Jucăria discordiei / Un vibrator robotizat a ajuns ținta unui scandal

Moldova.org, 12 ianuarie 2019 12:01

În cadrul conferinței CES 2019 (International Consumer Electronics Show) a izbucnit un scandal neașteptat. Platforma găzduiește anual ingineri și inventatori de gadgeturi care prezintă invenții tehnologice. Anul acesta a devenit spațiu de ceartă între feministe și moraliști, care a provocat discuții de etică în spațiul internaut. Cauza acestui scandal a devenit pe neașteptate un vibrator […] The post Jucăria discordiei / Un vibrator robotizat a ajuns ținta unui scandal appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum o oră
10:50
Moldtelecom continuă să extindă gama de servicii oferite, fiind unicul operator de telecomunicaţii care oferă astăzi împrumuturi băneşti prin serviciul inovator Mcredit. Ştim că ai zilnic o mulţime de necesităţi, precum şi visuri care așteaptă să fie realizate. Credem în tine, credem în visurile tale şi te ajutăm să le dai viaţă, oferind-ţi împrumuturi băneşti […] The post Visează şi realizează acum! Moldtelecom îţi oferă împrumuturi băneşti prin Mcredit – un serviciu inovator, unic pe piaţa de telecomunicaţii appeared first on Moldova.org.
10:40
Promo-LEX solicită Guvernului crearea de urgență a Consiliului Național pentru Drepturile Omului și a Secretariatului Permanent pentru Drepturile Omului, instituții responsabile de coordonarea și monitorizarea implementării Planului Național de Acțiuni în domeniul Drepturilor Omului (PNADO) pentru anii 2018-2022. Solicitarea vine, după ce, din motive birocratice, cele două instituții nu au fost create, deși Parlamentul a […] The post Promo-LEX solicită crearea de urgență a Consiliului Național pentru Drepturile Omului appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
08:50
Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova, la invitația ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. Potrivit unui comunicat de presă , în cadrul întrevederilor de la Chișinău vor fi discutate aspectele cooperării bilaterale între Republica Moldova și România. Interlocutorii vor aborda și subiectele legate de implementarea […] The post Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, vine în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
08:20
Statele Unite îndeamnă autoritățile RM să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni, se arată într-un mesaj de pe pagina Departamentului de Stat. De asemenea, SUA îndeamnă autoritățile de la Chișinău să aplice recomandările Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi […] The post Departamentul de Stat al SUA: Îndemnăm autoritățile RM să asigure un proces electoral liber și corect appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
07:00
La 24 ianuarie va avea loc Adunarea generală a AȘM, la care se va da start concursului pentru alegerea noului președinte al Academiei de Științe a Moldovei. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu reprezentanții Academiei de Științe a Moldovei. Pavel Filip a accentuat importanța reformei în domeniul ştiinţei […] The post Când se va da start concursului pentru alegerea noului președinte al Academiei de Științe a Moldovei appeared first on Moldova.org.
06:40
Un chirurg din Florida a fost amendat cu 3.000 de dolari pentru că a scos rinichiul sănătos al unei femei, crezând că este o tumoare canceroasă. Cazul a avut loc în 2016, iar la mai bine de doi ani s-au decis sancțiunile în cazul medicilor prezenți la operație, scrie Business Insider. În timpul unei intervenții […] The post Un chirurg a scos rinichiul sănătos al unei femei, crezând că este o tumoare. Cum a fost sancționat appeared first on Moldova.org.
06:10
Tot mai mulți britanici au început să își cumpere niște „cutii de supraviețuire”, pentru care plătesc 300 de lire, de teamă că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană i-ar putea lăsa fără bunuri de strictă necesitate, scrie BBC News citată de Digi24.ro. „Cutiile pentru Brexit” conțin mâncare congelată suficientă pentru 30 de zile, un filtru […] The post Sute de britanici dau 300 de lire pe „cutiile de Brexit”. Ce conțin acestea appeared first on Moldova.org.
05:50
Un locuitor al satului Palanca este documentat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și nesupunere la cerințele angajaților Poliției de Frontieră. Mai mult, acesta a condus cu viteză excesivă de la frontieră până la domiciliul său, iar în curtea casei și-a accidentat autoturismul. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 15 ianuarie, când […] The post Un bărbat din Palanca a fugit de polițiștii de frontieră până și-a accidentat mașina în curtea casei appeared first on Moldova.org.
