Toate localitățile din țară – reconectate la energia electrică. Ultimele informații!

Provincial, 12 ianuarie 2019 12:10

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au fost solicitați în 37 situații pentru a efectua lucrări de deblocare și tractare a autoturismelor blocate inclusiv 8 intervenții în mun. Chișinău. Angajații Inspectoratului au venit în ajutor oamenilor aflați în dificultate în următoarele raioane: Orhei, Cahul, Cantemir, […] Post-ul Toate localitățile din țară – reconectate la energia electrică. Ultimele informații! apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
14:40
Astăzi, ora 12:20, Poliția de la Orhei a fost sesizată despre producerea unui incident în satul Mitoc, unde la o moară improvizată, un minor de 9 ani a decedat. Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că minorul venise la moară împreună cu tatăl său, de 40 de ani, pentru a farâmița produse agricole. În […] Post-ul Incident tragic în satul Mitoc. Un minor a decedat apare prima dată în Provincial.
14:10
Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, membru al Partidului Politic „Partidul Nostru”, candidat în circumscripția nr. 4 (Rîșcani) la parlamentare, aduce la cunoștință opiniei publice despre situația privind eliberarea certificatului său de integritate de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), transmite PROVINCIAL. Victor Bogatico spune că a obținut certificatul în 34 de zile, deși trebuia să-l […] Post-ul Primarul de Rîșcani a primit certificatul de integritate în 34 de zile: „Nu este clar de ce” apare prima dată în Provincial.
12:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă crescătorilor de animale și păsări, să întreprindă și să realizeze, din timp, o serie de acțiuni și lucrări prin care să se protejeze starea fiziologică și de sănătate a efectivelor care sunt crescute în exploatațiile comerciale sau în exploatațiile nonprofesionale din gospodăriile populației. În acest context, ANSA precizează […] Post-ul Recomandări de la ANSA pentru crescătorii de animale, în perioada de iarnă apare prima dată în Provincial.
12:00
5 autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești.  Mijloacele tehnice au fost donate Republicii Moldova de către partenerii străini pentru dotarea posturilor teritoriale de salvatori și pompieri voluntari din localitățile Terebna, Sărata Veche, Sipoteni, Cojușna și Bogzești. Anterior, Inspectoratul General pentru Situații […] Post-ul 5 autospeciale de intervenție vor fi distribuite în cinci raioane ale țării apare prima dată în Provincial.
11:20
Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” au executat, ieri, trageri de luptă la Centrul de instruire al unităţii, dislocat în Bălţi. Potrivit comandantului brigăzii, locotenent-colonel Serghei Chilivnic, tragerile, efectuate din sisteme de artilerie, au ca obiectiv instruirea efectivului din compania aruncătoare de mine şi bateriile de artilerie ale unităţii. Sursa citată a menţionat că la antrenamentele, care s-au desfăşurat şi pe parcursul nopţii, au fost implicaţi peste 100 de militari. Dina Roșca Post-ul Trageri de luptă la Bălţi. Au fost implicaţi peste 100 de militari apare prima dată în Provincial.
11:20
Instituțiile de învățământ general din 12 de raioane ale țării vor fi dotate cu 150 de calculatoare, în valoare totală de peste 125 de mii de lei.  Astfel, 29 de calculatoare, vor fi distribuite în instituțiile de învățământ din raionul Ialoveni, alte 19 – în raionul Taraclia și câte 18 vor fi repartizate în raioanele […] Post-ul 12 raioane ale țării vor fi dotate cu calculatoare. Iată unde vor fi repartizate! apare prima dată în Provincial.
