Pe drumurile din ţară se circulă şi astăzi în condiţii de iarnă

TRM, 12 ianuarie 2019 10:20

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este asigurată şi astăzi în condiţii de iarnă, dar drumuri blocate nu sunt. Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanenţă de către administratorii drumurilor şi după necesitate se intervine.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 30 minute
14:20
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a solicitat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova clarificarea statutului fundaţiei pentru dezvoltarea relaţiilor sociale şi culturale „Transnistria”, care în calificările liderilor din transnistria, sprijinite de mass-media din regiune, îi atribuie statut de „reprezentanţă diplomatică” şi pentru titulatura de „reprezentanţă oficială” care e trecută pe frontispiciul organizaţiei.
Acum 2 ore
13:20
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a transmis instanţei de judecată spre examinare, cauza penală în privinţa ex-preşedintelui Academiei de Ştiinţe din Moldova şi soţiei acestuia - fost rector al Universităţii Academiei de Ştiinţe, fiindu-le incriminat excesul de putere şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, săvârşite în perioada de timp cuprinsă între 1 ianuarie 2011 şi 30 iunie 2016, cu cauzarea daunelor considerabile, conform art.328 alin.1 Cod Penal.
Acum 4 ore
12:20
24 ianuarie 1859 este data la care a avut loc Mica Unire. Unirea Principatelor Române, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Republica Moldova se află sub pragul epidemic de gripă. Autorităţile trag un semnal de alarmă şi spun că nivelul de imunizare în unele regiuni este de până la 50 la sută. Anunţul vine din partea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, după ce şase persoane au decedat de la începutul sezonului rece afectate de această boală, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Circulaţia pe străzile capitalei se desfăşoară în condiţii de iarnă, informează primăria municipiului Chişinău. La linie au ieşit 311 troleibuze şi 84 de autobuze. Transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program.
11:20
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova informează că nu a primit nicio înştiinţare oficială referitor la condiţiile noi privind recunoaşterea actelor de studii ale absolvenţilor din Israel care au studiat medicina în afara ţării. USMF precizează că s-a informat despre aceasta de pe site-ul Ministerului Sănătăţii al Israelului. Precizările vin în contextul materialelor jurnalistice apărute în presa internaţională şi locală, în ultimele trei zile, privind nerecunoaşterea de către Statul Israel a diplomelor medicilor eliberate de universităţile de medicină din fostele ţări-membre ale URSS, transmite IPN.
Acum 6 ore
10:20
Locuitorii din Comrat îşi vor putea perfecta documentele mai rapid. În localitate a fost deschis un ghişeu unic. Chiar din prima zi, zeci de persoane au beneficiat de serviciile centrului multifuncţional, inaugurat cu suportul organizaţiilor neguvernamentale şi a partenerilor de dezvoltare, relatează Mesager.
09:20
Noi cerinţe la declararea valutei în vamă de către persoanele fizice şi introducerea unor formulare tipizate au intrat în vigoare în Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
06:20
Rampe de acces in secţiile de votare, buletine adaptate persoanelor cu dizabilităţi şi echipamente speciale. Sunt doar câteva dintre solicitările incluse în primul raport de monitorizare elaborat de către Fundaţia Est-Europeană şi Centrul „Partenerial pentru Dezvoltare”, cu suportul Guvernului Suedez, relatează Mesager.
06:20
Astăzi au fost date în folosinţă ultimele două apartamente renovate ale locatarilor de la etajele 13 şi 16 din blocul de pe bulevardul Moscovei, afectat de explozia din octombrie.
Acum 24 ore
20:20
Criticul literar Ana Bantoş şi fostul vicepremier pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, au fost decoraţi de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Ei au fost apreciaţi pentru promovarea culturii, consolidarea relaţiilor moldo-române şi promovarea valorilor europene. Distincţiile le-au fost înmânate de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, relatează Mesager.
20:20
Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда” ar putea fi candidatul cu numărul doisprezece în buletinul de vot, iar Partidul Politic „Patria„ cu numărul treisprezece, conform ordinii prealabile, relatează Mesager.
20:20
Circulaţia pe câteva trasee din ţară este dificilă, iar sute de elevi nu au ajuns astăzi la ore din cauza ninsorilor. Tot din cauza vremii, mai multe zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Autorităţile atenţionează pietonii şi conducătorii auto să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, indicatoarele rutiere şi nu să pornească neechipaţi la drum, relatează Mesager.
