Diaspora: „Speranțe politice” orgolioase, care nu știu de ce și pentru ce candidează

LiveNews, 12 ianuarie 2019 13:40

Angela Gramada, președinta Asociației „Experți pentru securitate și afaceri mondiale” de la București, îi face cu ou și oțet pe reprezentanții opoziției de dreapta de la Chișinău. Într-o postare pe pagina sa de facebook, moldoveanca stabilită cu traiul în România se arată indignată de faptul că autoproclamații ”salvatori ai națiunii” nu acceptă critici la adresa […] Articolul Diaspora: „Speranțe politice” orgolioase, care nu știu de ce și pentru ce candidează a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Guvernul Filip a făcut într-o perioadă scurtă şi într-un context foarte greu paşi importanţi pe calea spre Uniunea Europeană. Reformele realizate până în prezent trebuie continuate, a declarat ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, într-un interviu exclusiv pentru Publika TV. Oficialul a adăugat că România este alături de Republica Moldova cu sprijin şi cu proiecte concrete, […] Articolul Teodor Meleşcanu: Nu există alternativă pentru Republica Moldova decât continuarea procesului de apropiere față de Uniunea Europeană a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18 ianuarie 2019
23:00
Guvernul dezminte, într-un comunicat de presă, informaţiile tirajate de presa din trustul Platon-Ţopa, despre o pretinsă transmitere electorală a unui teren din gestiunea întreprinderii calea ferată a Moldovei. “Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren- proprietate publică a statului cu suprafața de 0,2754 ha din folosința SA Calea Ferată din Moldova […] Articolul Precizările Guvernului privind minciunile tirajate de instituțiile de presă afiliate binomului PAS-DA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
Femeile din Moldova sunt supărate foc pe lidera PAS, Maia Sandu, care nu a acceptat, în anul 2015, majorarea îndemnizaţiei pentru întreţinerea copiilor. Un grup de tinere mame a organizat astăzi un flashmob în faţa sediului PAS, unde au cerut socoteală fostului ministru al Educaţiei. „Vrem să o întrebăm de ce, atunci când a avut […] Articolul Indignate că Maia Sandu nu a semnat pentru majorarea indemnizațiilor, un grup de mame au protestat la sediul PAS. Acolo au fost insultate de ortacii Maiei Sandu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:40
Prietenii Moldovei din Parlamentul European sunt alături de țara noastră și ne vor susține în continuare. Asigurările au fost date de europarlamentarele Norica Nicolai şi Maria Grapini, în cadrul unei întrevederi dintre speakerul Andrian Candu şi delegația Grupului de prieteni ai Chişinăului din Legislativul European. Andrian Candu a comunicat oficialilor europeni despre acțiunile autorităților pentru […] Articolul Andrian Candu a avut o întrevedere cu delegația Grupului de prieteni ai RM din cadrul Parlamentului European: ne vor susține în continuare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:10
După ce, în anul 2015, a catalogat PLDM drept partid implicat în furtul din sistemul bancar, astăzi acesta cooperează intens cu cei pe care i-a blamat. Mai mult, oameni din anturajul fostului șef al PLDM, Vlad Filat, condamnat pentru corupție, se regăsesc pe lista binomului PAS-PPDA. Între ei figurează şi Maia Sandu, fost membru al […] Articolul În 2015, declara că PLDM a participat la jaful secolului, iar acum oamenii lui Filat se regăsesc pe lista binomului PAS-PPDA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Începând cu anul 2019, încă 50 de mii de familii din țară vor primi lunar un ajutor pentru perioada rece a anului, în valoare de 350 de lei. În prezent, de acest suport deja beneficiază aproximativ 200 de mii de familii. Pentru a majora numărul de beneficiari, Executivul a aprobat astăzi modificări la Regulamentului privind […] Articolul Ajutor din partea Guvernului în perioada rece a anului pentru încă 50 de mii de familii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:30
Guvernul a dispus astăzi majorarea numărului buletinelor, dar și a secţiilor de vot pentru alegerile din 24 februarie, destinate moldovenilor de peste hotare. Astfel, numărul buletinelor va crește de la 3 mii la 5 mii la o secție. În total, numărul buletinelor va crește cu peste 100% față de precedentul scrutin. În același timp, moldovenii […] Articolul Numărul buletinelor și secțiilor de vot pentru alegerile din februarie, majorate considerabil a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17 ianuarie 2019
