LIVE. Mişcarea Unionistă îşi anunţă candidatura la alegerile europarlamentare

InfoPrut, 12 ianuarie 2019 12:20

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îşi anunţă în aceste momente candidatura la alegerile europarlamentare din 2019 şi la cele legislative din Republica Moldova. Urmăriţi mai jos evenimentul în direct pe Privesc.eu.  &nbsp The post LIVE. Mişcarea Unionistă îşi anunţă candidatura la alegerile europarlamentare appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 24 ore
15:30
Preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, candidatul Partidului Democraţia Acasă în circumscripţia Călăraşi, Ion Leaşcenco, susţine că pericolul cel mare pentru Republica Moldova este venirea Socialiştilor lui Igor Dodon la guvernare, după alegerile din 24 februarie, potrivit adevarul.ro. Ion Leaşcencă e de părere că „avem nevoie ca de aer de unionişti în viitorul Parlament”, pentru că circumscripţiile [&hellip The post Pericolul alegerilor parlamentare! Ion Leașcenco: Dodon pregătește federalizarea R. Moldova, dacă va avea majoritate absolută appeared first on InfoPrut.
12:20
Un sportiv din Republica Moldova a stabilit un record de alergare la temperaturi scăzute în unul dintre cele mai geroase ținuturi din lume.  Sportivul Dmitri Voloșin, președintele organizației Sporter, a participat la maratonul de caritate din proiectul „Ufronzen”, care s-a desfășurat în cel mai rece punct de pe glob – localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia), unde [&hellip The post Sportivul din Rep. Moldova care a cucerit „Polul Frigului”: „E ca și cum ai ieși dintr-o navă cosmică în spațiu deschis, un ger teribil” appeared first on InfoPrut.
Ieri
10:50
  Republica Moldova trebuie să elaboreze un program foarte clar de studiere a limbii române, preferențial pentru alolingvi. De asemenea, autoritățile de la Chișinău trebuie să pregătească un set întreg de manuale care, actualmente, sau sunt lipsă și învechite, sau nu corespund anumitor necesități locale pe care le au minoritățile etnice. Declarația a fost făcută [&hellip The post Ministrul Educației cere elaborarea de urgență a unui program clar de studiere a limbii române în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
15 ianuarie 2019
20:00
Vicepreședintele raionului Strășeni, Ion Ursu a devenit Ambasadorul Unirii. Titlul a fost acordat oficialului ca urmare a implicării active în promovarea mesajului unirii în anul Centenar și pentru susținerea acțiunilor demarate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.  Certificatul de Ambasador al Unrii a fost oferit de către membrul Alianței pentru Centenar, Ion Leașcenco, astăzi, 15 ianuarie, [&hellip The post Vicepreședintele primului raion care a votat Declarația de Reîntregire a Țării a devenit Ambasadorul Unirii appeared first on InfoPrut.
19:50
Vicepreședintele raionului Strășeni, Ion Ursu a devenit Ambasadorul Unirii. Titlul a fost acordat oficialului ca urmare a implicării active în promovarea mesajului unirii în anul Centenar și pentru susținerea acțiunilor demarate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.  Certificatul de Ambasador al Unrii a fost oferit de către membrul Alianței pentru Centenar, Ion Leașcenco, astăzi, 15 ianuarie, [&hellip The post Vicepreședintele primului raion semnatar al Declarației de Reîntregire a Țării a devenit Ambasadorul Unirii appeared first on InfoPrut.