11:10
Peste 70 de elevi din clasele 9-12 din zece licee ale municipiului Bălți, însoțiți de pedagogi, au vizitat, ieri, sediul administrației prezidențiale.  Elevii au efectuat o excursie prin clădire și au vizitat, inclusiv, Sala Mare de ședințe unde a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova de către primul Parlament al țării. Șeful statului […] Post-ul Liceeni din Bălți au vizitat clădirea Președinției (FOTO) apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
10:50
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat o ședință cu reprezentanții Asociației cultivatorilor și procesatorilor de lavandă din Republica Moldova, pentru a discuta despre provocările din domeniul cultivării lavandei, perspectiva de dezvoltare a afacerilor în acest sens și competitivitatea produsului autohton. „Ne propunem să intensificăm dialogul cu cultivatorii de lavandă din țară. Considerăm că […] Post-ul Producerea uleiurilor esențiale – cel mai dinamic subsector al horticulturii din țara noastră apare prima dată în Provincial.
07:10
Şcoala primară „Grigore Vieru” din oraşul Ştefan Vodă a fost reparată capital cu susţinerea autorităţilor judeţului Braşov (România). Proiectul de reconstrucţie a şcolii „Grigore Vieru” a demarat în vara anului trecut, ca urmare a unui acord de colaborare dintre Consiliul raional Ștefan Vodă și Consiliul județean Brașov, semnat în toamna anului 2017. Potrivit surselor citate, […] Post-ul O şcoală din Ştefan Vodă a fost reparată cu susţinerea partenerilor din România apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:00
Pe 16 ianuarie, specialiștii Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la o videoconferință cu Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). În cadrul videoconferinței, reprezentanții EUIPO au prezentat instrumentul DesignClass, fiind discutate, totodată, și acțiunile ce urmează să fie realizate pentru aderarea AGEPI la instrumentul menționat. DesignClass este un instrument online bazat […] Post-ul Specialiștii AGEPI – la o discuție privind clasificarea Internațională a desenelor și modelelor industriale apare prima dată în Provincial.
16:00
Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) invită doritorii de profesa în calitate de specialist în domeniul vămuirii să se înscrie la cursul de instruire primară a declarantului vamal, programat pentru luna februarie 2019. Cursul are o durată de cinci săptămâni, sesiunile de instruire se vor desfășura în zilele de luni până vineri, […] Post-ul CTIF anunță organizarea, în luna februarie, a unui curs de instruire primară a declarantului vamal apare prima dată în Provincial.
15:40
Activitatea Serviciului Fiscal de Stat pentru aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară a fost una de succes pentru perioada anului 2018. Timp de un an, SFS a înregistrat 10 562 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. În domeniul menționat autoritatea fiscală națională a realizat un complex de […] Post-ul Fiscul a înregistrat circa 11 mii contracte de locațiune în 2018 apare prima dată în Provincial.
13:40
Municipiul Ungheni, sâmbătă, a găzduit competițiile sportive transfrontaliere Ungheni (Moldova) – Novoselitsya (Ucraina) organizate în cadrul proiectului „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă”. Scopul acestor competiții a fost promovarea modului sănătos de viață prin sport. Potrivit ungheni.md, în debutul competițiilor sportive a avut loc un joc spectaculos al echipelor de […] Post-ul Competiții sportive transfrontaliere, la Ungheni apare prima dată în Provincial.
11:50
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania de prevenire a riscurilor de incendii și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada sezonului rece în sectorul locaitiv cu genericul „O casă protejată – o viață salvată”.  Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 au fost montate 112 detectoare de fum în 97 […] Post-ul Locuitorii raionului Șoldănești și Călărași vor beneficia de detectoare de fum apare prima dată în Provincial.
11:30
Programul „Costești – Capitala Tineretului 2019” invită tinerii să participe la concursul de elaborare a imnului, sloganului și logo-ului acestuia. Scopul concursului este de a stimula participarea tinerilor la acţiunile dedicate Programului „Costești – Capitala Tineretului 2019” prin promovarea potenţialul creativ al tinerilor. La concurs poate participa orice tînăr creativ din Republica Moldova cu vârsta […] Post-ul Programul „Costești – Capitala Tineretului 2019” anunță despre un concurs apare prima dată în Provincial.
