Moldova ar putea exporta nuci și mere în India

Today.md, 12 ianuarie 2019 13:00

Războiul comercial dintre India și Statele Unite se reactivează cu o nouă forță, în urma căreia fermierii americani vor avea de suferit din nou. În același timp, acesta va oferi noi oportunități pentru furnizorii de produse din alte țări, în special pentru cei din Moldova, Ucraina și Uzbekistan, scrie East-fruit.com.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 12 ore
20:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a permis, marți, companiei internaționale „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” să cumpere pachetul de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank”.
20:20
Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori, din prima încercare, va fi propus de Guvern la Premierul Nobel pentru Pace. Decizia a fost anunțată astăzi de premierul Pavel Filip, în timpul întrevederii cu sportivul, care prin înot promovează pacea și unitatea.
18:10
Îndemnurile șefilor blocului ACUM de a boicota referendumul pentru reducerea numărului deputaților confirmă că Maia Sandu și Andrei Năstase mint cu nerușinare alegătorii. Asta în condițiile în care exponenții acestui bloc au militat recent pentru micșorarea numărului aleșilor poporului. Acest lucru a fost scos în evidență de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, la o conferință de presă.
18:00
Jurnalistul Ion Terguţă, actalmente vicepreședinte al PLDM,a fost omul de curte al fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru corupţie. Faptul este confirmat în una din convorbirile telefonice dintre Filat şi actualul primar de Orhei, Ilan Şor.
17:50
Jurnalistul Ion Terguţă, actalmente vicepreședinte al PLDM,a fost omul de curte al fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru corupţie. Faptul este confirmat în una din convorbirile telefonice dintre Filat şi actualul primar de Orhei, Ilan Şor.
Acum 24 ore
15:20
Guvernarea va continua proiectele sale de susținere socială a cetățenilor, pentru că oamenii așteaptă condiții mai bune de trai. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la primul briefingul din cest an. Șeful democraților a anunțat noi inițiative pentru vârstnici.
15:10
Un șir de medicamente de primă necesitate vor fi oferite în mod gratuit tuturor categoriile de cetățeni. Statul va compensa complet, în proporție de 100%, un medicament esențial pentru cele mai răspândite maladii. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc în cadrul ședinței săptămânale a partidului.
15:10
Polițiștii din Criuleni sunt în căutarea bărbaților din imagini. Aceștia sunt suspectați de furt dintr-o benzinărie.
13:50
Opoziția de dreapta încearcă să înrădăcineze în societate percepția unor alegeri fraudate ca să justifice scorul mic de la scrutin și mizează pe haos. De acest lucru este convins președintele Parlamentului, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Andrian Candu, care a scos în evidență trucurile folosite de blocul ACUM.
13:00
Portalul zeppelin.md, care dezvăluit legăturile șefilor de la PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, cu Ludmila Kozlovska, președintele fundației Open Dialog, expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale din Rusia, vine cu scrisori deschise către Sandu și Năstase. În mesajele publicate pe Facebook se menționează că jurnaliștii vor, astfel, să afle poziția celor doi politicieni, conform normelor deontologice, în cadrul unei noi investigații.
12:50
O premieră absolută pentru Republica Moldova! Indemnizația unică la nașterea copiilor va fi majorată până la 10 mii de lei. Suplimentar, vor fi aplicate și alte măsuri de susținere a familiilor cu copii. Cu detalii despre aceasta a venit președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă după ședința săptămânală a formațiunii.
12:40
Ajutorul oferit de stat familiilor cu venituri mici în perioada rece a anului va fi dublat. Despre aceasta a anunțat președintele PDM, Vlad Plahotniuc la un briefing de presă. Aceste compensații vor fi plătite în decurs de cinci luni – din noiembrie și până în martie, pentru sezonul următor de încălzire.
12:30
Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile parlamentare, Grigori Uzun, ar fi lovit mai mulți oameni de Bobotează, iar ultimii au avut nevoie de intervenția medicilor. Incidentul a avut loc la Vulcănești, iar consilierii orașului îi cer liderei PSRM, Zinaida Grecianîi, să-l radieze de pe lista candidaților pe Uzun, care ar fi „un recidivist”.
11:50
Primarul orașului Cimișlia vine cu o reacție la explicația PAS despre retragerea sprijinului pentru candidatura lui.
