Oleg Voronin, fiul liderului PCRM, ar putea fi unul dintre acționarii băncilor blocați de BNM (Mold-Street)

Radio Chisinau, 12 ianuarie 2019 12:20

Fiul liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, fost președinte al Republicii Moldova ar putea fi unul din acționarii bancari, blocați prin decizia de ieri, anunțată de Banca Națională a Moldovei. Oleg Voronin este unul din principalii acționari ai FinComBank.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
11:00
După ce a fost prezentat în exclusivitate la Salonul Auto de la Paris, noul Renault Kadjar este acum disponibil şi în România. Lansat în 2015, acesta a devenit un model de bază în gama Renault, un produs global pentru care au optat deja peste 450.000 de utilizatori din peste 50 de țări.
10:55
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, merge astăzi, 17 ianuarie, în Serbia, însoţit de o delegaţie importantă, pentru a consolida cooperarea cu o ţară care doreşte să adere la Uniunea Europeană, rămânând un aliat apropiat al Moscovei.
Acum 30 minute
10:35
Tarifele pentru serviciile prestate de către medicii veterinari nu au fost ajustate din 2007. Președintele Asociației Republicane a Medicilor Veterinari din Moldova, Nicolae Starciuc, a declarat pentru IPN că, de atunci, costul medicamentelor de care trebuie să dispună un medic veterinar în activitatea sa a crescut esențial, iar neajustarea tarifelor îi determină pe mulți să renunțe să mai profeseze.
Acum o oră
10:25
Rusia aplică noi metode prin care încearcă să inducă în eroare populaţia letonă, răspândind ideea că Letonia ar fi un stat eșuat - acuză europarlamentarul leton Inese Vaidere.
10:15
Responsabilii din domeniul sănătății urmează să prezinte în următoarele două săptămâni, propuneri concrete de modificare a cadrului normativ existent la aplicarea adaosului comercial la medicamente. Asta după ce premierul Pavel Filip a solicitat instituțiilor abilitate din domeniul sănătății să examineze și să identifice mecanisme de reducere a adaosului comercial aplicat la medicamentele comercializate în rețeaua farmaceutică, transmite IPN.
Acum 2 ore
10:00
Presa de la Chișinău relatează despre un nou dosar pe numele fostului premier, Vlad Filat, transmis în judecată de către procurori. Acesta este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari prin intermediul unei firme de consultanță din SUA.
09:40
A nins la Ierusalim. Căderi semnificative de zăpadă au fost semnalate şi în nordul Israelului şi în Cisiordania.
09:30
Uniunea Europeană îşi doreşte, printr-un proiect de regulament privind protecţia bugetului UE, să limiteze sau chiar să îngheţe finanţarea în cazul ţărilor membre în care există deficienţe generalizate în aceea ce priveşte statul de drept. În dezbaterea care a avut loc miercuri seară, 16 ianuarie, la Strasbourg, reprezentanţi ai grupurilor politice şi-au exprimat părerile asupra textului şi şi-au anunţat opţiunile de vot, relatează News.ro.
09:05
Statele Unite îndeamnă autoritățile moldovene să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni, se arată într-o Declarație a Departamentului de Stat.
Acum 4 ore
09:00
Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a arestat şi a prezentat în instanţă miercuri un bărbat care pregătea un atac asupra Casei Albe cu o rachetă antitanc, cu grenade şi arme de foc, transmite Reuters.
08:50
Traficul ilicit de mărfuri la frontieră a crescut, în anul 2018, cu 51% în comparație cu anul precedent, fiind depistate 115 cazuri la trecerea hotarului. De asemenea, traficul ilicit de arme și muniții a crescut cu 78%, înregistrându-se 34 de cazuri. Despre aceasta a anunțat șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, transmite IPN.
08:40
Senatul Statelor Unite a respins ieri, 16 ianuarie, un proiect de lege care prevedea continuarea sancţiunilor împotriva firmelor legate de oligarhul rus Oleg Deripaska, printre care corporaţia Rusal din domeniul aluminiului, informează Reuters.
08:40
A doua întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea avea loc în martie sau aprilie la Danang, în Vietnam, scrie cotidianul Washington Post, preluat de Yonhap.