05:40
Avocatul lui Vlad Filat declară că noul dosar penal în privința fostului premier, în care este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, este „unul eminamente politic și poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019”. Potrivit lui Victor […] The post Avocatul lui Vlad Filat despre noul dosar: Poartă un caracter vădit electoral appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
18:40
Procuratura Generală a declarat că va continua să-şi facă publice rapoartele de activitate, „menținând tendința constantă de a rămâne printre cele mai transparente instituţii publice”. Declarația survine după ce mai multe organizații neguvernamentale și-au exprimat îngrijorarea privind excluderea obligativității audierii raportului de activitate anual al Procuraturii în plenul Parlamentului și publicării acestuia pe pagina-web oficială […] The post Procuratura Generală declară: Vom continua să publicăm rapoartele de activitate appeared first on Moldova.org.
17:40
La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019. În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților […] The post Circumscripția 4, Râșcani/ Portretele candidaților appeared first on Moldova.org.
17:40
La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019. În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților […] The post Circumscripția 36, Ștefan Vodă / Portretele candidaților appeared first on Moldova.org.
17:20
Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit fostul  prim-ministru Vlad Filat. Conform materialelor cauzei, în perioada anului 2013, învinuitul, urmărind scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în […] The post Important! Dosarul pe spălare de bani în privința lui Vlad Filat, expediat în judecată appeared first on Moldova.org.
16:50
Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi că blocul comunitar va lua în considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai dacă există un plan alternativ de ieşire credibil, transmite Reuters citată de Agerpres. „Politica guvernului este aceea că părăsim Uniunea Europeană […] The post Premierul britanic Theresa May: Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie appeared first on Moldova.org.
16:40
Ministrul de Externe al Republicii Slovace Miroslav Lajčák va întreprinde în timpul apropiat o vizită la Chișinău și Tiraspol pentru a efectua consultări pe marginea unor subiecte legate de problematica transnistreană, în contextul preluării de către Slovacia a Președinției OSCE pe parcursul anului 2019. Subiectul a fost discutat la prima întrevedere din anul 2019 a […] The post Ministrul de Externe al Republicii Slovace Miroslav Lajčák va întreprinde o vizită la Chișinău și Tiraspol appeared first on Moldova.org.
16:10
Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie. Lista include 51 de candidați. Printre aceștia sunt reprezentanți ai conducerii PN – Nicolae Țipovici, Elena Grițco, Elena Panuș, Ilian Cașu și Dumitru Ciubașenco. Formațiunea a anunțat că, la fel, la alegeri vor […] The post Partidul Nostru a depus actele la CEC pentru a se înscrie în cursa electorală appeared first on Moldova.org.
15:20
Blocul electoral ACUM a depus astăzi o contestație la Comisia Electorală Centrală în care cere demiterea președintei Consiliului electoral de circumscripție Nisporeni, președinta Ana Buhnea, a anunțat la o conferință de presă candidatul blocului în circumscripția nr.17, Ion Terguță. De asemenea, potrivit lui, a fost depusă o plângere penală la Procuratura Generală și o sesizare […] The post Ion Terguță: Cerem demiterea președintei Consiliului electoral de circumscripție Nisporeni appeared first on Moldova.org.
14:50
La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019. În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților […] The post Circumscripția 35, Căușeni / Portretele candidaților appeared first on Moldova.org.
14:30
La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019. În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților […] The post Circumscripția 3, Edineț/ Portretele candidaților appeared first on Moldova.org.
13:50
Un tânăr din Rusia a fost înjunghiat de 13 ori de iubita sa şi doar printr-o minune a reuşit să scape cu viaţă. Totuşi, bărbatul a cerut-o în căsătorie, în instanţă, chiar înainte ca aceasta să îşi afle pedeapsa, rugând judecătorii să o ierte, scrie Daily Mail. Bărbatul a fost aproape ucis, după ce iubita […] The post Un rus, care a fost înjunghiat de iubita sa de 13 ori, a cerut-o în căsătorie chiar în faţa judecătorului appeared first on Moldova.org.