21:00
Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul ultimelor trei zile se înregistrează blocaje de circulație a transportul public pe bd. Moscova, tronsonul str. Nicolae Dimo – str. Miron Costin, precum şi pe strada Alexandr Puşkin, din cauza automobilelor parcate neregulamentar pe partea carosabilă, sub reţeaua de contact. Regia Transport Electric, în conlucrare cu inspectorii de […] Articolul Dificultăți de circulație a troleibuzelor din cauza mașinilor parcate neregulamentar. Primăria face apel: Permiteți autospecialelor să deszăpezească! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:10
Programul activităților de comemorare a victimelor Holocaustului a fost discutat în cadrul unei întrevederi a Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Președintele Comunității evreiești din Republica Moldova, Alexander Belinkis și cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Pe 29 ianuarie, Parlamentul, împreună cu Guvernul și Comunitatea evreiască din Moldova, vor desfășura un șir de activități dedicate […] Articolul Andrian Candu și Președintele Comunității evreiești din Moldova au discutat despre programul activităților de comemorare a victimelor Holocaustului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:50
Partidul Democrat din Moldova trimite a decis să trimită corpului diplomatic din țară, observatorilor OSCE, dar și finanțatorilor direcți ai Promo-Lex (USAID, Fundația Soros, Consiliul Europei și Ambasada Marii Britanii la Chișinău) analiza sa referitoare la două rapoarte emise până acum de Promo-Lex, privind monitorizarea alegerilor parlamentare din 2019. Potrvit unui comunicat al formațiunii, PDM […] Articolul Partidul Democrat se plânge ambasadelor și organizațiilor internaționale pe rapoartele Promo-Lex: conţin mai multe informaţii neadevărate, neverificate, trunchiate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16 ianuarie 2019
21:00
Unul dintre candidații blocului format de Maia Sandu și Andrei Năstase au acuzat guvernarea că ar fi pus la cale un atac asupra unui colector de semnături, o femeie de 65 de ani, în raionul Străşeni. Deși la poliție nu a fost depusă nicio plângere despre presupusul atac, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat și […] Articolul Atacul asupra unei femei la Străşeni – o minciună de-a binomului PAS-DA. IGP: Nimeni nu a fost agresat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:40
O bună parte dintre vârstnicii cu venituri mai mici de 1589 de lei şi-au ridicat deja pensiile majorate cu 10 la sută. Mai mulţi bani au ajuns şi în buzunarele persoanelor cu dizabilități și militari. Deşi creşterea nu este foarte mare, pentru că a fost aprobată în funcţie de posibilităţile bugetare, oamenii salută iniţiativa autorităţilor […] Articolul O parte dintre vârstnicii cu venituri mai mici de 1589 de lei şi-au ridicat pensiile majorate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15 ianuarie 2019
15:30
Implementarea legii cu privire la salarizare, deficiențele sesizate și posibilitățile de înlăturare a acestora au fost examinate astăzi în cadrul unei ședințe prezidată de prim-ministrul Pavel Filip, informează Serviciul de presă al Guvernului. Potrivit Ministerului Finanțelor, la o lună de la intrarea în vigoare a legii salarizării în sectorul bugetar, o mare parte din bugetari […] Articolul Pavel Filip cere mai multă responsabilitate de la instituțiile statului în implementarea legii salarizării, pentru ca cetățenii să simtă efectele ei pozitive a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
După ce Maia Sandu a anunțat că a depus semnăturile la CEC, pentru a fi înregistrată în calitate de candidat, bloggerul Corneliu Gandrabur a venit cu critici dure. Acesta scrie că este inadmisibil ca un candidat, care va concura pe o circumscripție de peste hotarele țării, să se înregistreze în cursă, fără ca să iasă […] Articolul Blogger: Maia Sandu, candidat din diasporă, cu semnături adunate pe la Buiucani, Ciocana sau Poșta Veche a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:30
