Dumitru Ciubaşenco nu excludecă PPPN ar putea să nu fie înregistrat pentru parlamentare

Adevarul (Moldova), 12 ianuarie 2019 10:20

Vicepreşedintele PartiduluiPolitic „Partidul Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, nu exclude că formaţiunea sauunii dintre candidaţii partidului ar putea să nu fie înregistraţi în calitatede concurenţi electorali la alegerile parlamentare din februarie. Sau, dacă vafi înregistrat, partidul ar putea ulterior fi exclus din cursă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 30 minute
14:50
Partidul Liberal va avea 30 de candidaţi pe circumscripţii uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie. Lista a fost depusă joi, 24 ianuarie, la Comisia Electorală Centrală. Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a anunţat şi primii zece candidaţi pe lista naţională, transmite IPN.
Acum 4 ore
12:20
Procuratura Anticorupţie anunţă că a finalizat urmărirea penală şi a transmis instanţei de judecată cauza penală în privinţa ex-preşedintelui Academiei de Ştiinţe din Moldova Gheorghe Duca şi soţiei acestuia, fost rector al Universităţii Academiei de Ştiinţe.
Acum 6 ore
10:20
Ministrul degrevat al Agriculturii, Dezvoltări Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, susţine că prognozele economice pentru anul 2019 sunt destul de optimiste. Aceasta în condiţiile în care există precipitaţii suficiente şi suprafeţele însămânţate se dezvoltă corespunzător.
09:50
Economia Republicii Moldova acum se bazează pe consum, import şi împrumuturi externe. Ţara noastră nu produce şi trăieşte din contul întregii lumi. De această părere este deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, transmite IPN.
Acum 24 ore
20:40
Din punct de vedere economic, Republica Moldova se află la nivelul anului 1982. Şi dacă cândva era pe locul doi de la coadă în Europa, ultima fiind Albania, acum Albania este pe locul patru de la coadă, având un Produs Intern Brut per capita de două ori mai mare ca cel al Moldovei.
17:30
Meteorologii au emis avertizare cod galben de ceaţă, polei şi gheţuş pentru ziua de joi, 24 ianuarie, transmite IPN.
16:50
În urma descinderilor la Inspectoratul de Poliţie Ciocana efectuate miercuri, 23 ianuarie, de către procurorii anticorupţie şi angajaţii SPIA, au fost reţinuţi doi ofiţeri de investigaţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi trafic de influenţă.
16:50
Preşedintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, susţine că „dreapta, pretins europeană, a păşit din nou cu stângul, atacând într-o dorinţă disperată de auto-victimizare ţara vecină şi presa”.
16:20
Partidului Politic Partidul Nostru a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în circumscripţia naţională. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei Electorale Centrale de miercuri, 23 ianuarie, transmite IPN.
Ieri
14:30
În Republica Moldova, discrepanţele de dezvoltare economică la nivel de regiuni sau raioane sunt enorme. Activitatea economică este concentrată şi dacă această problemă nu va fi soluţionată, există riscuri îngrijorătoare. De această părere sunt experţii care au anunţat miercuri, 23 ianuarie, lansarea Comitetului academic pentru promovarea acţiunilor şi politicilor de dezvoltare regională C15.
13:30
Începând cu ziua de marţi, 22 ianuarie, Transnistria are o reprezentanţă în Federaţia Rusă, amplasată chiar în centrul Moscovei. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.
12:30
Un bărbat de 63 de ani, locuitor al satului Baurci, raionul Ceadâr-Lunga, a murit lovit de un automobil în timp ce aduna de pe traseu cioburile de la propriul accident. S-a întâmplat în această dimineaţă, în apropiere de localităţile Zloţi şi Sagaidac, din raionul Cimişlia.
10:00
Liderul PPDA, Andrei Năstase, consideră că preşedinta PAS, Maia Sandu, nu a pierdut alegerile prezidenţiale din 2016, dar a fost furată de către „binomul Plahotniuc - Dodon”.
09:50
Un locuitor al raionului Rezina a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru tâlhărie, comisă cu o deosebită cruzime, asupra unui bărbat de 78 de ani. Sentinţa a fost pronunţată de către Judecătoria Orhei, sediul Rezina, transmite IPN.
07:50
În cadrul unor dezbatari organizate la Bucureşti marţi, 22 ianuarie, cu genericul „De la furtul miliardului - la furtul alegerilor”, lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că în R.Moldova „nu ne-am simţit niciodată cu o presiune atât de mare din partea autorităţilor”.
