LIVE. Mişcarea Unionistă îşi anunţă candidatura la alegerile europarlamentare

InfoPrut, 12 ianuarie 2019 12:20

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îşi anunţă în aceste momente candidatura la alegerile europarlamentare din 2019 şi la cele legislative din Republica Moldova. Urmăriţi mai jos evenimentul în direct pe Privesc.eu.  &nbsp The post LIVE. Mişcarea Unionistă îşi anunţă candidatura la alegerile europarlamentare appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 4 ore
20:20
  Adriana Babin este din Orhei și studiază de la opt ani naiul. Tânăra basarabeancă a obținut locul 1 la Festivalul-concurs „Florile Ceahlăului” de la Piatra Neamț, secțiunea instrumente tradiționale. „De data asta locul 1 a insemnat cateva nopți nedormite, ore de asteptare si o experienta pe care am trait-o pentru prima data. Mii de [&hellip The post Tânără naistă din Republica Moldova, premiată în România appeared first on InfoPrut.
20:10
  Baia Mare este următorul oraș în care se va fi lansată cartea „Blocați în labirint” (Editura Timpul, 2017), semnată de liderul unionist George Simion. Evenimentul va avea loc marți, ora 13:00, la Biblioteca Județeană ,,Petre Dulfu”. Accesul publicului este gratuit. Cartea „Blocaţi în labirint” este o experienţă editorială unică, dedicată în primul rând cetăţenilor Republicii [&hellip The post George Simion lansează cartea despre Republica Moldova „Blocați în labirint” la Baia Mare appeared first on InfoPrut.
Acum 6 ore
19:50
  Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au analizat evoluțiile din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie și au luat decizia de a urmări cu atenție modul în care va fi format Guvernul și ce program va propune acesta. Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, [&hellip The post Șefa diplomației europene: Ține de noi să fim vigilenți la situația statului de drept în Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
Acum 12 ore
12:50
  Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului Dunja Mijatović  a declarat recent că urmărește cu îngrijorare dezbaterile din Rada Supremă de la Kiev privind limba de stat. Aceasta a îndemnat Parlamentul ucrainean să amâne dezbaterea până după alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul lunii martie. „Comunitatile lingvistice trebuie să fie efectiv implicate în elaborarea [&hellip The post Consiliul Europei cere Ucrainei să amâne adoptarea proiectului de lege care lovește și în românii din Cernăuți, Sudul Basarabiei și Transcarpatia appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
09:00
  Susținători ai candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion din zeci de orașe ale României, Republicii Moldova și din diaspora s-au mobilizat duminică, la aceeași oră, pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii lui Simion în cursa electorală. Mii de semnături au fost colectate pe parcursul a câteva ore, începând cu ora 13:00, în București, [&hellip The post (FOTO) Susținătorii candidatului independent George Simion, mobilizare în zeci de orașe ale lumii appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:30
Un independent pentru un alt independent! Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, colectează semnături pentru candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion.  După ce s-au întâlnit cu susținători ai unionistului George Simion la punctul de colectare a semnăturilor din Piața Unirii, edilul de Iași, alături de candidatul independent la europarlamentare și de voluntari în campanie au [&hellip The post Primarul de Iași Mihai Chirica strânge semnături pentru candidatul independent George Simion appeared first on InfoPrut.
14:20
Candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion i-a fost interzisă vineri arborarea drapelului României în spațiul public, la Sfântu Gheorghe. În localitate s-a sărbătorit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni și cu această ocazie au fost arborate zeci de steaguri ale Ungariei, încălcându-se, astfel, legislația națională. „E cazul să ne unim împotriva politicienilor care dezbină, de-asta au [&hellip The post (VIDEO) Tricolorul românesc, interzis la Sfântu Gheorghe. George Simion: Să ne unim contra politicienilor care ne dezbină appeared first on InfoPrut.
15 martie 2019
16:50
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion cere autorităților să explice de ce municipiul Sfântu Gheorghe este împânzit astăzi, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu drapele ale Ungariei și nici măcar un singur steag al României nu poate fi văzut în localitate. „Comunitățile istorice, diaspora, românii din Covasna și Harghita sunt obiective în jurul [&hellip The post Transilvania e România! George Simion, la Sfântu Gheorghe: De ce în inima țării e arborat steagul Ungariei? appeared first on InfoPrut.
11:00
  Având în vedere faptul că azi este 15 martie, iar comunitatea maghiară din România sărbătorește ziua maghiarilor de pretutindeni, prilej cu care liderii maghiari se vor întrece în declarații care mai de care mai sfidătoare la adresa României și a românilor, l-am rugat pe istoricul Vasile Lechințan din Cluj-Napoca să ne explice însemnătatea acestei [&hellip The post Istoric: 15 martie 1848 înseamnă amintirea unei crunte perioade de teroare pentru români appeared first on InfoPrut.
