM „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, pe care îl consideră un eșec.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 10 minute
20:10
«Ȋmpreună cu Fundația Edelweiss suntem alături de echipa națională de fotbal a Republicii Moldova, în meciul din această seară cu Franța. Fiecare jucător moldovean, care va marca gol în poarta francezilor, va beneficia de un premiu consistent din partea Fundației noastre. Ȋncurajăm sportul, ȋncurajăm performanța, ȋncurajăm reușitele! Succes, Moldova!», a scris Vlad Plahotniuc.Meciul de fotbal dintre echipele Republicii Moldova şi a Franţei  se va desfășura în această seară, la ora 21:45, pe stadionul Zimbru din Chişinău.
Acum o oră
19:20
Conform Caietului de sarcini, portalul ar urma să integreze date juridice, economice, statistice și organizatorice privind operațiunile de export, import și tranzit, precum și alte informații relevante activității economice externe.Utilizatorii vor putea găsi pe portal informații privind regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, contingente, acte permisive, taxele pentru toate categoriile de mărfuri. Tot aici, vor fi descrise și procedurile de obținere a unor autorizații.Potrivit Serviciului Vamal, noul sistem informatic urmează să fie elaborat cu suportul Programului USAID pentru Reforme Structurale în Moldova.Portalul va putea fi accesat de pe toate dispozitivele electronice (calculator, tabletă sau telefon). Totodată, acesta va fi disponibil și de pe pagina web a Serviciului Vamal, care, la fel, va fi modernizată cu suportul Programului USAID.
Acum 2 ore
18:20
Un comentator sportiv de la Paris anticipează scorul de 0:3 în favoarea Franţei. Jean Resseguie a declarat că este încîntat să fie în ţara noastră.„Descopăr Chişinăul, pentru că nu am fost înainte în calitate de turist. Am remarcat foarte mulţi tineri pe străzi. Constat că este o ţară care iubeşte fotbalul. sînt curios să văd dacă echipa moldovenească de fotbal va face faţă campionilor mondiali”, a declarat Jean Resseguie, jurnalist sportiv din Franţa.
Acum 4 ore
17:20
Roger Federer a câştigat un număr record de turnee de Mare Şlem – 20. Este jucătorul care a fost numărul 1 mondial timp de 310 săptămâni, ceea ce reprezintă de asemenea un record. Actualmente, elveţianul de 37 de ani se află pe locul 5 în clasamentul ATP. Radu Albot l-a învins în prima rundă pe americanul Mitchell Krueger, locul 170 mondial.
17:00
„Trebuie remarcat că, conform Decizie Guvernului Republicii Moldova, lucrările date au fost realizate încă în decembrie 2018, când s-a început implementarea Planul de reabilitare a necropolei evreiești. Această decizie mult-așteptată a autorităților a fost percepută pozitiv de Comunitatea Evreiască, care și-a exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin metodologic și expertiză pentru lucrările de restaurare și conservare a monumentelor.La prima etapă de realizare a Planului de reabilitare a acestui monument istoric a fost efectuată doar curățarea teritoriului de vegetație, însă faza de restaurare și reparațiile necesare nu au început încă. A fost propusă candidatura unui administrator, care posedă experiența necesară și cunoașterea tradițiilor evreiești.
16:20
Potrivit comunicatului citat, scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale.Ultima dată o echipă de experți a FMI a fost în Republica Moldova în luna septembrie anul trecut. Misiunea a fost condusă tot de Ruben Atoyan.
Acum 6 ore
16:00
Astfel, inspectorii de patrulare au făcut o analiză video cu încălcările rutiere de către maxi-taxi din capitală, care sunt foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare solicită soferilor respectarea regulilor de bază:-să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise; -să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport; -să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat; -să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.
