Analist: Membrii CEC se preocupă de activitatea celor care monitorizează și mai puțin de faptul că 3 partide din 6 înregistrate „mituiesc" electoratul

UNIMEDIA, 12 ianuarie 2019 12:20

Membrii CEC se preocupă de activitatea celor care monitorizează și mai puțin de faptul că 3 partide din 6 înregistrate „mituiesc" electoratul până la începerea campaniei electorale, care conform normelor legale trebuie să pornească pe 25 ianuarie 2019”. Cel puțin aceasta este părerea analistului politic, Dionis Cenusa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 8 ore
22:30
Două mari agenții de rating internaționale - Fitch Ratings și Standard Poor`s (S) Global Ratings au acordat pentru prima dată rating unei companii a cărei activităţi de bază sunt în Republica Moldova, scrie mold-street.com.
Acum 12 ore
21:30
Inspectorii INP, care se aflau la fluidizarea traficului rutier pe șoseaua Balcani, au intervenit în ajutorul unei Doamne însărcinate care s-a apropiat de ei pentru a o ajută să ajungă cât mai urgent la maternitate. Din spusele femeiei procesul de naștere s-a pornit neașteptat în timp ce conducea automobilul.
20:50
Kremlinul a respins, din nou, luni, orice ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA ca reacţie la raportul procurorului special Robert Mueller, care concluzionează absenţa vreunui element care să probeze o posibilă complicitate cu Rusia.
20:20
Forţele armate israeliene au anunţat luni că au început să lovească ”ţinte teroriste Hamas din întreaga Fâşie Gaza”, la câteva ore după ce o rachetă trasă din teritoriul palestinian a lovit o locuinţă de lângă Tel Aviv.
20:00
Sinucidere șocantă în raionul Hâncești. O femeie în vârstă de 31 de ani s-a înjunghiat în piept chiar în fața rudelor sale.
19:40
Comisia Europeană şi-a încheiat pregătirile în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”), o perspectivă ”tot mai verosimilă” la 12 aprilie, a anunţat luni CE într-un comunicat, relatează AFP, citat de realitatea.net.
19:30
Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.
18:40
Azim Premji are o avere estimată deForbesla 22,6 miliarde de dolari. Este al doilea cel mai bogat om din India și se situează pe locul 36 în Top 100 miliardari din întreaga lume.CNNanunță că președintele companiei Wipro își donează o treime din avere în scopuri caritabile, citează digi24.ro.
18:40
Compania Ares Design din Modena, Italia, cunoscută pentru tuning-ul unor maşini actuale şi crearea altora custom, condusă de fostul şef Lotus Dany Bahar, a prezentat versiunea finală a automobilului sportiv Project 1, prototipul căruia a fost arătat acum un an.Acest coupe este considerat o interpretare modernă a celebrului De Tomaso Pantera din anii ’70, dar construit pe bază de agregate găsite pe Lamborghini Huracan.
18:40
După ce acum trei zile comunitatea Evreiască din Republica Moldova a venit cu o reacție referitor la starea Cimitirului Evreiesc, redacția UNIMEDIA a făcut un material video filmat cu drona și o galerie cu fotografii despre stare dezastruoasă.
18:00
Un zbor al companiei British Airways al cărui destinație era aeroportul din Dusseldorf din Germania a aterizat din greșeală la aeroportul din Edinburgh, Marea Britanie, după ce au fost încurcate documentele de zbor, anunță BBC.
17:50
Crearea unui concept complet nou și modern pentru un automobil sport marca Ferrari este atât de ambițios, cât şi un proces complex. Dar în acest spirit, și cu o contribuție foarte specifică a clientului, s-a conceput noul şi unicul Ferrari P80/C. Ferrari Styling Centre, sub supravegherea lui Flavio Manzoni, dar şi echipa de inginerie și aerodinamică, a lucrat împreună cu proprietarul, împărtășind principii și viziuni pentru a crea o nouă „mașină eroică” cu un suflet absolut unic și autentic.
17:30
Comisia Europeană şi-a încheiat pregătirile în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”), o perspectivă ”tot mai verosimilă” la 12 aprilie, a anunţat luni CE într-un comunicat, relatează AFP.
17:30
Activistul Pavel Grigorciuc îl provoacă pe deputatul Sergiu Sîrbu la o confruntare, unde ambii vor fi interogați simultan despre incidentul dintre cei doi. În acest sens, Grigorciuc a trimis o cerere către Inspectoratul de Poliția Buiucani, la data de 22 martie curent.
17:20
Serviciul Info Trafic al INP informează că, la această oră, în Chișinău este înregistrat un flux majorat de transport. Astfel, se circulă cu dificultate.