10:00
  Compania rusească Gazprom a majorat cu circa 25% prețul gazului pentru Republica Moldova comparativ cu prețul de import din aceeași perioadă a anului trecut. De la 1 ianuarie 2019, preţul gazelor naturale livrate în Republica Moldova de Gazprom constituie 237,46 de dolari pentru o mie de metri cubi. Acest tarif e valabil doar pentru [&hellip The post Gazprom a majorat prețul gazelor pentru Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
14 martie 2019
15:30
La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, a avut loc joi ceremonia de deschidere a modulului de pregătire „Platinum Eagle 19.1”, parte a exerciţiului „Black Sea Rotational Force 19”, transmite Ziarul Național.  Până pe 20 martie curent, circa 100 de militari din Armata României şi 200 de [&hellip The post Militari din Rep. Moldova participă în România la exercițiul „Platinum Eagle” appeared first on InfoPrut.
15:00
  Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a susținut recent, într-o conferință la Universitatea din Oradea, că singura soluție pentru ca Republica Moldova sa devină partea Uniunii Europene este Unirea cu România. Traian Băsescu a vorbit despre viitorul și securitatea Uniuni Europene și despre limitele UE și NATO din acest moment, relatează B1.ro. „Eu știu foarte [&hellip The post Traian Băsescu: Unirea, singura soluție viabilă prin care Rep. Moldova poate intra în UE appeared first on InfoPrut.
14:50
  Republica Moldova este lider în lume după declinul populației. Potrivit agenției Infotag, care citează presa străină, acest aspect este indicat de datele Institutului de Geopolitică și Științe Sociale din Cehia, care a realizat un clasament al statelor cu cel mai mare declin al populației. Rata scăzută a natalității și exodul populației peste hotare ar [&hellip The post Republica Moldova, cel mai mare declin din lume al populaţiei. Vezi aici cauzele appeared first on InfoPrut.
12:50
  Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a declarat că Ucraina nu trebuie lăsată să se transforme în Republica Moldova, care ar fi acum un stat al pensionarilor, pe care îl ucide oligarhia. Declarațiile lui Saakașvili au fost făcute în contextul în care pe 31 martie are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina.  [&hellip The post Saakaşvili: Republica Moldova e ucisă de oligarhie appeared first on InfoPrut.
13 martie 2019
17:00
  George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, spune că nu este interesat de nicio formațiune politică apărute în ultimii ani în România. „Nu mă interesează actualele partide politice. Nu cred că sunt de dreapta sau de stânga, că au o ideologie sau alta. Actualele partide au grupuri de interese, iar politicienii acţionează din oportunism. [&hellip The post George Simion: „Orice român care luptă împotriva corupţiei este un bun cetăţean, iar această luptă trebuie continuată” appeared first on InfoPrut.
11:40
  Publicația „Zorile Bucovinei” informează că Rada Supremă a Ucrainei continuă să examineze în a doua lectură proiectul de lege „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, al cărui articol 21 amenință cu dispariția ziarele românești din Ucraina. „Distrugător de limba română este articolul 21 al respectivului proiect de lege ce pune [&hellip The post S.O.S.! Românii din Cernăuți: Vom mai putea edita ziare în limba română? appeared first on InfoPrut.
11:10
  Publicația „Zorile Bucovinei” informează că Rada Supremă a Ucrainei continuă să examineze în a doua lectură proiectul de lege „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat”, al cărui articol 21 amenință cu dispariția ziarele românești din Ucraina. „Distrugător de limba română este articolul 21 al respectivului proiect de lege ce pune [&hellip The post S.O.S.! Românii din Cernăuți: Vom mai putea edita ziare în limba română? appeared first on InfoPrut.
12 martie 2019
18:30
George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, și-a vândut apartamentul, singura bogăție materială pe care o avea, pentru a duce la bun sfârșit campania de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea acestuia în cursa electorală din luna mai. „Gata! Am mers până la capăt pentru a putea avea șanse egale în aceste alegeri. Interesant e că [&hellip The post George Simion și-a vândut apartamentul: „Am mers până la capăt pentru a putea avea șanse egale în aceste alegeri” appeared first on InfoPrut.
14:40
Populația Republica Moldova nu este expusă niciunui pericol în legătură cu incidentul care a avut loc, la începutul lunii martie, la Uzina Metalurgică de la Râbnița, transmite Deschide.md. „Nu există motive de îngrijorare. Cu certitudine. Este un incident local, care poate fi stopat. În afara gardului uzinei nu există niciun pericol”, a declarat pentru Ziarul Național Ion [&hellip The post Mesajul Agenției Nucleare din Rep. Moldova după avaria de la Râbnița appeared first on InfoPrut.
13:40
  Separatiștii de la Tiraspol califică declarațiile președintelui Igor Dodon privind reglementarea conflictului transnistrean prin reintegrarea teritoriului din stânga Nistrului în componența Republicii Moldova drept „o abordare marginalizată şi o încercare a de a induce în eroare parteneri internationali”, transmite Radio Chișinău. Potrivit autorităților din regiunea transnistreană, „speculațiile pe tema reglementării relațiilor dintre Republica Moldova şi [&hellip The post Ce acuzații îi aduc separatiștii de la Tiraspol lui Igor Dodon privind conflictul transnistrean appeared first on InfoPrut.