15:20
Subiectul a fost plasat în centrul atenției Guvernului Republicii Moldova, fiind aprobată Hotărârea Guvernului nr. 313/2017 cu privire la aprobarea Planului de acțiuni pentru anii 2017-2019 privind implementarea Declarației Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesle, a soluționării problemelor abordate în cadrul întrevederilor oficiale de către conducerea Congresului Mondial Evreiesc (WJC), a protejării, valorificării și a includerii în circuitul turistic internațional a patrimoniului istoric și cultural evreiesc. Drept urmare, Guvernul a elaborat un plan de acțiuni privind protejarea, conservarea și reabilitarea patrimoniului memorial al Cimitirului evreiesc din Chișinău.Prin Hotărârea de Guvern nr. 1019 din 17.10.2018, a fost înființată instituția publică „Muzeul de istorie al evreilor din Republica Moldova”.
14:20
Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în anul 2017 s-au estimat aproximativ 10,0 milioane cazuri noi de TB, dintre care 90% la adulţi (cu vârste ≥15 ani). În ultimul deceniu, numărul cazurilor noi de tuberculoză în regiunea europeană a OMS a scăzut cu o medie de 4,3% pe an, această tendinţă pozitivă nu este încă suficientă pentru a îndeplini strategia „END TB”. În Republica Moldova tuberculoza rămâne una dintre problemele prioritare de sănătate publică, ţara aflându-se printre cele 30 ţări cu povară înaltă a tuberculozei multidrogrezistente din lume. În ultimii ani, se constată o tendinţă de stabilizare a situaţiei epidemiologice prin tuberculoză. Datele statistice ale ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici, ca rezultat al asigurării serviciilor de îngrijiri în TB (prevenire, depistare, tratament) centrate pe necesităţile persoanelor.
Acum 8 ore
13:20
Astăzi, ora 7:40, în timpul verificării Izolatorului de Detenţie Provizorie a IP Taraclia, a fost depistat cadavrul unui bărbat de 31 de ani, care s-ar fi strangulat de gratiile celulei cu o funie improvizată din saltea.Bărbatul a fost reţinut la 20 martie, 2019, fiind bănuit în comiterea infracţiunilor conform art. 171(viol) şi 179 (violare de domiciliu) Cod Penal al RM.La moment se stabilesc toate circumstanţele.
12:20
În această zi gospodinele pregătesc 40 de colacei care se mai numesc sfinţişori. Sfinţişorii sunt făcuţi în forma cifrei opt. Când sunt scoşi din cuptor colaceii se ung cu miere de albini şi se presară cu nuci.După ce se sfinţesc la biserică colaceii se dau de pomană săracilor. Se spune că cel care manâncă un sfinţişor în aceasta zi va fi sănatos şi va trăi liniştit tot anul.În popor se mai spune că, în această zi se beau 40 pahare de vin. Este bine ca vinul din fiecare păhar să fie turnat la rădăcina pomilor fructiferi şi a viilor. Asta pentru că roada să fie bogată.
Acum 12 ore
12:00
„După ședința Parlamentului, m-am înțeles cu soția să ne întâlnim la un local din parcul Ștefan cel Mare. Lângă intrare m-am intersectat întâmplător cu avocatul Rudenco și susținătorul Blocului Acum, Pavel Grigorciuc, care era vădit agitat după ce a participat la protestul Blocului ACUM din fața Parlamentului și imediat ce m-a văzut a început a striga și a mă insulta. Foarte calm i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului când am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat lovit cu putere în partea dreaptă a capului. Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă m-a lovit cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost. Alți colegi din fracțiune au intervenit imediat și au stopat agresiunea”, scrie Sergiu Sîrbu.