11:20
Cazul primarului de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, căruia binomul PAS-PPDA i-a retras susținerea politică este încă o confirmare că blocul nu vrea să aibă de a face cu unioniștii. Constatarea îi aparține analistului politic Anatol Țăranu.
11:20
IGP a dublat numărul angajaților la dirijarea traficului rutier la cele mai aglomerate sensuri giratorii și intersecții din capitală! Astfel, începând de astăzi, agenții de patrulare vor activa în regim sportit în intervalul orelor 07:30 – 09:30 și 16.30 – 18:30.
09:30
Ministerul Afacerilor Externe din România informează cetăţenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că sindicatele taximetriştilor au anunţat declanşarea unei greve generale pe termen nelimitat şi blocarea mai multor artere de circulaţie în Madrid. De asemenea, este grevă a taximetriştilor şi în Barcelona.
09:10
La începutul lunii februarie, va fi lansată o nouă rută de troleibuz spre orașul Durlești, potrivit Primăriei Chișinău. Linia circulară nr. 35, cu denumirea: or. Durlești – str. București va fi dotată cu unități de propulsie autonomă.
09:00
Primarul orașului Cimișlia vine cu o reacție la explicația PAS despre retragerea sprijinului pentru candidatura lui.
08:50
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis 18 computere Gimnaziului „Eugen Coșeriu” din satul Catranîc și Gimnaziului „Diomid Gherman” din satul Risipeni, ambele din r-nul Fălești.
08:40
Circa 1095 de medici de familie au solicitat atribuirea practicii medicului de familie, dintre care 46 au depus cerere pentru exercitarea independentă a profesiunii de medic de familie, 17 - pentru înființarea Cabinetelor individuale ale Medicului de Familie și 29 au optat pentru Centre a Medicilor de Familie.
08:20
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu Dmitri Voloșin, președintele organizației sportive obștești „Sporter”, câștigătorul maratonului condiții extremale, desfășurat la 14 ianuarie curent, în Yakutia, Federația Rusă.
Ieri
20:20
Partidul Casa Noastră Moldova, condus de fugarul Grigore Petrenco, se dă în spectacol la tema referendumului pentru reducerea numărului deputaților. Oamenii lui Petrenco au depus la Comisia Electorală cerere de participare la plebiscit cu opțiunea ”boicot”, care nici măcar nu este prevăzută de lege. Participanții la referendum se pot înscrie doar pentru a promova sau a contesta prevederea de micșorare a numărului parlamentarilor de la 101 la 61, informează moldova24.info.
19:30
Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, se arată dezamăgit de componența așa-zisei comisii pentru meritocrație, care a decis cine poate figura pe lista electorală a binomului PAS-DA.
18:20
Partidul Democrat din Moldova a acționat în judecată postul de televiziune Jurnal TV, pentru refuzul de a difuza un spot video privind referendumul consultativ din 24 februarie 2019.
18:10
Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin confirmă informațiile privind implicarea liderului PPDA, Andrei Năstase, în falimentarea companiei AIR Moldova, alături de oligarhul condamnat Victor Țopa. În calitate de fost șef al statului, Voronin a oferit și câteva informații privind modul în care a fost pusă pe brânci cea mai importantă companie avia din țară.
17:50
O nouă lovitură dată credibilității binomului PAS-DA. Presa a publicat lista membrilor așa-numitei comisii de meritocrație, care a decis candidații blocului pentru alegeri parlamentare. Potrivit surselor citate de ziarulnational.md, este vorba despre personaje din conducerea PAS și DA, precum și analiști afiliați celor două partide.
15:30
Circa 1965 de persoane au beneficiat, săptămâna trecută, de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, circa 320 de persoane au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi, 266 copii din Strășeni au fost consultați în cadrul stomatologiei mobilă, 1092 persoane au făcut screening pulmonar, iar 287 femei au beneficiat de servicii de screening mamar gratuit.
15:10
A devenit cunoscut drept un om de afaceri de succes, iar ulterior și ca deputat. Puțini știu, însă, despre marea pasiune a fiului regretatului poet Grigore Vieru - cea pentru discurile din vinil. Călin Vieru este un meloman înrăit, iar colecția sa numără aproape 300 de discuri adunate de prin toate colțurile lumii. Acesta susține că nu ar vinde-o niciodată pentru că reprezintă amintiri de neprețuit.
14:50
Doi bărbați, ambii în vârstă de 29 de ani, originari din Strășeni și Călărași, au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de jaf. Anterior, aceștia au mai fost judecați pentru furt, tâlhărie, șantaj.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.