13:30
  Separatiștii de la Tiraspol califică declarațiile președintelui Igor Dodon privind reglementarea conflictului transnistrean prin reintegrarea teritoriului din stânga Nistrului în componența Republicii Moldova drept „o abordare marginalizată şi o încercare a de a induce în eroare parteneri internationali”, transmite Radio Chișinău. Potrivit autorităților din regiunea transnistreană, „speculațiile pe tema reglementării relațiilor dintre Republica Moldova şi [&hellip The post Ce acuzații îi aduc separatiștii de la Tiraspol lui Igor Dodon privin conflictul transnistrean appeared first on InfoPrut.
11 martie 2019
19:50
  În Transcarpatia ar putea fi deschis un nou punct de control și trecere  a frontierei cu România: Biserica Albă – Sighetu Marmației, informează Agenția BucPress. Potrivit corespondentului BucPress în Transcarpatia, un obiectiv discutat mai mulți ani la rând și la diverse niveluri a fost abordat  recent la reuniunea  experților ucraineni și români, cu participarea [&hellip The post Nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina appeared first on InfoPrut.
17:00
  În anul 2018, Republica Moldova a înregistrat mai multe regrese în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, potrivit unor ONG-uri, transmite Radio Chișinău. Într-un raport alternativ cu privire la implementarea Acordului de Asociere, experții atrag atenția că există în continuare probleme în justiție, dar și restanțe la investigarea furtului unui miliard de dolari [&hellip The post Experți: Sistemul de justiție din Rep. Moldova se întoarce la modelul sovietic appeared first on InfoPrut.
14:00
  Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră declarațiile despre o „rezolvare rapidă” a conflictului transnistrean drept „rupte de realitate”, spune Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt diplomației ruse.  Maria Zaharova a răspuns astfel întrebării unei jurnaliste asupra unei afiormații a lui Igor Dodon, care a afirmat că, în urma alegerilor, conflictul transnistrean poate fi rezolvat [&hellip The post Moscova îl contrazice pe Dodon în privința conflictului transnistrean appeared first on InfoPrut.
12:30
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion dă startul luni, la Chișinău, campaniei de strângere de semnături necesare înscrierii candidaturii în cursa electorală. Punctul de colectare a semnăturilor va fi deschis de la ora 16:00, lângă Oficiul Poștal Centru (vizavi de Primărie). Biroul de presă al candidatului anunță că cei care doresc să semneze [&hellip The post George Simion, la Chișinău. Unde poate fi găsit acesta appeared first on InfoPrut.
11:20
  33 de artiști din Republica Moldova cu 65 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă sunt expuși la Muzeul Cotroceni din București până pe data de 27 martie, când se împlinesc 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Expoziţia de artă contemporană „Republica Moldova – Conexiuni convergente” este curatoriată de Tudor Zbârnea, [&hellip The post Artiști contemporani din Republica Moldova, expoziție la București appeared first on InfoPrut.
11:00
  Veterani din războiul moldo-rus de la Nistru se odihnesc zilele acestea în stațiunea balneară Techirghiol, în apropiere de Constanța. Inițiativa le-a aparținut Asociației Tighina, prin Alexei Paluță, și lui George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare. Veteranii au avut, însă, emoții cu privire la deplasare, deoarece microbuzul care venea să îi ia din Chișinău [&hellip The post Cum tratează regimul Plahotniuc veteranii din războiul moldo-rus de la Nistru appeared first on InfoPrut.
7 martie 2019
20:30
  Românii din Cernăuți sunt dispuși să dea în judecată primăria orașului dacă aceasta va continua să ignore solicitările părinților de a inaugura în centrul regional o grădiniță românească – informează agenția BucPress, preluat de Romanian Global News. De zeci de ani, cernăuțenii cer autorităților locale să deschidă o instituție preșcolară cu predarea în limba [&hellip The post Românii din Cernăuți vor să dea în judecată primăria orașului. Care este nemulțumirea acestora appeared first on InfoPrut.
20:20
  Serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor a interzis importul a 20,8 tone de mere proaspete venite din Republica Moldova. Marfa a fost oprită în regiunea Oriol şi Kursk, la punctul de trecere Krupeţ. Potrivit Departamentului Rosselkhoznadzor la efectuarea controlului fitosanitar de carantină au fost identificate discrepanțe în informațiile indicate în certificatul fitosanitar pentru produse, pe etichetele [&hellip The post Mai mult de 20 de tone de mere din Rep. Moldova au fost interzise în Rusia appeared first on InfoPrut.
6 martie 2019
11:00
    Deputatul Constantin Codreanu a prezentat miercuri în Camera Deputaților o declarație politică despre efectele pe care le are proiectul de lege privind limba ucraineană asupra etnicilor români din Ucraina. „Doresc să vă fac cunoscut că începând cu săptămâna trecută am primit din regiunile Transcarpatică, Cernăuți și Odesa, în care locuiesc cei mai mulți [&hellip The post S.O.S., românii din Ucraina! Legea Kievului care suprimă drepturile românilor appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.