13:00
  Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, suportul Guvernului SUA prin proiectul Agricultură Performantă și entuziasmul apicultorilor, au fost cele trei ingrediente necesare pentru apariția unei noi ramuri de export în Republica Moldova: mierea de albine, scrie pe blogul său Veaceslav Ioniță, expert în economie din cadrul IDIS „Viitorul”. Mierea de albine nu a [&hellip The post România, principalul cumpărător al unui nou produs de export din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
12:40
Dacă liderii unionişti din societatea civilă vor accede în viitorul Parlament după alegerile din 24 februarie, aceştia categoric nu vor face o alianţă cu Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, potrivit adevărul.ro. „Cu siguranţă nu vom face coaliţie cu PDM sau cu Vlad [&hellip The post Candidatul unionist, Ion Leașcenco, exclude coaliția cu actuala guvernare de la Chișinău. Singura opțiune: alianța cu forțele proeuropene appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:00
  Dacă treci măcar o dată prin orașul Cernăuți, fosta capitală a Bucovinei înstrăinate, este peste poate să nu-ți vină în minte inegalabilele versuri eminesciene: „Iar tu, iubită Bucovină, ești diamant din steaua lui Ștefan”. Când am pășit pentru prima dată în stingherul Cernăuți, numit altădată „mica Vienă”, am dorit să vizitez, pe lângă edificiile [&hellip The post Arhimandritul Mihail Daniliuc: Eminescu se simțea legat de Bucovina, ca de orice provincie a țării și de fiecare locuitor al ei appeared first on InfoPrut.
09:10
  Ziua Culturii Naționale se sărbătorește la București, la Chișinău, la Cernăuți, în Sudul Basarabiei, în Timoc și în toate marile capitale unde sunt stabiliți români. Sărbătoarea este prilejuită de ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).     Despre chestiunea Basarabiei, Eminescu scria în publicația Timpul, în iunie 1878: [&hellip The post Ziua Culturii Naționale unește malurile de Prut și românii de pretutindeni appeared first on InfoPrut.
00:40
Interpreta Zinaida Bolboceanu, candidată la alegerile parlamentare din Republica Moldova pe circumscripția uninominală nr. 35 – Căușeni, însoțită de deputatul Constantin Codreanu și candidații unioniști Anatol Ursu și Ion Leașcenco s-a întâlnit cu unioniștii din localitățile raionului Căușeni. În cadrul evenimentului, artista a discutat despre viitoarele acțiuni pe care le va întreprinde, de ce merită [&hellip The post (FOTO) La sfat cu unioniștii din Căușeni. Zinaida Bolboceanu, alături de un deputat și doi candidați unioniști: sunt în politică pentru generația tânără appeared first on InfoPrut.
14 ianuarie 2019
22:30
Mihai Nicolae, președintele Institutului ,,Frații Golescu”, Marian Clenciu, președintele Asociației Culturale ,,Pro Basarabia și Bucovina” și Constantin Corneanu, președintele Consiliului Director al Asociației Europene de Studii Geopolitice și Strategice “Gheorghe I. Brătianu” au devenit Ambasadori ai Unirii. Titlurile au fost oferite pe 14 ianuarie, la București, în cadrul evenimentului „Bucovina – repere geopolitice interese strategice. Trecut – Prezent – [&hellip The post Trei promotori ai românilor din comunitățile istorice, Ambasadori ai Unirii. George Simion: avem nevoie de politici de păstrare a identității românești appeared first on InfoPrut.
15:40
George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, și-a exprimat susținerea pentru candidații unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu, care s-au înscris în cursa electorală din 24 februarie 2019 în Republica Moldova. În lipsa unei reprezentări politice a unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău, George Simion, a declarat că următorul pas pentru liderii unioniști este [&hellip The post George Simion susține candidații unioniști, Anatol Ursu și Ion Leașcenco, la alegerile parlamentare din R. Moldova appeared first on InfoPrut.
14:10
Președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tanasă, originar din Sfântu Gheorghe, județul Covasna a primit certificatul de Ambasador al Unirii pentru sprijinul pe care l-a oferit mișcării unioniste, prin reflectarea obiectivă a acțiunilor desfășurate de aceasta. Totodată, jurnalistul a primit titlul și pentru lupta pe care o duce în județele Covasna, Harghita și Mureș [&hellip The post De 13 ani, în slujba unionismului. Președintele ADEC, Dan Tanasă, a primit titlul de Ambasador al Unirii appeared first on InfoPrut.
14:10
  Institutul „Frații Golescu” și Asociația Culturală „Pro Basarabia și Bucovina” organizează luni, 14 ianuarie, la Clubul Țăranului Român, cu începere de la ora 18:00, evenimentul „Bucovina – repere geopolitice interese strategice. Trecut – Prezent – Viitor”. Evenimentul este o dezbaterea pe marginea volumului „Geopolitica Bucovinei”, lansat în decembrie 2018 la Muzeul Literaturii Române din [&hellip The post Dezbatere la București despre geopolitica Bucovinei appeared first on InfoPrut.