Acum 24 ore
17:00
În vederea dezvoltării capacităților de comunicare ale reprezentanților MAI, dar și a metodelor de îmbunătățire a managementului din cadrul structurilor subordonate, astăzi, 25 martie 2019, ministrul Alexandru Jizdan a semnat cu Acord de colaborare cu fondatorul Companiei Evenda, Alexandru Bordea.
17:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii, informează că, în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene, pe 31 martie 2019, ultima duminică a lunii martie, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte.
17:00
Organizaţia Reporteri Fără Frontiere (RSF) a investigat strategia Beijingului de a controla informaţiile publicate dincolo de graniţele Chinei, un proiect care pune sub ameninţare libertatea presei în întreaga lume.
16:50
Începând de azi, poreclele, insultele, tachinările, intimidările, umilirile și violențele în școli sunt interzise prin lege. Inițiativa legislativă împotriva violenței psihologice – bullying în școli a fost adoptată de Senat, care este cameră decizională.Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.
16:50
Partidul Socialiștilor a acceptat propunerea lui Igor Dodon de a purta discuții cu cu privire la crearea unei majorități în cadrul Parlamentului.
16:40
BMW i pregăteşte lansarea următoarei generaţii de modele cu propulsie exclusiv electrică. Trei dintre modelele electrice ale mărcii trec în prezent prin faza principală a procesului de dezvoltare pentru serie la centrul de teste de iarnă pe care BMW Group îl are la Arjeplog (Suedia). Împreună cu BMW iX3, care va fi disponibil spre vânzare încă de anul viitor, BMW i4 şi BMW iNEXT, care vor ajunge pe piaţă în 2021, efectuează un program intensiv de testare.
16:40
Pe parcursul zilelor de 22, 23 și 24 martie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a activat în regim non-stop, acordând servicii medicale de urgență la etapa de prespital unui număr de 6550 de pacienți din întreaga țară, 22 % cu urgențe majore.
16:10
Medicul obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat, vizat în dosarul „mitei pentru judecători”, și-a aflat sentința. Pentru trafic de influență, Scarlat va achita o amendă în mărime de 2 300 de unități convenționale, echivalentul a 115 mii de lei. Sentința a fost pronunțată la 11 martie curent.
16:00
Deputatul Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, condamnă implicarea forțelor politice și a politicienilor străini în afacerile interne ale Republicii Moldova. În particular, Marina Tauber se referă la o declarație a președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul și îl invită să vină în Moldova pentru a vedea starea de lucruri și să nu comenteze doar din auzite.
15:40
Pentru susținerea pacientelor diagnosticate cu cancer de glandă mamară, Spitalul Internațional Medpark a invitat specialiști de talie mondială în oncologie. Profesorul Oncolog, dr. Sinan Karaaslan și Profesorul în Chirurgie, dr. Kemal Rasa, vor oferi consultații pentru pacientele care vor sa afle o a doua opinie medicală privind tactica de tratament și investigații, în special în cazurile de dezvoltare a complicațiilor postoperatorii.
15:40
Rusia a acuzat luni Ucraina de 'acţiuni discriminatorii' pentru că a refuzat acreditarea a circa 30 de cetăţeni ruşi în cadrul misiunii OSCE care va supraveghea alegerile prezidenţiale din Ucraina duminică viitoare, informează agenţiile de presă EFE şi RIA Novosti.
15:30
Compania Ferrari a descris într-un mod interactiv de unde noul Ferrari F8 Tributo îşi trage performanţele şi ce sistem avansat de aerodinamică activă are. Numeroase soluţii aplicate pe acest model, care a devenit practic un înlocuitor al lui 488 GTB, au fost împrumutate din motorsports, în special din Formula 1.
15:30
Organismul tău se bazează pe energia oferită de mâncare. Prin urmare, e normal să-ți fie foame dacă nu mănânci vreme de câteva ore. Dar dacă stomacul ți se obișnuiește cu „aprovizionări” constante, chiar și imediat după ce ai luat una dintre mesele principale ale zilei, în mod cert vor apărea dereglări de funcționare organică.
15:00
Scott Walker, artistul de origine americană, ale cărui hituri includ „The Sun Ain't Gonna Shine Anymore" şi „Joanna", a murit la vârsta de 76 de ani, notează BBC.
14:40
Organizația pentru protecția animalelor „Societatea Umană” a organizat în această dimineață un protest la Primăria Chișinău, în legătură cu Centrul de sterilizare, care, potrivit lor, are un comportament inumat față de patrupezi. De asemenea, membrii asociației susțin că în timp ce municipalitatea anunță că s-a renunțat la metoda barbară de a prinde câinii de pe străzile capitalei, ei în continuare sunt „prinși cu cleștele și îngropați cu buldozerul”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.