11:20
Acestea sunt create după formula 3 în 1 și au în structura lor încorporat un scaun pentru recreere, ghiveci pentru flori și urnă de gunoi.Băncile sunt produse după o metodă inovativă – construcție de beton creată prin imprimare 3D. Imprimanta aplică stratificat amestecul de mortar prin duze speciale. Această tehnică asigură crearea mobilierului urban de orice formă, reduce timpul și costurile de construcție.„Calculatorul dirijează printr-un software munca imprimantei. Prin această tehnologie asigurăm uniformitatea procesului și varietatea formelor. Procesul este automatizat, singura intervenție umană având loc doar la încărcarea periodică a sistemului de alimentare cu mortar. Tiparul unei bănci durează până la 8 ore”, a spus Elena Meseaț, director executiv al companiei care se ocupă de producerea băncilor.Noul mobilier urban va fi instalat pe bd.
10:30
De asemenea, Pavel Grigorciuc, alături de alte 6 persoane numite „grupul Petrenko”, a fost condamnat penal pentru organizarea dezordinilor în masă, după ce în septembrie 2015 s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.Tot în 2015, Pavel Grigorciuc a primit interdicție de intrare în Ucraina pe motiv că ar reprezenta „o amenințare, actuală sau potențială, la adresa intereselor naționale, securității naționale și integrității teritoriale”.Recent, Grigorciuc s-a manifestat ca un promotor activ al alianței dintre PSRM și ACUM. Acesta a organizat și un flash-mob pe la sediile socialiștilor, ale PAS și DA și a fost însoțit peste tot de către avocatul raiderului nr.1 în CSI, Eduard Rudenco.Iar astăzi, recidivistul s-a alăturat protestului celor din ACUM, din fața Parlamentului, unde s-a manifestat printr-o acțiune „teatralizată”, manifestând pentru „libertate”.
10:20
Ratele oficiale de schimb – Banca Națională a Moldovei la data: 22.03.2019, transmite...
10:00
Considerăm că acest act josnic a fost posibil în condițiile în care Blocul ACUM și-a început activitatea parlamentară utilizând și încurajând în mod deschis violența de limbaj în politică și actiunile agresive. Mai mult, Blocul ACUM l-a folosit astăzi pe interlopul Grigorciuc pe post de mercenar la așa-zisul protest din fața Parlamentului, încurajând și susținând manifestările extremiste pe care acesta le-a promovat. Acest comportament nu are nici o legătură cu valorile europene pe care reprezentanții formațiunii politice susțin că le promovează.Atragem atenția că agresivitatea în discurs și incitarea la violență ca arme politice reprezintă lucruri extrem de periculoase, care creează tulburare, dezbină societatea și pot afecta grav climatul politic din Republica Moldova.
09:20
Acum 24 ore
21:10
După ce Marina Tauber l-a făcut de râs pe Năstase chiar în plenul Parlamentului, cei de la Blocul Acum au sugerat că deputata ar avea nevoie de un medic și au recunoscut că ei nu au unul bun în listă. Reacția Marinei Tauber nu s-a lăsat mult așteptată, menționând că cei de la Acum nu doar medici, dar în general nu au profesioniști calificați în formațiunea lor.„Vreau să-l liniștesc pe domnul Năstase. Nici în partidul, nici în fracțiunea sa, nu doar că nu sunt medici buni, dar în general nu are niciun specialist în vreun domeniu”, a scris Marina Tauber.În continuare, ea îi recomandă lui Năstase să ia lecții de actorie dacă vrea să mintă mai cu succes oamenii despre presupusa sa otrăvire cu mercur. „Unicul sfat pe care i l-aș putea oferi, este să nu facă economii și să-și găsească un bun profesor de actorie.Până la urmă, ar putea arăta mai mult talent atunci când mimează otrăvirea cu mercur”.
20:20
Solicitat telefonic, Alexei Grosu, șeful IP Buiucani, a declarat pentru Deschide.MD că pe numele lui Grigorciuc a fost intentat un proces penal pentru huliganism, iar după ce a fost audiat de către polițiști, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.Reamintim că deputatul Sergiu Sârbu a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, după ce a fost bătut într-o cafenea de Pavel Grigorciuc. Incidentul a avut loc în localul PentHouse din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” imediat după închiderea ședinței Parlamentului.Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii „grupului Petrenco”, condamnați la închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru protestul din fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015.Grigorciuc a nimerit de mai multe ori în vizorul poliției.