12:20
  Foametea organizată în Basarabia de regimul sovietic de ocupație a fost probabil cea mai tragică pagină din istoria poporului român. Imediat după ocupația Basarabiei, „mașina morții” se extinde și asupra locuitorilor de aici și începe încă în 1944, prin impozitarea țăranilor. Istoricul Mariana Țăranu, care a studiat acest fenomen, a povestit pentru Radio Chișinău prin [&hellip The post O pagină de infern. Un istoric amintește de foametea organizată de sovietici în Basarabia appeared first on InfoPrut.
12:10
George Simion, președintele Acțiunii 2012 și candidat al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din 2019, a transmis un mesaj către fostul premier al României, Dacian Cioloș după ce acesta din urmă a transmis un mesaj de felicitare către românii de peste Prut cu ocazia sărbătorii Anului Nou pe stil vechi. George Simion s-a arătat deschis, [&hellip The post George Simion, lecție pentru Dacian Cioloș: îi pot oferi expertiză pe zona Republicii Moldova appeared first on InfoPrut.
12 ianuarie 2019
16:50
George Simion, președintele Acțiunii 2012, va candida la alegerile europarlamentare din luna mai. Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, liderul mișcării unioniste va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului [&hellip The post „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”. George Simion, candidatul mişcării unioniste la europarlamentare appeared first on InfoPrut.
12:20
Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îşi anunţă în aceste momente candidatura la alegerile europarlamentare din 2019 şi la cele legislative din Republica Moldova. Urmăriţi mai jos evenimentul în direct pe Privesc.eu.    The post LIVE. Mişcarea Unionistă îşi anunţă candidatura la alegerile europarlamentare appeared first on InfoPrut.
11 ianuarie 2019
15:40
Unioniștii care vor participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Politic Democrația Acasă au anunțat că vor avea candidați în patru circumscripții uninominale. Într-o conferință de presă la IPN, Ion Leașcenco, unul dintre candidați, a declarat că Partidul Politic Democrația Acasă va prezenta în scurt timp o listă de candidați  pe circumscripția națională, iar [&hellip The post Partidul Democrația Acasă a prezentat candidații unioniști din circumscripțiile uninominale appeared first on InfoPrut.
10:50
  „Mai mergem la vot? Dilema unui unionist”, este titlul unui articol de opinie publicat de liderul Acțiunii 2012, George Simion, pe platforma de bloguri a cotidianului Adevărul.  Partidele politice din România şi Republica Moldova s-au compromis atât de grav în ochii electoratului, încât multor cetăţeni oneşti le este jenă să spună că au mers [&hellip The post George Simion: Mai mergem la vot? appeared first on InfoPrut.
10 ianuarie 2019
15:30
Mișcarea unionistă își desemnează proprii candidați la alegerile parlamentare din Republica Moldova și la alegerile europarlamentare din România. Lansarea candidaților va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie în București. La eveniment vor participa reprezentanți ai românilor din comunitățile istorice, Basarabia, Diaspora și județele țării. „Societatea românească e măcinată de ură și de lipsă de speranță. O [&hellip The post Pe ce liste vor candida UNIONIȘTII? Anunțul se face sâmbătă appeared first on InfoPrut.
13:50
  Românii din Ucraina, prin Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina”, au felicitat România cu prilejul preluării președinției Consiliului UE, solicitând Bucureștiului să abordeze la nivel european problemele cu care se confruntă etnicii români din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Odesa. Potrivit memoriului, scopul strategic al eforturilor diplomatice, politice și culturale trebuie să fie recunoașterea românilor [&hellip The post Românii din Ucraina solicită Bucureștiului să le fie abordate problemele în timpul Președinției Consiliului UE appeared first on InfoPrut.
12:20
Din dorința de a încuraja dezvoltarea și coeziunea mediului asociativ românesc din afara granițelor, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează în perioada 15 – 17 ianuarie a.c. o sesiune de informare privind metodologia depunerii de proiecte, aferentă anului 2019. În acest sens, secretarul de stat Victor Alexeev va efectua o vizită de lucru în Ucraina (Cernăuți – [&hellip The post Secretarul de stat Victor Alexeev, vizită de lucru în Cernăuți, Transcarpatia și Odesa appeared first on InfoPrut.