13:01
Mai multe organizații neguvernamentale își exprimă îngrijorarea privind excluderea obligativității audierii raportului de activitate anual al Procuraturii în plenul Parlamentului și publicării acestuia pe pagina-web oficială a Procuraturii Generale. Aceasta după ce la 4 ianuarie, în Monitorul Oficial au fost publicate modificări ale unor acte legislative, care au exclus prevederea potrivit căreia raportul Procuraturii se […] The post Procuratura nu mai este obligată să prezinte raportul anual în plenul Parlamentului. Mai multe ONG-uri trag un semnal de alarmă appeared first on Moldova.org.
12:20
Alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu și/sau reședința este expirată pot vota, în cadrul alegerilor parlamentare pentru candidații din circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, la orice secție de votare, unde vor fi înscriși în liste electorale suplimentare. În cazul în care alegătorul are și domiciliu, și reședință, în perioada valabilității reședinței, acesta […] The post Cum vor vota alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu sau au viza de reședința expirată appeared first on Moldova.org.
12:10
Scandal în lumea artiștilor vizuali: un artist a cumpărat drepturile de autor asupra pigmentului de culoare neagră, pentru ca alții să nu-l poată utiliza. Răzbunarea nu a întârziat să apară. Glumițele de pe Internet au la bază motivele cele mai bizare. Găsești oricând sute de meme-uri, absolut fără sens dacă nu le cunoști contextul sau […] The post Scandal în lumea artiștilor vizuali. Cum arată răzbunarea unui artist appeared first on Moldova.org.
11:50
La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019. În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților […] The post Circumscripția 2, Ocnița/ Portretele candidaților appeared first on Moldova.org.
11:40
Libelalul Mihai Ghimpu solicită de la Andrei Năstase, președintele Plaformei DA, scuze publice și despăgubiri morale în valoare de un leu. Aceasta după ce Andrei Năstase, într-o emisiune televizată, l-ar fi acuzat de implicare în furtul miliardului. Mihai Ghimpu face referire la o declarație, în care Andrei Năstase a spus: „noi știm unde, și ei […] The post Mihai Ghimpu solicită de la Andrei Năstase scuze publice și despăgubiri morale în valoare de UN leu appeared first on Moldova.org.
Ieri
11:10
Capacitatea de luptă a tuturor unităţilor militare ale Armatei Naţionale a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major. Efectivul din garnizoanele militare a desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare. Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea a fost efectuată pentru evaluarea […] The post Capacitatea de luptă a militarilor, verificată. Au fost implicate mijloacele de tehnică din dotare appeared first on Moldova.org.
10:50
Gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulţi locuitori ai Chişinăului, după ce zeci de instalaţii de apă neprotejate au îngheţat.La Departamentul dispecerat al S.A. „Apă-Canal Chişinău” au fost înregistrate circa 30 de cazuri de îngheţ a branşamentelor şi a apometrelor. Este vorba despre instalațiile din sectorul particular, 4 dintre acestea fiind din […] The post Gerul a lăsat fără apă mai mulți locuitori ai capitalei. Zeci de instalaţii de apă au îngheţat appeared first on Moldova.org.
10:40
Un bărbat condamnat la zece ani de închisoare cu executare la Iaşi şi dat în urmărire generală a slujit ca preot, timp de trei ani, la o biserică ortodoxă din Statele Unite ale Americii. După ce palmaresul său infracţional a fost aflat de enoriaşi, Iulian Ilie a dispărut şi din SUA. El este căutat în […] The post Viaţa bate filmul. Un infractor dat în urmărire în România a ajuns preot în California appeared first on Moldova.org.
09:50
Poliţiştii de frontieră din Iaşi au descoperit aproximativ 71.400 de ţigarete de contrabandă într-o mașină din Republica Moldova. Aceasta după ce observat că plăcuţa cu numărul de înmatriculare a automobilului era atipică. Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe comunicaţia Albiţa-Iaşi, un autoturism marca Toyota Scion, înmatriculat în Republica Moldova, condus […] The post Plăcuţa cu numărul de înmatriculare era atipică. Ce au descoperit polițiștii români într-o mașină din R.Moldova appeared first on Moldova.org.
09:30
Camera Comunelor a respins, marţi seară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu liderii Uniunii Europene, amplicând criza politică, transmite Mediafax. În favoarea Acordului privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) au votat 202 membri ai Camerei Comunelor, iar 432 s-au pronunţat împotrivă, informează postul Sky News şi cotidianul The Guardian. Partidul […] The post Parlamentul de la Londra respinge Acordul BREXIT. Opoziţia britanică a depus o moţiune de cenzură appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.