Ieri
19:20
Acest lucru nu l-a împiedicat pe urmă să-l ia la pumni pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, pe care, după cum a recunoscut chiar Grgigorciuc, l-a provocat verbal.Deputatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi a fost internat în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral.Pavel Grigorciuc, alături de alte 6 persoane numite „grupul Petrenko”, sunt cercetaţi penal pentru organizarea dezordinilor în masă, după ce în septembrie 2015 s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.
19:00
Amintim că deputatul a fost atacat de către extremitul de la ANTIFA, Pavel Grigorciuc, în preajma unui local de lângă Parlament. Girgirciuc a recunoscut într-o postare e Facebook că l-a provocat verbal pe Sîrbu, iar când democratul i-a răspuns cu aceeași monedă, a trecut la lovituri. Este de menționat că, în ultimul timp, Grigorciuk lua lecții de box. Deși face parte dintr-o grupare cu caracter extremist şi a fost condamnat penal, Pavel Grigorciuk este lăudat de lidera PAS, Maia Sandu, pentru acţiunile pe care le organizează. “Am văzut nişte  oameni curajoşi, care au încercat să-şi spună punrtul de vedere”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiuni Adevărul Live.Reamintim că Pavel Grigorciuc, alături de alte 6 persoane numite “grupul Petrenko”, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, după ce în septembrie 2015 s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.
18:20
Starul american, în vârstă de 50 de ani, a spus că a recurs la acest gest în primii ani de carieră, când încerca să îşi facă un nume la Hollywood. Actorul a făcut declaraţia într-o emisiune a sa de pe Facebook Watch, „The Bucket List".El a spus, în timp se pregătea să participe la un semi-maraton în Cuba, că, în prezent, dintre toate lucrurile de pe lista lui de dorinţe de îndeplinit, corpul său este cel de care este cel mai îngrijorat, fiindcă nu se simţea complet în stare să alerge aproape 21 de kilometri. Acesta a continuat spunând că ideea ca el să „nu se simtă în formă" i se pare a fi nouă, deoarece în timpul perioadei de ascensiune din lumea filmului era „extrem de disciplinat".
17:20
Prima ședință a Parlamentului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani.În debutul ședinței, tradițional, a fost intonat imnul de stat al Republicii Moldova de către Capela Corală Academică ”Doina”, dirijor – Ilona Stepan și a fost onorat drapelul de stat.De la tribuna principală a Parlamentului, Preşedintele Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi a prezentat raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prezent la ședință, a adresat un mesaj deputaților nou-aleși, dorindu-le succes și îndemnându-i să protejeze interesul național în activitatea pe care o vor desfășura.Tot astăzi, trei fracțiuni parlamentare au fost formate în cadrul ședinței Legislativului: PSRM, PDM, Partidul Șor.
16:50
(UPDATE 15:54) Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a fost atacat fizic, într-o cafenea din centrul Capitalei, de către Pavel Grigorciuc, condamnat penal la patru ani cu suspendare. Informația a fost confirmată de către soția acestuia, Ina Sîrbu, care a fost martora acestui atac, alături de alte câteva zeci de persoane.La moment deputatul este internat la spital, unde și-a pierdut cunoștința.Împreună cu Pavel Grigorciuc era și Eduard Revenco, avocatul raiderului nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon.Poliția a fost anunțată de acest caz. Cu detalii vom reveni.Pavel Grigorciuc a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru dezordini în masă. El este membru al Mişcării „Antifa”, iar în 2015, acesta a primit interdicţia de a intra în Ucraina.(15:50) Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a fost atacat de către condamnatul Pavel Grigorciuc.Deputatul se află în inconștiență la spital.
