Oleg Voronin, fiul liderului PCRM, ar putea fi unul dintre acționarii băncilor blocați de BNM (Mold-Street)

Radio Chisinau, 12 ianuarie 2019 12:20

Fiul liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, fost președinte al Republicii Moldova ar putea fi unul din acționarii bancari, blocați prin decizia de ieri, anunțată de Banca Națională a Moldovei. Oleg Voronin este unul din principalii acționari ai FinComBank.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
21:05
Copreşedintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a cerut socialiştilor "să demonstreze că nu vor coopera niciodată cu Partidul Democrat, aşa cum a fost în timpul activităţii Parlamentului de ultima legislatură".
20:00
NASA a confirmat marţi că astronautele Anne McClain, 39 de ani, şi Christina Koch, 40 de ani, vor fi protagonistele la 29 martie a primei plimbări spaţiale a două femei, exprimându-şi speranţa ca acest eveniment să inspire noi generaţii, relatează EFE, potrivit Agerpres.
19:45
Este "posibilă" o scurtă amânare a Brexit-ului, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieşirii Regatului Unit din UE, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit AFP şi DPA, transmite Agerpres.
19:30
Ucraina a instituit sancţiuni împotriva a 294 de persoane juridice şi a 848 de persoane fizice, care au participat la construirea Podului Crimeii, dar şi la desfăşurarea alegerilor în republicile Doneţk şi Lugansk din Donbas, relatează Rador.
19:10
Preşedintele francez Emmanule Macron a dispus ca dispozitivul militar antiterorist 'Sentinelle' să fie mobilizat sâmbătă într-o manieră ''consolidată'' la manifestaţiile ''vestelor galbene'', pentru a proteja clădirile oficiale şi alte ''puncte fixe'', informează miercuri agenţiile dpa şi AFP, citate de Agerpres.
19:05
Expoziția retrospectivă a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser”, ajunsă la cea de-a XII-a ediţie, organizată de Muzeul Județean de Artă Prahova, România, a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.
18:50
Astronomi niponi au observat, în premieră, 83 de găuri negre supermasive extrem de vechi, care au apărut în "copilăria" Universului, la peste 13 miliarde de ani lumină distanţă de Pământ, în condiţiile în care vârsta Universului este estimată la aproape 13,8 miliarde de ani, conform unui material publicat marţi de Space.com, scrie Agerpres.
Acum 24 ore
18:35
Tehnologia 5G a fost testată în Republica Moldova în cadrul un unui eveniment de prezentare organizat de către un operator de telefonie mobilă din țară. Potrivit autorităților, odată cu implementarea noii tehnologii, viteza transferului de date va crește, iar timpul de răspuns va fi îmbunătățit. Implementarea acestea se preconizează a avea loc în 2020, transmite IPN.
18:20
Mai mulți voluntari s-au mobilizat astăzi pentru a salubriza râulețul Durleşti, unul dintre cele mai poluate din municipiu.
18:05
Amnesty International Moldova cere Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție efectuarea unei investigații „privind alegațiile de aplicare excesivă a mijloacelor speciale și gazelor lacrimogene de către presupuse forțe de poliție, în cadrul protestelor pașnice de astăzi, 20 martie, din fața Judecătoriei Orhei”.
17:50
Spațiul online a fost supus unei politizări excesive în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, fapt care a diminuat din încrederea utilizatorilor față de informația publicată. Sunt constatări ale reprezentaților Foundation Youth Development for Innovation, care sugerează că e nevoie un cadru legal care să reglementeze activitatea online a concurenților electorali și monitorizarea acestui spațiu.
17:30
Lira sterlină s-a depreciat miercuri cu aproape 1% în raport cu dolarul şi moneda euro, după ce Theresa May a cerut amânarea Brexit-ului până la 30 iunie şi a avertizat că un Brexit fără acord de divorţ este în continuare posibil, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.
17:20
Autorităţile din Franţa au pus sub acuzare un senator miliardar rus, Suleyman Kerimov, pentru complicitate la fraudă fiscală, în legătură cu achiziţia de vile de lux, pe Riviera franceză, scrie Rador.
17:05
În campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, cele mai utilizate platforme social media de către concurenții electorali au fost Facebook și Odnoklassniki, urmate de Youtube și Instagram. Majoritatea concurenților electorali au avut câte un cont pe una dintre cele patru platforme online pentru a interacționa cu alegătorii.
