Mai multe victime în urma unui accident în Canada

TRM, 12 ianuarie 2019 12:20

Cel puţin trei persoane au decedat şi aproximativ 23 au fost rănite vineri după ce un autobuz supraetajat a intrat într-un adăpost al unei staţii de autobuz din capitala canadiană Ottawa în timpul orelor de vârf, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 30 minute
10:20
Timp de şapte săptămâni echipa Misiunii Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului se va afla în ţara noastră pentru a monitoriza procesul de pregătire şi desfăşurare a alegerilor parlamentare din ţara noastră. Au fost detaşaţi 28 de observatori de lungă durată şi peste 100 de observatori de scurtă durată.
10:20
Capitala arată dezastruos după ninsori. Trotuarele aşa şi nu au fost curăţate, trecerile de pietoni rămân încă inaccesibile, iar mormanele negre de zăpadă murdară zac neatinse pe marginea drumurilor. Oamenii sunt indignaţi de cum arată oraşul. Autorităţile se apără şi spun că nu au utilaje suficiente pentru a evacua zăpada la timp, iar maşinile parcate neregulamentar, îngrădesc accesul autospecialelor în curţi, relatează Mesager.
Acum 2 ore
09:20
Astăzi în Republica Moldova, cu o vizită de lucru se va afla Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne şi Integrării Europene.
Acum 6 ore
06:20
Un nou dosar penal pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari pe numele fostului premier Vlad Filat a fost expediat în judecată. Anunţul a fost făcut de procuratura anticorupţie, relatează Mesager.
06:20
Federaţia de Fotbal de la Buenos Aires a luat o decizie surprinzătoare în cadrul reformelor propuse pentru revitalizarea echipelor naţionale ale Argentinei.
06:20
Cunoscutul portar ceh Petr Cech şi-a anunţat, la 36 de ani, retragerea din activitate la finele acestui sezon. Cech a apărat timp de 20 de ani la echipe titrate precum Chelsea sau Arsenal, cucerind toate trofeele majore din fotbal.
Acum 24 ore
20:20
Circa 11 experţi şi aproape 230 de observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa vor monitoriza campania electorală, inclusiv înregistrarea candidaţilor şi alegătorilor, activitatea organizaţiilor electorale şi a instituţiilor guvernamentale. Observatorii se vor întâlni atât cu reprezentanţii societăţii civile, cât şi cu cei ai partidelor dar şi cu autorităţile, relatează Mesager.
20:20
Preşedintele de onoare al liberalilor i-a solicitat lui Andrei Năstase scuze publice şi despăgubiri morale în valoare de un leu. Asta după ce liderul PPDA a declarat într-o conferinţă de presă că Mihai Ghimpu este unul dintre beneficiarii miliardului furat. În replică, Andrei Năstase spune că nu dă nici 30 de bănuţi pe demnitatea lui Mihai Ghimpu, relatează Mesager.
20:20
Veteranii conflictului armat din Afganistan vor primi crucea comemorativă pentru participarea la lupte. În 15 februarie, Guvernul îşi propune să organizeze mai multe acţiuni de comemorare a eroilor căzuţi la datorie. Comitetul organizatoric s-a întrunit la Ministerului Apărării pentru a stabili evenimentele care vor fi organizate în memoria victimelor, relatează Mesager.
20:20
Meritele le-au fost răsplătite. 21 de tineri din capitală au fost premiaţi pentru implicare şi succese deosebite în literatură, artă, ştiinţă, tehnică şi activism civic. Diplomele, medaliile şi premiile băneşti le-au fost oferite de către Direcţia Educaţie, relatează Mesager.
20:20
Radu Albot a părăsit primul turneul de Mare Şlem al anului. Jucătorul din Moldova a fost învins în turul doi la Australian Open de către spaniolul Fernando Verdasco, relatează Mesager.
19:20
Partidul Nostru a depus actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală. Lista include numele a 51 de persoane printre care Nicolae Ţipovici, Elena Griţco, Elena Panuş, Ilian Caşu şi Dumitru Ciubaşenco. De asemenea, la alegeri vor participa şi primarul de Drochia, Nina Cereteu, edilul de Basarabeasca, Valentin Cimpoeş, primarul de Rîşcani, Victor Bogatico şi cel de Cantemir, Roman Ciubaciuc, relatează Mesager.
18:20
Comisia Electorală Centrală a aprobat modelele listelor electorale pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ din 24 februarie. Potrivit preşedintei, Alina Rusu, în secţiile de votare de peste hotare, dar şi în cele 2 circumscripţii din Transnistria, vor fi două categorii de liste, şi anume, liste electorale de bază pentru reprezentanţii serviciilor diplomatice şi membrii familiei acestora, dar şi liste suplimentare pentru alegători, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18:20
Trei persoane au ajuns la spital în această dimineaţă, după ce un automobil s-a ciocnit cu un microbuz de pe ruta Chişinău-Cobâlea. Accidentul s-a produs pe traseul Orhei-Rezina, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18:20
Au salvat de la dispariţie 100 de cămăşi basarabene. Peste 200 de femei din Republica Moldova şi România au cusut ii din materiale noi după izvoade vechi. Lucrările vor fi expuse la Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală până la începutul primăverii, relatează Mesager.