10:40
În incinta Bibliotecii Publice Raionale „Valeriu Matei” din orașul Leova, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, s-a desfășurat Gala premiilor concursului raional „Cel mai bun lucrător din domeniul culturii – 2018”, informează Provincial. Potrivit consiliului raional, cei mai activi lucrători din domeniul culturii au primit diplome și premii bănești. „Pentru consecvență în promovarea valorilor culturale naționale, rezultate […] Post-ul Gala premiilor cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, la Leova apare prima dată în Provincial.
07:10
Startul lucrărilor de construcție a rețelelor interioare de aprovizionare cu apă a satelor Lebedenco, Hutului și Ursoaia din raionul Cahul a fost dat prin semnarea procesului-verbal de acordare a dreptului de acces și punere în posesie temporară a șantierului către antreprenor. Măsura investițională este implementată de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în comun […] Post-ul Au fost inițiate lucrările de construcție a rețelelor de apeduct din comuna Lebedenco, Cahul apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Un locuitor al satului Palanca este documentat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și nesupunere la cerințele angajaților Poliției de Frontieră. Ba mai mult, acesta a condus cu viteză excesivă de la frontieră până la domiciliul său, iar în curtea casei și-a accidentat autoturismul. Astfel, pe direcţia Palanca – Beleaevca a fost observată cum de […] Post-ul Un locuitor al satului Palanca – documentat pentru nesupunere la cerințele angajaților Poliției de Frontieră apare prima dată în Provincial.
13:30
La Consiliului raional Călărași s-a desfășurat ședința de lucru cu primarii din localitățile raionului, șefii centrelor de sănătate, dar și alți conducători de direcții din cadrul consiliului raional, informează Provincial. În cadrul ședinței, potrivit consiliului raional, s-au abordat problemele privind donarea de sânge în raion, particularitățile salarizării instituțiilor bugetare din domeniul culturii și învățământului, incorporarea […] Post-ul Primarii din raionul Călărași – convocați într-o ședință apare prima dată în Provincial.
13:10
Primăria municipiului Ungheni lansează Programul „Adoptă un spațiu public”, informează Provincial. Mai multe detalii despre program a oferit Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, în cadrul unui interviu pentru ungheni.md. „„Adoptă un spațiu public!” este un program de educație verde și amenajare urbanistică. Programul presupune „adoptarea” unui spațiu public pe o perioadă de 3 ani în vederea […] Post-ul Primăria mun. Ungheni a lansat un program de educație verde și amenajare urbanistică apare prima dată în Provincial.
12:20
O tânără din satul Costești, raionul Ialoveni, Natalia Bortă a devenit mediatoare, cât și stagiar la ONU la Ombudsman and Mediation Services în SUA, informează Provincial. „Sunt originară din Costeşti, Ialoveni. Am venit în SUA în 2015, după ce, acasă, am absolvit Facultatea de Drept. Venisem pentru a mă încadra într-un program de masterat în Alternarea […] Post-ul O tânără din Costești – mediatoare și stagiar la Ombudsman and Mediation Services, în SUA apare prima dată în Provincial.
12:00
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, astăzi, au fost solicitați pentru a efectua lucrări de descarcerare după producerea unui accident de circulație în preajma satului Chiperceni de pe traseul R 20 Orhei –Rezina. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la 9:18 minute. Potrivit datelor IGSU, un autoturism de model Kia Rio s-a tamponat […] Post-ul Accident în preajma satului Chiperceni. 3 persoane – transportate la spital apare prima dată în Provincial.