16:55
Inspectoratul General de Poliție a venit cu o reacție după ninformațiile apărute în presă conform cărora polițiștii au utilizate gazelor lacrimogene la protestul față de sentința în dosarul pe numele lui Gheorghe Petic
16:45
Alegătorii olandezi votează miercuri în alegeri la nivel de provincii, un scrutin cu aparenţă de referendum faţă de politica premierului centrist Mark Rutte, şi al cărui sfârşit de campanie a fost marcat de un incident armat la Utrecht, soldat cu trei morţi, notează AFP, potrivit Agerpres.
16:45
Asociația Promo-LEX și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile forțelor de ordine de la întrunirea desfășurată azi în fața sediului Judecătoriei Orhei.
16:30
Un imigrant african a incendiat un autobuz şcolar, miercuri, la periferia oraşului italian Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană, mai mulţi elevi fiind intoxicaţi cu fum, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene, potrivit Mediafax.
16:25
Volumul de credite în sectorul bancar a fost de aproximativ 35,8 miliarde de lei în luna februarie a.c., în creștere cu 3,6 miliarde, sau 10% față de februarie 2018. În comparație cu luna ianuarie a.c., volumul creditelor s-a majorat cu jumătate de miliard de lei.
16:15
Monitorizarea activităţii întreprinderilor de stat şi întreprinderilor de producţie cu capital de stat arată că nivelul de transparenţă al activităţii lor este destul de scăzut. La aceste concluzii au ajuns experţii Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) Viitorul în urma studiului "Transparenţa în activitatea întreprinderilor de stat", realizat cu sprijinul Agenţiei Slovace pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SlovakAid).
15:50
Viiturile produse în luna martie în Afganistan au afectat peste 122.600 de persoane din 14 dintre cele 34 de provincii ale ţării, a anunţat Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU, citat miercuri de DPA.
15:35
Prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat miercuri că i-a scris preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a solicita amânarea retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană până la 30 iunie, în urma respingerii de către parlamentul de la Londra a acordului convenit cu UE, transmite Reuters, citat de Agerpres.
15:15
R. Moldova se află pe locul 71 în Raportul Fericirii Mondiale (World Happiness Report) - bazat pe sondaje efectuate timp de trei ani de Gallup care evaluează nivelul de fericire perceput de cetăţenii a 156 de state, conform unui raport anual al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), publicat miercuri.
15:00
Băncile din Republica Moldova au înregistrat un profit total de 350 de milioane de lei în primele două luni ale acestui an. Pe primul loc se clasează Moldova-Agroindbank cu 115 milioane de lei profit, fiind urmată de Moldindconbank și Victoriabank cu 81 și, respectiv, 64 de milioane de lei profit.
14:55
Blocul ACUM anunță, într-un comunicat, că cheamă toți cetățenii să protesteze mâine în fața Parlamentului.
14:50
Comisia Europeană amendează Google cu 1,49 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari) pentru că a încălcat reglementările privind concurenţa în Uniunea Europeană prin practicile sale în domeniul reclamelor, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.
14:35
Ghenadie Sajin, directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și fost administrator al companiei Finpar Invest, controlată de familia Plahotniuc, a fost instalat în funcția de președinte al raionului Ialoveni, la scurt timp după ce Lilian Carmanu și-a anunțat demisia. Carmanu a fost numit la rândul său în funcția de vicepreședinte al raionului.
14:30
Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei și-a manifestat regretul față de faptul că autoritățile ruse nu au prezentat nicio propunere, până la sfârșitul lunii februarie curent, privind modul de executare a deciziei CEDO în cazul Catan şi alţii împotriva Federației Ruse, care se referă la achitarea despăgubirilor morale în cauza școlilor cu predare în grafia latină din stânga Nistrului.
14:15
În Republica Moldova tuberculoza rămâne o "provocare majoră de sănătate", în pofida unei scăderi a cazurilor înregistrate, conform datelor oferite de Institutul de Ftiziopneumologie. În ajunul zilei mondiale de combatere a tuberculozei, care se marchează pe 24 martie, în Republica Moldova se desfășoară mai multe activități de informare a populației.
13:55
Valoarea exporturilor de produse agricole din Republica Moldova pe piața Uniunii Europene a crescut cu 500 milioane de euro, în doi ani, urmare a implementării măsurilor fitosanitare prevăzute de Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), constată Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, informează MOLDPRES.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.