9 ianuarie 2019
19:30
Liderul unionist, Anatol Ursu, ex-președintele Mișcării Civice ,,Tinerii Moldovei” a primit titlul de Ambasador al Unirii. Unionistul care lucrează zilnic pentru Unire este implicat în mișcarea unionistă din 2010. De-a lungul a nouă ani a organizat, condus și desfășurat acțiuni de impact pe cele două maluri de Prut, a fost antrenat în proiectul unionist UnireaTV [&hellip The post Zilnic lucrează pentru UNIRE! Liderul unionist, Anatol Ursu a primit titlul de Ambasador al Unirii. appeared first on InfoPrut.
18:50
Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale și candidat unionist la alegerile parlamentare din Republica Moldova a primit astăzi, 9 ianuarie certificatul de integritate. Actul a fost eliberat după două săptămâni de către Autoritatea Națională de Integritate. Totodată, liderul unionist a făcut un apel către diaspora cu privire la alegerile din 24 februarie. Anunțul a fost făcut [&hellip The post Candidatul unionist, Ion Leașcenco a primit certificatul de integritate. Președintele BUN face un apel către diaspora appeared first on InfoPrut.
18:10
Vasluianul Ionel Popa, în vârstă de 51 de ani, a fost alături de mișcarea unionistă de-a lungul anului Centenar. A pus umărul la organizarea și desfășurarea acțiunilor unioniste, iar anul 2018 l-a încununat cu o acțiune caritabilă, demnă de urmat, peste Prut. Pentru implicare, curaj și dedicație, Ionel Popa a primit titlul de Ambasador al [&hellip The post Fapte, nu vorbe! Vasluianul Ionel Popa a primit titlul de ambasador al Unirii în anul Centenar appeared first on InfoPrut.
12:50
Liderul PD, Vladimir Plahotniuc, și-a făcut publică declarația pe avere pe anii 2017 și 2018, anexând-o la documentele depuse pentru a se înscrie în cursa electorală, relatează Cotidianul. Oligarhul Vladimir Plahotniuc declară că în acest interval a obținut în jur de 4,5 milioane de euro, aproape 17 milioane de lei și peste 350 de mii [&hellip The post DOC. Săracul om bogat. Câți bani are Plahotniuc appeared first on InfoPrut.
8 ianuarie 2019
14:00
  Patriarhia Moscovei recunoaște identitatea și unitatea lingvistică moldo-română,  publicând pe pagina sa oficială Pastorala de Crăciun a Patriarhului Kirill în limba română cu alfabet latin, specificând că este vorba despre o singură limbă, nu despre două, scrie Vlad Cubreacov, președintele Asociației „Răsăritul Românesc”, preluat de Romanian Global News. Premieră absolută! Minune de Crăciun! ”Moldoveni, deci [&hellip The post Patriarhia Moscovei recunoaște că în Rep. Moldova se vorbește limba română appeared first on InfoPrut.
11:20
  Echipa Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a alăturat campaniei „Camionul de Craciun în Basarabia”, inițiată de Asociația Tășuleasa Social. „Am achiziționat de la Selgros 21 de pachete pregătite special pentru a fi trimise în raionul Glodeni din Republica Moldova. Handbalistele și antrenorii vor ca prin gestul lor să împartă bucurie, dar și să schimbe ceva în jur. [&hellip The post Handbalistele din Bistrița, cadouri pentru copiii din raionul Glodeni appeared first on InfoPrut.
10:50
  Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită Guvernului României creșterea fondului de burse acordat studenților bursieri ai statului român (românii din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și de pretutindeni).  „Dorim să aducem în prim-plan și faptul că nu s-a mai înregistrat o creștere a acestora din anul 2008, bursele de care ei beneficiază în prezent fiind [&hellip The post Alianța Națională a Organizațiilor Studentești din România cere creșterea fondului de burse pentru românii din Rep. Moldova, Ucraina, Serbia appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.