11:20
Proprietarii de automobile din orașul Ialoveni sunt atenționați de Primărie cu privire la parcarea pe carosabil, care, potrivit unui comunicat – „complică curățarea străzilor”, informează Provincial. „Curățarea străzilor de zăpadă se complică din cauza mașinilor parcate pe carosabil, din care cauză tehnica specializată nu poate efectua lucrările necesare. Primăria orașului ialoveni se adresează repetat proprietarilor […] Post-ul Atenționare repetată pentru proprietarii de automobile din or. Ialoveni. Primăria: „Vă mulțumim pentru înțelegere!” apare prima dată în Provincial.
11:10
Șefa Direcției Protecția Plantelor, Svetlana Lungu a participat la un atelier de lucru cu genericul „Exportul de mere pe cale maritimă”, organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de fructe „Moldova Fruct” și Proiectul USAID „Agricultura Performantă în Moldova”. În cadrul atelierului au fost supuse dezbaterilor rezultatele primelor exporturi de mere pe cale maritimă, potențialul piețelor […] Post-ul Condițiile de export a merelor pe cale maritimă – discutate la un atelier de lucru apare prima dată în Provincial.
11:10
Proprietarii de automobile din orașul Ialoveni sunt atenționați de Primărie cu privire la parcarea pe carosabil, care, potrivit unui comunicat – „complică curățarea străzilor”, informează Provincial. „Curățarea străzilor de zăpadă se complică din cauza mașinilor parcate pe carosabil, din care cauză tehnica specializată nu poate efectua lucrările necesare. Primăria orașului ialoveni se adresează repetat proprietarilor […] Post-ul Atenționare repetată pentru proprietarerii de automobile din or. Ialoveni. Primăria: „Vă mulțumim pentru înțelegere!” apare prima dată în Provincial.
07:00
Primarul municipiului Strășeni, Valentina Casian, în cadrul unui interviu, s-a referit la prioritățile în 2019 pentru localitate, informează Provincial. „Datorită partenerilor de dezvoltare suntem parte a unor proiecte foarte mari. Mizăm pe continuarea colaborării cu PNUD în cadrul programului Comunitatea Mea al USAID. Cu sprijinul SlovakAID și a Ambasadei Cehiei vom începe construcția unei porțiuni […] Post-ul Primarul municipiului Strășeni, despre prioritățile în 2019 pentru localitate apare prima dată în Provincial.
15 ianuarie 2019
14:30
Astăzi, echipele mobile de specialiști din cadrul campaniei naționale „Un doctor pentru tine”, și-au început activitatea în localitățile din țară, pentru a efectua consultații medicale gratuite tuturor persoanelor care doresc să își verifice starea de sănătate. Prima echipă mobilă de medici din acest an, a ajuns la Centrul de sănătate din Peresecina și Morozeni din […] Post-ul Campania „Un doctor pentru tine” – la Orhei apare prima dată în Provincial.
12:00
Astăzi, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit în localitatea Pănășești a raionului Strășeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:41 minute. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de intervenție. Ajunși, pompierii au […] Post-ul Incendiu la Pănășești. O femeie și-a pierdut viața apare prima dată în Provincial.
11:30
Impozitul funciar este taxa care se alătură la șirul de plăți ce pot fi efectuate on- line. Acest fapt este posibil începând cu această săptămână, iar subiecții impunerii o pot face urmând instrucțiunile: 1. accesați pagina serviciului aici. 2. introduceți tipul de impozit și alte date solicitate în formular. 3. finalizați comanda și efectuați plata. Pe […] Post-ul Impozitul funciar, din această lună, poate fi achitat și online apare prima dată în Provincial.
11:20
Regiunea Soroca și Iampil vor avea mai multe trasee turistice, iar doritorii vor putea parcurge cele mai populare destinații și locații de pe ambele maluri ale Nistrului. Pentru dezvoltarea turismului, Asociația moldo-ucraineană pentru dezvoltarea turismului rural a prezentat la Soroca, harta traseelor turistice, dar și metodele de promovare a acestuia. Zona Soroca – Iampil dispune […] Post-ul Regiunea transfrontalieră Soroca-Iampil va avea trasee turistice comune apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.