16:20
Potrivit reprezentanţilor proiectului, lucrările sunt preconizate pentru opt zile. Acestea vor fi efectuate etapizat, fiind disponibilă o singură bandă de circulaţie, dar care va fi rezervată doar autoturismelor.În acest context, având în vedere lucrările de reconstrucţie, dar şi fluxul sporit de autocamioane prin respectivul post (~300 u/t pe zi), le recomandăm transportatorilor de mărfuri să opteze pentru posturile vamale ”Vulcăneşti-Vinogradovka” sau ”Mirnoe - Tabaki” (în cazul mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar şi fitosanitar).Punctele comune de trecere a frontierei ”Giurgiuleşti-Reni” şi ”Cuciugan-Pervomaisk” sunt renovate în cadrul proiectului „Consolidarea managementului integrat al frontierei de-a lungul frontierei moldo-ucrainene”, finanţat de Uniunea Europeană, cofinanţat de Guvernele Republicii Moldova şi Ucrainei şi implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie în Ucraina.
16:10
Potrivit noilor prevederi, din 1 ianuarie 2021, procedurile de achiziții publice de medicamente și dispozitive medicale vor fi efectuate prin intermediul sistemului informațional Registrul de Stat al Achizițiilor Publice (RSAP) și a mijloacelor electronice de comunicare. Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Finanţelor şi are menirea de a evita eventuale situații de criză în domeniul aprovizionării cu medicamente și dispozitive medicale. Documentul a fost adoptat în temeiul articolului 106 din Constituție, prin angajarea răspunderii guvernului față de parlament.
16:00
Surse din interiorul blocului ACUM au declarat pentru actual.md că dezbaterile încinse, care au degenerat în ceartă, au avut loc ieri, inclusiv la Bruxelles, acolo unde se aflau Maia Sandu şi Andrei Năstase.Din același motiv Sandu a preferat să rămâna în capitala Belgiei.Ulterior, la ședința Parlamentului, liderul PPDA a evitat să vorbească deschis despre fracțiunile sau fracţiunea care ar putea include deputaţii aleşi pe lista binomului PAS-PPDA. Andrei Năstase a precizat că “în ceea ce privește formele și formulele în care blocul ACUm va activa în actualul Parlament, se va veni cu un răspuns mai târziu”.Amintim că deputatul PAS-PPDA Igor Munteanu a declarat, la un post privat de televiziune, că blocul ACUM se va diviza.
14:50
„Pe 21 martie a avut loc sedinta de constituire a fractiunii PDM. A fost constituită fracțiunea în număr de 30 persoane. În calitate de președinte al fractiunii este ales Pavel Filip, a fost aprobat și regulamentul de activitate”, a citit Sergiu Sîrbu extrasul din procesul verabl de formare a fracțiunii.Democrații au a doua ca mărime fracțiune în Parlament, formată din 30 de deputați. Șeful grupului parlamentar al PDM are 53 de ani și a fost ales în circumscripția uninominală Strășeni. Din ianuarie 2016, Pavel Filip a deținut funcția de prim-ministru. Anterior, a fost ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a condus întreprinderile Tutun CTC și Bucuria.
14:30
„Insistăm să fie votate – colhozurile, medicamentele pentru pensionari, sistemul public de pensii, anularea impozitelor la magazinele sociale, anularea imunităţii parlamentare”, a declarat Marina Tauber.Partidul „Şor” are şapte deputaţi. 5 au fost aleși pe circumscripția națională, iar doi, Ilan Șor și Marina Tauber, au câştigat în circumscripții uninominale.
14:00
”Îmi pare rău că au venit 60-70 de oameni și nu au venit mai mulți”, a declarat Andrei Năstase. Cu toate că nu obosește să vorbească despre stat capturat, Năstase a recunoscut că va merge la ședința de constituire a noului Parlament. ”Peste câteva minute va trebui să calc pragul unor instituții capturate, deși îmi doresc să rămân aici”, a declarat Năstase.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.