Proiectul legii privind prestațiile sociale pentru copii, elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în 2015 și respins de Ministerul Educației, condus pe atunci de Maia Sandu, a fost consultat cu Alianța ONG-lor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei, constituită din circa 70 de organizații neguvernamentale. Redacția Today.MD a făcut rost de […] Articolul Document care confirmă că Maia Sandu s-a opus majorării indemnizațiilor pentru copii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14 ianuarie 2019
19:50
În anul 2015, ministrul de atunci al Educației, Maia Sandu, s-a opus aprobării unui proiect care prevedea majorarea alocației lunare pentru familiile cu copii cu 200 de lei. Potrivit surselor Today.MD, care au participat la ședința prezidată de premierul Chiril Gaburici, proiectul a fost propus de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, iar ministrul Finanțelor, […] Articolul Adevărul din 2015, iese la iveală acum // Maia Sandu: Femeile care au născut copii trebuie singure să le poarte de grijă odraslelor sale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:20
Liderul Partidului Demnitatea și Adevăr care este și copreședintele blocului „ACUM” vine cun mesaj pentru Diasporă, în încercarea de a atenua din reacțiile negative la anunțul candidaților pentru diasporă din partea blocului electoral. Mesajul lui Năstase vine după ce mai mulți reprezentanți din diasporă și-au arătat indignarea menționând că candidații care vor reprezenta moldovenii din […] Articolul Andrei Năstase face apel la pace în diasporă // VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Prim-ministrul Pavel Filip a semnat și transmis astăzi o dispoziție prin care solicită instituțiilor statului să organizeze curățarea zăpezii și a țurțurilor de gheață de pe acoperișurile edificiilor, dar și a zăpezii din curțile acestora. Autorităților li se recomandă să ia măsurile necesare pentru a asigura securitatea personalului antrenat în lucrări, a trecătorilor și a […] Articolul Premierul cere instituțiilor statului să asigure curățarea zăpezii și a țurțurilor de pe acoperișuri pentru a garanta securitatea cetățenilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat astăzi un Memorandum de înțelegere cu Societatea pe acțiuni deschisă „Compania de administrare a holdingului „Belavtodor”. Memorandumul de înțelegere este prima etapă în stabilirea relațiilor contractuale între părți pentru reabilitarea unor secțiuni de drumuri naționale. Potrivit ministrului, Chiril Gaburici, Republica Moldova este interesată de dezvoltarea și diversificarea proiectelor de […] Articolul Drumul de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a centurii orașului Chișinău vor fi reabilitate cu suportul Republicii Belarus a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Aproape 1180 de tineri din țara noastră au intrat deja sau se pregătesc să intre în prima lor casă. Datele Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Medii (ODIMM), arată că, până acum, au fost acordate 1164 de credite, iar alte 14 cereri sunt acceptate și beneficiarii urmează să semneze contractele de împrumut. Dintre numărul […] Articolul Prima casă // Suma creditelor oferite de bănci a depășit 555,5 milioane de lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:00
”Expertul independent” Octavian Țicu a fost remunerat cu suma de peste 415 mii de lei de către mai multe instituții media din trustul Platon-Țopa. Între acestea figurează portalul Cotidianul sau postul de televiziune Jurnal TV. Potrivit declarației de avere a lui Țîcu, depusă la CEC, candidatul PAS-PPDA la funcția de deputat a mai beneficiat de […] Articolul Candidatul PAS-PPDA, Octavian Țicu, a luat bani de la mai multe instituții media din trustul Platon-Țopa a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12 ianuarie 2019
16:20
Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi şedinţa operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile. În cadrul acesteia, a fost analizată situația actuală a drumurilor din țară și măsurile de intervenție necesare. Potrivit ultimelor informații, toate traseele din țară sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric. Totodată, […] Articolul Premierul Pavel Filip solicită mobilizarea autorităților în evacuarea zăpezii de pe drumurile din capitală și din întreaga țară a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Ieri ridica sute de mii de lei din salarii și indemnizații, iar astăzi critică fostul angajator. Vorbim despre Iurie Reniță, candidatul blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie. Potrivit declarației de avere al acestuia, în 2017, atunci când era Ambasador în Regatul Belgiei, Luxemburg şi NATO,  Reniță a ridicat un salariu anual de apoape […] Articolul Candidatul ACUM Iurie Reniță a primit de la Guvern aproape un milion de lei indemnizații, iar acum critică autoritățile a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Angela Gramada, președinta Asociației „Experți pentru securitate și afaceri mondiale” de la București, îi face cu ou și oțet pe reprezentanții opoziției de dreapta de la Chișinău. Într-o postare pe pagina sa de facebook, moldoveanca stabilită cu traiul în România se arată indignată de faptul că autoproclamații ”salvatori ai națiunii” nu acceptă critici la adresa […] Articolul Diaspora: „Speranțe politice” orgolioase, care nu știu de ce și pentru ce candidează a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11 ianuarie 2019
22:30
În această seară, peste 60 de militari ai Armatei Naţionale, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale, au pornit pe traseele naţionale cu tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente din ultimele două zile și să acorde ajutor cetățenilor blocați în nămeți. Înainte de a porni la drum, militarii și salvatorii au fost […] Articolul Militarii au fost instruiți unde și cum să intervină pentru deblocarea cetățenilor din nămeți a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:50
„Toate institutiile medicale din țară activează în regim de alertă sporită, nu avem înregistrate accidente tehnologice, deconectări de la energia electrică sau termică. Toate spitalele sunt asigurate cu personal medical, medicamente și produse sangvine”, anunță secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca. Potrivit lui Boris Gîlca, în ultimele 24 […] Articolul Toate instituțiile medicale din țară activează în regim de alertă sporită a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, împreună cu ministrul Apărării, Eugen Sturza, au dat o mână de ajutor unui șofer care a ajuns cu mașina în șanț din cauză zăpezii. În această după-amiază, cei doi oficiali au pornit să inspecteze situația de pe traseele naționale. Demnitarii au mers cu una din mașinile Armatei. Despre aceasta […] Articolul VIDEO // Un șofer a ajuns cu mașina în șanț. Chiril Gaburici și Eugen Sturza i-au sărit în ajutor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş la ora 13.00, în condiție de ninsoare abundentă și instalarea stării de cod galben de ninsori. În perioada de referință, ÎM Regia „Exdrupo” intervine pe străzile principale și pe cele pe care circulă transportul public, cu 36 de utilaje, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, precum […] Articolul Ninge abundent: situaţia în Chișinău la ora 13.00 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Candidatul binomului PAS-PPDA la alegerile parlamentare din 24 februarie pentru circumscripția Călărași, Igor Munteanu, a indicat în declarația de avere că deține un automobil marca Toyota Venza, fabricat în 2010. Potrivit acestuia, mașina a fost procurată tot în 2010, la un preț de 70 de mii de lei. Bloggerul Corneliu Gandrabur susține că politicianul a […] Articolul Un blogger îl acuză pe candidatul ACUM, Igor Munteanu, că minte: intenționat a diminuat averea deținută (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:40
Serviciul Vamal atenționează călătorii și transportatorii de mărfuri și pasageri despre restricțiile de circulație apărute pe teritoriul statelor vecine, din cauza traseelor înzăpezite. Conform informațiilor transmise de autoritățile partenere din România, actualmente, este instituită resctricție de circulație pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal ”Albița” și localitatea Huși. Spre direcția […] Articolul Serviciul Vamal: Mai multe posturi, închise din cauza ninsorilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.