20:20
Blocul ACUM „Platforma DA şi PAS” cere autorităţilor să creeze condiţii mai bune de participare la alegeri pentru moldovenii din diaspora. Formaţiunea solicită mai multe secţii de votare în străinătate şi a acţionat Comisia Electorală în judecată. În replică, preşedintele comisiei, Alina Russu, a declarat că fiecare concurent electoral este în drept să conteste legalitatea hotărârilor în instanţă, relatează Mesager.
19:20
Anchetatorii ruşi au ajuns la concluzia că în blocul din Magnitogorsk unde a avut loc o explozie a fost vorba despre un atentat şi nu o acumulare de gaze, aşa cum s-a vehiculat iniţial. Anchetatorii consideră că suspecţii planificau şi alte explozii, relatează Mesager.
19:20
Republica Moldova se află sub pragul epidemic de gripă. Autorităţile trag un semnal de alarmă şi spun că nivelul de imunizare în unele regiuni este de până la 50 la sută. Anunţul vine din partea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, după ce şase persoane au decedat de la începutul sezonului rece afectate de această boală, relatează Mesager.
19:20
Doi ex-premieri şi-au dat mâna. Iurie Leancă şi Victor Ponta au semnat un acord de colaborare între formaţiunile lor politice, PPEM şi PRO-ROMÂNIA. Scopul este realizarea unui proiect de ţară comun România - Republica Moldova, relatează Mesager.
19:20
Încă un concurent electorala fost înregistrat în circumscripţia naţională. Este vorba de Partidul Politic Partidul Nostru. Lista formaţiunii include 54 de candidaţi, relatează Mesager.
18:20
Gripa face ravagii şi în Europa. Peste 20 de oameni au murit în România din cauza bolii, iar în Ucraina numărul celor infectaţi este într-o continuă creştere. Din cauza infecţiilor respiratorii acute,peste 1000 de şcoli din Bulgaria au fost închise. Situaţia este gravă în 14 regiuni, printre care Plovdiv, Varna, Sofia, Sliven şi Haskovo, relatează Moldova 1.
18:20
Meteorologii au emis Cod Galben de ceaţă. Avertizarea este valabilă începând de astăzi până mâine, 24 ianuarie.
16:20
Femeile sunt mai bine reprezentate pe listele înaintate de partide pentru înscrierea în calitate de candidate la alegerile parlamentare din 24 februarie. Informaţia a fost prezentată astăzi în cadrul primului raport de monitorizare cu tema „Cât de incluzive sunt alegerile din 2019”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16:20
Încă un troleibuz din capitală îşi va extinde orarul de circulaţie până la miezul nopţii. Este vorba despre linia de troleibuz nr. 8, care, potrivit edilului interimar, Ruslan Codreanu, va circula până la ora 01:00, relatează Moldova 1.
16:20
Ninsorile nu contenesc în Franţa de ieri seara. Meteo France a plasat sub alertă de Cod Portocaliu de ninsoare şi polei 24 de departamente, relatează Moldova 1.
15:20
Ceaţa a perturbat traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Chişinău, iar mai multe curse aeriene întârzie sau au fost anulate.
Ieri
14:20
Mai mult de 100 de elevi din nordul ţării nu au ajuns astăzi la ore din cauza ninsorilor, iar pe mai multe drumuri circulaţia este dificilă. Autorităţile atenţionează pietonii şi conducătorii auto să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, indicatoarele rutiere şi nu să pornească neechipaţi la drum, relatează Moldova 1.
14:20
Descinderi au loc în aceste momente la Inspectoratul de Poliţie Ciocana. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către ofiţera de presă a Procuraturii Anticorupţie, Anastasia Mihălceanu. Potrivit sursei citate, percheziţiile au loc într-un dosar de corupţie.
13:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) invită concurenţii electorali înregistraţi la CEC şi instituţiile mass-media să semneze Codul de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Cea mai recentă premieră a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, „Livada de vişini” de Cehov, va fi astăzi jucată pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, relatează Moldova 1.
12:20
Ion Lazarenco Tiron, primul om de pe glob care a reuşit să traverseze înotând cele şapte strâmtori, din prima încercare, va fi propus de Guvernul Republicii Moldova la Premierul Nobel pentru Pace.
12:20
Opt salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost instruiţi pentru a obţine specialitatea scafandru, necesară pentru intervenţii subacvatice.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.