Acum 24 ore
20:55
Victor Munteanu, avocatul lui Vlad Filat a reacționat la anunțul făcut de Procuratura Anticorupție în privința unui nou dosar pe numele fostului premier.
20:00
Primarul Mihai Chirica a anunţat, astăzi, 16 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele Klaus Iohannis va vizita Iaşul pe 23 ianuarie, ocazie cu care va înmâna autorităţilor locale titlul de ‘Iaşi, Capitală istorică a României’.
19:55
Program de piese ale grupului britanic The Beatles
19:50
Trupa britanică The Rolling Stones se numără printre artiştii care vor deţine titulatura de headliner la cea de-a 50-a ediţie a New Orleans Jazz and Heritage Festival, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, citaţi de site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.
19:30
Un spectacol rar al naturii a fost surprins de o dronă pe râul Presumpscot, care traversează orașul american Westbrook.
19:20
ONU a anunţat că deţine dovezi credibile din Republica Democrată Congo cum că aproape 900 de oameni au fost ucişi în cursul a trei zile de violenţă interetnică de luna trecută.
19:05
Procuratura Generală informează într-un comunicat că raportul său de activitate va fi în continuare publicat pe site-ul instituției și că acest va fi audiat în cadrul Adunării Generale a Procurorilor.
19:00
„Omul sfinţeşte locul” este zicala ce pare că se aplică cel mai bine în comuna Pădureni, din judeţul Vaslui, unul dintre cele mai sărace din ţară. De la Revoluţie şi până acum, un singur om a stat în fruntea Primăriei. Asta pentru că a câştigat încrederea oamenilor şi a transformat locul într-un mic sat occidental. Şcoli şi grădiniţe renovate, drumuri asfaltate, canalizare, spaţii verzi sunt doar câteva dintre investiţiile de opt milioane de euro făcute aici.
18:40
Zece premii și unsprezece mențiuni au fost acordate miercuri, 16 ianuarie, tinerilor din Chișinău care s-au remarcat în anul 2018 în domeniul literaturii, artei, științei, tehnicii și activismului civic. Laureații Premiului municipal pentru tineret au primit medalii, diplome și premii bănești de zece mii de lei și, respectiv, două mii de lei pentru mențiuni, transmite IPN.
18:25
"Serbia este un partener de încredere al Rusiei" - a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, în interviul acordat Agenției ruse de știri TASS.
18:00
Formațiunea condusă de fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, „Partidul Nostru”, a depus miercuri, 16 ianuarie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru participarea la alegerile parlamentare în circumscripția națională.
17:55
Compania americană McDonald’s a pierdut procesul împotriva fast-food-ului irlandez Supermac’s pentru dreptul asupra mărcii comerciale Big Mac.
17:50
Un nou dosar pe numele fostului premier, Vlad Filat, a fost trimis în judecată. Acesta este învinuit de spălare de bani, prin intermediul unei companii de consultanță din Statele Unite pe care ar fi angajat-o pentru un partid politic, în preajma alegerilor parlamentare din 2014.
17:40
V-ar plăcea să aveţi un instrument care să vă permită să vă „fotoşopaţi” aspectul şi în viaţa reală? La CES 2019, Târgul de Produse electronice din Las Vegas, a fost prezentată o imprimantă portabilă pentru faţă şi mâini care promite să întinerească pielea.
17:25
Într-un clasament realizat de site-ul Celebrity Cruises, cele mai multe cântece au fost dedicate oraşului american New York. Pe locul doi se află Londra, apoi, în ordine, Los Angeles, Paris şi Miami.
17:15
Comisia Electorală Centrală a amânat luarea unei decizii în privința contestației depuse de Andrei Sârbul, candidat neînregistrat la funcția de deputat pentru circumscripția uninominală 47, care include raioanele din stânga Nistrului: Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol.
17:10
În cazul în care ați fost implicat într-un accident, trebuie să cunoașteți că în calitate de păgubit trebuie să întreprindeți câteva acțiuni. În mod obligatoriu sesizați Inspectoratul Național de Patrulare, care va întocmi actele necesare în privința cauzelor și circumstanțelor producerii accidentului, precum și în privința consecințelor.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.