07:30
Începând cu luna ianuarie 2019, în Bulgaria a fost introdus un nou sistem de colectare a taxelor de drum, care prevede înlocuirea vinietei clasice cu cea electronică, prin implementarea unui sistem online de plată a acesteia, se arată într-un comunicat de presă emis de Minsiterul de Externe de la Chişinău.
07:30
Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că alegerile parlamentare din 24 februarie nu pot fi libere şi corecte din cauză că a fost schimbat sistemul electoral. Preşedinta PAS afirmă că sistemul electoral mixt avantajează doar partidele mari, cu resurse financiare şi administrative.
07:00
Pentru alegerile din februarie, din buget au fost alocate resurse financiare pentru deschiderea a 150 de secţii de votare, dar nu 125. Declaraţia a fost făcută de directorul de programe al Asociaţiei Promo-LEX, Pavel Postică. Potrivit lui, Guvernul, fără să ofere niciun fel de explicaţii, a decis să deschidă doar 125 de secţii de vot peste hotare, transmite IPN.
07:00
Miza geopolitică nu trebuie scăpată din vedere în următoarele alegeri, care vor avea loc pe 24 februarie. Pe fonul evenimentelor din regiune, elementul de geopolitică este chiar mai important decât multe dintre temele interne puse în discuţie în perioada electorală, transmite IPN.
07:00
Partidul Politic „Partidul Nostru” ar putea să participe la următoarele parlamentare cu candidaţii săi în 21 de circumscripţii uninominale. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui formaţiunii Dumitru Ciubaşenco. Potrivit lui, în aceste 21 de circumscripţii au fost înregistrate grupurile de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea pretendenţilor, transmite IPN.
22 ianuarie 2019
16:30
Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM) urmează să achite datoriile istorice tuturor angajaţilor, până la sfârşitul lunii ianuarie, până în acest moment fiind acoperită peste 95% din valoarea acestora, se spune într-un comunicat de presă emis e Ministerul Economiei.
15:50
Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a declarat că e „vai de capul lui Terguţă şi a juriştilor care-l consultă”, după ce Blocul ACUM a solicitat excluderea din alegeri a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, candidat în circumscripţia Nisporeni, acolo unde candidează şi reprezentantul Blocului ACUM, vicepreşedintele PLDM Ion Terguţă.
15:20
Circa 1.500 de oameni s-au adunat în faţa Preşedinţiei de la Chişinău marţi, 22 ianuarie, pentru a-şi declara susţinerea pentru preşedintele ţării şi pentru a lansa Mişcarea populară patriotică în sprijinul preşedintelui ţării.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat de înţeles marţi, 22 ianuarie, că cererea Opoziţiei privind necesitatea de a majora numărului secţiilor de votare în afara R.Moldova nu va fi satisfăcută.
15:10
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că liderii Blocului electoral ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, promovează în spaţiul public ideea că alegerile din 24 februarie vor fi fraudate şi, ca urmare, acestea n-ar trebui recunoscute. Potrivit lui, în aşa mod, liderii opoziţiei încearcă să găsească de pe acum o scuză a faptului că vor pierde alegerile.
12:40
Membri ai Federaţiei Sindicatului din Comunicaţii Moldpresa au protestat în dimineaţa zilei de astăzi, 22 ianuarie, în faţa Primăriei Chişinău, împotriva deciziei autorităţilor publice locale privind evacuarea chioşcurilor Moldpresa. Protestatarii se plâng că, odată cu evacuarea gheretelor, şi-au pierdut locul de muncă şi, respectiv, sursa de venit.
12:20
Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a făcut un şir de promisiuni marţi, 22 ianuarie, cu o lună înainte de parlamentare, care ar urma să fie realizate de Guvern. Democratul a anunţat că pensionarii, care cu o pensie mai mică de 2.000 de lei, vor primi un ajutor de 600 de lei Paşte.
11:40
Oamenii legii au reţinut trei eprsoane, două femei şi un bărbat, cu vârstele  cuprinse între 20 şi 23 ani, locuitori al municipiului Chişinău, pentru trafic de droguri.
11:30
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, susţine că Tiraspolul în continuare va pleda pentru independenţa Transnistriei, pentru că aşa au decis cetăţenii din stânga Nistrului în cadrul referendumului din 2006.
11:00
Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, consideră că alegerile parlamentare vor reprezenta un test extraordinar de important pentru evaluarea stării de democraţie în Republica Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.