18:20
Un potenţial candidat independent la fotoliul de parlamentar pentru alegerile din 24 februarie a fost respins de Consiliul de Circumscripţie nr.48 din stânga Nistrului, relatează Mesager.
18:20
Preşedintele CEC, Alina Russu a avut o întrevedere cu delegaţia Misiunii de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 a OSCE/BIDDO. La întrevedere a fost prezent şeful misiunii, Matyas Eorsi, şi mai mulţi experţi, relatează Mesager.
16:20
Urmează un nou val de ninsori, avertizează meteorologii. Se anunţă temperaturi scăzute şi ninsori în toată ţara, iar mercurul din termometre va coborî până la -11 grade Celsius. Totodată, gheţuşul se menţine pe mai multe trasee din ţară, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16:20
Judecătoria din Moscova a prelungit până în 24 aprilie arestul marinarilor ucraineni care au încercat să treacă strâmtoarea Kerci. Reprezentantul Radei Ucrainene pentru protecţia drepturilor omului, Ludmila Denisova, nu a putut participa la şedinţa de judecată, pentru că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, a decis ca întrunirea să se producă cu uşile închise şi doar cu reprezentanţii părţilor, relatează Moldova 1.
15:20
Compania românească „Transgaz” a început lucrările de construcţie a conductei de transport a gazelor naturale Ungheni-Chişinău. Administratorii Vestmoldtransgaz au semnat la începutul săptămânii curente contractul de achiziţie de lucrări pentru construirea complexului administrativ Ghidighici. Semnarea documentului marchează etapa de începere a construcţiei gazoductului, dar şi implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea şi întreţinerea conductei de transport a gazelor naturale Iaşi-Ungheni-Chişinău.
15:20
Bustul poetului Dumitru Matcovschi va fi edificat pe Aleea Clasicilor din parcul central „Ştefan cel Mare”. Un proiect în acest sens a fost aprobat de consilierii municipali. Iniţiativa a fost susţinută cu 27 de voturi, relatează Moldova 1.
15:20
Casa maestrului Eugen Doga şi-a deschis larg porţile pentru toţi iubitorii de cultură. Serata de creaţie a reunit artişti emeriţi, prietenii de suflet şi colegi de breaslă ai compozitorului, relatează Moldova 1.
15:20
Condiţiile de export pe cale maritimă a merelor moldoveneşti au fost discutate în cadrul unui atelier, organizat de către Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de fructe „Moldova Fruct” şi Proiectul USAID „Agricultura Performantă în Moldova”. Potrivit directorului General al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula, au fost supuse dezbaterilor rezultatele primelor exporturi de mere pe cale maritimă, spre pieţele din Qatar, Oman, Arabia Saudită, Israel, India, Bangladesh şi Irak, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:20
Un automobil înmatriculat în Republica Moldova a lovit în plin o maşină a poliţiei din România. Potrivit presei române, accidentul s-a produs în comuna ieşeană Costuleni, relatează Moldova 1.
14:20
Bustul poetului Dumitru Matcovschi va fi edificat pe Aleea Clasicilor din parcul central „Ştefan cel Mare”. Un proiect în acest sens a fost aprobat de consilierii municipali. Iniţiativa a fost susţinută cu 27 de voturi, relatează Moldova 1.
13:20
Capacitatea de luptă a tuturor unităţilor militare ale Armatei Naţionale a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major. Efectivul din garnizoanele militare a desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare.
13:20
Parlamentul britanic a respins, acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Partidul Laburist a cerut un nou vot de neîncredere care ar putea duce la demiterea premierului, iar moţiunea ar putea fi votată chiar azi. Premierul Scoţiei a cerut blocarea Brexitului şi organizarea unui nou referendum, lucru susţinut şi de unii britanici care au ieşit în stradă. În acelaşi timp în Parlamentul European au loc dezbateri pe tema Brexit, relatează Moldova 1.
13:20
Începând de luna curentă, circa 453 de mii de vârstnici au beneficiat de majorare a pensiilor cu 10%. În acest scop, din buget au fost alocate aproximativ 400 de milioane de lei, transmite IPN.
12:20
Ţara noastră a participat la evenimentul promoţional de ţară „Republica Moldova-Oportunităţi Investiţionale”, care a avut loc în oraşul Taicang, Republica Populară Chineză.
12:20
Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a efectuat plăţi în avans pentru luna ianuarie curent în volum de peste 52 mil. lei. Astfel, 206 prestatori de asistenţă medicală primară, asistenţă medicală specializată de ambulator şi îngrijiri medicale la domiciliu au primit plăţile în avans, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.